Lumina Sfanta de la Ierusalim

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

In ceea ce priveste Pastile la date diferite... da, e cam caraghios, dar nu se facu gaura in cer pe tema asta .

Ciudat, dar azi m-a sunato tipa din Israel, spunand ca m-a cautat luni... i-am zis ca la noi a fost liber de Pasti... ea mi-a zis " si la noi a fost Pessah!"... Si-atunci cum de la ortodocsi se amana cu o saptamana fatza de evrei, cum zise Cortexia?? nu pricep

Pessah e o sarbatoare cu data fixa, care nu cade intotdeauna odata cu Pastele crestin.

"Cand 14 Nisan (sau prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara) cade duminica, Pastile va fi serbat in duminica urmatoare, pentru a nu se serba odata cu Pastile iudeilor, dar nici inaintea acestuia. "

(sursa: http://www.crestinortodox.ro/alte-articole/70676-sfintele-pasti)

Nu stiu cine ti-a spus tie asta, dar Pastele evreiesc NU cade in fiecare an la aceiasi data. Calculeaza si ei asa cum fac si crestinii. Doar ca de necaz, unii crestini in speta ortodocsii ,calculeaza de doua ori: o data cum pica si inca o data de grija Pessah-ului

Fiecare cu piticii lui..

LadyJ, acuma nu trebuie sa ma contrazici la tot pasul, ca nu produc eu aceste informatii. Am citit si eu pe undeva ca Pessah se serbeaza intre 15 si 23 Nissan, nu variaza atit de tare ca la crestini.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Si cand coincide Pastele ortodox cu cel catolic, se aprinde lumina la ambele?

Doar la rugaciunea patriarhului ortodox, piromanul-sef.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Si cand coincide Pastele ortodox cu cel catolic, se aprinde lumina la ambele?

Doar la rugaciunea patriarhului ortodox, piromanul-sef.

Aferim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

In ceea ce priveste Pastile la date diferite... da, e cam caraghios, dar nu se facu gaura in cer pe tema asta .

Ciudat, dar azi m-a sunato tipa din Israel, spunand ca m-a cautat luni... i-am zis ca la noi a fost liber de Pasti... ea mi-a zis " si la noi a fost Pessah!"... Si-atunci cum de la ortodocsi se amana cu o saptamana fatza de evrei, cum zise Cortexia?? nu pricep

Pessah e o sarbatoare cu data fixa, care nu cade intotdeauna odata cu Pastele crestin.

"Cand 14 Nisan (sau prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara) cade duminica, Pastile va fi serbat in duminica urmatoare, pentru a nu se serba odata cu Pastile iudeilor, dar nici inaintea acestuia. "

(sursa: http://www.crestinortodox.ro/alte-articole/70676-sfintele-pasti)

Nu stiu cine ti-a spus tie asta, dar Pastele evreiesc NU cade in fiecare an la aceiasi data. Calculeaza si ei asa cum fac si crestinii. Doar ca de necaz, unii crestini in speta ortodocsii ,calculeaza de doua ori: o data cum pica si inca o data de grija Pessah-ului

Fiecare cu piticii lui..

LadyJ, acuma nu trebuie sa ma contrazici la tot pasul, ca nu produc eu aceste informatii. Am citit si eu pe undeva ca Pessah se serbeaza intre 15 si 23 Nissan, nu variaza atit de tare ca la crestini.

Uite ca te contrazic din nou: DECI NU te contrazic la tot pasul doar acolo unde am alta opinie si doar acolo unde ceea ce scrii(tu sau altcineva) nu e adevarat, dp meu de vedere.
Deci variaza si la ei, acuma nu stiu daca variaza ´´atat de tare´´ cum te exprimi tu.

Chiar nu stiam de aceasta ´´hotarare´´ ortodoxa. Pai atunci, te intreb, daca cu stiinta se decaleaza data Pastelui,(ma intreb de ce l-or mai calcula atunci) cum apare mey lumina aia miracol? Ca Pastele, logic, fuse cu o saptamana inainte....

Si sf Pavel...a uitat probabil ca IIsus sarbatorea Pastele evreiesc.Adica il contrazice pe Hristos. Parerea mea, nu trebuie sa-mi spui daca esti de acord sau nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Pai chiar cititorii de NT, care cauta ADEVARUL direct la sursa, sa nu stie citatul din Sfintul Pavel care ne invata de ce nu trebuie sa serbam Pastele odata cu evreii?

cand vezi pe cineva pe zona care vrea sa afle adevarul, da-mi si mie un beep, ca sa viu degraba sa vad minunea. si sa ma inchin cu dreapta.

cortexia, eu zic sa sarbatorim, caci se implineste inca o data profetia. nu au existat nicicand atatia semidocti si ignoranti asurzitori sa improaste cu noroi in Dumnezeu, semn ca vremurile sunt aproape. cu cat vezi mai multi nebuni in piata publica urland din toti rarunchi ce liberi sunt ei fara Dumnezeu, cu atat trebuie sa te bucuri mai mult si sa nu chemi salvarea. se alege graul de neghina, stai linistita, dar nu noi putem sa facem asta. te mai si tulburi inutil.

si, serios, nu mai arunca orzu' pe tarlaua culturii din spatele blocului, nici asta nu e crestinesc. uite ce zice in Proverbe 15:

Limba inteleptilor da stiinta placuta, dar gura nesocotitilor improasca nebunie.

Nesocotitul dispretuieste invatatura tatalui sau, dar cine ia seama la mustrare ajunge intelept.

