va e dor de bucuresti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Da, mi-e dor de orasul meu natal :) Dar mi-e dor de strazi, cartiere care in mod normal nu spun nimic altcuiva, doar mie, pentru ca sunt legate de copilaria si adolescenta mea. De inainte si de dupa revolutie, de multe lucruri apartinand doar unei generatii.

Mi-e dor sa mai fac plaja la raul Colentina , dar sa fiu atunci si, mai important, cea de atunci. Sau sa ma plimb toamna in parcul IOR si sa merg la cinema Gloria (la Maria Mirabela). Sau sa cumpar loz in plic de 3 lei. Sau sa ma duc la cinema Flamura la filme indiene, sau...

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Eu am crescut in Constanta, si am venit in Bucuresti in '88, cand am inceput facultatea. In anii studentiei mergeam ore intregi prin Bucuresti si eram fascinata de strazi, de cladiri si mai ales de oameni - de la cersetori la oameni care mi se pareau deosebiti.

Acum ... sunt aproape invidioasa pe cei care spun ca iubesc acest oras. Fiindca eu nu mai simt decat dezgust. In fiecare dimineata incerc sa intarzii momentul in care imi "cobor" privirea spre acest oras. Pentru ca incep sa ma revolt din cauza "fondului gri", din cauza gramezilor de gunoi, din cauza lipsei de bun simt a oamenilor, din cauza felului haotic in care se contruieste si se desfasoara totul in Bucuresti.

Stiu ca in toamna a fost o expozitie de fotografii realizate de un francez (nu imi mai amintesc numele), care s-a numit "Orasul carnivor". Am vrut sa o vizitez, dar am renuntat de teama depresiei care m-ar fi cuprins vazand imaginile unui "oras care se devora singur", oras in care eu trebuie sa imi cresc copiii.

Sabina, felicitari pentru articol si pentru fotografii! cum spuneam, te invidiez ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Normal ca imi este dor De cartierul unde am crescut Dr. Taberei, de Giulesti unde am avut bunicii si am facut liceul, de Piata Iancului unde am cea mai buna prietena, de centru unde pe Magheru ma duceam si cumparam cele mai bune sandvisuri in miez de noapte, de Piata Galati unde ma duceam sa cumpar cel mai bun pui la rotisor si piftie de curcan, de Sidney si Spring Time de la Piata Victoriei, de Bouzoukia de pe Bulevardul Magheru, de Alexander club grecesc unde pierdeam noptile, de Shorley in Grozavesti unde se manca cea mai buna ciorba de burta si cate alte locuri...mi.e dor sa merg in piata la cumparaturi si sa casc ochii la tarabele cu haine

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Pare o intrebare ciudata, pentru mine care stau in Bucuresti.
Mie imi e dor de Bucurestiul meu. Si ala nu seamana cu asta de acum.
Da, gasesc multe din trupul lui, de odinioara, dar viata din el nu mai e tot aia. E alta, unii ar spune evoluata, eu nu ma pronunt.
Sabina, si fata mea cea mare, Ioana, are pasiunea fotografiatului. Nu i-am dezvoltat-o inca, pentru ca vreau intai sa o vad la liceu (mai are un pic), dupa care ii fac loc si pentru pasiuni (alta e pictura). Merg cu ea pe strada si e cu ochii numai pe sus, imi arata case, cu elemente decorative care o fascineaza. Le fotografiaza, sau le deseneaza in carbune, le picteaza...Eu, pe langa ea, ma uit in jos. Sa nu calcam, amandoi, intr-un "trofeu" de caine. Asta-i diferenta intre noi doi. Asta-i baiul la mine: nu prea ma mai uit in sus, am jos treaba multa...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Sincer, mie nu mi-e dor de Bucuresti. Poate pentru ca nu am plecat de multa vreme, poate ca nu-mi va fi niciodata dor de el. Pentru ca, si cand eram acolo nu aveam timp de vazut/remarcat/apreciat partea frumoasa, partea istorica a sa; eram fortata sa dau piept zi de zi cu cealalta fata a sa, cea pregnanta, pe care o stim cu totii si care a fost mentionata in postarile de pana acum.
Sau, probabil ca si aici am gasit multe asemanari cu Bucurestiul de azi: trafic congestionat, aglomeratie, mizerie pe strazi (cu tot cu rahatii aferenti), praf. Oamenii insa sunt altfel, mult mai calmi, mai relaxati, politicosi si zambitori, atat de zambitori ca pentru un european poate ajunge sa fie deranjant.Nu e goana din Bucuresti, alergatul cu fruntea in pamant sa se ajunga in punctul x la momentul y..sunt multe de spus, deocamdata aici nu e "acasa", dar nici Bucurestiul nu (mai) e.

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

In toate capitalele lumii exista asemenea locuinte...

Mie imi este dor de Bucurestiul nepoluat; adica fara atatea masini care scot fum si fac mult zgomot. Plus : motorete, motociclete, scutere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Mie mi-e dor de Bucurestiul ala nesufocat de masini . In care nu imi lua 1 ora sa ajung din Titan in Herastrau

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

margele si alte zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Sabina, in primul rind, te felicit pentru calitatea artistica a fotografiilor tale. Mi se par foarte reusite.

Ma duc cu gindul la cele expuse cind si cind la FNAC (o librarie mare unde, la intrare, exista aproape intotdeauna cite o expozitie de fotografii). Sint poze pe care le-ar face un strain, pitoresti, pline de culoare si viata, dar care nu reprezinta in intregime un oras. Si aici, pe forum, nu-i bai, stim cu totii ca nu-i (numai) asta Bucurestiul, dar in strainanatate e un cliseu prea des intilnit - eterna caruta trasa de cai si puradelul din maghernitza.

Asadar, de Bucurestiul din fotografiile tale nu-mi este dor. Pina cind ne-a demolat Ceausescu in 85 stateam pe Calea Cauzasilor. Cotidianul imi era plini de imagini ca acelea pe care le-ai surprins tu. Si de putoarea pe care o emanau...cîîîh...Prefer sa-mi amintesc de teii de la Sosea, in iunie, chiar daca sint departe si nu le mai pot simti mirosul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai daca cititi cu atentie, o sa vedeti inca din primul rand ca-s de acord cu multe dintre critici.
Eu am urmarit altceva, sa arat ca inca mai exista acel ceva frumos, chiar daca e cu purdael, da nu e puradelu din metrou...e cel fericit, din curte, cel cu care ma jucam eu cand eram mica.....
eu v-as invita la o plimbare pe stradute, o sa vedeti ca mai exista poezie:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

O prietena mi-a trimis pe mail o pagina de blog, gasita pe net, cu imagini din Bucurestiul anului 1964. Erau instantanee surprinse de un american aflat in România. Nu stiu cum le-a obtinut proprietarul blogului, iar identitatea fotografului este necunoscuta (in unele comentarii este pomenit numele lui...Kissinger?!!).

Pozele sint fascinante - oameni eleganti, un calm pe strada de invidiat, citeva masini, cladiri disparute...Uneori, imi era greu sa ma orientez, nici macar bulevardul Magheru nu l-am gasit la fel.

Mergi la inceput