Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (35)
Raspunsuri - Pagina 18
cipicah spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cami_antonia sufletel ... da se spovedeste in fiecare zi din acea saptamana ... mergi cu incredere ... cat despre cealalta poveste cu CM ... poti intra in biserica, poti asista la slujba da nu ai voie sa atingi icoanele ... si nici pe preoti cand ies cu sfintele daruri ... sau alte moaste si lucruri sfinte ... dar poti sta linistita in biserica .... georgia esti o draguta ca scrii mereu ... ai ramas dintre fetele vechi care are mereu ceva frumos de spus ... ![]() maria 08, anadomnica neata eu sunt la spital si astept externarea ... pana atunci mai vb Camelia |
Imi cer iertare.
Canoanele sfintilor parinti spun ca femeile care au CM NU pot intra in biserica. Daca s-a intamplat acest lucru, biserica respectiva se sfinteste din nou. Povestirile moderniste ale unor preoti care au facut studii prin centre protestante sau catolice nu sunt spre mantuire.
Va rog sa ma iertati,inca o data.
laurraa spune:
| citat din mesajul lui anadomnica laurra - mi-am amintit ce voiam sa-ti mai scriu: in legatura cu snurul de la Braul Maicii Domnului. Daca nu te cuprinde, poti sa-l cosi pe un alt snur mai lung care sa te cuprinda si sa-l legi in jurul burticii. Sau alta metoda la fel de buna este sa-l mai prelungesti putin cosand la un capat o alta bucata de snur/panglica (sau innodand). Doamne ajuta! 10+Mami si tati te iubesc si te asteapta! Creste bebe!!! |
multumesc mult
Doamne ajuta
32 + minune de
Maya Teodora 
AMR 7 saptamani
Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!binecuvantarea si minunea noastra ***www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" *** burticutza ***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09
laurraa spune:
| citat din mesajul lui cami_antonia fetele multumesc mult pt sustinerea voastra ... conteaza enorm ... mi-au dat lacrimile citind atatea mesaje de la voi ... noi iesim maine din spital ... ne-a zis domnul doctor ca nu se mai aude nimic la plamani ... mai are in schimb mucisori si mai tuseste putin da speram sa fim bine ... luca draga mea multa putere si sanatate ![]() si la toate fetele doresc o perioada placuta dupa Paste plina de liniute duble aflate in luna iunie ... hai sa vedem daca ramane cine ca si mine in mai anul trecut ... tin sa va anunt ca ii voi mai pune un nume fetei mele la botez TEODORA .. care inseamna DAR DE LA DUMNEZEU ... pentru ca am nascut-o de Sfanta Imparateasa Teodora ... apoi daca vom vrea sa ii schimbam si actele vom vedea ... eu nu eram adepta cu mai multe nume ... vroiam unul singur ... dar uite cum faci in viata si lucruri pe care zici ca nu le vei face ... va pup pe toate si mai revin azi Camelia |
Din acelasi motiv am ales si eu Teoora

sanatate multa

32 + minune de
Maya Teodora 
AMR 7 saptamani
Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!binecuvantarea si minunea noastra ***www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" *** burticutza ***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09
laurraa spune:
| citat din mesajul lui maria08 Anadomnica: Te rog sa-l treci si pe sotul meu pe listuta: Vasile. Multumesc. Dragele mele, maine va fi (pentru noi) ultima zi din canon, adica cea de-a 40 zi; vineri vom bea ceaiul si ne vom ruga in continuare. Multumesc Bunului Dumnzeu ca ne-a invrednicit sa ajungem pana aici! |
Doamne ajuta sa fie cat de curand doua liniutze

