Lumina Sfanta de la Ierusalim

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro
ce poata sa faca un credincios si un ateu nu face?

hi.
sa se mantuiasca si sa ajunga in rai unde il poate vedea pe Dumnezeu.
bye.

nimic

Bine zice cine zice ca speranta moare ultima!

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Citat:
Daca vorbe ca astea te definesc drept un crestin bun si cu Dumnezeu in suflet - adica (si) iubire pentru cel de langa tine - atunci da-mi voie sa-ti spun ca ma feresc de oameni ca voi!

"Daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai inainte decat pe voi M-a urat.

Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al sau; dar pentru ca nu sunteti din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea va uraste.

Aduceti-va aminte de cuvantul pe care vi l-am spus: nu este sluga mai mare decat stapanul sau. Daca M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni. " (Ioan , 15, 18-20).

Conchita a avut dreptate. Tzuni, "ferindu-te" de crestini, implinesti una dintre profetiile Mintuitorului. Ai grija ca tot "ferindu-te" de cei care cred, cinstesc si lauda jertfa de bunavoie pe cruce a Mintuitorului nostru, sa nu ajungi sa implinesti si alta profetie, pe care nu ti-o voi spune acum, pentru a nu-ti rapi bruma de atit-de-greu-cladita-stima-de-sine pe care o au cei care "se ratacesc, nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu" (Matei, 22, 29)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Scumpule, mai citeste o data ce-am scris. Si raspunde-mi doar cand o sa intelegi, nu cand rastalmacesti vorbele dupa bunul tau chef! Citeste cu calm si rabdare, cuvant cu cuvant, da? Succes!

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA

si....

www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui eleniada

gabi3604, multumesc pt sinceritate.

ce mai observ eu, e ca sunt din ce in ce mai multe intrebari.

atei si agnostici stati destul de comod fara "corvoada" rugaciunii si a indatoririlor de crestini, dar aveti totusi intrebari ref la religii, crestinism.

Pastile la evrei si Pastile crestin se sarbatoresc diferit, tocmai pt a nu se confunda, au semnificatie diferita.

blackpantera, nu stii ce poate un credincios crestin si nu poate un ateu?

incerc sa rasp: un crestin:

1. se infraneaza, tine post: de mancare, de unire trupeasca, de pacate(incercam, uneori nu prea reusim)

2. stie ca are o cruce de dus in scurta trecere de pe pamant spre mantuire: unul are o boala, unul un sot betiv de rabdat, altul primeste un post/functie importanta si tb sa se ridice la inaltimea lui -, altul pierde averea stransa cu greu intr-o clipa, altul plange de mila copiilor carora nu le-a dat o buna educatie si-au ajuns sa desfraneze, sa ucida, sa fie robi la tot felul de patimi, etc.;

3. sufera o data cu rastingnire Mantuitorului, participa la prohod in vinerea mare, stiind ca si el/ea a batut piroane Mantuitorului pe cruce cu pacatele savarsite, dar se bucura de Pasti cand Domnul invie, si isi spune : ajuta-mi Doamne sa pun inceput bun, da-mi Doamne timp de pocainta si de fapte bune.

4. stie ca suntem creati dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu, si suntem chemati la sfintenie. avem intiparit in constiinta noastra asta, cat de atei si agnostici ne-am declara unii dintre noi.

5. nu-si sfarteca pruncii in pantec din diverse motive: nu-s bani, vreau cariera, casa nu-i buna, am alta treaba acum nu sa cresc vreun copil, n-am ce sa ofer, is destul de desteapta si moderna n-o sa ma inchid in casa, vreau sa mai destrabalez un pic (uneori pana se imbolnaveste si nu mai poate avea copii sau ii face cu pb de sanatate - apoi iar blesteama si injura: de ce Doamne?, etc; si nici nu-i programeaza, dupa mobila, dupa masina, dupa ce ma satur de nu stiu ce, pana nu mai poate sa-i faca.

6. la prima sau a n greutate intampinata nu fuge in bratele vreunei secte, reprosand ca relig in care s-a nascut nu-i buna, dar nu vede saracul ca nu a primit o educatie relig in fam, sau vede mai mult paiul din ochiul altuia: popa a facut a dres, in biserica e susoteala, o baba miroase urat, alta ma trage afara ca-s mai mult dezbracata, etc.

7. merge la sf slujba la biserica, asculta evanghelia, predica, merge acasa si raspandeste ce a auzit acolo, raspunde cu bunatate si rabdare uneori la atacuri.

8. se gandeste la dreptul Iov cand mai primeste si mai putin bune in viata: cum le-am primit pe cele bune, le voi primi si pe acestea mai rele.

9. cand se casatoreste, stie ca o face pt toata viata, si la bine si la rau (mai sunt exceptii, extreme), nu din orice toana se plange ca da divort, stie ca daca renunta la prima cruce a doua e si mai rea, greu de dus.

cred ca mai sunt cateva, pe astea le-am enumerat din experienta mea. recunosc ca le mai uit, ma mai vaiet si eu de prostioare, cad mereu, ma ridic iar. cam asta-i

tb sa recunosc ca acum, dupa ce ati pus intreb astea, imi sunteti putin mai dragi.

p.s. daca as putea sa va spun prin cate am trecut si eu, si la cate porti nepotrivite am batut sa caut raspuns, cate am vazut in familie, cat am mai plans prin spitale, camine... unii invata din greseala altora, eu mai mult din ale mele.

noapte buna!

1. Si ateii sunt infranati in alte chestii, postul nu inseamana nimic, mai ales ca sunt o gramada care ar manca (,) ca nebunii dar nu se poate dom'le ca e post.

2.Si ateii se confrunta cu toate astea dar ei au un nume pt toate astea "VIATA" , altii o au mai buna, altii mai putin buna.E dupa cum ti norocul si dupa cum te duce capul.

3.Aici nu ma pronunt ca nu am habar, asa o fi dar tind sa cred ca e un numar mic de oameni.

4.Eu nu am asta intiparit niciunde. Adevarul stiintific si dovedit e altul.

5. Da, crestinii nu "isi omoara" copiii in pantece dar nu se dau in laturi sa ii omoare cand sunt mari trimitandu-i la razboi, omorandu-i ca sunt convindi ca sunt posedati de diavol, omorandu-i refuzand tratamente medicale sau pur si simplu vine unu care isi omoara intreaga familie si apoi pe el(cauta pe net, cazuri sunt mii, puscariile sunt pline)

6.Aici e atat de gresit ca ma apuca durerea de cap! Care din atei fug la vreo secta cand vine greul in viata? In schimb crestinii pe hartie fug imediat la biserica cand sunt bolnavi, nu au bani etc desi normal nu o fac.

7.Si ateul poate face asta dar nu o face pt ca are lucruri mai bune de facut care aduc un rezultat.

8.Vezi punctul 7.

9.Exceptiile alea extreme de care vorbesti sunt peste 50% in America!! Atate e procentul divorturilor in familiile evangheliste.

In speta crestinii si agnnosticii/ateii sunt exact la fel, duc aceesi viata, cu bune si rele. Natura umana e aceeasi peste tot doar ca crestinii vor sa creada cu disperare in ceva ce mai mult ca sigur nu e acolo.
A, si nu se multumesc cu atat, vor sa ii aduca si pe altii in religia lor si ii urasc cu patima pe cei care le rezista.(aici e cea mai mare problema a mea, la crestini nu exista zisa "live and let live").

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Citat:
Daca vorbe ca astea te definesc drept un crestin bun si cu Dumnezeu in suflet - adica (si) iubire pentru cel de langa tine - atunci da-mi voie sa-ti spun ca ma feresc de oameni ca voi!

"Daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai inainte decat pe voi M-a urat.

Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al sau; dar pentru ca nu sunteti din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea va uraste.

