Lumina Sfanta de la Ierusalim

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

hathihula inseamna sa dai cu cioboata in erudit.

Lady, ah, pe unde umblai, gata rasuflu usurata ca esti aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Va rog sa-mi permiteti, e cuvantul meu, inventat de mine .
hathihula inseamna sa hulesti prin pomposenie si acoperire a Luminii pe care pretinzi ca o cunosti .

Conchita, Prejean imi suna a nume ardelenesc .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Am citit in urma si e foarte urat cu s-a sarit la jugulara lui Tzuni. Domnule sot al Cortexiei, Tzuni spune ca se fereste de habotnicie.

Dumneata esti habotnic?

Si iarta-ma, dar mi se pare infioratoare placerea pe care ar simti-o cineva cand ii spune un alt om ´´te urasc´´.

Adica un super mega ultra credincios, se bucura cand il uraste cineva? ca asa se ´´aseamana´´ cu IIsus? Asa se implineste proorocirea? Poate de aceia unii habotnici pun gaz pe foc, ca ura asta sa fie mai adanca, mai mare, mai ´´inaltatoare´´

Sunt in ceata, cine ma ajuta sa ies?

Conchi, pai eu sunt aici de ieri. O contrazic pe Cortexia asa zice ea.Asta e rolul meu de pacatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

hi hi, Leidisor, nu stiu daca o ajuti prea tare pe Conchita sa se bucure de revenirea ta... :D.
Da' daca accepta sa faca curatenie alaturi de tine, eu promit ca nu ma supar ca langa mine nu i-a placut sa sada :)).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Tzuni si Gabi,

Atit am avut de zis.

Nu e cazul nici de indemnuri la recitire, ca si cum nu as fi inteles inalta invatatura din postarea la care raspund (Tzuni), nici de justificari (cine pe cine admira - in fond, fiecare admira pe cine vrea, e perfect legitim) sau de declaratii mai mult sau mai putin sincere ("eu nu urasc" etc) (Gabi).

Nu deschid polemici semantice (daca "a se feri" este sau nu echivalent cu "a uri" in sensul Evangheliei). Nu e nevoie, postarile fiecaruia vorbesc de la sine. Nu e nevoie de interpretarea post-factum pe care autorul unei postari o face pentru ca ceilalti sa ii inteleaga gindurile si intentia. Interpretarea pe care fiecare si-o face la propriile mesaje e partinitoare si, imi pare rau sa o spun, "pro domo sua".

Oricum, daca ateii si agnosticii se lauda si asuma situatia lor metafizica, nu o fac, asa cum ar zice cineva, de pe pozitia "live and let live". Dovada faptului ca mereu si mereu gasesc cal de bataie pe sarmanul Iisus Hristos, mort si inviat pentru pacatele noastre. Daca ar fi asa de degajati si superiori nu ar sta sa batjocoreasca credinta altora, in numele unei superbii naive. In definitiv, stai si te intrebi ce le-a facut lor Iisus Hristos pentru a-l uri in diversele forme in care o fac (nu cred in El; cred in El doar daca le convine; ii nesocotesc cuvintele transmise prin Evanghelii, socotindu-le scorneli popesti; ii neaga minunile, socotindu-le scamatorii pirotehnice cu fosfor; isi rid de crestinii care cred in moaste, cruce, inviere, sfinti). Ca ei numesc asta "agnosticism", "stiinta" ori "ateism", tot ura se cheama.

Hristos a inviat, bucuria mea! (Serafim de Sarov)

Draga Cardinal,

Daca nu vrei sa ma crezi, n-ai decât, nu te obliga nimeni. Eu repet: nu urasc pe nimeni, si nu cred ca ma uraste nimeni. Ce-o fi asa greu de crezut, de imaginat? Majoritatea oamenilor de pe planeta sunt, probabil în aceeasi situatie.
Afirm din nou ca sunt sincera. Nu am nici o nevoie sa ma prefac. As câstiga ceva? . Desigur, pentru cine are chef sa ma creada. Cine nu, Ok, sa nu ma creada!...

Si-apoi, cum o sa-l eu urasc pe Isus ? Pai, Isus a trait acum 2000 de ani. Nu i-am fost contemporana, nu mi-a facut nici un rau, nici eu nu i-am facut... Cum sa se puna problema de "ura", atunci?

Azi-mâine ma întreaba careva ce sentimente am fatza de Napoleon... Aristotel, Ramses al doilea .
Si iata si raspunsul meu: "......"

A nu crede în Isus = a-l urâ pe Isus ???
Mai am putin si aflu ca eu l-am ucis pe Isus !!! ... si daca mai repeti de câteva zeci de ori , voi ajunge sa cred ca asa este! Ahh, Torquemada...

