COMPROMIS--IMPREUNA PENTRU COPII

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta
daca voi gasi barbatul care sa stie sa danseze si sa-i placa Armand Van Buren, care sa faca sex la malul marii si sa nu-mi bage pe gat alte responsabilitati decat grija mea pt el ca sa fie iubit, daca ma va plimba cu barca si va avea motor,daca va fi sanatos ( pt ca eu sunt) si ii va place sa savureze un ceai in fata cortului, daca nu va dormi peste 10 ore si va munci cot la cot cu mine, daca nu va sforai si vrea sa faca cu mine planorism, daca nu va avea burta si va avea mult umor, daca nu il va suna maica-sa zilnic si va urca pe munte cu mine, daca nu va fuma si va vrea sa faca scufundari...lista poate continua... va anunt si va chem la "nunta"...pe toate...si va voi zice cu mana pe suflet ca se poate

Vezi tu, pentru ca tu ai un model de barbat in cap, sansele de a fi fericita in viata sunt foarte mici. Pt ca exista o posibilitate de 99.99% ca un barbat care sa intruneasca toate conditiile tale sa nu existe.

Rau e ca ai acceptat pe cineva care nu a intrunit conditiile tale. Si l-ai facut si pe el nefericit. Pt ca i-ai dat de inteles ca-l placi asa cum este dar tu de fapt ai sperat ca el sa se transforme in barbatul dansator la malul marii. :))
(stiu, iar o sa-mi sariti in cap ca iau apararea la barbati dar faceti abstractie de sexul persoanelor implicate)

Verisoara mea a avut un model de barbat in cap, nu l-a gasit pana acum dar nici n-a facut rabat de la modelul ei si are 45 de ani.

Imi amintesc ca radeam cu ai mei de experientele ei. Ne ziceam ca iar a folosit verisoara sublerul( chestia aia de masurat) pt noul iubit si nu corespunde stasului. I inailt, e brunet, are facultate, are job, are familie cum trebuie dar locuieste prea departe de casa parintilor ei. Asta era un exemplu. Altul era brunet, inalt, avea facultate dar era pilot si putea sa moara oricand intr-un accident aviatic si s-o lase vaduva. Plus ca locuia departe de parintii ei.

Verisoara mea are un model pt ca a avut probleme cu tatal ei si s-a gandit ea ca e mai bine sa nu ia nici un risc in viata in ceea ce priveste barbatii. Daca X-ulescu se transforma in Tata 2? Si-a construit un model care nu exista mai mult ca sigur, pentru ca modelul ei este perfect si nimeni nu e perfect in lumea asta.
Sper sa nu-l intalneasca pe Mr. Perfect si Mr. Perfect sa spuna ca n-o place, ca asta ar fi o lovitura pt ea. Asa macar traieste fericita cu visele ei. Nu deranjeaza pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta

Ramona, in dreptul meu iti pot raspunde:
- din nesiguranta...nu am cum sa gasesc acum,un barbat care sa ma doreasca doar pt mine dar sa-mi placa si mie in acelasi timp...e suficient sa ma uit la fosti colegi de facultate, prieteni, cum arata, cum au evoluat...sorry...sotul meu e mai tanar cu 7 ani...nu pot urca mai sus...la felul meu de a fi deja si el se considera depasit
Inteleg ca tu si cu sotul tau nu va mai placeti oricum. Faptul ca el e cu 7 ani mai tinar a devenit irelevant in contextul asta. Cit despre altii... atractia fizica e importanta, dar mai sint si alte criterii dupa care iti alegi pe cineva.

-din egoism...pt ca nu sunt dispusa dupa 15 ani de munca ajungand la stadiul asta sa-i dau juma lui...mai bine baiatului sa-i ramana
Nu prea ma pot pronunta, banii sint mai putin importanti pentru mine si nu m-ar tine impreuna cu nimeni.

-din comoditate...eu nu fac gospodarie...sotul meu se gestioneaza singur si eu la fel din cauza programului
Adica n-ai grija lui, n-ar fi deci nici o schimbare daca v-ati desparti.

- petru copil...o sa radeti...dar este foarte atasat de el si daca m-as desparti ar ramane cu el
Copilul e mare, e timpul sa-si ia zborul din cuib.

- pentru ca nu ma dau in vant dupa o familie numeroasa si nu cred ca as mai tolera o noua soacra, cumnata,alti copii...actualul nu are asa ceva
De acord ca-i cam greu sa te acomodezi si cu "anexele".

- pt ca pur si simplu as ramane chiar singura cuc si prefer dic cand in cand sa mai schimb o vorba cu cineva...eu alt barbat nu mai sunt dispusa sa "cresc"
Barbatul il iei asa cum este... sau nu-l iei deloc. Prieteni nu ai? Nu-i musai sa te recasatoresti, nu?

- daca voi gasi barbatul care sa stie sa danseze si sa-i placa Armand Van Buren, care sa faca sex la malul marii si sa nu-mi bage pe gat alte responsabilitati decat grija mea pt el ca sa fie iubit, daca ma va plimba cu barca si va avea motor,daca va fi sanatos ( pt ca eu sunt) si ii va place sa savureze un ceai in fata cortului, daca nu va dormi peste 10 ore si va munci cot la cot cu mine, daca nu va sforai si vrea sa faca cu mine planorism, daca nu va avea burta si va avea mult umor, daca nu il va suna maica-sa zilnic si va urca pe munte cu mine, daca nu va fuma si va vrea sa faca scufundari...lista poate continua... va anunt si va chem la "nunta"...pe toate...si va voi zice cu mana pe suflet ca se poate

sunt genul care da 100% dar pentru asta...

Am citit, din punctul meu de vedere nu-i nici un motiv care sa stea in picioare. Eu cred ca stati asa din comoditate. E pacat sa te multumesti cu atit de putin, eu cred ca avem o singura viata.
Zilele trecute am vazut filmul The Diving Bell and the Butterfly (Le Scaphandre Et Le Papillon in original), cautati sa-l vedeti si voi, cred ca v-ar ajuta sa vedeti ca nu merita sa traiesti cu jumatati de masura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Hilde...e posibil sa fi scris mai mult ca altadata, probabil m-am regasit putin in istoria autoarei....dezorganizat?...tu stii ce inseamna...adevarat ca nu ai citit tot...nu am un model de barbat...eu sunt cea care m-am schimbat pt familie si acum nu mai stiu cine sunt...e taman pe dos...sotul meu e foarte multumit daca e lasat in pace cu tabieturile lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Ramona, e posibil sa ai dreptate, ma uit in jurul meu si nu mai avem nici un prieten care sa nu fi divortat...noi suntem singurii care am ramas pe baricade...am prietene care sunt divortate, vorbesc de varste de dupa 40 de ani...nu, nu sunt multumite si sunt ori singure ori in relatii care sunt de tranzit...in rest cei pe care ii mai cunosc sunt impreuna dar nu sunt genul meu si deci nu ma regasesc in stilul lor de viata...asa ca momentan daca as divorta nu mi-ar folosi la nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

numai in carti si-n filme iti mai gasesti sufletul-pereche dupa 40-50 de ani, exceptiile sunt atat de rare incat le inteleg pe cele care aleg sa stea intr-o casnicie lipsita de miez. le inteleg, dar nu ma identific, eu nu sunt asa. nu mi-e teama de singuratate (in sensul asta despre care-l discutam aici), nu m-am plictisit niciodata cu mine insami, am o gramada de pasiuni si activitati, nu am nevoie de cineva care sa ma valideze ca persoana sau sa-mi umple golul sufletesc. am sufletul chiar prea plin, iar singura motivatie in cuplu ar fi sa il impart cu cineva, nu sa fiu salvata de mine insami. de aceea zic ca-s tipul "totul sau nimic" si daca as fi in locul Balantei+Lalilu, nu as sta sa cantaresc nimic pro sau contra (desi admit ca lista Balantei e valida). as lua decizia cea mai onesta cu mine insami. pana la urma, nu ramanem cu nimic in viata la final, exceptand demnitatea. iar o relatie strict de forma (ok, inteleg ca e discutabil ce e de forma sau nu) e un fel de vanzare a sufletului. nu pot accepta asta.

apoi, legat de tipul barbatului ideal de care se face atata caz aici, mie mi se pare ca toti ar trebui sa gandim in termeni de compatibilitate inca inainte de a ne casatori. faptul ca o femeie e constienta de ce anume tip de barbat i s-ar potrivi nu denota fitze sau visuri utopice, ci maturitate. femeia despre care vorbeste Hilde, usor amuzata si dezaprobatoare, este pur si simplu lucida. are criteriile ei de fericire si si le urmeaza, ce e rau in asta? de ce e ok sa acceptam jumatati de masura sau nimic doar pentru ca nu e nimeni perfect? dar nu cere nimeni perfectiune a la absolut, ci doar compatibilitate!

AB, noi nu discutam deloc in contradictoriu, nu stiu de ce ai impresia asta. discutam detaliile si perspectiva asupra lor, atata tot. am cazut de acord asupra infidelitatii, ca trebuie sa termini cu o chestie inainte sa incepi alta, dar nu am priceput de ce se arunca atata blam pe Lalilu si de ce i se chestioneaza acum si calitatea de mama? si de ce i se iau in deradere suferintele si neimplinirile sufletesti...

Mergi la inceput

E ok sa vrei un anumit gen de om dar cand faci o lista lunga cu fiecare detaliu e de plans/ras. Cand realizezi ca problema e mult mai profunda e de plans intr-adevar.

Poti sa cauti un cal pe baza unei liste de calitati dar nu e realist sa cauti un sot/sotie.

