va e dor de bucuresti?
Raspunsuri - Pagina 7
ladyJ spune:
AB, nu te mai incurca in posturi lungi ca, din proria-ti experienta pe DC stii unde se ajunge. Uite asa, se ia la tocat si cea mai nevinivata virgula pe care o pui.
Las-o asa, stii ca explicatii alambicate in jurul cozii se gasesc oricand.
Si, cred totusi ca se putea gasi alt videoclip care sa incante urechile nostalgicilor cu LILI si nu neparat unul cu imagini care dau multora durere de cap.
Este a mia oara cand, pentru a scuza o poza sau orice detaliu care duce la hitler respectiv nazism, se foloseste scuza tampita ´´si comunismul a ucis milioane de oameni´´.
Dragelor, o atrocitate NU scuza alta atrocitate.
Faptul ca si azi mor oameni datorita unei dictaturi oarecare, NU minimalizeaza genocidul nazist, sau cel comunist, sau alte crime colosale.
Sabina, iarta-ma draga mea de off topic
Natasa spune:
AB, eu nu ma refeream la imagini, ma refeream la muzica. Nu poti ingropa ceva doar pentru ca i-a placut unui nenorocit, asta e tot. In rest, Hitler nu are ce cauta in niste imagini cu Bucurestiul, e adevarat, ar trebui sa nu mai apara pe nicaieri cu atit mai putin in chestii d'astea cu aer nostalgic.
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB Nah ca acum chiar m-am enervat. Splituiti va rog frumos subiectul ca-i pacat de pozele Sabinei |
hehehe......spune sincer....ce ti-ar place sa te tavalesti putin pe jos...cu evreii in sus si evreii in jos...si asa si asa..si 1940..Hitler..si morti..si asa..si asa ....si ce-au patit ei..si uite ce spune serafiotti...sa faci niste sedinte aici. ..recunosti ca ti-ar place ceva spectacol sa faci ?
iti dau yo apa la moara ...
RUXMAX spune:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lili_Marleen
Asta a fost contextul, nu poti despart imaginile "frumoase" de epoca, cu alte cuvinte daca Antonescu conducea tara in vremea cind si bunicii mei se plimbau si ei eleganti pe Calea Victorieie, a cui este vina? A nimanui!
sI, INTR-UN FEL O ADMIR PE AB CA NU VREA SA UITE, NICI NOI ROMANII NU TREBUIE SA UITAM DE MORTII LA canal, LA POARTA ALBA, LA pITESTI, LA gHERLA, lA aIUD, DE REZISTENTA IN MUNTI , DE DETINUTII POLITICI, ANONIMI SAU MARI PERSONALITATI, ETC!
lai spune:
citat din mesajul lui RUXMAX sI, INTR-UN FEL O ADMIR PE AB CA NU VREA SA UITE, NICI NOI ROMANII NU TREBUIE SA UITAM DE MORTII LA canal, LA POARTA ALBA, LA pITESTI, LA gHERLA, lA aIUD, DE REZISTENTA IN MUNTI , DE DETINUTII POLITICI, ANONIMI SAU MARI PERSONALITATI, ETC! |
Eu nu prea inteleg.. "Noi romanii" (AB nu e romanca?!) e ok sa mai uitam de lagarele naziste si pogroame, "noi romanii" trebuie sa ne asiguram doar ca nu uitam de inchisorile si crimele comuniste? Zic si io ca toate crimele astea fura impotriva umanitatii, si ca ar fi bine ca nici unii dintre noi sa nu uite de nici una dintre ele..
