Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (100)
Raspunsuri - Pagina 12
gaia.nevia spune:
cristineescu, eu asa am facut, am sunat la dr de familie, i-am spus ce am si ca sunt gravida si mi-a zis la telefon ce pot lua...
si sanatate!
Kllemi, si la Marie Curie (Budimex) e un ortoped pediatru f bun, Andrei Bogdan. Frecventeaza la CMU, tot asa cu pogramare, suni la *9CMU, vezi cat costa, te programezi, te vede si te cheama la spital daca e nevoie, hope not.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
claudinna spune:
kllemi, e pe Dorobanti, aproape de Gr. Alexandrescu. adica din strada cu Grigore Alexandrescu, faci dreapta pe Dorobanti, spre ASE. e pe partea stanga, cand mergi spre Romana
blog in scutec
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
Nausica spune:
As vrea, inainte de toate, sa fac trei precizari:
1. Prezenta sau absenta mea pe forum au fost, pina acum, strict legate de programul Aniei si de dispozitia mea personala. Am scris, la un moment dat, ca o sa stau mai departe de forum, pentru ca nu aveam timp, efectiv, sa citesc tot ce se scria si pentru ca ma simteam prost ca nu pot sa raspund la intrebarile voastre sau sa va felicit bebelusii cind mai implineau cite o lunita, eu totusi bucurindu-ma cind Ania primea felicitari. Nu mi-am luat niciodata ramas bun si nici n-am de gind sa o fac. Poate vor fi perioade, mai lungi sau mai scurte, in care n-o sa dau niciun semn. Dar cred ca asta e de la sine inteles, pentru fiecare din noi, am gresit eu spunind-o.
2. Mesajul meu de mai jos nu are nicio legatura cu discutiile de ieri si de azi de pe forum. Sint lucruri care s-au petrecut inainte de venirea mea pe forum, deci nu ma privesc si nici n-o sa ma apuc acum sa-mi dau cu presupusul. Miruna, hai ca m-ai amuzat.
3. Mesajul meu nu se adreseaza cuiva anume. De asta nici n-am scris de aproape o saptamina, am vrut sa se stearga orice urma de suparare/dezamagire/dezgust fata de cele intimplate pe 2 aprilie. Dar, uite, as vrea sa va mai spun una-alta despre Cipi si mi-am dat seama ca poate ar trebui sa scriu ceva inainte, ca sa fiu sigura ca am fost bine inteleasa.
Desi e ceva ce contravine regulilor (scrise sau nescrise) de functionare a forumului, am sa va fac o marturisire despre mine. Asa cum pe altii ii caracterizeaza cinstea sau franchetea, expansivitatea sau precautia in relatiile cu oamenii, pe mine ma caracterizeaza umorul. Sau, daca vreti, pot s-o formulez altfel: am o problema cu risul. Rideam in clasa si-mi faceam si colegii sa rida, ma apuca risul in biserica sau la concertele de muzica clasica, rid de ai mei, de prieteni, de Cipi, de sotul meu, rid de mine insami de ma sparg - pe scurt, daca e ceva ce mi se pare amuzant, nu pot sa nu rid. Daca risul ar fi un delict, as fi dupa gratii, va asigur. Slava Domnului, nu este.
A, puteti spune, dar trebuie sa ai grija de cine rizi. Hmm, nu cred. Probabil ca de aici ar incepe ipocrizia. Eu rid de oricine, daca e ceva de ris.
Atunci, trebuie sa ai grija cu cine rizi. Poate da, poate nu. Din nou, Slava Domnului, nu mai traim in vremurile in care un banc spus cui nu trebuie te putea costa libertatea sau viata. Deci cred ca eu imi pot permite luxul sa rid cu cine am chef. Stiti de ce? Pentru ca sint cu constiinta impacata, 100%, ca risul meu nu are nimic malitios. Si sint convinsa ca oamenii care conteaza nu ma judeca pentru acest ris, decit in sens pozitiv.
Forumul, prin definitie, e o institutie democratica. Isi poate spune parerea oricine. Sintem egale, nimeni nu pune asta la indoiala. Sintem mamici, sintem fericite/ pasionate/ ingrijorate/ atente toate, in egala masura. Cu toate acestea, sintem diferite: mai informate, mai avizate, mai vorbarete, mai mistocarete etc. Si ar insemna sa fim ipocrite daca n-am recunoaste ca exista prietenii si antipatii. Cred ca lucrurile astea sint permise cita vreme 1. nu se ajunge la insulte, 2. nu se ingradeste dreptul la opinie, esenta forumului.
Cred ca despre toate acestea s-a mai vorbit, intr-un fel sau altul, cu diverse ocazii. Un singur element a fost nou, intre mesajele de pe 2 aprilie, si acela ma priveste in mod direct (deci iertati referirea implicita la o persoana anume): imixtiunea vietii private si a convorbirilor private pe forum. Aici cred ca ramine la latitudinea fiecareia (in functie de educatie, de caracter, de principii) daca acest lucru este permis sau nu. Pentru mine nu este, face parte dintre principiile mele elementare de relationare intre oameni. Orice cuvinte rupte din contextul lor isi schimba sensul. Oricum, pe viitor, cer sa “mi se citeasca drepturile” si sa mi se puna, la telefon, placa aceea cu “continuarea acestei convorbiri constituie acceptul dvs pt inregistrarea ei.”