32 + minune de
Maya Teodora 
AMR 7 saptamani
angel33 spune:
Subscriu la ce spune Cipicah, in primele 8 zile de CM nu se intra in biserica, nici macar in curtea bisericii, Doamne fereste. Cum zic unii preoti ca poti intra cand de fapt, nu poti. Intr-o carte despre Preotul Argatu de la Boroaia, este scris despre cele 8 zile si daca se intampla sa intre cineva, biserica trebuie sfintita iar. Stiu ca in zilele noastre e mai greu. Dar am citit ca femeile in aceste zile nici nu ar trebui sa gateasca, pentru ca nu suntem curate...
Intrebati preoti batrani de la manastire despre astea, daca aveti nelamuriri.
Credinta si mantuire la toata lumea.
Anaomaria spune:
Buna dimineata, fetelor 
Ma bucur sa vad ca sunteti atat de multe si atat de harnicute. Va trimit cate o
si un
la fiecare. Dumnezeu sa va rasplateasca pe cele care ati reusit sa tineti postul, iar cele care nu, sa va intareasca ca de acum inainte sa reusiti.
Vad ca se tot discuta despre femei si CM. Sotul meu a facut facultatea la Iasi (deci nu intr-un centru cu influente protestante) si seminarul la fel si mi-a zis ca inainte le era interzis femeilor sa intre in biserica in aceasta perioada din cauza ca ele chiar murdareau fizic biserica. Nu existau absorbante si alte chestii care sunt acum, se foloseau materiale care nu puteau asigura o absorbire completa a sangelui, si din acest motiv le era interzis. De ce ar fi femeile murdare in aceasta perioada, cand Dumnezeu le-a dat CM-ul?
La fel se spune si despre femeia care a nascut, ca 40 de zile sa nu se atinga de una sau de alta, ca-i necurata sau ceva de genul.
Dar aceasta Biserica a spus-o tocmai din dragoste pentru femei, pentru ca femeile au nevoie de 40 de zile dupa nastere pentru a se reface, si zicand ca sunt necurate sotii lor nu le puneau la munca sau alte activitati imediat dupa nastere, ele avand astfel un ragaz pentru a-si reveni.
Acum na, fiecare face cum crede. Oricum, nu cred ca in asta sta esenta ortodoxiei, ci in dragostea fata de celalalt, si asta trebuie s-o avem mereu in suflet.
Va pup si multa multa sanatate 
"Un om, ca si un popor, atata pretuieste, cat a inteles din Evanghelie si cat poate sa urmeze invataturii lui Iisus"- S. Mehedinti
15+
Vine puisorul!!!
Cat am crescut
maria08 spune:
Cipicah: Nu vreau sa intru in polemica, eu am spus doar ceea ce stiu eu de la parintele meu duhovnic, parinte care e preot de manastire si nu a facut studii intr-un centru protestant; si nici nu e vreun "modernist". Pot spune ca am primit aceeasi explicatie pe care a adus-o si Anaomaria.Asta nu inseamna ca trebuie sa urmeze si altcineva aceste sfaturi....fiecare face cum crede ca-i mai bine.
Imi cer iertare daca am suparat pe cineva!! Iertati-ma!!
georgia_c spune:
nu zanici .. nimeni nu a suparat pe nimeni cu nimik .. maria
, anaomaria
, cipicah
.. fiecare va face cum il indeamna parintele duhovnic , si cum citeste prin diverse carti de specialitate ...
bonnn.. intrebare intrebatoare ... aincercat cineva , si a reusit , sa tina postul asa cum este scris in calendarul ortodox ,in ultima saptamana ?..adica cu apa si paine , seara ?
va pupa fata dulce dulce ... si sa ne fie ultima saptamana de post usoara ca fulgul ...
aaa..sa nu uit http://www.manastireabarsana.ro un link cu o manastire de vis .. cum fac io a ajung acolo ?
ca tare ii fain
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Anaomaria spune:
Vai, georgia, manastirea Barsana!!! Am fost asta vara si mi-a ramas sufletul acolo. Am si acum ca desktop o poza de-acolo. Eu am fost intr-o excursie organizata de alt parinte, nu de sotul meu. Numai ca nu inteleg ce intrebi, e intrebare retorica?
Ca sunt pe site si nr de telefon si date despre cai de acces. Daca e retorica ma alatur si eu: Cum fac sa ajung acolo? ca intr-adevar e un loc de basm.

"Un om, ca si un popor, atata pretuieste, cat a inteles din Evanghelie si cat poate sa urmeze invataturii lui Iisus"- S. Mehedinti
15+
Vine puisorul!!!
Cat am crescut
anadomnica spune:
Fetele - o zi minunata va doresc! O zi de primavara minunata. La noi e cam innorat si urat... dar in suflete se simte cum se apropie cu pasi binecuvantati Sf.Pasti!
Nu vreau sa intru cu nimeni in polemica... dar sa nu ne pierdem in detalii si sa uitam esenta ortodoxiei care este dragostea! Si sa nu uitam ca mai important decat dreptatea si adevaraul este dragostea, mai importanta e mantuirea unui singur om decat orice dreptate omeneasca. Sa nu uitam din ce credinta minunata facem parte, sa nu uitam ca Domnul nostru Hristos ne-a propovaduit inainte de toate IUBIREA - si pt. asta a fost rastignit. Sa nu uitam in aceste zile minunate, cand urmeaza saptamana patimilor sa iubim si noi din toata inima pe semenii nostri, pe toti semenii nostri, si pe Domnul mai mult decat pe noi insine.
Ma bucur din inima pt. fetele care asa frumos au reusit sa tina un post curat perioada asta - sa va fie spre binecuvantare la toate!! Eu sunt putin mai trista, eu nu am reusit decat atunci la inceput si trag nadejde sa ma ajute Domnul sa tin si Sapt. Mare, insa ma bucur pt. voi, si pt. ca stiu ca aici toate ne iubim... consider ca putin ati postit voi si pt. mine. Si promit ca atunci cand voi putea si cand ma veti ruga, voi posti si eu putin pt. voi.
Saptamana minunata va doresc, saptamana luminata!!
Doamne ajuta!
10+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!