Lai
Marox spune:
Mie imi place cintecul "Lili Marleen", mi-a placut si filmul. Despre clip, ce sa comentez? E neinspirat ca incepe cu Hitler si salutul nazist, dar razboiul era prezent in 1941, nu-l putem oculta. Daca ar fi fost un clip despre anii 50 as fi considerat normal sa-l arate pe Stalin. Iar unul din anii 80 pe Ceausescu. Acu' e drept ca nefiind evreica, neavind neamuri care sa fi pierit in lagare, fie ele naziste ori comuniste, nu prea am cuvint de spus la capitolul asta.
paula2003 spune:
Nu stiu ce sa zic. Daca sunt plecata mai mult timp, imi este dor. Acum a inceput sa se vada si o mica imbunatatire, sunt copaci mai multi, flori....
Am vazut ca se mai spala si stazile, nu saptamanal, dar se spala.
Pare mai curat.
SSerafiotti spune:
citat din mesajul lui RUXMAX http://en.wikipedia.org/wiki/Lili_Marleen Asta a fost contextul, nu poti despart imaginile "frumoase" de epoca, cu alte cuvinte daca Antonescu conducea tara in vremea cind si bunicii mei se plimbau si ei eleganti pe Calea Victorieie, a cui este vina? A nimanui! sI, INTR-UN FEL O ADMIR PE AB CA NU VREA SA UITE, NICI NOI ROMANII NU TREBUIE SA UITAM DE MORTII LA canal, LA POARTA ALBA, LA pITESTI, LA gHERLA, lA aIUD, DE REZISTENTA IN MUNTI , DE DETINUTII POLITICI, ANONIMI SAU MARI PERSONALITATI, ETC! pozele mele poze poze noi Ruxmax cu bebe Tudor - 08.12.06 |
Exact, Ruxmax! Iti multumesc pentru a fi oferit link-ul, subiectul este vechi dar ma gandisem si eu sa adaug link http://en.wikipedia.org/wiki/Lili_Marleen.
In realitate 'Lili Marleen' A FOST LA FEL DE CIRCULAT IN TARILE DIN AMBELE TABERE ALE WWII, deci nici vorba sa fie un marker exclusiv sau principal al Germaniei naziste, iar VERSURILE (care au dat tema cantecului) AU FOST SCRISE IN 1915!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Conchid ca am avut parte de o manifestare a ortodoxiei de stanga: a ataca nediscriminat tot ce pare a fi intr-un anumit registru, fara a verifica in prealabil daca apartine intr-adevar acelui registru sau nu.
Auzi, 1915! Si eu stau sa umplu pagini intregi ca nu Hitler a fost principalul ascultator al acestui, sa-i spunem, cel mult slagar...intrucat 'echivalentul ideologic al Internationalei comuniste' nu este decat daca eu sunt Papa de la Roma.
"Lili Marleen" (a.k.a. "Lili Marlene", "Lily Marlene", "Lili Marlène" etc.) is a German love song, which became po****r on both sides during World War II.
The words were written in 1915 during World War I by Hans Leip (1893-1983), a school teacher from Hamburg who had been conscripted into the Imperial German Army. Leip reportedly combined the names of his girlfriend and another female friend. The poem was later published as "Das Lied eines jungen Soldaten auf der Wacht" ("The Song of a Young Soldier on Watch") in 1937 now with the two last (of five) verses added. It was set to music by Norbert Schultze in 1938. Tommie Connor later wrote English lyrics. It was recorded by Lale Andersen in 1939.
sirimie spune:
Paler parca spunea ceva care mi-a placut: de Bucuresti iti place sau nu iti place, nu cauti motive pentru unul sau altul dintre cele 2 stari.
Si mai spunea ceva: in Paris oamenii sint mindri de orasul lor. In Bucuresti oamenii isi aduc imbunatatiri in case si nu le pasa de ce e in exterior, in afara fac chiar mizerie o mare parte dintre ei. In Bucuresti nu exista constiinta apartenentei la un oras mare.
Poate ca gradul de civilizatie al oamenilor e de vina.
Mie imi place Bucuresti chiar daca nu m-am nascut aici.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
rory76 spune:
Sabina, imi place foarte mult cum scrii...si cum surprinzi fotografiile! Felicitari!
"Trust no one!"