Conexiunea intre doua persoane e mai importanta decat parul negru sau picioarele lungi.

Balanta, schimba mediul de prieteni. Cand traiesti intr-un grup de depresivi, devii si tu depresiv dupa o perioada. Te incarci cu energie negativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

numai in carti si-n filme iti mai gasesti sufletul-pereche dupa 40-50 de ani, exceptiile sunt atat de rare incat le inteleg pe cele care aleg sa stea intr-o casnicie lipsita de miez. le inteleg, dar nu ma identific, eu nu sunt asa. nu mi-e teama de singuratate (in sensul asta despre care-l discutam aici), nu m-am plictisit niciodata cu mine insami, am o gramada de pasiuni si activitati, nu am nevoie de cineva care sa ma valideze ca persoana sau sa-mi umple golul sufletesc. am sufletul chiar prea plin, iar singura motivatie in cuplu ar fi sa il impart cu cineva, nu sa fiu salvata de mine insami. de aceea zic ca-s tipul "totul sau nimic" si daca as fi in locul Balantei+Lalilu, nu as sta sa cantaresc nimic pro sau contra (desi admit ca lista Balantei e valida). as lua decizia cea mai onesta cu mine insami. pana la urma, nu ramanem cu nimic in viata la final, exceptand demnitatea. iar o relatie strict de forma (ok, inteleg ca e discutabil ce e de forma sau nu) e un fel de vanzare a sufletului. nu pot accepta asta.

nimic

Exact asa gindesc si eu, de aia ma mir ca gasesti circumstante atenuante pentru Balanta sau pentru Lalilu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J
Exact asa gindesc si eu, de aia ma mir ca gasesti circumstante atenuante pentru Balanta sau pentru Lalilu.

Lume multa, oameni putini

am spus de la inceput ca e o diferenta intre cum imi vad eu viata si ce as face si faptul ca inteleg avatarurile lor. chiar daca gandim altfel, nu e chiar imposibil sa empatizam si sa "lucram" la rationament cu datele lor, nu ale noastre...caci sfaturile care ni se potrivesc noua sunt cam nule pentru ele.

Hilde, conectia aia nu pica din cer. pentru primii doi ani, se bazeaza pe feromoni. cand se epuizeaza stocul, ramane compatibilitatea din listele cu "pretentii", gandita la rece. indragosteala nu inseamna conectie decat atunci cand e dublata de ratiune. stii vorba aia, cand esti beat, toate femeile sunt frumoase. or indragosteala e ca luatul mintilor la betie, e saptamana oarba, nu mai GANDESTI. lista aia e ratiune, e gandire, se bazeaza pe cunoastere de sine: stiu cum sunt, stiu ce m-ar face fericita in cuplu, deci 1,2,3...etc la un barbat sunt esentiale. si mi se pare nedrept si exagerat sa cantarim noi criteriile altora si sa le dispretuim. ce-ti place tie, poate altuia i se pare de plans/ras, nu? ca judecata functioneaza si invers...

Mergi la inceput

Ce sa fac, Conchita? Asa sunt eu, mai superficiala. : ) )Mai mai amuz si eu, viata-i scurta, acum n-o sa fiu nefericita pt experientele tuturor. Le ascult, le respect, incerc sa dau un sfat si cam atat.

Pe mine ma amuza si problemele mele. Cand sunt tare suparata, imi amintesc sfatul unei prietene dragi: "Ai rabdare un an si o razi de ceea ceea ce s-a intamplat astazi". : )

Vorba lunga e pierdere de timp oricum.
Nici nu inteleg ce caut pe sectiunea asta. Cred ca evit altceva din viata reala. Plec sa confrunt realitatea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Ce sa fac, Conchita? Asa sunt eu, mai superficiala. : ) )Mai mai amuz si eu, viata-i scurta, acum n-o sa fiu nefericita pt experientele tuturor. Le ascult, le respect, incerc sa dau un sfat si cam atat.

Pe mine ma amuza si problemele mele. Cand sunt tare suparata, imi amintesc sfatul unei prietene dragi: "Ai rabdare un an si o razi de ceea ceea ce s-a intamplat astazi". : )

Vorbaria lunga e pierdere de timp oricum.
Nici nu inteleg ce caut pe sectiunea asta. Cred ca evit altceva din viata reala. Plec sa confrunt realitatea.

haide mai, Hilde, chiar asa probleme grave de exprimare am? unde zisei eu ca esti tu superficiala, ca e Ramona nush cum, ca AB asa si pe dincolo? eram si eu tot o parerista la topic, na.

eu la sectiunea asta caut mult si bine si cateodata gasesc. introspectiile mi se potrivesc, vazand la altii mai invat si despre mine, invat sa inteleg lumea mai bine.

are dreptate prietena ta, cu un amendament - in unele cazuri, plangi si dupa 5 ani de zile. :-))

Mergi la inceput