FIV -DR LAURA DRACEA
Raspunsuri - Pagina 11
Ioana112 spune:
Sophie 76 , nu sta pe ganduri ...Vino la dna doctor Dracea . Este o doctora care se implica total in ceea ce face .Eu am avut de ales intre ea si o clinica din Belgia dupa esecul de la Vienna pe care l-am avut anul trecut . Eu am ajuns la dansa printr-o recomandare si nu regret . Daca esti din Bucuresti sau din apropriere este cu atat mai bine pt ca eu am avut zile in care am fsot chemata la clinica zilnic pt monitorizare .
Bafta !
sufletel_80 spune:
maria, ma bucur mult ca ai avut emotii alaturi de mine in asteptarea rezultatului? Tot timpul asta am citit mesajele voastre pe forum, insa nu aveam curaj sa scriu, a fost crancena perioada de asteptare... De fiecare data parca e mai grea. Vrei vesti bune
... ti-as fi dat cu mare placere, dar nu am ... BHCG=2
Acum cred ca sunt datoare sa va impartasesc din experienta mea.
dnei dr nu am ce sa-i reprosez. Clinica e impecabila, comportamentul personalului la fel. Singurul punc slab este cu asteptarea la programari. Eu una nu am avut sansa de la Dumnezeu. Nu a fost momentul meu.
Ce sa zic, simt ca am trait acelasi cosmar de 3 ori:
FIV 3 - 14 ovocite, 10 fertilizate, 2 blastocisti - BHCG=2
FIV 2 - 14 ovocite, 12 fertilizate, 2 blastocisti - BHCG=7 (la 9 zile de la ET),BHCG=32 (la 14 zile de la ET), BHCG=1 (la 17 zile de la ET), sarcina biochimica
FIV 1 - 16 ovocite, 12 fertilizate, 2 blastocisti - BHCG=1
Cand am auzit in ziua ET cliseul : aveti 2 blastocisti, am simtit ca ma cuprinde un sentiment ciudat ...furie, deznadejde ...de ce 2 blasto de fiecare data? sa fie oare coincidenta? nu vreau sa fiu suspicioasa, dar recunosc ca am trait aceasta incertitudine.
As vrea sa stiu posibile cauze ale esecurilor mele. Dar nu exista explicatii.
Maria, sa stii ca si eu ma gandesc foarte serios la Kaali. Sotul meu nu este de acord. Imi spune ca ce ne-ar putea face mai bine ca aici, la Gynera? Ei au facut tot posibilul sa obtina embrionii, problemele sunt de la implantare ...Off, da-mi pe PM ID-ul tau de mess...poate mai vb. Te pup!
fetelor, daca aveti intrebari, va rog sa nu ezitati sa le puneti, caci sa descriu intrega experienta la Gynera, ar insemna sa ocup vreo 2 pagini ... Sa va ajute Dumnezeu tuturor sa nu experimentati mai multe incercari FIV, si sa va daruiasca bbebei binecuvantati din prima, maxim a 2-a incercare!
sufletel_80 spune:
Goldi, suntem alaturi de tine... te asteptam cu vesti bune 
Sophia, si eu as vrea sa cunosc procentajul reusitelor, dar nu cred ca le vor face publice vreodata, pe cele reale. Oricum, nu cunosc nici un procent, fie el si nerealist.
Si din experientele pe care noi le descriem aici pe forum, cred ca nu este destul de relevant pentru a lua o decizie (ma refer la raportul reusite/nereusite). In realitate sunt foarte multe fete care fac FIV la Gynera, ati vazut ce aglomerat e, si care nu scriu pe forum. Sunt convinsa insa ca mai sunt multe persoane care au facut FIV la gynera sau au cunostinte despre reusite/nereusite mai recente, ne citesc, dar nu scriu pe acest topic.
Recunosc insa ca m-ar incuraja enorm si pe mine sa aud de o reusita recenta la gynera, dar nu am mai auzit de ceva timp.
sophie76 spune:
sufletel_80, imi pare tare rau, cred ca toate de aici de pe forum asteptam cu speranta o veste buna
. Stiu ca orice ti as spune nu te poate consola asa ca nu mi ramine decit sa sper ca durerea va deveni suportabila si vei gasi resurse sufletesti si financiare pentru a putea merge mai departe
sophie
alina_iulia spune:
sufletel_80 te inteleg perfect......imi pare rau ......la mine beta a fost 1,20.....si cred ca noi doua am fost la clinica deodata...poate ne-am si vazut acolo..............am facut ET la 8.45-9 in 12.07.2009..duminica.........daca bine am citit si tu la fel.............la mine primul FIV la Gynera cu 2 blasto beta=4.5..........acum la al doilea 1,20.........nu stiu ce si cum ? Din 7 ovocite am ramas cu un embrion si m-au chemat sa-l puna la 3 zile. Nu stiu ce o sa fac mai departe.
alina_iulia spune:
Stiti ce nu inteleg eu? De exemplu sufletel_80 ai avut de fiecare data 10-12 ovocite fertilizate....de ce nu au congelat o parte din ele si doar cu o parte sa mearga la blasto? Erau mai multe sanse pentru ET........din 12 ovocite fertilizate s-a ajuns doar la 2 blasto?????? Chestia asta nu o pot intelege niciodata..credeti-ma pe cuvant......nu pot sa inteleg. Nu erau mai multe sanse pentru cel putin 2 ET daca congelau o parte la 3 zile?
sufletel_80 spune:
Sophie,
, sa iti ajute Dumnezeu sa iti reuseasca din prima. Poate intra Goldi cu vesti bune, sa ne incurajeze pe toate.
