Cum scap de chiriasii vinzatorului?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

am revenit cu niste precizari:
- sugestia cu musculosii a fost pentru intimidare,psihologic, nu pentru violenta , cred ca nu m-am exprimat bine si s-a inteles altceva, nu as putea instiga niciodata la violenta, indiferent de situatie.
-cand am postat la acest subiect, acesta se afla la "Discutii generale", nu mi-as fi permis sa scriu la un subiect special de legislatie, "Probleme legisltive", "cum as proceda eu', as fi scris niste legi sau mi-as fi vazut de drum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Dreptul tau la proprietate nu este alienat, nu ti s-a confiscat proprietatea, nu s-a etatizat etc.

Mda, sigur, dreptul imi este respectat dar faptul ma omoara. Tu ai dreptate, se vede treaba ca nu poti fi niciodata suficient de precaut. Doar ca de obicei, da, pare penibil pentru cumparatorul de buna credinta sa fie atit de scrupulos si in primul rind iti lipseste informatia, eu una nici nu-mi imaginam ca mi se poate intimpla asa ceva. Si discutasem cu o prietena avocat inainte de a semna, mi-a spus doar sa fiu atenta la actul de proprietate al aluia si la extrasul de carte funciara, apoi ultimele facturi etc.

Eni, multumesc din nou. O sa incerc sa vad daca functioneaza asa.

Felicic, eu am inteles ce ai vrut sa spui. Au fost sugestii practice bune de luat in seama si despre care n-aveam habar (cea cu cartea imobilului-- nu sint trecuti acolo, bineinteles)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eunice: Trec peste faptul ca discutam despre violare atunci cand patrunderea se face fara consimtamantul persoanei CARE FOLOSESTE spatiul respectiv. Dupa cum usor se vede, nu discutam aici despre un spatiu FOLOSIT, din contra, ne aflam in situatie unui proprietar neposesor, caruia exact folosinta ii lipseste. Dar da, va fi violare de domiciliu daca ii sparge usa chiriasului, si cu tot actul de proprietate va intra sub incidenta - 192 CP.

Dar, de dragul teoriei ca penal: la 192 CP actiunea se pune in miscare la plangere prealabila. Or, Codul de Procedura Penala ne invata la art. 283 ce trebuie sa contina plangerea: descrierea faptei, INDICAREA AUTORULUI, parti si martori, mijloace de proba etc. Asa ca... hai sa fim mai atenti?

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Nu sparg nici usa (am cheie), nici nu ma duc cu musculosii dupa mine. Sintem doar doi oameni cu un copil de 2 ani juma dupa noi si vrem sa vedem ce putem face ca sa ne mutam in casa noastra. Intelegerea cu chiriasii pare pe moment cam singura cale rapida. O sa vad ce reactie au daca pomenesc de ORI. Si la urma urmei o sa-i despagubim noi, ca taxa de naivitate. Doar de-ar pleca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:

Eunice: Trec peste faptul ca discutam despre violare atunci cand patrunderea se face fara consimtamantul persoanei CARE FOLOSESTE spatiul respectiv. Dupa cum usor se vede, nu discutam aici despre un spatiu FOLOSIT, din contra, ne aflam in situatie unui proprietar neposesor, caruia exact folosinta ii lipseste. Dar da, va fi violare de domiciliu daca ii sparge usa chiriasului, si cu tot actul de proprietate va intra sub incidenta - 192 CP.

Dar, de dragul teoriei ca penal: la 192 CP actiunea se pune in miscare la plangere prealabila. Or, Codul de Procedura Penala ne invata la art. 283 ce trebuie sa contina plangerea: descrierea faptei, INDICAREA AUTORULUI, parti si martori, mijloace de proba etc. Asa ca... hai sa fim mai atenti?

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Marius, precum cred ca ai sesizat am bolduit teza a doua de la 192 cu refuzul de a parasi, situatie in care se incadreaza Eloise. Eloise are un act de proprietate asupra acelui apartament, poate sa isi faca si buletinul pe acea adresa. Si daca se duce la politie cu act de proprietate, buletin..as vrea eu sa vad cine o sa dea dreptate celor care stau acolo fara nici un drept si o sa stea sa analizeze daca proprietarii isi folosesc sau nu bunul.

Iar legat de teorie, plangerea prealabila nu se mai introduce din 2006 la instanta ci trebuie sa se duca la organul de cercetare penala, conform art. 279 Cod procesual penal, iar politia va proceda la identificarea faptuitorilor, in cazul in care persoana vatamata nu a putut indica identitatea acestora.Fatpul ca nu am spus ca trebuie sa isi intituleze plangerea penala ca plangere penala prealabila nu are nici o relevantza, organele de urmarire avand obligatia sa o solutioneze corect. Si nici nu are obligatia sa indice autorii daca nu ii stie, ar fi absurd sa nu faci plangere ca nu cunosti identitatea autorilor. Asa ca am fost ff atenta.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:

Dar da, va fi violare de domiciliu daca ii sparge usa chiriasului, si cu tot actul de proprietate va intra sub incidenta - 192 CP.