Mai bine un pranz cu verdeturi si dragoste, decat un bou ingrasat, si ura.

Cel rau asculta cu luare aminte la buza nelegiuita, si mincinosul pleaca urechea la limba nimicitoare.

Nu vorbi la urechea celui nebun, caci el nesocoteste cuvintele tale intelepte.

Deschide-ti inima la invatatura si urechile la cuvintele stiintei.

Cumpara adevarul, si nu-l vinde, intelepciunea, invatatura si priceperea.

concluzia:

Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el. - Raspunde insa nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro
ce poata sa faca un credincios si un ateu nu face?

hi.
sa se mantuiasca si sa ajunga in rai unde il poate vedea pe Dumnezeu.
bye.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Mda....
Sunt nebuna
O sa incerc sa ma impac cu situatia.
Dar cum s-o impaca dogma ortodoxa cu paranormalul, cu experientele supranaturale, cu cele yogine?
Sunt doar curioasa, nu astept musai un raspuns la mojica mea intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eleniada spune:

gabi3604, multumesc pt sinceritate.

ce mai observ eu, e ca sunt din ce in ce mai multe intrebari.

atei si agnostici stati destul de comod fara "corvoada" rugaciunii si a indatoririlor de crestini, dar aveti totusi intrebari ref la religii, crestinism.

Pastile la evrei si Pastile crestin se sarbatoresc diferit, tocmai pt a nu se confunda, au semnificatie diferita.

blackpantera, nu stii ce poate un credincios crestin si nu poate un ateu?

incerc sa rasp: un crestin:

1. se infraneaza, tine post: de mancare, de unire trupeasca, de pacate(incercam, uneori nu prea reusim)

2. stie ca are o cruce de dus in scurta trecere de pe pamant spre mantuire: unul are o boala, unul un sot betiv de rabdat, altul primeste un post/functie importanta si tb sa se ridice la inaltimea lui -, altul pierde averea stransa cu greu intr-o clipa, altul plange de mila copiilor carora nu le-a dat o buna educatie si-au ajuns sa desfraneze, sa ucida, sa fie robi la tot felul de patimi, etc.;

3. sufera o data cu rastingnire Mantuitorului, participa la prohod in vinerea mare, stiind ca si el/ea a batut piroane Mantuitorului pe cruce cu pacatele savarsite, dar se bucura de Pasti cand Domnul invie, si isi spune : ajuta-mi Doamne sa pun inceput bun, da-mi Doamne timp de pocainta si de fapte bune.

4. stie ca suntem creati dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu, si suntem chemati la sfintenie. avem intiparit in constiinta noastra asta, cat de atei si agnostici ne-am declara unii dintre noi.

5. nu-si sfarteca pruncii in pantec din diverse motive: nu-s bani, vreau cariera, casa nu-i buna, am alta treaba acum nu sa cresc vreun copil, n-am ce sa ofer, is destul de desteapta si moderna n-o sa ma inchid in casa, vreau sa mai destrabalez un pic (uneori pana se imbolnaveste si nu mai poate avea copii sau ii face cu pb de sanatate - apoi iar blesteama si injura: de ce Doamne?, etc; si nici nu-i programeaza, dupa mobila, dupa masina, dupa ce ma satur de nu stiu ce, pana nu mai poate sa-i faca.

6. la prima sau a n greutate intampinata nu fuge in bratele vreunei secte, reprosand ca relig in care s-a nascut nu-i buna, dar nu vede saracul ca nu a primit o educatie relig in fam, sau vede mai mult paiul din ochiul altuia: popa a facut a dres, in biserica e susoteala, o baba miroase urat, alta ma trage afara ca-s mai mult dezbracata, etc.

7. merge la sf slujba la biserica, asculta evanghelia, predica, merge acasa si raspandeste ce a auzit acolo, raspunde cu bunatate si rabdare uneori la atacuri.

8. se gandeste la dreptul Iov cand mai primeste si mai putin bune in viata: cum le-am primit pe cele bune, le voi primi si pe acestea mai rele.

9. cand se casatoreste, stie ca o face pt toata viata, si la bine si la rau (mai sunt exceptii, extreme), nu din orice toana se plange ca da divort, stie ca daca renunta la prima cruce a doua e si mai rea, greu de dus.

cred ca mai sunt cateva, pe astea le-am enumerat din experienta mea. recunosc ca le mai uit, ma mai vaiet si eu de prostioare, cad mereu, ma ridic iar. cam asta-i

tb sa recunosc ca acum, dupa ce ati pus intreb astea, imi sunteti putin mai dragi.

p.s. daca as putea sa va spun prin cate am trecut si eu, si la cate porti nepotrivite am batut sa caut raspuns, cate am vazut in familie, cat am mai plans prin spitale, camine... unii invata din greseala altora, eu mai mult din ale mele.

noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

cortexia, eu zic sa sarbatorim, caci se implineste inca o data profetia. nu au existat nicicand atatia semidocti si ignoranti asurzitori sa improaste cu noroi in Dumnezeu, semn ca vremurile sunt aproape. cu cat vezi mai multi nebuni in piata publica urland din toti rarunchi ce liberi sunt ei fara Dumnezeu, cu atat trebuie sa te bucuri mai mult si sa nu chemi salvarea.

Daca vorbe ca astea te definesc drept un crestin bun si cu Dumnezeu in suflet - adica (si) iubire pentru cel de langa tine - atunci da-mi voie sa-ti spun ca ma feresc de oameni ca voi!

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA

si....

www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU

Mergi la inceput