Alina_iulia, da, am avut ET in aceeasi zi. Initial am fost programata pentru 9.30, dar am intrat mult mai tarziu, cred ca pe la 10.30.
Si mie imi pare nespus de rau pt ceea ce ti se intampla, ti-am urmarit cazul la topicul FIV. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne intareasca cu fiecare incercare. O sa te ridici, cu ajutorul lui Dumnezeu, asta e firea noastra.
Si nici nu vei realiza cat de curand iti vei planifica FIV 3.
In cazul meu nu au putut congela deoarece calitatea embrionilor era slaba, embrionii erau fragmentati ...nu stiu de ce categorie erau, nu mi-au spus la telefon, doar atat ca erau fragmentati, si ca mai bine sa ii lase pe toti in mediul de cultura pentru blasto, asa selectia se face natural.
Si cred in varianta asta, deoarece sperma sotului nu este deloc buna, noi am mers pe FIV/ICSI. Era foarte posibil ca acesti embrioni, de slaba calitate, sa nu fi supravietuit decongelarii.
Tu ai facut FIV simplu sau cu ICSI? Ti-a spus posibile cauze ale faptului ca ai ramas cu un sg embrion? Nu inteleg daca putem influenta in vreu fel calitatea ovocitelor. Stiu ca trebuie sa ducem o viata cat mai sanatoasa, dar cu stresul asa cumplit care ne macina, numai un stil de viata sanatos nu pot avea. Nu reusesc sa ma deconectez de gandurile la FIV. Cred ca a devenit o obsesie. Ar fi atat de buna o vacanta ... dar de unde bani, de unde zile de CO - ca le-am papat toate cu FIV-urile.
Stiti cumva daca cei de la Gynera mai au concediu in august?
alina_iulia spune:
Draga sufletel_80, mi-a spus d-na doctor ca a fost un lot de ovocite mai slabe.....si ca nu s-a fertilizat numai unul. Prima data am avut 5 ovocite..4 fertilizate natural si au ramas la sfarsit 2 blasto. Nu a fost sa fie. Trebuie sa trimit rezultatul la beta si o sa le scriu ca vreau o pauza de 5/6 luni. Organismul trebuie sa se refaca. Plec in concediu in 7 august si sper sa ma pot relaxa (nu stiu cum
). Cam asta este dar oricum si orice ar fi.nu voi schimba clinica. D-na doctor este o bomboana......simti cum esti respectata..si personalul la fel. Voi merge la drum din nou prin ianuarie/februarie. Speranta moare ultima.
sophie76 spune:
sufletel, alina_iulia , mi se rupe sufletul cind ma gindesc la voi, asa cum am mai spus sper sa aveti puterea s atreceti peste asta.
Mie parca nici nu mi mai vine sa fac deloc FIV, pt ca eu finaciar nu mi voi permite decit un singur FIV, e un fel de ultima speranta si parca mi e frica sa mi o spulber
.
Sufletel oricum te inteleg perfect, si eu de 4 ani ma lupt sa am un bebe ,dar degeaba, si ma enervez cind toata lumea imi spune: relaxeaza te, nu te mai gindi la asta si atunci o sa vina!!! probabil au dreptate dar daca mi ar spune si cum sa ma relaxez, cum sa mi smulg din suflet dorinta asta mistuitoare de a avea propriul copil????
La noi pina in prezent nu a fost identificata nici o problema , deci suntem la infertilitate inexplicabila, si marturisesc ca atunci cind m am dus la d-na dr Dracea aveam si speranta ascunsa in suflet ca poate imi gaseste ea inexplicabilul si apoi totul va fi bine, dar din pacate ea mi a spus, ceea ce stiam deja ca am investigat tot ce se putea si am facut tot ce era posibil si daca nu s a gasit o cauza probabil nu o va gasi nimeni, ba mai mult pot avea un esec in FIV din cauze la fel de inexplicabile
.
Oricum eu daca nu mi iese FIV ul, voi abandona lupta (sper sa reusesc, ca a devenit deja un mod de viata, un mod de gindire) pentru ca ne a consumat toate resursele fizice, financiare si mai ales sufletesti. De 4 ani am uitat sa ma bucur de viata , orice clipa frumoasa este umbrita de faptul ca nu am si eu puiul meu

Nu are sens sa mai scriu, pentru ca probabil stiti foarte bine ceea ce incerc eu sa va spun, din pacate simtiti pe propria piele , si sincer va admir pentru tenacitatea de a merge mai departe, eu nu stiu daca voi avea o asemenea putere.
Tin in continuare pumnii pentru goldi si coco care sigur vor veni cu vesti bune
sophie
goldi spune:
ET 12 iulie (eu ocupam a treia camera
)
10 ovocite, 8 mature, 8 embrioni, 2 blasto , bHCG un mare zero .....

Parca suntem ne inscriem intr-o lege a seriilor, cu inceput, continuare si final identic .
Imi pare rau fetelor ca nu ati reusit
.
Sufletel, iti trimisesem un PM .
Am banuit ca tacerea ta nu este de bun augur
.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza