Lumina Sfanta de la Ierusalim

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

LadyJ, merci mult ca ai amintit tu ca una dintre porunci e "Sa nu minti"... Ca io uitasem... deh, roza .

Ca sa fim corecti: ortodocsii o vor tine toti leandra, vesnic, pâna la sfârsitul veacurilor, ca lumina sfânta de la Jerusalem (precum si alte asemenea 'miracole') e autentica.

Nu vor face ca B.C., care pe ici pe colo, în niste sute de ani, a admis ca "s-a înshelat" în anumite privinte... a admis pe rând ca Terra nu-i ombilicu' unui Univers limitat, ca Darwin nu a fost nici gibon nici posedat (dimpotriva), ba chiar aud ca textele sfinte nu contrazic posibila existenta a extraterestrilor. si lista va continua.

Poate ca e mai normala atitudinea BO, mai stii? Ca daca tot ai o dogma, o leshi ashea cum a cazut ... decât s-o tot ajustezi, s-o pieptzeni, s-o fardezi bla-bla... pâna când din te trezesti cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tzuni

Departe de mine ideea de a lua in ras ortodoxia si nu consider acest lucru o "smecherie", dar poate fi foarte bine o strategie de a tine credinciosii aproape si de a declara ortodoxia "cea mai cea" - normal, desconsiderandu-i pe ceilalti.

Oricum, cand am fost la Mormantul Sfant am ramas socata cat de comercial era totul in jur - in Biserica!!!! Chiosculete cu iconite, mir, apa din Iordan, pamant sfant....Galagie cat cuprinde. In Mormant m-au lasat cu aparat foto cu blitz, cu camera de filmat profesionala cu lumina fff puternica. Am stat si am filmat f mult.... Mi s-a parut ciudat, ma asteptam, sincer (imi doream chiar), sa fie interzise lucrurile astea, sa fie liniste, sa fie un loc inaltator, plin de "sfintenie"... Am gasit, de fapt, un loc turistic, comercial. Mai mari emotii am trait in moscheea de langa.

Si inca ceva: tot circul ala de la iesirea din Mormant (cand se iese lu lumina) mi se parte de un prost-gust si o nesimtire fantastice. N-ar fi mai frumos un culoar marcat cu panglici care sa asigure iesirea frumoasa, in liniste a luminii? Dar nu, se prefera circul ... probabil ca sa dea si mai tare senzatia de "minune".

PS. sunt ortodoxa

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA

si....

www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU

Tzuni, dar lumina la inceput nu arde ... asta nu-i o minune? De ce cautam noi oamenii garantii? De ce ne indoim? Crezi ca daca ar pune o camera sa vezi tu in direct cum se aprinde lumina ar parea mai putin comercial? Lumina Invierii mai este si una simbolica, ptr a nu uita noi oamneii tot ceea ce a facut Dumnezeu ptr noi.

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

De acord cu Tzuni...nici eu nu sunt convinsa ca este un miracol in adevaratul sens al cuvantului...incepi sa-ti pui intrebari de genul "de ce se intampla numai cand este Pastele ortodox ? Oare DD nu este acelasi si pentru catolici ?", "de ce nu a fost macar o singura data permisa filmarea miracolului ? poate ca in acest fel, chiar si cei care ar mai avea o umbra de indoiala ar fi convinsi de un astfel de argument", s.a.m.d.

Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, nici pe tema religiei, nici pe tema subiectului propus...mi-am exprimat doar o parere (suntem pe un forum unde se pot exprima pareri pro si contra, fara a intra in conflict unii cu altii), cei care nu sunt de acord cu ea pot alege foarte simplu sa nu raspunda/reactioneze. Multumesc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Corina, se intampla numai de Pastele ortodox, nu-i o minune? Dumnezeu este acelasi ptr toti, catolicii s-au si despartit de Biserica Ortodoxa.

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Si chiar daca Lumina de la Ierusalim ar fi o facatura, chiar daca religia ar fi "o fraza de dinsii inventata", ce e rau in asta?

PS: Va rog, nu imi aduceti drept contra-argumente cruciadele, ca ele au fost duse de altii, nu de europenii din Est. Iar de Tanacu m-am saturat pina peste cap, e fluturat mai des decit steagul de pe cladirea Parlamentului, tocmai pentru ca este un caz singular.

Nu pot sa cred ca ai scris asta si nu pot sa cred ca, tu chiar nu stii rapsunsul. Cum CE E RAU IN ASTA?
E o Mare MINCIUNA! Mai exact, se incalca porunca. Si de catre cine se incalca? Tocmai de cei care ar trebui sa o RESPECTE .

Adica, daca e o minciuna lumina aceia fantastica, inseamna ca insasi preotii se afunda in minciuna, deci religia ortodoxa are nevoie de MINCIUNI gogonate pentru a-si ´´demonstra´´ veridicitatea???
Pai o minciuna aici, una dincolo...atunci UNDE MAI E ADEVERUL? Se mai pote vorbi de adevar?

Nu am sa iti dau exemplu cruciadele si nici Tanacu, ca tocmai ai dat tu un exemplu si o ipoteza halucinanta.

Sa nu ne pripim. Am spus "DACA AR FI", nu "ESTE" o minciuna.
Pentru ca Lumina vine de la Dumnezeu de fiecare Paste ortodox, este indubitabil.