Pagina legislativa

Iar aici am maaari semne de intrebare. Ca aia nu au nici un act in temeiul caruia sa stea acolo. Contractul ala neoficial nu are nici o valoare. Asa ca ar fi tare interesant de stiut totusi cum ar putea sa fie Eloise trasa la raspundere pt 192 C.P.

Baietzii mei

Mergi la inceput

M-am intrebat si eu cit ar ajuta daca mi-as schimba buletinul cu noua adresa. Insa ma gindeam ca, data fiind situatia e foarte probabil sa am nevoie un act de identitate in intervalul in care astept sa-mi fie eliberat si nu stiam daca pasaportul e suficient. Desi ar trebui sa fie in regula.

Pe de alta parte, nu trebuie sa si dovedesc ca stau efectiv acolo pentru a face plingere?

Eni... eu nu imi revin din uluire... se pare ca acel contract neoficial are valoare, si inca una imbatabila pina cind justitia se urneste si decide contrariul. Nu conteaza ca din punct de vedere moral (noi sintem intr-o situatie mult mai presanta si mai delicata decit ei, noi avem mai mult de pierdut) si legal avem dreptate... ei au dreptul primului venit. Sau ceva de genul asta. Sint siderata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ce inseamna "contract neoficial"????

Faptul ca nu este autentificat nu este conditie de validitate (contractul de inchiriere este solo consensu, deci valabil prin simpla exprimare a consimtamantului.)

Ca nu este inregistrat la Administratie fiscala - iar total nerelevant, aia-i evaziune fiscala, si raspunde pentru ea cine a evazionat daca e cazul. Nu stim cum e contractul ala, daca o fi, inteleg ca nu l-a vazut nimeni (ca daca il vedea, aveam si numele) - o fi sub semnatura privata, o fi cu data certa la avocat, habar n-avem, dar el poate fi ingrozitor de valabil. Si daca exista, uite asa ajungem sub 192 CP daca intram peste bietul chirias. Deci - poate ni se explica ce esta ala contract oficial/neoficial (eu in teorie n-am dat de expresia asta!!)

Apoi, proprietatea, folosinta si posesia nu sunt tot aia.

Un buletin cu domiciliu nu inseamna folosinta, deci nefolositor oricum.

Asadar, nu se pune problema de 192 CP, ar putea exista sustinere eventual pe 220 CP, tulburare de posesie. Cat priveste plangerea prealabila - tot la militian se ajunge, deci tot trebuie identificat criminalul, asta era imprejurarea conditiei.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius, cum am mai spus, este un contract scris de mina incheiat cu toata solemnitatea pe masa din sufragerie si semnat de parti. Eu inteleg faptul ca un contract reprezinta legea partilor, dar in ce fel ma implica pe mine daca eu nu sint parte din el si daca a fost incheiat fara ca eu sa am cunostinta? Si atunci pentru ce mai avem notari si institutii abilitate sa valideze aceste contracte, daca ele sint in prima instanta mai puternice decit un act incheiat la un BNP?

Nu am retinut numele pentru ca nu mi s-a permis sa studiez "documentul" respectiv. Nu-i cu nici o data certa la nici un avocat, daca ar fi fost n-ar fi omis sa ne precizeze. E vorba de o femeie cetatean roman si de un barbat arab al carui nume complicat oricum nu as fi putut sa-l memorez. Insa sint sigura ca locuiesc mai mult de 2 persoane in apartament. Ei refuza sa-si declare identitatea de teama ca am putea lua masuri de orice fel.

Mi se pare firesc sa existe legi de protectie a chiriasului atita timp cit se incheie un contract autentificat. Inteleg ca unde-i lege nu-i tocmeala... dar mie tot mi e pare legea strimba in situatia mea, in care-s nevoita sa ma descurc pe cont propriu pe cale amiabila si sa platesc pentru inselaciunea infaptuita de altcineva si-apoi sa nu am nici o garantie ca vor pleca. E teribil d frustrant. Legea protejeaza pe cel ce locuieste ilegal in defavoarea proprietarului de drept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

eloise cred ca ar trebui sa iei sfaturile lui Marius extrem de serios. Este unica modalitate legala de a rezolva situatia in care te afli. Toata lumea e de acord ca situatia e injusta dar pierzi timp. In plus cauta un avocat care nu iti este prieten.

Mergi la inceput