Deci da, fetelor, am ris. Asta imi asumam. Daca, (printr-un ricoseu, zic eu, nepermis) v-ati simtit, vreuna dintre voi, vizate sau atinse, imi cer scuze. Si va asigur, din nou, ca nu am facut-o cu nicio intentie rea, fata de niciuna dintre voi. Daca nu mi-ati fi dragi, nu m-as fi chinuit sa scriu cearsaful asta. Si daca, totusi, v-ati format o parere despre mine in urma unor rinduri scrise de o terta persoana (oricine ar fi ea), sa ma iertati daca nu o sa ma intereseze aceasta parere.
Si acum o sa continui sa va citesc si sa scriu atunci cind am ceva de spus.
Va doresc un weekend superb.
Nausica si Ania
poze
"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)
300 spune:
Cristina, traiesc cu impresia ca prea multe mame sunt puse sa faca pauze de alaptat fara sa fie neaparat cazul (in Romania cel putin). Multe antibiotice nu pun niciun risc chiar daca trec in lapte, mai ales ca e vorba de cantitati infime pe kgg/corp. Pana la urma trebuie puse in balanta avantajele si dezavantajele cand este vorba de medicati mamei, si ocicum am lua-o, pentru majoritatea tratamentelor exista alternative permise in alaptare. Paracetamolul, nurofenul nu cred ca pun vreo problema avand in vedere ca se administreaza oricum si copiilor atat de mici. Uite articolul www.nbcionline.org/index.php?option=com_content&view=article&id=26:medications-a-breastfeeding&catid=5:information&Itemid=17" target="_blank">asta spune mai multe decat as putea eu ever.
Legat de intrebarea ta... am vazut pe pielea mea ca medicii de familie nu au treaba cu alaptarea, iar unii pediatri au si ei rezervele lor. Spre exemplu la 6 saptamani am fost la un tip, altfel f. ok, care zicea ca de la 4 luni e posibil sa trec pe supliment. L-am intrebat de ce si a zis ca oate va fi cazul. Am ramas profund nemultumita. Copilul meu avea atunci 3900, deci 1300 aprox. luate in 6 saptamani...ce-l putea afce sa crede ca va evolua mai prost dupa incat sa-mi bage pe gat suplimente?
Asa ca i-as intreba pe amandoi si as lua o decizie consultandu-ma cu un consultant in lactatie.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andreea_ada pai in parcul mare (tineretului/brancoveanu)ies destul de rar , ca nu prea am cu cine sau nu prea am timp , maia face kinetoterapie 3 saptamani pe luna si e cam greu sa mergem asa departe dupa o zi de alergat , in rest ies in parculetele astea mici de langa noi cam de 2 ori pe zi atunci cand buburuza e bine dispusa si 1 pe zi cand are toane de fitzoasa ![]() ![]() mamica fericita de Maia Sofia - 23.09.2008 ![]() poze cu pitica |
Poate ne intersectam pe-aici, de ce nu? Daca iti activezi PM ti-as trimite niste date de contact...
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
nikolici spune:
nausica as fi vrut sa fii mult mai explicita in mesajul anterior, unele persoane poate nu l-au inteles bine.Eu una am inteles ce ai vrut sa zici si asta pt. ca am discutat in privat.
Poate ne zici si de Ania zisa si Cipi ce face.
Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)
Nocom spune:
Buna ziua,
va scriu un pic pe fuga...
Ma bucur ca seringa functioneaza si la alti bebei, cand se vor obisnui cu gustul si consistenta mancarii nu va mai conta din ce le dati si vor accepta si lingurita (tot din experienta cu matei va spun). Asa ca pofta mare tuturor!!!
DELPHINAS eu te "iubesc" mult si ma bucur de cate ori ne mai scri cate ceva despre tine. Cum a fost operatia lui Max? Ce mai urmeaza acum? Trebuie doar sa steptam veste cea frumoasa!!! Imi pare rau de neintelegerile de pe aici, nu imi vine sa cred ca ai primit asemenea mesaj!!! Pacat!! PUP
sabinel strumfita ta e DE-LI-CIOA-SA!!!!! 
mai citesc... daca mai apuc pana se trezeste matza
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA
Nausica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nocom Ma bucur ca seringa functioneaza si la alti bebei, cand se vor obisnui cu gustul si consistenta mancarii nu va mai conta din ce le dati si vor accepta si lingurita (tot din experienta cu matei va spun). Asa ca pofta mare tuturor!!! |
Trebuie sa recunosc ca asta cu seringa m-a spart. Nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap. Daca mai face Cipi mofturi, o sa incerc si eu.

Nausica si Ania
poze
"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)
andreea_ada spune:
am revenit
cu una bucata copil foarte marait pe care l-am bagat la culcare automata ![]()
![]()
Kllemi eu fac kineto la budimex , stiu ca nu-i acelasi lucru , dar am gasit acolo cateva persoane foarte dedicate care chiar fac asta din placere , nu-mi venea sa cred ca mai exista si asa ceva intr-o lume a "micilor atentii" 
Ramona am activat 

aaaaa PS ma bucur ca v-am amuzat ![]()
lui M nu i s-a parut deloc funny ![]()
![]()
![]()
mamica fericita de Maia Sofia - 23.09.2008
poze cu pitica
Nocom spune:
Heeeei,
Ce frumos e ginerica al meu!!!!
Si ce plimbaret!! Pe tricicleta sta in picioare sau mi se pare mie?!?!?
UN pupic duuulce duuulce pt el si poate reusesc si eu sa pun poze noi cu Daria. Adica sa fac, ca de vreo 3 saptamani nu s-a invrednicit nimeni sa puna bateria de la aparatul foto la incarcat si nu avem nici o poza noua!! 

mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA