Lumina Sfanta de la Ierusalim

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Exact Gabi si as mai pune o intrebare...ce poata sa faca un credincios si un ateu nu face?

Eu de cand am renuntat la credinta, stiti cate s-au schimbat in viata mea??
NIMIC!

Viata mea e la fel, sunt trista uneori, alteori super fericita, plang uneori, alteori rad cu gura pana la urechi, am zile in care nimic nu merge si zile in care totul e perfect, de cate ori cred ca nu am scapare din vreo problema se iveste mereu o portita de scapare si toate astea fara mers la biserica, fara pupat de poale, fara rugaciune.
De asta pot sa spun ca am scapat de o povara.Nu ma mai deranjez cu chestii religioase si tot viata aia o am.Totul e 50/50, rugaciunea nu are nici un efect, decat poate psihologic.

Na si acum intrebarea mea este de ce catolicii nu primesc lumina aia? Si daca pastele lor e cel adevarat si ortodocsii sarbatoresc mereu nimic cand ei cred ca e invierea? Nu vi se pare stupid ca exista 2 Pasti?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Na si acum intrebarea mea este de ce catolicii nu primesc lumina aia? Si daca pastele lor e cel adevarat si ortodocsii sarbatoresc mereu nimic cand ei cred ca e invierea? Nu vi se pare stupid ca exista 2 Pasti?

Data cind se sarbatoresc Pastile este calculata conform acelorasi criterii la ortodocsi si la catolici, de aceea in unii ani Pastile coincid la ambele religii. Ele sunt decalate cind pica in aceeasi zi cu cele ale evreilor, situatie in care ortodocsii amina cu o saptamina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:

Exact Gabi si as mai pune o intrebare...ce poata sa faca un credincios si un ateu nu face?

Eu de cand am renuntat la credinta, stiti cate s-au schimbat in viata mea??
NIMIC!

Viata mea e la fel, sunt trista uneori, alteori super fericita, plang uneori, alteori rad cu gura pana la urechi, am zile in care nimic nu merge si zile in care totul e perfect, de cate ori cred ca nu am scapare din vreo problema se iveste mereu o portita de scapare si toate astea fara mers la biserica, fara pupat de poale, fara rugaciune.
De asta pot sa spun ca am scapat de o povara.Nu ma mai deranjez cu chestii religioase si tot viata aia o am.Totul e 50/50, rugaciunea nu are nici un efect, decat poate psihologic.

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Rugaciunea nu mai are pt. mine nici macar valoare psihologica. Stiu ca rugandu-ma nu as face altceva decat sa indrug niste cuvinte, ca o placa de gramofon.
Viata mea e mai libera fara spaime si crdinte si superstitii, exact... Am mai mult timp pt. mine, pt. apropiati si pt. necunoscuti pe care simt nevoia sa ii ajut, daca pot!

Si io credeam, cand credinta m-a parasit, ca o sa fie ca un fel de cataclism... ei bine, nici vorba! viata mea a fost aceeasi, doar ca ceva mai relaxata, mai lipsita de superstitii, frici, vinovatii...

In ceea ce priveste Pastile la date diferite... da, e cam caraghios, dar nu se facu gaura in cer pe tema asta .

Ciudat, dar azi m-a sunato tipa din Israel, spunand ca m-a cautat luni... i-am zis ca la noi a fost liber de Pasti... ea mi-a zis " si la noi a fost Pessah!"... Si-atunci cum de la ortodocsi se amana cu o saptamana fatza de evrei, cum zise Cortexia?? nu pricep

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Citat:

Data cind se sarbatoresc Pastile este calculata conform acelorasi criterii la ortodocsi si la catolici, de aceea in unii ani Pastile coincid la ambele religii. Ele sunt decalate cind pica in aceeasi zi cu cele ale evreilor, situatie in care ortodocsii amina cu o saptamina.

Nu stiam asta. E pe bune?
Inseamna ca ortodocsii VOIT tin Pastele in alta zi decat cea istorica, pentru a nu sarbatorii in aceiasi perioada cu evreii.

Ok, pai in acest caz cred ca voi tine pastele la catolici

BTW, pastele evreiesc ´´sarbatoreste´´ iesirea din Egipt, cu ce ii deranjeaza pe ortodocsi asta?Nu e nimic defaimator la adresa lor. Dar ma rog, in capetele inalte poate nu incape si aceasta intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Deci am avut dreptate, ortodocsii sarbatoresc nimic(pt ca pastele ar fi atunci cand sarbatoresc catolicii) doar pt ca pastele e in acelasi timp cu sarbatoarea evreiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Ma rog, oricum ar fi, pentru mine e totuna. Adica la mine Pastile se traduc printr-un balamuc grozav in saptamana dinainte, cand nu mai poti circula pe strazi, nu mai poti intra intr-un magazin, ca e omor.
La fel e si inainte de Craciun. O vanzoleala de te ingrozesti.
Si trebuie sa faci cumparaturi si la aceste sarbatori, ca deh... traditia... cadouri... prostii de-astea...

Dar chiar am deviat de la topic!
Eu voiam doar sa imi exprim opinia despre miracolul de la Sf. Mormant. O inexplicabila traditie intru ale mani****rii . Parca regret ca religia in care am fost botezata se preteaza la dude de felul acesta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

In ceea ce priveste Pastile la date diferite... da, e cam caraghios, dar nu se facu gaura in cer pe tema asta .

Ciudat, dar azi m-a sunato tipa din Israel, spunand ca m-a cautat luni... i-am zis ca la noi a fost liber de Pasti... ea mi-a zis " si la noi a fost Pessah!"... Si-atunci cum de la ortodocsi se amana cu o saptamana fatza de evrei, cum zise Cortexia?? nu pricep

Pessah e o sarbatoare cu data fixa, care nu cade intotdeauna odata cu Pastele crestin.

"Cand 14 Nisan (sau prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara) cade duminica, Pastile va fi serbat in duminica urmatoare, pentru a nu se serba odata cu Pastile iudeilor, dar nici inaintea acestuia. "

(sursa: http://www.crestinortodox.ro/alte-articole/70676-sfintele-pasti)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Pessah e o sarbatoare cu data fixa, care nu cade intotdeauna odata cu Pastele crestin.

"Cand 14 Nisan (sau prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara) cade duminica, Pastile va fi serbat in duminica urmatoare, pentru a nu se serba odata cu Pastile iudeilor, dar nici inaintea acestuia. "

(sursa: http://www.crestinortodox.ro/alte-articole/70676-sfintele-pasti)

Nu stiu cine ti-a spus tie asta, dar Pastele evreiesc NU cade in fiecare an la aceiasi data. Calculeaza si ei asa cum fac si crestinii. Doar ca de necaz, unii crestini in speta ortodocsii ,calculeaza de doua ori: o data cum pica si inca o data de grija Pessah-ului

Fiecare cu piticii lui..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Si cand coincide Pastele ortodox cu cel catolic, se aprinde lumina la ambele?

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Pai chiar cititorii de NT, care cauta ADEVARUL direct la sursa, sa nu stie citatul din Sfintul Pavel care ne invata de ce nu trebuie sa serbam Pastele odata cu evreii?

I Cor, 5, 7-8:

"Curatiti aluatul cel vechi, ca sa fiti framantatura noua, precum si sunteti fara aluat; caci Pastile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi.

8. De aceea sa praznuim nu cu aluatul cel vechi, nici cu aluatul rautatii si al viclesugului, ci cu azimele curatiei si ale adevarului."

Mergi la inceput