Aduceti-va aminte de cuvantul pe care vi l-am spus: nu este sluga mai mare decat stapanul sau. Daca M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni. " (Ioan , 15, 18-20).

Conchita a avut dreptate. Tzuni, "ferindu-te" de crestini, implinesti una dintre profetiile Mintuitorului. Ai grija ca tot "ferindu-te" de cei care cred, cinstesc si lauda jertfa de bunavoie pe cruce a Mintuitorului nostru, sa nu ajungi sa implinesti si alta profetie, pe care nu ti-o voi spune acum, pentru a nu-ti rapi bruma de atit-de-greu-cladita-stima-de-sine pe care o au cei care "se ratacesc, nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu" (Matei, 22, 29)

Cardinal,
Eu nu urasc nici un credincios. E foarte bine pt. el daca (,) crede în D-zeu si asta îl si ajuta.
Nici nu ma feresc de credinciosi, eu personal. Le respect parerile. Traiesc printre ei .

Cât despre ura... ma credeti sau nu, eu nu urasc pe nimeni :) În nici un caz pe Isus, nici pe ferventii sai ucenici, din vechime sau de azi. Nu am dusmani, nu dusmanesc pe nimeni. Cât despre a 'prigoni' , nici nu mai comentez.

In schimb, am admirat mult doi OAMENI, doi crestini: pe Karol Wojtila si pe Maica Tereza. Stiu, amândoi au fost catolici... ce sa fac?

Mai departe: nu ma socheaza ca un musulman îl preaslaveste cu patima pe Allah. Sau ca în SUA sunt mult mai multi credinciosi ca în Europa.
Si exemplele pot continua.

Credinciosii îi vad pe atei ca fiind agresivi, militanti, fanatici... eu nu am cunoscut acest tip de atei. Nu cunosc atei care au interese ascunse sa fie asa. Nimeni nu-i plateste ca sa faca propaganda anti-religioasa. Aa, or fi din din aia, nu zic nu! Doar ca eu nu îi cunosc :)

Adesea ma întreb: credinciosii îi privesc pe atei cu întelegere, cu mila, cu repulsie, cu dispret, cu teama ... cum?? Recunosc ca, atunci când credeam, aveam o oarecare "iritare" fatza de atei, caci ma contrariau cu opiniile lor... Atât.

Cât despre stima de sine... n-am prea înteles. Are neaparat legatura cu relatia unui individ cu Divinitatea??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tzuni

Citat:

cortexia, eu zic sa sarbatorim, caci se implineste inca o data profetia. nu au existat nicicand atatia semidocti si ignoranti asurzitori sa improaste cu noroi in Dumnezeu, semn ca vremurile sunt aproape. cu cat vezi mai multi nebuni in piata publica urland din toti rarunchi ce liberi sunt ei fara Dumnezeu, cu atat trebuie sa te bucuri mai mult si sa nu chemi salvarea.

draga, iar mie da-mi voie sa-ti spun ca nu te cred. daca ati dori sa va feriti de crestini, nu ati polua discutiile lor permanent. la toate topicele deschise la subforumul asta unde se respecta dreptul la libera asociere (facut special pentru dc-istii credinciosi), colcaie de atei zgomotosi, agresivi, semidocti (repet pana mor), rai de nu se poate care nu sunt in stare de minim autocontrol si sa stea in banca lor, cu necredinta lor, si sa nu mai propovaduiasca mai rau ca martorii lu iehova cat de tampiti sunt astia care cred. de ce nu poluati topicele de la Bucatarie cu proteste anti-usturoi si pro-telina? iti zic mintenas de ce, citeste pana la capat.

si cat de destepti sunt ateii - chestie la care ma umfla rasul, pentru ca la ineptii de genul BC se adapteaza si renunta la multe ca sa dispara credinta, io nu pot decat sa rad si sa recitesc Proverbele, partea cu nebunii care nu au habar despre ce vorbesc si nici constiinta raului faptuit prin imprastierea de minciuni si vorbe goale.