Faptul ca nu cred în valorile tale înseamna ca le urasc?? Si daca le-as urî pe ele, pe valori, tot n-ar fi destul ca sa te urasc pe tine, care pretuiesti acele valori. Ufff...

... sincer, caut logica spuselor tale, dar nu-i chip s-o gasesc.

[De fapt, am mai auzit asta: ca sunt suparata pe D-zeu... pai, cum asa? daca sunt atee, cum sa fiu suparata pe D-zeu? Atee fiind, eu cred ca nu exista. Pot sa ma supar pe ceva ce in acceptiunea mea nu exista?]

"live and let live"? Pai, în jurul meu sunt multi credinciosi, în familie, prieteni :) ... si traim împreuna fara sa ne scoatem ochii. Si ne iubim! Macar asta poti sa crezi, ca-mi iubesc familia ?? Sau si-acuma sunt "nesincera?

PS: postarea la care faci referire nu e o interpretare post-factum, pro domo, subiectiva, si cum mai vrei tu... ci este raspunsul la o postare de-a ta. Am verificat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Am citit in urma si e foarte urat cu s-a sarit la jugulara lui Tzuni. Domnule sot al Cortexiei,

LadyJ, voiam sa te intreb daca intr-o tara libera si democratica, in care platim (luna de luna, fara sa intirziem) abonamentul la internet avem dreptul sa folosim amindoi calculatorul si sa postam ce comentarii dorim pe forumul DC? Poate nu am cercetat cu atentie regulamentul, unde o fi aparind interdictia sotilor de a posta pe DC? Doar o persoana din fiecare familie are drept sa isi deschida cont pe acest forum?

Scuze de off-off topic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Am citit in urma si e foarte urat cu s-a sarit la jugulara lui Tzuni. Domnule sot al Cortexiei,

LadyJ, voiam sa te intreb daca intr-o tara libera si democratica, in care platim (luna de luna, fara sa intirziem) abonamentul la internet avem dreptul sa folosim amindoi calculatorul si sa postam ce comentarii dorim pe forumul DC? Poate nu am cercetat cu atentie regulamentul, unde o fi aparind interdictia sotilor de a posta pe DC? Doar o persoana din fiecare familie are drept sa isi deschida cont pe acest forum?

Scuze de off-off topic...

Vezi Cortexia, acum ti s-a pus pata pe mine si nu ma slabesti deloc.

Pur si simplu nu imi aminteam Nick-ul sotului tau, CARDINAL. Stiam ca e sotul tau, voi ati spus asta, asa ca mi-am permis sa-l numesc ´´sotul cortexiei´´

Daca te-a deranjat, o sa-ti treaca pentru ca intentiile mele nu erau ascunse si nici de scandal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eleniada spune:

Hristos a inviat! conchita, simo27, cortexia, cardinal, IonescuOana

sunt unele pers care otravesc orice subiect. nu vor sa afle nimic de fapt, ataca precum cainii cei dresati numai sa atace. emit tot felul de ineptii. cel mai bine ar fi sa ramana doar ele si sa-si dispute teoriile. deja se vede ca au inceput sa se contrazica.

crestini ortodocsi, eu cred ca nu mai continui vreo discutie cu astfel de indivizi. Risipa mare! conchita ai avut si ai dreptate.

pt atei, agnostici si alti fara nu mai stiu ce..., mai postez istoriora cu ateul:

un ateu care toata viata spusese ca nu exista Dumnezeu mergea printr-o padure. deodata vede un urs maare venind catre el (cu viteza ffff mare). incepe sa fuga, dar... in cele din urma striga : Doamne!
atunci ursul ramane nemiscat (f aproape de el). ateul continua: Doamne eu nu cred in Tine, nu-Ti cer ajutor, dar fa-l pe acest urs sa creada in Tine. atunci ursul incrucisa labele in semnul sf. cruci, spuse: Doamne binecuvanteaza masa aceasta, si-l manca.
aveti grija cand veti da nas in nas cu ursul din istorioara!

