FIV -DR LAURA DRACEA

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Buna dimineata!
Mihaele: Imi pare rau sa vad ca sunt destule persoane nemultumite!! Daca voi merge tot la Gynera, ii voi spune clar: ori facem ET in ziua 2-3 si restul congelam ori nu mai incep procedura!!!
Goldi: Nu am dovezi concrete pentru ceea ce am afirmat....sunt doar intrebari....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

maria08 iubita sa dea DD asa sa fie si sa reusesti dar pe noi ne-a dus cu vb si a facut tot ce a vrut ea bafta.Sper ca nu am suparat pe nimeni cu povestea mea.

Puisori dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletel_80 spune:

fetelor, nu stiu ce se intampla cu PM-ul meu ...nu pot trimite si nici nu primesc mesaje private ....Nu am primit nimic de la voi

Maria, Goldi, va pup dulce

Sa aveti o zi frumoasa, linistita!

Goldi, de ce ai renuntat la morula? Ce s-a intamplat cu ea? De ce nu au congelat-o?

Cora, sa iti ajute Dumnezeu sa fiti binecuvantati de la primul FIV!

Mihaelle, imi suna asa cunoscuta povestea ta... cu doi blasto. Sa aiba ei criterii de selectie mai riguroase? recunosc ca simt putina incertitudine ... nu e bine deloc, stiu, dar asta e consecinta parerilor impartite vis a vis de experienta fiecareia. Multumim ca ne-ai scris!

Sa ne ajute Dumnezeu sa luam decizia cea mai corecta! Sa ne lumineze mintile si sa ne indrepte pasii catre ce-i mai potrivit pentru noi! El stie cel mai bine, daca ne-am indeplinit norma de suferinta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

sufletel_80 ai mare dreptate Dumnezeu sa aiba grija de noi ca tare mult ne mai chinuim si suferim.
Am crezut de cuvinta sa scriu ca poate mai sunt fete ca mine car vor sa incerce Et la 3 zile eu primul fiv a fost blasto si vroiam cu tot dinadinsul sa incerce si la 3 zile nu vrea sa mai plece cineva la la Et dezamagit ca mine ca sa va mai spun ca la fiv 2 mia facut Et imbracata cu hainele de strata nici macar nu ma lasat sa ma schimb tin minte ca mi-am dat panatloni jos in sla de Et si iam pus pe sacunul dr iara dupa et ma-m imbracat pe hol si mia spus ca pot pleca nu am stat in rezerva nici mara o secunda. Am plecat plangand de la Et si cu un gust foarte amar aveam presimitirea ca nu voi reusi din ziua Et-ului.Asa fete dragi punetiva punctul de vedere si sa nu pataiti ca mine . Va pup si Dumnezeu sa ne ajute.

Puisori dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cora79 spune:

Doamne fetelor,cand aud de atatea nereusite si dezamagiri,noi chiar ne-am pus speranta in acest fiv pentru ca pe al doilea si sa vrem nu il mai putem face din motive financiare.
Oligoastenospermia sotului si fsh meu mare sunt problemele noastre si stiu ca exista posibilitatea sa nu reusim, sa nu raspund la stimulare,dar eu tot mai sper sa avem.
Sunt o psiholoaga optimista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophie76 spune:

mai fetelor, tare ma intristez cind citesc experientele voastre.Daca mai sunt fete care au facut FIV la Gynera poate ne mai povestesc si ele experienta lor, cine stie poate aduce cineva o raza de speranta. Eu din ceea ce spuenti voi inteleg ca d-na dr Dracea e de nota 10, dar nu aceeasi nota se poate acorda si celor d epe partea de laborator, embriologie. Statistic o sarcina cu blasto are 50% sanse sa se prinda, intr un interviu dat de d-na doctor ea a avansat chiar si ideea unui procent de 60% ceea ce cred ca i a atras multe noi paciente, daca sunt 2 sau 3 blasto inteleg ca sansele ar trebuie sa fie cu atit mai mari. Cum e posibil ca din 4 fete care au facut in aceeasi zi/perioada toate cu blasto sa nu aiba nici una reusite? Daca e sa se respecte procentul statistic de 50% ,asta inseamna ca in aceaasi zi/perioada au facut FIV inca alte 4 fete, in afar de voi, care au reusit toate, si culmea voi cele de aici de pe forum sunteti cu nereusitele, nu sunt eu foarte priceputa si nici experimentata in ale FIv ului asa ca majoritatea dintre voi , dar ceva parca nu e OK.Sa inteleg ca cele mai multe trimbitate reusite ale d-nai dr. Dracea au fost pe vremea cind ea le facea la Giulesti? Iar la pretul oferit sincer ar trebui sa ofere servicii mai de calitate, si asta nu se rezuma doar la vorbitul frumos si la a fi curat in clinica.Stiu ca pina la urma tine numai de vointa lui Dumnezeu si sansa fiecaruia ,dar parca totusi meriti ca dupa un FIV sa ramii macar cu sentimentul ca s a facut tot ce era posibil.
Poate lor li se pare modic pretul, dar mie una nu, numai eu stiu cite sacrificii fac ca sa pot face acest FIV.
Sincer eu mi-am cam schimbat parerea si deja am scris clinicii din Budapesta,am scris aseara si astazi dim aveam deja raspuns de la ei intrebindu ma cind as fi disponibila pt o consulatie, acum astept raspuns cu data consultatiei.Stiu ca nu e bine nici sa mergi cu sacul la pomul laudat,de aia am suficiente rezerve si in acaesta privinta, dar toate indiciile arata un prefesionalism crescut in acea directie.
Maria08, am citit la topicul de FIV ca eziti a merge in Ungaria din cauza lb. engleze, daca vrei te pot ajuta eu cu traducerea si eventual poate te poti programa in aceeasi zi cu mine si te pot ajuta si in timpul consultatiei, daca doresti.
toate fetele !!!

sophie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Eu am facut 3 fivuri cu dr.Dracea, unul la Giulesti si 2 la Gynera. De reusit am reusit la Budapesta.
Dar nu am venit aici sa blamez. O sa va spun doar cateva aspecte "tehnice" comparative, fara a trage concluzii... concluziile le trageti voi vis-a-vis de ceea ce s-a scris despre partea de embriologie si laborator:

- fiv 1 2006 (35 ani)Giulesti: 8 ovocite mature- 7 embrioni- transferati 3 la 3 zile: unul 10 celule , unul de 8 celule fara fragmentatii (ambii obtinuti prin fertilizare naturala, fara ICSI- desi sotul avea OATS) si unul de 6 cel cu fragm; nu am ce congela; beta hcg zero;
- fiv 2 2007 (36 ani) Gynera: 6 ovocite- 5 embrioni- transferati 3 in ziua 3 din care doar 2 de 8 cel fara fragm., unul de 6 cel cu fragm (toti obtinuti prin fertilizare naturala, fara ICSI- sotul NORMOSPERMIE); nu am ce congela; sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani;
- fiv 3 2007 Gynera: 14 ovocite - in ziua 3 sunt sunata de secretara care-mi spune ca nu s-a fertilizat nimic; dupa cateva ore si cateva telefoane balbaite aflu ca exista totusi 3 embrioni de foarte slaba calitate si ca pot face ET (platisem totul in avans, si punctie si ET); sotul NORMOSPERMIE; fac totusi ET in ziua 4 de la punctie cu 3 embrioni de 7, 6 si 5 celule cu fragmentatii; rezultat BETA ZERO;
- fiv 4 2008 (37 ani) Budapesta: 14 ovocite; transfer 2 blastocisti perfecti obtinuti prin ICSI (sotul oligospermie); din cele 14 ovocite 4 am cerut sa nu le aplice ICSI si le-am pierdut (nu s-au fertilizat natural);nu am ce congela; rezultat beta zero;
- fiv 5 2009 (38 ani) Budapesta: 14 ovocite; transfer 3 embrioni in ziua 3 de 8 celule (unul avea usoare fragmentatii) la solicitarea mea, desi doctorul ar fi lasat pentru ziua 5, pentru ca evoluau foarte bine spre blastocisti; 7 embrioni obtinuti prin ICSI (sotul oligospermie) si unul prin fertilizare naturala (4 ovocite le-a lasat medicul la cererea noastra sa se fertilizeze natural, din pacate doar unul s-a fertilizat); mi se congeleaza in ziua 3 -5 embrioni care erau de calitate apropiata cu cei transferati.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophie76 spune:

Avalon , felicitari pentru reusita si sincer te invidiez pentru puterea de care ai dat dovada si perseverenta cu care ti ai urmarit visul.
Sa inteleg ca e de preferat a se transfera embrioni la 3 zile in defavoarea blastocistilor????
cora79, te inteleg perfect, si eu tot din considerente fnanciare nu am posibilitatea de a face mai multe FIV uri, sper nici sa nu fie nevoie

sophie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Pai depinde de laborator... in Romania eu nu am ajuns niciodata cu embrionii la stadiul de blastocist... si nici nu am avut vreodata ce sa criogenez, embrionii ramasi dupa ET erau de calitate foarte slaba... In timp ce in Budapesta am obtinut sarcina gemelara si am ramas si cu 5 embrioni criogenati (erau de calitate foarte buna, altfel nu i-ar fi criogenat). Asta inseamna diferenta de laborator, mediile de cultura folosite, modul de manevrare a embrionilor, calitatea procedurii ICSI.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

ma bag si eu ca musca in lapte..desi nu am facut FIV nicioadata..dar se pare ca atot acolo ajung..dar nicioadat in romania..cu budapesta

fetelor sper ca ati inteles..nui suficient ca dna dct dracea sa va gadele si la ureche...etc....la tot ce vreti voi..ca la un FIV nu asta conteaza..ci embriologul..atata timp cat embriologul nu are capacitatea de a discrene si ae cheia si lacata, el trebuie sa face ceva cu folos si cu rezultatte benefice...si nu dct..dar.degeaba..rezultatele le stiti si voi..cate reusite are aceasta dct?????

ia fiti voi sincere???...

am citit cred ca jumatate de an toate aceste forumuri cu FIV sa ma conving si lamuresc la care dct ar treb sa ma indrept eu...rezultatul va fi BUDAPESTA

rezultat..mie scarba de medicina noastra..avem niste cadre medicale care nu stiu decat sa ia baniii si fara sa isi faca treaba..daca o face, o face in bataie de joc

am avut si eu nefericirea sa fac o IUI la un celebru dct..pe atunci eram eu afona in ale fertilitatii..si nu stiam cu ec se mananca...vai de capul meu..ce sia batut joc de mine..am cheltuit 1000$ la vremea ceea asa ca sa imi zica IA SA INCERCAM NOI..POATE POATE..daca nu iese om vedea..desi stia ca sansele sunt zero...

deci ganditiva inca odata daca se merita sa mergeti la POMUL LAUDAT....

e un sfat

eu sincer va zic...degeaba sa ma primeasca vreun dct la noi in tara si nu mas mai duce

am o amintire urata..schele..pot zice...suntem niste marionete ptr acesti dct , cu care ei fac bani pe corpul nostru

reusite...sunt din intamplare...sau asa a vrut dezeu la unii..dar nu meritul lor....ca nu siau ei toata silinita

Mergi la inceput