personal, nu am nici un respect pentru ateism. este o papusa umpluta cu paie care nu sperie pe nimeni. ateul este ilustrarea tipica a proverbului cu vulpea care nu ajunge la struguri si spune ca sunt acrii. cu diferenta ca ateul pune mana pe barda sa distruga via. iar exemplu cel mai graitor sunteti voi, grupul beretelor roz prezente la toate discutiile ortodocsilor in mod special, distrugand discutia Oanei, din pura ura si intoleranta. basca semidoct, cu surse de mucava din imaginatia personala sau stirile de la ora 5. tu, Tzuni, daca nu ai avut prilejul sa studiezi istoria religiilor la scoala, probabil ca o sa ma urasti si mai mult acum cand iti spun ca mie mi-ar fi fost jena sa copy/paste "articolul" ala cu paralela asupra miturilor pe un forum public. cunoscatorii stiu de ce.

plus pretentia absolut ridicola ca un crestin sa iubeasca un ateu. adica tu injuri pe Dumnezeu, imi tarasti credinta inimii in noroi, iti bati joc de ce am mai sfant cu trufie si ignoranta, iar eu sa te mangai crestineste pe obraz, lugu lugu, ce ateu bun si moral esti tu?? pardon, da' nu am cazut ieri din caruta de caracal. intoarcem obrazul pentru crestinii care gresesc involuntar. cum sa intorc si celalalt obraz unuia care il huleste pe Dumnezeu?? adica tu pretinzi sa fiu toleranta cu ditai Satana in persoana? mah, nene, da' nu va e cam mare vanitatea aia?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:
ce poata sa faca un credincios si un ateu nu face?

hi.
sa se mantuiasca si sa ajunga in rai unde il poate vedea pe Dumnezeu.
bye.

Bine zice cine zice ca speranta moare ultima!

la tine am inteles ca a murit demult, la mine te anunt ca a fost deja implinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Adesea ma întreb: credinciosii îi privesc pe atei cu întelegere, cu mila, cu repulsie, cu dispret, cu teama ... cum??

Gabi, da' de ce sa bagi toti credinciosii intr-o oala? :) Or fi ei, credinciosii, mai Bula asa , da' oleaca de educatie, inteligenta si personalitate distincta o fi avand fiecare dintre ei. Nu?

Raspunsuri ai primit de la credinciosi (cel putin de la cei care cred cu sfintenie in Pomposenie si is Mandri nevoie mare de asta ).
Uite, vin si eu cu un raspuns: ce intrebare mai e si asta? Cum adica ce cred credinciosii despre atei?????

* Fara prea mult drag, recunosc , pentru toti www.youtube.com/watch?v=Y5ojV1r1XHM&feature=PlayList&p=7A204E2D3B3662D1&playnext=1&playnext_from=PL&index=29" target="_blank">Hathi-ii care 'pun Luminii obroc' de cate ori au ocazia .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Conchita, sincer, m-ai lasat cu gura cascata! Si te las in pace sa aberezi cat vrei. Succes si tie! Pacat ca nu citesti (nici tu) cu atentie ce scriu. Pacat, mare pacat! Credeam ca poti fi un partener de discutie inteligent. Renunt insa. Nu stiu daca am mai postat de doua ori la acest capitol, tocmai pt ca stiu unde duc astfel de subiecte, asa ca mi-e invatatura de minte!

PS. Si nu te mai victimiza, zau asa!

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA

si....

www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU

Mergi la inceput

eleniada, si am vrut sa-ti spun sa nu iti deschizi sufletul ca vei fi sfasiata in bucati si data la lei in argumente punct pe punct care sa demonstreze ce grozavi sunt ei, ce pierduta si ignoranta esti tu. stii zicerea biblica despre aruncatul perlelor, da?

denizel, adica tu nu ai nici o opinie despre atei? of, tu si maica tereza, ce ma fac...

Mergi la inceput