Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(45)
Raspunsuri - Pagina 17
beatrice75 spune:
Nu stiu cum ziceti voi ca dupa lapario sunteti alte femei, nu mai aveti dureri, totul este ok, ca am o prietena cu endo si-mi spune ca nu este absolut nicio diferenta, ca este extrem de dezamagita de acest lucru, ca imediat dupa laparo i-au si reaparut.......ca sincer, mi-e frica sa o mai sun sa mai stau de vorba cu ea....are cineva sau a avut usturimi, ca atunci cum te-ai "opari"jos?Ca zilnic am asa ceva....
Monica9 spune:
Magdita imi pare foarte rau pt ce ti s-a intamplat, sa-ti dea Dumnezeu putere sa mergi mai departe si sa fii optimista ca data viitoare va fi bine.
Am fost si eu azi dimineata la eco, am vazut inimioara, batai 136/minut si ca marime arata de 7 saptamani si 2 zile. Dupa ciclu ar fi exact 7 saptamani. Pare sa fie totul ok. Am inceput sa am si greturi mult mai nasoale decat data trecuta, si acum nu prea imi trece nici daca mananc. Nu mi-e pofta de nici un fel de mancare, nimic ce mananc nu-mi pica bine in afara de lamaie. Si sunt si tare obosita, si cand ajung de la lucru ma asteapta pitica Rebecca sa ne jucam, asa ca nu ma prea pot odihni. Nu sta o secunda intr-un loc, se urca pe masute, canapele, peste tot. Deci cam astea sunt noutatile la noi.
Imi pare rau ca nu prea am timp sa va scriu la toate separat, dar sa stiti ca ma gandesc la voi si sper sa va aduca iepurasul cat mai multe teste pozitive.
Monica mami de Rebecca (2008.02.15) si
7+
alina06st spune:
Pup fetele luptatoaree! Sa fiti pozitive fetelor, Magdita, eu cred ca daca problemele nu-s asa grave (de exemplu unele anomalii ale sistemului reproducator) sanse avem. Eu am convingerea ca regimul de viata sanatos, cu regim alimentar si sport ne vor ajuta. Si pentru multe dintre noi probabil si relaxarea. Poate ca suntem prea inversunate... dar stiu ca nici n se poate altfel. Am platit si eu rezervarea pt Grecia de pe 1 august. Planu ar fi laparo in mai, sotul vine in iunie (sper sa mai prind din perioada favorabila
). Mai avem si iulie la dispozitie apoi concediuuuuu
Imi pare rau ca plec la mare pe 1, adica fix cam cand ar trebui sa imi vina. Poate il pacalesc si imi vine mai repede, sau poate... nu mai vine deloc... ![]()
aditzaC spune:
bineinteles ca nu puteam lipsi in seara aceasta
, dupa cum vedeti semnez condica zilnic 
beatrice ....nu inteleg intreb ta ,,,,te ustura jos ? daca da , poate fi vb de o injectie urinara sau poate o candida . In leg cu laparo .....am vazut si eu ca fetele se ´´ lauda ´´ ca este usoara , ca au mers f repede si asa mai departe . Pt mine nu a fost fff usoara dar nici super grea , sincer ma asteptam ca recuperarea sa fie mai grea dar nu a fost asa . Eu m-am operat joi dim , dupa operatie mi-a fost fffff rau nu am dormit mai deloc , cum s-a lasat seara a inceput sa imi fie si mai rau , am vomitat de la ora 12- 4 dimineatza , am crezut ca nu o sa mai fiu intreaga . Este adevarat ca eu am probleme cu bila si inainte de operatie am luat si am facut la antibiotic de mai aveam un pik si ajungeam stropitoare 
. A doua zi m-au dus in salon cand am fost nevoita sa ma ridic si sa ma pun intr-un scaun cu rotile ( salonul era mai departe ) . Eu am avut sonda si drena si vreau sa va zic ca aveam niste dureri insuportabile de la chestiunile astea . Cum m-au asezat in pat m-a luat o durere cumplita , pur si simplu nu ma puteam abtine sa nu ma vait ( nu suport pers care se vaita ) . Mama era langa mine si saraca nu stia ce sa imi faca mai intai , a fugit dupa asistente nu era nici una pe acolo ....intr-un final apare una si atat s-a ´´cacait ´´ pana mi-a facut un calmant de am zis ca mor de durere . Ma durea f tare drena ( capatul furtunului ) care era infipta in ovarul drept . Cand mi-au scos-o am simtit ca mi s-a eliberat burtica , parca a iesit ceva din mine
. Abia apoi un pik mai tarziu am inceput sa merg putin cate putin . Am avut dureri si cand am ajuns acasa . Cel mai nasol era cand ma lua cate o crampa .La operatie iti baga mult aer in burta si apoi se formeaza gazele , sunt ffffff nasoale si te dor . Depinde ffffff mult de organism de ex odata cu mine s-a operat inca o tipA ( a avut chist de 4.5 cm endometriozic ), avea 40 ani , juram ca mai mult de 30 nu are . A fost singurica , era din buzau si nimeni nu a venit sa stea cu ea , a ajutat-o maicamea . Vreau sa va zic ca fata asta nu se vaita de nici o culoare , avea o tarie si o putere in ea de eu am ramas crucita , sincer va zic . Ea incepuse sa manance , mergea singura la toilet , se plimba si eu eram vai de mama mea ma miscam cu viteza melcului , dar pe o parte imi dadea putere si ambitie sa fac si eu ca ea si nu ma lasam , incercam . Cu o zi dupa noi s-a operat alta tipa care avusese un chist de 8 cm si i-au scos si trompa si ovarul . Tipa asta s-a vaitat la fel ca si mine , ia fost rau , a urlat de durere . Dif dintre mine si ea a fost faptul ca eu am facut laparo iar ea operatie clasica si imi imaginez ca asta doare mai rau insa ea avea si o cezariana facuta si zicea ca nu a durut-o asa tare ca operatia de acum . Deci depinde f tare de organismul fiecaruia .
Eu am mai avut dureri de ovare , crampe unele ca la CM , deci nu ma pot lauda ca am fost f fericita si lipsita de dureri . Pe alta parte sunt convinsa ca Diph m-a ajutat fffffffff mult .
monica ....sa fii sanatoasa si sa iti traiasca bebelusii

