M-am hotarat.........adoptie(61)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

multumesc fetelor desi sunt cam dezamagita de cele spuse la DPC...dar e prima zi cu atestatul in mana asa ca o iau calm....

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Scuze ca ma bag iar in subiectul vostru, dar am si eu iar nelamuriri.

Eu tocmai am dus ultimele acte, de la psihiatru - pentru o ancheta sociala desfasurata pentru a putea tine legatura cu o fetita de la un orfelinat din Cluj. (Unele dintre voi stiu despre ce este vorba) Cand toate actele vor fi aprobate, voi putea sa sun la DPC Cluj si sa cer lamuriri cu privire la situatia fetitei? Eu nu am cum sa o adopt (sunt studenta, diferenta de 17 ani intre noi etc) dar mi se rupe sufletul la gandul ca sunt atatea familii in Cluj sau in tara care vor sa adopte si ea nu e adoptabila. Are 5 ani (in august ii va implini) si imi doresc din tot sufletul sa creasca intr-o familie, am eu cum sa "imping" DPC-ul sa o declare adoptabila? Sau daca o vede o familie cu atestat sa faca aceasta cerere?
Mi se pare ca lucrurile se misca foarte greu, ea creste... eu sunt singura care o cauta, in rest absolut nimeni , si imi doresc din tot sufletul sa aiba parinti. Daca ma puteti ajuta cu orice fel de informatii ori aici ori pe pm... va rog frumos . Deja sunt disperata, ma gandesc zilnic la asta si nu suport gandul ca nu va creste intr-o familie.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

deianira, hello! De curiozitate (si doar daca doresti sa raspunzi): de ce este nevoie de ancheta sociala ca sa poti sa vezi un copil la orfelinat?

ioana, mama lui Mihai
http://family.webshots.com/photo/2264295990103287451VZFvvq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

salutare....am o saptamina de cind tot citesc pe acest forum si imi fac curaj sa intru si eu...am depus ieri dosarul pentru obtinerea atestatului...am fost foarte emotionati...am o sumedenie de semne de intrebare...mai ales...unde e copilasul nostru? pe unde ne asteapta oare? am mari nedumeriri in legatura cu modul in care putem sa ne gasim...ce sa zic...am intrat in priza tare...asteptam sa parcurgem pasii pentru obtinerea atestatului...pina atunci...ce putem face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea1983 spune:

Carmenul, AncaWish, va multumesc pentru sfaturi, sper sa fie bine si in cazul nostru.

Pana acum ne-am vazut de 3 ori, de fiecare daca am stat acolo cel putin 2 zile in care am fost mereu impreuna, weekendul acesta il vom sta impreuna la o pensiune in zona, o minivacanta; in aceste momente e fericita cu noi, spune ca vrea sa vina la noi acasa, pana cand se intoarce la maternala.

Impedimentul pe care il vad eu este ca pana acum ei nu i-a spus nimeni ca acolo nu este familia ei, ca la un moment dat vor veni si parintii ei sa o ia sa aiba grija de ea si sa o iubeasca pana la adanci batraneti (asa ii spunem noi). Tot acest timp a fost lasata sa creada si crescuta precum un copil in familia lui. Si ii este foarte teama, pentru ca deja intelege, sa plece.

Daca aveti o idee ce am putea sa ii spunem sau sa facem astfel incat sa vina mai usor catre noi, va rog.

PS: Felicitari fetelor noi cu atestat, va tin pumnii sa va gasiti cat mai repede puiutii. Incercati sa trimiteti adrese peste tot in tara, uneori functioneaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanaalice

deianira, hello! De curiozitate (si doar daca doresti sa raspunzi): de ce este nevoie de ancheta sociala ca sa poti sa vezi un copil la orfelinat?

ioana, mama lui Mihai

Ioanaalice, no problem. Nu stiu de ce e nevoie de ancheta sociala, dar cred ca e mai ok asa, in Timisoara nu ma verificau deloc si ma gandesc cu groaza ca dedeau copii pe mana oricui ore intregi sa ii scoata in oras . Si la inceput mi se parea ca e super ok cum merge treaba in Timisoara .
Eu tin legatura cu fetita de mai bine de un an si probabil ma "ancheteaza" pentru ca am si scos-o in oras si i-am dus si lucrusoare si ii mai trimit cadouri/poze/scrisori. Vor sa se asigure ca sunt o influenta pozitiva.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Deianira teoretic nu ai voie sa ceri relatii despre situatia fetei nici dupa ce treci de ancheta sociala.Ti se face ancheta sociala pentru ca sa poti vizita fata(vezi legea 272/2004)pentru ca trebuie sa prezinti "garantii morale si materiale".
Din pacate nu prea poti sa impingi DPC-ul sa o declare adoptabila iar faptul ca o vizitezi nu stiu cum influenteaza acest lucru.Din cate stiu eu copii care au vizite(familie sau prieteni) au sanse mici sa fie declarati adoptabili.
O familie cu atestat nu poate cere declararea unui copil adoptabil, cel putin nu la Cluj.Am trecut si eu prin asta si oricat am insistat nu s-a putut.
Imi pare rau ca-ti dau vesti proaste dar la Cluj sunt foarte stricti (ca sa nu spun altfel)si nu fac nici un fel de concesie.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

gabi_99-mult succes.
Concentrati-va asupra vizitelor si intre timp documenteaza-te puternic despre tot ce inseamna adoptie ,sa fii pregatita pentru toata birocratia din Romania.
Acum fetelor am si eu o intrebare?Copii din orfelinate sunt oare printre ei si copii adoptabili sau sunt numai cei care au situatia neincheiata?Ma framanta de ceva zile intrebarea asta.
Si daca e sa aflu EU ceva ma pot duce cu atestatul sa vizitez copii in orfelinate???
va pup

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Deianira, poate ar trebui sa vorbesti cu asistentii sociali de la Cluj. Daca doresti sa o adopti, in perspectiva, dupa ce termini facultatea, DPC probabil ca-i va analiza dosarul si-ti va facilita vizitele.

ioana, mama lui Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

LA MULTI ANI, MARIA !!!!!!!!

Mergi la inceput