Bunele maniere... in parc

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Si-al meu se purceleste in nisip, dar asta nu inseamna ca e dator sa stearga cu turu pantalonilor mizeria pusa de altii pe topogan.

Ba da Mina, am inteles foarte bine doar ca vorbim despre copii care vin in parc sa se joace. In multe feluri. Uneori turnand nisip pe topogan sau cate-o galetusha pe altii.
De-asta zic ca nu mi se pare ok sa se stea in permanenta cu gura pe ei pentru asemenea lucruri (mie una mi-e absolut egal unde isi murdareste pantalonii...la nisip sau pe topogan).

Somnul ratiunii naste monstri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
Si-al meu se purceleste in nisip, dar asta nu inseamna ca e dator sa stearga cu turu pantalonilor mizeria pusa de altii pe topogan.

Ba da Mina, am inteles foarte bine doar ca vorbim despre copii care vin in parc sa se joace. In multe feluri. Uneori turnand nisip pe topogan sau cate-o galetusha pe altii.
De-asta zic ca nu mi se pare ok sa se stea in permanenta cu gura pe ei pentru asemenea lucruri (mie una mi-e absolut egal unde isi murdareste pantalonii...la nisip sau pe topogan).

Aici ai dreptate. Intru apararea (sau mai curand justificarea) mea trebe sa mentionez ca Matei e cam ciudatzel la faza asta si are oroare sa se murdareasca. Asa e el, n-am presat cu educatia pe tema asta. Bine, acu nu-ti imagina ca arata ca un ginerica atunci cand se intoarce de la locul de joaca

De pipi....daca e urgenta urgenta ne retragem la un pom sau un boschet...nu-i frumos dar chiar nu ai cum sa il convingi la 4 ani sa se tina.

Cat despre copii goi la mare, mie dr mi-a zis ca nu e recomandat tocmai sa se joace cu ceea in nisip, ca daca intra nisipu pe acolo e jale. In plus, nu ma incanta ideea sa-l expun, gol, privirilor oricui. Ca sa nu mai zic ca pe litoralul romanesc chestia asta cu copiii goi se cam exagereaza, si am vazut copilasi maricei fara slip...cam deplasat, cred eu.
Si nu, nu sunt genul super pudic.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fritz spune:

Of! M-am linistit! Deci are dreptate sotul cand zice ca sunt stresata de orice...Si era vorba doar de pipi. Cand a facut kk am folosit o hartie din geanta, un servetel, orice si un cos de gunoi am gasit, totusi...Ca eu eram in stare sa merg cu el in geanta pana acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Pana in 5 ani am mai "prestat" si noi pe la boscheti . Dupa 5 ani a invatat sa spuna mai "din timp" si in plus se si poate tine mai mult. Dar accidente inca exista, doar ca acum sunt foarte rare. Prin accident inteleg ca se ia cu joaca si spune in ultimul-ultimul moment si suntem la 15 min. de casa

Pantera - o solutie mai usor de carat dupa tine sunt acele colace de hartie, de unica folosinta, la pachet. In Ro am vazut acum in multe carciumi acele colace de unica folosinta. Sa se aseze pe scaunul de la wc-ul public e de neacceptat pentru mine, mai bine la boscheti
Dar daca e inca prea mic pentru "colacul mare" atunci ... peste 1 an sau 2 ....

La copii nu ma deranjeaza, evident ca trebuie sa le tot spui sa spuna mai din timp, dar nu ii poti forta.

Cat despre dezbracata pe plaja ... as zice ca pana la 3 ani e ok. De fapt nu prea pricep cum vine asta ... de la 5 ani fi-mea nici nu-si punea problema sa nu mearga cu slip la plaja. Acum iese si din baie, in casa cu prosop pe ea Nici noi nu suntem pudici, dar cred ca ea este ...

Mina - eu am inceput sa-i spun Monicai si de faza cu purcelizarea in parc Se da domnisoara, se moteaza, vrea sa se fardeze si apoi se tavaleste in nisip Si eu am inceput sa protestez - ori te tavalesti - ori esti domnisoara

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Noi suntem nesimtiti si prost crescuti. Nu indeplinim chiar toate criteriile, dar sunt destule din cele enuntate in care ne incadram....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Noi suntem nesimtiti si prost crescuti. Nu indeplinim chiar toate criteriile, dar sunt destule din cele enuntate in care ne incadram....

Nu te cred :), de ce spui asta?

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

Ei bine, si Tudor tot la boscheti face pishu, il scot fara pampersi de fix 5 zile si nu am nici o sansa sa l conving sa tina mai mult de citeva secunde. Caca inca n a facut, dar si eu vad aceeasi solutie ca la rahatelu de catel. Promit ca dupa o anumita virsta sa ii explic clar de ce as prefera sa si faca nevoile in intimitate, deocamdata e imposibil...

Nu am deschis acest subiect ca sa ne transformam copiii in niste roboti civilizati, Doamne pazeste, mai ales cu un copil ca al meu, care sapa dupa rime si face tot felul de lucruri care se lasa cu trei masini de spalat pe saptamina. Nuuu... Ideea era sa vedem NOI ce putem face pentru ca din pacate trebuie sa impartim un parc atit de multe suflete si e inevitabil sa nu ne calcam pe cozi. Spun "din pacate" pt ca ar fi ideal sa avem fiecare o curte personala iar parcul sa fie asa, de bonton, din cind in cind...

De ex, citind postarile voastre, mi am amintit ca si eu am urlat dupa Tudor de linga carutul in care am observat prea tirziu ca dormea un puiut mic mic si m am facut verde... Mama statea linistita pe banca, linga carucior, si sint sigura ca avea nevoie de minutele alea de liniste ca de aer... Nu s a trezit ala mic, dar a fost pur noroc si m am invatat minte sa fiu mult mai atenta si sa ii explic si lui Tudor ca nu tr sa urle cind dorm bebelusii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

[
Citat:
citat din mesajul lui lara_c
Poate o olita in masina ar fi solutia ?

Vai Lara, dar cum poti sa propui asa ceva?????? Si de unde robinet sa se spele pe maini???????????

Pai daca face in boscheti e mai bine?Plus 'pe vremea mea ' erau robinete in parc.Au disparut si astea??Si olita are saculet de unica folosinta, nu tb clatita atunci pe loc.

Daca spuneam ca NEAPARAT tb sa existe toalete publice in parcuri, iarasi mi se sarea in cap, desi nu mi se pare deloc de domeniul astrofizicii.
Plus ca vb de pipi am inteles,e vb de un copil mai mare care cere la pipi. nu de kk de bebe pe care il scoti tu de sub unghii cu dezinfectant
Si am dat doar o idee, nu am spus ca as afac eu, sau ca ar fi cea mai buna.
Si nu am spus sa o care la locul de joaca ci ca o poate tine in masina.Daca merge pe jos in parc...nu stiu ce sa zic.Nu am alta idee.

Care e treaba Anca, vrei sa mai provoci un scandal aici si nu stii cum sa faci?Esti libera draguto.Parerea mea despre tine ramane aceeasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Problema mea e violenta intre copii. Daca e vorba ca fi`mea e luata de val, o iau imediat si-i explic ca lucrurile se rezolva amiabil intre oameni; sunt mereu langa ea si o observ intr-o secunda daca e sa se lase cu hartza; daca ea e in pericol, o iau de langa copilul violent.
Cu pipi ... da, facem si noi ca spune in ultimele milisecunde. Daca e sa fie kk, am patit-o o singura data, am avut pungulite si am rezolvat fara nicio urma.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Am citit si nu mi-a venit sa cred.

Suntem foarte toleranti, un exemplu bun de urmat de catre ai nostri prunci ... Eu nu ma duc in parc cu atitudinea asta artagoasa. Inteleg sa ne ambalam pentru chestii legate de siguranta copiilor - batai , mersul cu scuterele prin parcuri, excrementele de caini prin gropile de nisip s.a.m.d, dar sa ne alarmam ca nu putem suporta sa vedem copilasi goi la plaja sau care fac pipi in boscheti ,sa afirmam ca nu ne place ca alti copii sa se joace cu jucariile copiilor nostri sau nu ne plac copii mai mici care ne "agaseaza" copii, sa le dictam altora cum sa se poarte cu copii din dotare...deja este . Mi-a placut insa atitudinea la fetelor din strainatate ... e cu totul alta abordare.

M. cu Mihnea
http://picasaweb.google.com/mylenna2010/Mihnea#5299212513804209346 si fericita 15+

Mergi la inceput