Mergi la inceput

Iar daca suntem circotasi, ne indoim de absolut toate ritualurile: botezul (si la ortodocsi, si la catolici, si la altii), impartasania, Cina etc. Cine ne garanteaza ca se pogoara Duhul Sfint peste Sfintele Daruri samd? Asta inseamna ca toate sunt minciuni? De ce sa cada in derizoriu Pastele ortodox, Lumina Sfinta si nu alte manifestari sacramentale, atita timp cit nimeni nu poate dovedi "veridicitatea" lor? Nu vad de ce ar fi "sfintul ris" (e primul exemplu care imi vine in minte) de sorginte divina. Daca e sa speculam, minimalizam aceasta manifestare la un simplu acces de ... veselie, sa ii spunem, dar nimic mai mult.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

LadyJ, merci mult ca ai amintit tu ca una dintre porunci e "Sa nu minti"... Ca io uitasem... deh, roza .

Ca sa fim corecti: ortodocsii o vor tine toti leandra, vesnic, pâna la sfârsitul veacurilor, ca lumina sfânta de la Jerusalem (precum si alte asemenea 'miracole') e autentica.

Nu vor face ca B.C., care pe ici pe colo, în niste sute de ani, a admis ca "s-a înshelat" în anumite privinte... a admis pe rând ca Terra nu-i ombilicu' unui Univers limitat, ca Darwin nu a fost nici gibon nici posedat (dimpotriva), ba chiar aud ca textele sfinte nu contrazic posibila existenta a extraterestrilor. si lista va continua.

Poate ca e mai normala atitudinea BO, mai stii? Ca daca tot ai o dogma, o leshi ashea cum a cazut ... decât s-o tot ajustezi, s-o pieptzeni, s-o fardezi bla-bla... pâna când din te trezesti cu

Adauga la lista concesiilor si acceptarea de catre BC a evolutionismului. LOL

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Adauga la lista concesiilor si acceptarea de catre BC a evolutionismului. LOL

Pai, nu zisei io de Darwin mai devreme? Nu la evolutionism ma refeream?
In paranteza fie spus, toate concesiile succesive ale BC sunt corecte, in opinia mea. Dar ele vor duce usor-usor la demitizarea credintei, ceea ce din pct. meu de vedere e normal si de dorit.

Cat despre BO, nici ea nu joaca o carte castigatoare, pe termen lung... Credinciosii vor avea, cred eu, tendinta sa respinga tot mai multe din cele pe care BO le sustine cu obstinatie. Asa vad eu evoluand lucrurile, in timp desigur.

Mergi la inceput

Citat:

Iar daca suntem circotasi, ne indoim de absolut toate ritualurile: botezul (si la ortodocsi, si la catolici, si la altii), impartasania, Cina etc. Cine ne garanteaza ca se pogoara Duhul Sfint peste Sfintele Daruri samd? Asta inseamna ca toate sunt minciuni? De ce sa cada in derizoriu Pastele ortodox, Lumina Sfinta si nu alte manifestari sacramentale, atita timp cit nimeni nu poate dovedi "veridicitatea" lor? Nu vad de ce ar fi "sfintul ris" (e primul exemplu care imi vine in minte) de sorginte divina. Daca e sa speculam, minimalizam aceasta manifestare la un simplu acces de ... veselie, sa ii spunem, dar nimic mai mult.

Pai io zic ca ptr. credinciosii ortodocsi ar fi suficiente Sf.Taine . Ce nevoie mai e de "miracole" de-astea pirotehnice? Astea nu fac decat sa discrediteze religia si sa clatine credinta unora dintre cei ce cred, asa cred eu... ca-s cam cusute cu atza alba.

Daca motivele sunt mai curand de turism religios, atunci imi explic foarte bine de ce atata truda ptr. reusita anuala a respectivului hocus-pocus cu flacari care nu ard (chipurile).

Cine vrea sa creada ca e adevarat, n-are decat.

Mergi la inceput

Citat:

Pentru ca Lumina vine de la Dumnezeu de fiecare Paste ortodox, este indubitabil.

Ce ziceam mai devreme, LadyJ? N-ar recunoaste nimeni ca e o pioasa pacaleala . Nuuu, e un 'miracol', si cu asta basta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:

Ce ziceam mai devreme, LadyJ? N-ar recunoaste nimeni ca e o pioasa pacaleala . Nuuu, e un 'miracol', si cu asta basta .

Pai no,, eu am inteles ce era de intels chiar daca o dam la intors cu conjugarea verbului.

Pana si ideea in sine, de a scuza asa de angelic o posibila minciuna(ca sa nu zic SIGUR o minciuna ca iar incepe Cortexia cu probabilitatea) este pentru mine o Ipoteza care NU ar trebui sa existe vreodata in randurile credinciosilor care baga mana in foc ca ortodoxia e ADEVARUL.

Si, Cortexia, de cand te citesc pe aici am inteles ca esti o persoana credincioasa, asa ca lasa-ma sa ma mir in continuare de mesajul tau..cu ´´ daca ar fi´´, si explicatia total....aiurea.Ok? Nu poti, ca un credincios ce te declari, sa scuzi chiar si´´ probabilistic´´ O MINCIUNA.

Mergi la inceput