Hristos a inviat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Sa inteleg ca dupa parerea unora de pe aici ar trebui sa nu calc pe la "Sufletul credintei" daca eu cred cred ca preotii fac smecherii si se imbogatesc de pe urma lor???? Adica nu pot fi o buna crestina daca ma indoiesc de ce-mi spun unii preoti? Pai preotul de la una dintre bisericile la care merg spune niste aberatii cit casa de mari (de genul ortodocsii sint un soi de arieni, restul, cei care nu-si dau seama ce pacat comit ca au alta religie o sa arda in flacarile iadului, tiganii sint o molima, femeile mai merita cite o bataie, ma rog, chestii crestine) si ar trebui totusi sa-l cred pentru a fi o buna crestina? Nu pot sa ma indoiesc de oamenii care poarta haina preoteasca chiar daca sint prosti, agresivi, hoti sau ipocriti??? Cred ca voit (sau nu) confundati credinta in Iisus cu habotnicia babelor care spun ca nu e bine daca nu pui mortului prosop chinezesc la cap. SInt credincioasa, multumita ca am fost botezata ortodox (puteam sa nu fiu) si mi se pare obraznicie sa mi se spuna ca nu-s o buna crestina daca nu iau de bune toate prostiile de le scot preotii pe gura. Mi se pare o porcarie ca au facut din Mormintul Sfint, un loc de scos bani si de facut circ. Nu cred ca Dumnezeu aprinde vreo lumina ca sa satisfaca orgoliul unor preoti crestini care se cred mai cu mot decit alti preoti crestini. Nu cred ca Dumnezeu se uita in jos spre noi ca sa vada cind a mai stabilit soborul Pastele pentru anul asta. Nu cred ca Dumnezeu face vreo diferenta intre diversele confesiuni crestine, oricit de mult s-ar umfla in pene unii sau altii ca-s adevaratii discipoli ai lui Iisus. Mi se pare ca n-am invatat nimic din ce ne-a transmis Iisus si ma bufneste risul/plinsu' cind vad cum bunii crestini sar la git cu atita ura pe cei care nu cred in prostiile facute de "reprezentantii" Domnului pe pamint.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Sa inteleg ca dupa parerea unora de pe aici ar trebui sa nu calc pe la "Sufletul credintei" daca eu cred cred ca preotii fac smecherii si se imbogatesc de pe urma lor???? Adica nu pot fi o buna crestina daca ma indoiesc de ce-mi spun unii preoti? Pai preotul de la una dintre bisericile la care merg spune niste aberatii cit casa de mari (de genul ortodocsii sint un soi de arieni, restul, cei care nu-si dau seama ce pacat comit ca au alta religie o sa arda in flacarile iadului, tiganii sint o molima, femeile mai merita cite o bataie, ma rog, chestii crestine) si ar trebui totusi sa-l cred pentru a fi o buna crestina? Nu pot sa ma indoiesc de oamenii care poarta haina preoteasca chiar daca sint prosti, agresivi, hoti sau ipocriti??? Cred ca voit (sau nu) confundati credinta in Iisus cu habotnicia babelor care spun ca nu e bine daca nu pui mortului prosop chinezesc la cap. SInt credincioasa, multumita ca am fost botezata ortodox (puteam sa nu fiu) si mi se pare obraznicie sa mi se spuna ca nu-s o buna crestina daca nu iau de bune toate prostiile de le scot preotii pe gura. Mi se pare o porcarie ca au facut din Mormintul Sfint, un loc de scos bani si de facut circ. Nu cred ca Dumnezeu aprinde vreo lumina ca sa satisfaca orgoliul unor preoti crestini care se cred mai cu mot decit alti preoti crestini. Nu cred ca Dumnezeu se uita in jos spre noi ca sa vada cind a mai stabilit soborul Pastele pentru anul asta. Nu cred ca Dumnezeu face vreo diferenta intre diversele confesiuni crestine, oricit de mult s-ar umfla in pene unii sau altii ca-s adevaratii discipoli ai lui Iisus. Mi se pare ca n-am invatat nimic din ce ne-a transmis Iisus si ma bufneste risul/plinsu' cind vad cum bunii crestini sar la git cu atita ura pe cei care nu cred in prostiile facute de "reprezentantii" Domnului pe pamint.

1. Despre ce incredere oarba in preoti vorbim?! Subiectul era despre Sfinta Lumina.

2. Care era treaba cu prosoapele chinezesti si habotnicia noastra, a astora de pe forum?! E de coma faza!...

3. Arata-ni-i pe cei care se umfla in pene ca sunt ortodocsi, dar cu citate, sa nu gresim. Ma tem ca asta e in imaginatia unora...

4. Preoti si credinciosi de toate felurile sunt in toate religiile din lume (cunosc personal sectanti cumsecade, dar si viciosi; ortodocsi piosi, dar si destrabalati - nu imi este mie a-i judeca)

Nu te supara, dar incearca sa te detasezi, ca patima din ton tradeaza o oarecare tensiune si postarea ta da impresia de pretext pentru a te descarca...

Mergi la inceput