pt toate endomumoasele
Alexa Ioana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui beatrice75 Alexa Ioana, pe cand al doilea BB?Hai, ca sa ne demonstrezi ca minunea poate veni chiar de 2 ori |
bea, eu sper sa vina in curand bb2, doar ca la mine minunea nu a venit prin sarcina, ci prin adoptie
fetele noi, serios vorbesc. pentru o "infuzie de optimism" cititi prima pagina, sa vedeti cat de multe fete cu endo au ramas gravidute ! trebuie sa fiti optimiste ! nici nu va puteti imagina cat de importanta e starea psihica !

beatrice75 spune:
Am tot fost la gineco si usturimile astea persista de asta vara, cu tot felul de investigatii, nu mi-a gasit nimic, de genul infectie, candida, chiar eram programata sapt trecuta si mi-a venit CM.
Da, asa am auzit si eu fete plangandu-se ca e foarte rau dupa operatie, eu vara trecuta am fost cauterizata pe col, asta da, interventie usoara si a doua zi am avut niste migrene!!!
Pe mine ma intereseaza mai mult starile de dupa laparo, sa zicem dupa o luna, ca toata lumea imi zice sa ma operez sa nu mai ma chinui asa, dar eu nu ma operez ca n-am cu cine sa fac copil (sunt asa de dezamagita la acest capitol cum nu va puteti da seama! si daca mai stau mult asa nici ca voi mai putea vreodata)Stiu ca tot arsenalul de dureri, chisturi reapar. Ca m-as fi operat sa nu mai am dureri macar, dar prietena mea mi-a zis ca durerile i-au reparut tot atat de aprige ca si inainte...
beatrice75 spune:
Stiu Alexa ca optimismul e foarte important, dar nu ai cum sa nu pici in starile astea atunci cand zilnic ti se aminteste, datorita durerilor, ca ai o boala cumplita care te va chinui asa toata viata, ca nu exista tratament.
Boo spune:
Magdita
imi pare asa de rau !!! Nici nu stii ..
Am intrat special si ieri si azi sa vad ce vesti ne dai ca stiam ca mergi la Tutu. A spus bine cineva ca asta a fost o repetitie si ca iti vei implini cu siguranta visul. Iti doresc din toata inima sa fie cat mai repede. 

Monica mi-am adus aminte cand am fost si eu la eco sa vad inimioara. Asa o senzatie extraordinara e ..
De abia astept sa o mai simt o data !
sa treaca repede perioada nasoala si sa te bucuri de sarcina.
Vad ca avem colege noi de suferinta .. v-as ura "la revedere!! " daca ar fi dupa mine. Dar asa, ascultati-o pe Alexa si cititi prima pagina si aveti incredere ca se poate !!
Va pupicesc pe toate !!
Alexa Ioana spune:
bea, luna asta se implinesc 21 de ani de cand mi'a venit ciclul prima data. fa si tu un calcul: 21 x 12, din care scadem lunile de dipereline... si inmulteste cu ... aprox. 7 zile de menstruatie in fiecare luna. si o sa ai numarul aproximativ de zile de durere, de chin, de muscat din perna. ![]()
edit, ca de balonari si dureri de cap si stari de rau si restul manifestarilor nu mai zic nimic, ca le stim cu toatele 
e horror. e MEGA HORROR pentru noi. e groaznica ideea de sterilitate (primara sau nu). dar cand mai pui si endometrioza, nici n'are sens sa mai povestim.
tot ce zic e ca iti faci tu, singurica, rau. corpul tau si sufletul tau sunt deja chinuite de prostia prin care trebuie sa trecem. nu'ti mai face tu rau
. stiu ca e aproape imposibil, dar te rog, incearca sa gandesti pozitiv. conteaza ENORM !!!
uite, cauta pe net si citeste despre manifestari psihosomatice, si o sa vezi.
ai grija de sufletul tau, si gaseste un doctor in care poti avea incredere ca va avea grija de corpul tau. si in final, intr'un fel sau altul, va fi bine ! 

felix76 spune:
Am vorbit cu Magdi. Se simte fizic binisor. Asteapta sa plece acasa.
Ne multumeste la toate pentru sustinere.
Pot ... pentru ca eu cred ca pot