Lumina Sfanta de la Ierusalim
Raspunsuri - Pagina 4
cortexia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tzuni
vezi ca stii? |
Desigur. Aberatiile sunt, de altfel, si mai usor de retinut decit adevarurile tari.
Tzuni spune:
adevar bazat pe ce?
Sa nu mi-o iei in nume de rau, vorbim doar. Eu sunt de parere ca in viata orice credinta/convingere sau ce-o fi... daca iti intareste sufletul si spiritul, daca iti da forta, e ok s-o urmezi!
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA
si....
www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU
Natasa spune:
Eu ma intreb de ce simt preotii nevoia de circ, de luminari care se aprind spontan, cruci aparute in cartofi si castraveti si alte "minuni" clar inventate pentru atragerea multimii. Credinta adevarata e mai presus se mici smecherii d'astea, de indoieli pe care preotii vor sa le spulbere inventind minuni.
"Cred, Doamne, ajuta necredintei mele" (Marcu)
EI bine, nu cred ca Dumnezeu ii pune pe preoti sa faca circ pentru a ajuta necredintei mele.
cortexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tzuni adevar bazat pe ce? |
Adevar bazat pe exact acelasi mecanism conform caruia varietatea de plante + animale de pe Terra se datoreaza unui organism unicelular.
Tzuni spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Adevar bazat pe exact acelasi mecanism conform caruia varietatea de plante + animale de pe Terra se datoreaza unui organism unicelular. |
Imi recunosc micimea intelectului! Sa mor io daca am inteles ceva. Adica cum lumarile au legatura cu organizmu' unicelular?
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA
si....
www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU
cortexia spune:
Si chiar daca Lumina de la Ierusalim ar fi o facatura, chiar daca religia ar fi "o fraza de dinsii inventata", ce e rau in asta? Oamenii care se duc la biserica sunt / incearca sa fie mai buni, mai iertatori, se straduiesc poate sa se infrineze de la a face rau. Sigur, sunt foarte multi oameni cumsecade care nu se duc la biserica si cunosc destui! Dar ma gindesc ca "bisericosii" poate ar fi mai rai daca nu ar merge la biserica si credinta lor ii ajuta sa progreseze, mai stii?
PS: Va rog, nu imi aduceti drept contra-argumente cruciadele, ca ele au fost duse de altii, nu de europenii din Est. Iar de Tanacu m-am saturat pina peste cap, e fluturat mai des decit steagul de pe cladirea Parlamentului, tocmai pentru ca este un caz singular.
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui cortexia Si chiar daca Lumina de la Ierusalim ar fi o facatura, chiar daca religia ar fi "o fraza de dinsii inventata", ce e rau in asta? |
Cortexia, nu te supara pe mine , dar tu întrebi "ce e rau într-o minciuna?". Am fost si eu credincioasa (ortodoxa), dar eu stiam ca Adevarul îl cauta credinciosii. Când am citi NT, m-a zguduit (pozitiv) ce-a spus Iisus: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata."
Întreaba preotii, si pe alti credinciosi ortodocsi daca nu Adevarul e calea spre mântuire, via Iisus? Sunt sigura ca orice popa care se respecta nu va admite în ruptul capului ca ortodoxia se preteaza câteodata la false miracole ca sa atraga multimea... caci asta ar însemna ma.ni.pu.la.re .
N-as fi crezut nici o clipa în trecut, daca as fi auzit de felul "ei, chiar daca ar fi un fals, nu face rau... îi face pe bisericosi mai putin rai..."
PS: de la asemenea discutzii o fi rasarit sintagma "minciuni pioase" ?
Ingrid S spune:
Eu consider ca religia nu are nevoie de falsuri ca sa supravietuiasca sau sa atraga credinciosii. Pot foarte bine sa cred in Dumnezeu si in Inviere fara trucuri. Pe mine chiar nu m-ar deranja sa recunoasca ccc ca este un fals, credinta nu mi-o stirbeste, cel mult imi confirma faptul ca oamenii ar face orice pentru bani. Pentru ca la asta se reduce totul: banii. Comertul cu iluzii.
Au si catolicii locurile lor, Fatima, Lourdes..unde comertul infloreste gratie pelerinilor. So, nimic nu e nou sub soare. Daca ma gandesc putin cate bucati au fost vandute de-a lungul secolelor din crucea pe care a fost rastignit Isus, cumulate ar da o cruce de dimensiuni uriase..., nemaivorbind de moaste si altele de genul asta.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
blackpanterro spune:
citat din mesajul lui IonescuOana Da...si eu am fost la inceput "Toma Necredinciosul", dar crezi ca ar face smecherii cu asa ceva? Totusi nu sunt in Romanica. O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA! |
LOOOOL, absolut!!! Ar face si fac smecherii fara sa clipeasca!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
ladyJ spune:
citat din mesajul lui cortexia Si chiar daca Lumina de la Ierusalim ar fi o facatura, chiar daca religia ar fi "o fraza de dinsii inventata", ce e rau in asta? PS: Va rog, nu imi aduceti drept contra-argumente cruciadele, ca ele au fost duse de altii, nu de europenii din Est. Iar de Tanacu m-am saturat pina peste cap, e fluturat mai des decit steagul de pe cladirea Parlamentului, tocmai pentru ca este un caz singular. |
Nu pot sa cred ca ai scris asta si nu pot sa cred ca, tu chiar nu stii rapsunsul. Cum CE E RAU IN ASTA?
E o Mare MINCIUNA! Mai exact, se incalca porunca. Si de catre cine se incalca? Tocmai de cei care ar trebui sa o RESPECTE .
Adica, daca e o minciuna lumina aceia fantastica, inseamna ca insasi preotii se afunda in minciuna, deci religia ortodoxa are nevoie de MINCIUNI gogonate pentru a-si ´´demonstra´´ veridicitatea???
Pai o minciuna aici, una dincolo...atunci UNDE MAI E ADEVERUL? Se mai pote vorbi de adevar?
Nu am sa iti dau exemplu cruciadele si nici Tanacu, ca tocmai ai dat tu un exemplu si o ipoteza halucinanta.