Lumina Sfanta de la Ierusalim
Raspunsuri - Pagina 3
cortexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tzuni Cortexia, iti recomand cu toata caldura filmul acesta: |
Am sa il vizionez, multumesc pentru recomandare !
Raminind la subiectul nostru, voiam sa pun si problema urmatoare: daca patriarhul foloseste o smecherie cind intra in Sfintul Mormint, pentru a-si "procura" Lumina, de ce se aprind in mod spontan si candelele din biserica? (presupunem ca sunt aberatii sau "parti pris"-uri declaratiile celor carora li s-a aprins luminarea in miini).
Oare acest secret poate ramine vesnic, daca e o inselatorie?
cortexia spune:
citat din mesajul lui gabi3604 Cum, nu fac si altii "smecheria" cu autoaprinderea ?? Iaca colosha: http://www.youtube.com/watch?v=ttF1BuWVG_0 http://www.youtube.com/watch?v=VQVjhPhBmJk&NR=1 Si mai sunt cu miile, nu mai gasesc acum ... si cel mai grozav mi s-a parut un video cu un pusti care si-a dat foc (chipurile), si-apoi s-a tavalit pe jos... cānd s-a stins flacara, baiatul se hlizea ... dar parea atāt de adevarat, de autentic !... OMG!... PS: De ce te face sa rāzi treaba cu fosforul alb īn solvent organic, ca n-am priceput ? |
Scuza-ma, dar de data asta chiar am ris tare. Pai astea-s filme relevante? Serios, ma asteptam la ceva zguduitor...Dar filmulete despre niste jucarii luate de la magazinul de cadouri-surpriza farse pentru prieteni?...
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Scuza-ma, dar de data asta chiar am ris tare. Pai astea-s filme relevante? Serios, ma asteptam la ceva zguduitor...Dar filmulete despre niste jucarii luate de la magazinul de cadouri-surpriza farse pentru prieteni?... |
Am vazut si mai zguduitoare, dar nu dau de ele acum, am si spus.
Dar cu ce ti se par mai credibile dovezile din filmarile de la Sf. Mormānt?? Ca io n-am vazut decāt o mare īmbulzeala prea lipsita de reactia care s-ar cuveni īn fatza unui miracol... Si io am rās la acele filmuletze.
Cāt despre dovezi ca acolo e un miracol... popa cela intra īntotdeauna singur īn altar si iese cu o lumānare - festila (ce-o fi ) aprinsa. Asha, shi ?... Care e miracolul?
... ei, si mai īntrebasem io adineauri daca se accepta si lumānari aduse din afara, sau doar lumānari distribuite acolo? Da' nu stie nimeni de pe-aici ...
PS: o mica mirare: ce le trebuie miracol credinciosilor ortodocsi? Daca ei cred - cred oricum; daca nu - atunci n-o sa-i convinga naivul spectacol de la Īnvierea ortodoxa
IonescuOana spune:
Haideti sa nu ne certam, totusi inca e Pastele.
Multumesc tuturor pentru pareri, indiferent ca sunt pro sau contra...
Eu zic ca indiferent ce-o fi, atata timp cat scopul este nobil, adica a crede in Dumnezeu, Isus si Inviere, putem trece cu vederea ce se intampla cu adevarat.
Numai bine tuturor
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui IonescuOana Eu zic ca indiferent ce-o fi, atata timp cat scopul este nobil, adica a crede in Dumnezeu, Isus si Inviere, putem trece cu vederea ce se intampla cu adevarat. |
Oana, tu ai recitit inainte de send ce-ai scris?
Adek, 'scopul scuza mijloacele' ? ... hai mey, chiar asa ??
... Si eu credeam ca Isus a spus: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" !!!
IonescuOana spune:
Da mai, am citit, dar nu trebuie sa-ti dau tie socoteala pt. ce scriu eu sau ce intelegi tu.
P.S. Mai sunt si alte emoticonuri, cauta-le
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Am sa il vizionez, multumesc pentru recomandare ! Raminind la subiectul nostru, voiam sa pun si problema urmatoare: daca patriarhul foloseste o smecherie cind intra in Sfintul Mormint, pentru a-si "procura" Lumina, de ce se aprind in mod spontan si candelele din biserica? (presupunem ca sunt aberatii sau "parti pris"-uri declaratiile celor carora li s-a aprins luminarea in miini). Oare acest secret poate ramine vesnic, daca e o inselatorie? |
Pai bine, si atunci de ce atata secretomanie, verificari, sigilari, etc., daca aceste candele din biserica se aprind spontan, in acelasi timp cu focul din mormant ? Inseamna ca acea raza de lumina, care se presupune ca aprinde focul din mormantul sacru, n-are de fapt nici-o legatura cu acesta, pentru ca o raza de lumina nu poate fi in acelasi timp focalizata in mormant si pe toate candelele din biserica ! Ceva nu se leaga, logic vorbind, nu credeti ?
Eu inclin sa cred ca in acele momente credinciosii aflati in biserica sunt atat de impresionati si insufletiti de tot ceea ce se intampla, incat nu pot fi observatori obiectivi pentru tot ceea ce se intampla in jurul lor. In plus e asa mare aglomeratie, imbulzeala, strigate, etc., incat cu greu se pot misca, toti sunt dornici sa-si aprinda lumanarile, nu stau sa vada ca fix in aceeasi secunda se aprind si focul din mormant si cel din candele...
Vecina mea, o doamna foarte de treaba si la locul ei, credincioasa pana-n maduva oaselor (dar nu genul acela habotnic), mi-a povestit despre tot ceea ce se intampla acolo (a participat de mai multe ori) dar nici vorba despre aprinderea spontana a lumanarilor din mainile credinciosilor sau a candelelor din biserica...ori nu a bagat ea de seama, ori nu se intampla asa ceva...desi asa ceva e greu de trecut cu vederea...
In fine, fiecare percepe realitatea in modul sau propriu, unii retin mai multe detalii, altii nu le baga in seama, altora li se pare ca vad anumite lucruri...
Ar fi interesant sa ne povesteasca cineva in mod obiectiv, cu detalii amanuntite, tot ceea ce se intampla acolo, dar din perspectiva unui observator calm, cu spirit de observatie "ascutit", detasat emotional in acele clipe...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui CorinaDani Vecina mea, o doamna foarte de treaba si la locul ei, credincioasa pana-n maduva oaselor (dar nu genul acela habotnic), mi-a povestit despre tot ceea ce se intampla acolo (a participat de mai multe ori) dar nici vorba despre aprinderea spontana a lumanarilor din mainile credinciosilor sau a candelelor din biserica...ori nu a bagat ea de seama, ori nu se intampla asa ceva...desi asa ceva e greu de trecut cu vederea... |
Buna remarca! Am vizionat multe clipuri de la Īnviere la Sf.Mormānt... peste tot se "lua lumina" de la o alta lumānare (ma rog, ar fi chiar cāte un buchet de lumānari, de fapt...) deja aprinsa. Adica, asa cum facem cu totii. atātea camere video au filmat, si nici macar una nu a captat aprinderea spontana.
...Desi, tehnic vorbind, nu e deloc greu sa se aprinda spontan lumānarea, cu conditia sa aiba solutie de fosfor alb pe fitil si solventul sa se evapore la momentul oportun - nu īnainte, nu dupe.
Tzuni spune:
citat din mesajul lui cortexia Si icoanele care pling sau izvorasc mir sunt injectate noaptea de popi... |
vezi ca stii?
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA
si....
www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU