va e dor de bucuresti?
Raspunsuri - Pagina 3
Sabina spune:
le stiu, cred ca e vorba despre blogul lui Alex Galmeanu.
Bucurestiul din anii 60, 70, 80 l-a fotografiat si Andrei Pandele, a fost mare expozitie la TNB.F tare :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
danat spune:
Sabina tot respectul pt intentia ta si pentru calitatea fotografiilor. Sincer, ma bucur ca exista inca visatori plini de speranta care iubesc Bucurestiul de acum cu toate "bubele" lui.
Pe de alta parte, zi-mi cum vrei, rasista sau...anyway... dar daca e vorba de "puradel" (metaforic vorbind) nu mai vad nimic altceva frumos in jur
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
Marox spune:
Da, Sabina, asa este! Ce rau imi pare ca n-am avut ocazia sa vad expozitia de la Teatrul National de care spui tu...
Liliana82 spune:
Bucuresti? Da imi e dor de bucuresti . Eu am "aterizat" in bucuresti pe la 17 ani prin trasfer la un liceu de" fitze" de pe langa piata romana ( Scoala Centrala). Mi-a luat ceva timp sa ma acomodez cu forfota aia si cu mentalitatea oamenilor.. ( asta mi-a fost mai greu) Am vazut si partea "nasoala" adica mentalitatile unor oameni foarte mandri de statutul lor de bucuresteni get beget care mie ,o banateanca pur sange , mi se pareau oarecum dezradacinati in valori, si oameni a caror principala valoare in viata este banul. sau cum se judeca oameni dupa numarul cifrelor din buzunar.. Si imaginea mea despre bucurestiul "nasol" este maniacul sexual care se masturba in gradina icoanei si care cateodata seara se mai avanta si prin internat... de bineinteles baga sperietii in noi si inceapeam sa tipam toate ca curcile...
In schimb imi aduc cu mare placere timpul petrecut pe la british council si institutu francez, de serile la teatru si la opera , si da de "magica si divina " LAPTARIA LUI ENACHE" . Acum bucurestiul e drumu la aeroport, cu oprire musai in "LAPTARIE" si presarat cu clasica "negociere" cu taximetristi care nu mai stiu ce sa mai inventeze sa ia piele de pe om daca se poate. 1 zi in bucuresti odata la 2 luni e suficienta ca sa mi treaca dorul...
elizaj spune:
si mie mi-e dor de bucurestiasa cum era acum 10 ani,cand am plecat din romania...de atunci l-am revazut de 2 ori,ultima data acum 2 ani,dar mi s-a parut schimbat si nu in bine,mi-e dor de zilele cand plecam de la liceu in timpul orelor si colindam toata ziua piata unirii,pana la romana,sau piata victoriei,pe jos...mi-e dor de patiseria de la intrarea pe lipscani si de cofetaria din spate de la piata romana,unde aveau cele mai mari savarine posibile...mi-e dor de bucurestiul copilariei mele,care nu prea mai seamana cu cel de acum...bucurestiul mai linistit,mai curat si cu oameni mai bine-crescuti...
Rufus spune:
Ati fost?
http://www.adevarul.ro/articole/bucuresti-bucurestenii-participa-la-mitingul-evacut-din-propriul-oras.html
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
cait spune:
Sunt si eu de cateva zile in Bucuresti si din pacate maine trebuie sq plec..Astazi mi-am dat seama ca mi-a lipsit Bucurestiul dupa ce m-am plimat prin centru, printre toate stradutele de care zicea Sabina.Sunt lucruri care imi aduc aminte de anii de liceu din Romana de facultate tot din Romana.Gata nu mai scriu pentru ca si asa imi este greu sa plec..
Cait
Home is where heart is...
Sabina spune:
Cait, daca stiam...
Elizaj, mie tocmai asta mi se pare, ca bulvardele au devenit in timpul zilei sufocante, si ca se gasesc niste oaze de liniste si vechi absolut surprinzatoare pe stradute.
Porlema cu Bucurestiul este ca de 20 de ani incoace migratia la cainii cu covrigi in coada e masiva, sunt pur si simplu prea multi oameni....
Eu recunosc ca provioncia e de multe ori mult mai civilizata, insa pur si simplu nu rezist mai mult de 2 luni fara Bucuresti...mi-a intrat in sange.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
tata lu Toma spune:
Faine poze compozelu' !
Mie "mi-e dor" mai mult de Bucurestiu' asta :
http://orasulluibucur.blogspot.com/
P-asta il stiti ?
http://bukresh.blogspot.com/
enjoy,
v
abbi spune:
Buna!
Fotografiile sunt super misto!
In momentul asta nu mi-e dor de Bucuresti, inca locuiesc aici, dar am experimentat candva dorul de orasul asta in care m-am simtzit nefiresc de bine, pentru o fata ca mine, crescuta in provincie si care in afara de ulitza prafuita si draga a bunicilor,nu mai iesise in alta lume urbana,cat de cat.
Hai sa va povestesc in doua cuvinte, prima mea intalnire cu ...Bucurestiul.
Se intampla prin 1998 si venisem intr-o zic sufocanta de vara,pentru intaia oara, cu mama, sa ma inscriu la facultate.
Era,facultatea, visul meu ascuns ce imi arsese noptile, pasaportul meu spre o libertate teribila si greu de stapanit.
Asa ca am coborat din tren,tragand sarsanalele cu oua , branza si de-ale gurii, le taram cu icrancenare:gasisem o batrana, fosta gazda a mamei de pe vremea cand facea cursurile scolii tehnice sanitare,prin saptes" cinci, si care culmea, era suferinda de singuratate si de alte boli lumesti, dar cu memorie vie si cu chef de vorba si depanat amintiri, doar ca nu dormea noaptea ca oamenii care dau examene:ziua tragea la aghioase, si de cand se facea seara si pana crapa de ziua juca carti, fuma ca la balamuc si mai motzaia in rastimpuri vorbind cu televizorul,innebunind toaleta si pe mine, chircita cu mama intr-un pat catranit intr-o camera de trecere, undeva prin Militari.
Iute am facut tzusti in metrou, cu maaaaare greutate, eram lac de sudoare, aveam juma de casa in valizele vechi ale mamei-ale dracului valize!buuune tare, fata, draga, ca dak nu le pastram eu ca pe toate rochiile mele de fata mare, se alegea prafu de voi si de toata lumea-ai dracului cu metroul lor si cu autobuzelele lor, vii odata, ametzit-o, unde casti gura?!
Si am iesit la lumina, tarand cu zgomot bagajele care imi invinetisera mainile, iar mamei, sarmana femeie singura si fara ajutor, ii inrosise fatza si ochii,ii facuse mustacioara sa se umple de brobonele de apa, trezindu-i toata pleiada de injuraturi ia o pauzaresti, pe care le auzise in toata viatza ei.
Si primul lucru care s-a aratat in fatza ochilor mei, a fost Universitatea:cea mai falnica si mai mareatza cladiere pe care o vazusem in viatza mea...providentziala intalnire...mainile imi erau usoare si sufletul ca o pasare fugita de acasa..........
Adormito, unde te uitzi?stai ca o mamaliga, hai ca pierdem troleul, vezi la bagaje, nu mai pot, al dracului de bucuresti!am plecat cu nebuna, k vrea la facultate, nu-i ajungea facultate acasa, eram si eu mai linistita, nu cu sufletu-n pumn, maica-maiculitza, care m-ai facut!
Cand ma gandesc la mine si la biata mea mama, nu ma pot opri sa nu rad si am in fatza ochilor crampeie din filmele cu "nea Marin Miliardarul...
va pup