Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (96)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

La multe lunite Irina de Clau_geo, Andrei de Dyanira , Dragos de Babymom !!!!

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUCUTTA spune:

Salut fetelor ! Mi-a fost dor de voi!Sper ca toata lumea e bine ca nu am reusit sa va mai citesc deoarece am foast plecati la socrii la tara si tare bine a fost...

Despre noi va spun ca papam f bine ,avem deja 2 mese inlocuite,dimineata papam fructe para ,mar piersica ,branzica calcica iar la pranz carnita de porumbel cu morcovas si dovlecel.
Ii place tare mult carnita,ma trage de mana sa-i bag in gurita in schimb la legume nu mananca cu atata pofta dar tot papa bine.

Raciti nu mai suntem dar ceva tot se mai aude ,nu sunt convinsa ca s-a vindecat de tot bronsiolita de aceea vreau sa merg cu el la o dr ff buna sa vedem sa nu cumva sa faca astm bronsic ca am auzit multe cazuri de bronsiolite netratate de tot si se ajunge la astm.Sper sa nu fie probleme.

Ne intoarcem de pe burtica pe spate,se ridica in fundulet ,ii plin de energie pe cat ii de grasun.

Aseara a reusit sa cada din pat ,era cu taica-sau si cat s-a intors o secunda cu spatele la el a si fost jos.Nu va spun ce sperietura am tras eu auzind din bucatarie o bubuiala si pe sotu strigand Sergiuuu.
A plans putin ca s-a speriat dar nu s-a lovit.

Nu stiu ce sa mai fac cu el sa adoarma singur fara sa fie leganat ca ma rupe la cat e de greu.Oare pana cand trebuie sa-l legan?

Spuneti-mi va rog in fiecare zi trebuie sa pape carnita si ce combinatii mai faceti voi la papa?

Mancam la 3 ore dar as incerca sa-i dau la 4 ore sau e prea devreme?
El cred ca are 10kg ii f grsun si i-as mai taia din portie.
Mai nou se culca la 12 si se trezeste pe la 6 la papa.Am ajuns iar la programul de cand era mic.

Programul lui de papa este asa:
-lapte 180ml
-fructe+branzica calcica
-legume +carnita
-iar restul pana seara cand se culca 3 mese de lapte a cate 180 ml

Ce ziceti e cam mult?are 5 luni jumate.

Va rog sa-mi rospundeti la intrebarile de mai sus ca abia am asteptat sa ajung la net sa ma consult cu voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Buna dimineata!

Babytza multumim de cafea si lasa rusinea de-o parte ca suntem virtuale pe-aici si ne permitem orice.
Nu e off topic nimic legat de mama ta, ne intereseaza sa stim ca e bine. E extraordinar ca nu-i dau doze mare. S-o tina tot asa .

Andy_g eu Andei i-am dat saptamana trecuta nurofen 4 zile. Febra nu a avut, ca mai mare temperatura era de 37.5, insa mi-era groaza de o eventuala durere in gut care sa o chinuie si restul aferente racelilor. La starea subfebrila pe mine de ex. ma "zgarie" tot ce intra in contact cu pielea si am tot felul de simpptome insuportabile. In felul asta a dormit si a mancat bine. Mentionez ca nu am reusit sa vad rosu in gat dar nici eu nici sotul nu am reusit sa vedem asa de adanc in gurita ei si ne-a fost mila de ea sa o chinuim mai mult. Si sa stii ca si Anda ardea cand avea peste 37, de mi-am testat termometrul in apa sa vad eu ca zice la fel cu altele [:))].

Lumi, trimite niste pepsi prin attachment si pe la noi ca am uitat sa cumpar. Hai ca mi-ai transmis din zen-ul tau.

Oana e f. bine cum sunteti acum, de azi inainte sa auzim numai de bine!

Andreutza si o de la noi.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

andreuta multumim mi-a zis doctorita ca daca se mentine sub 38 pot sa-l scot afara.

de Andrei Petru(18.08.2008)
Povestea bobocelului nostru

You can learn many things from children. How much patience you have, for instance. Franklin P. Jones

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

neata si de la Moldova si multi pupici

LUCUTTA nu stiu sa-ti raspund cu diversificarea pt ca nu am inceput experimentul asta. Sper sa facem azi primul pas.

Apropos de creme solare Babymom (sper sa nu dau cu bata in balta) ne spunea de Babylove - bio SPF 50

Babytza si eu sunt de acord cu Ramo. Nu e deloc off topic.

La temperaturi iar nu stiu ce sa va zic. Elena mea se pare ca e cu o temperatura mai ridicata a corpului. Adica ea mereu are 37,4 - 37,8. Foarte rar am gasit-o cu 37,2. Si asta de mimitica (de parca acum e ditamai donsoara)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Karina are temperatura 37 fix de cate ori am incercat-o.
Dar mai are momente cand se uita in ochii mei si imi zice ca are 37.01 si atunci ii zic baga bine la cap, cand bag termometrul sa fie 37 fix again.

andy_galroEu nu i-as da nimic dc e sub 38.Si ca remediu naturist, poti incerca otet in ciorapei si invelit dupa bebicu.

Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Neata fetelor!

Bebe doarme, eu ma dau pe net
Lucutta mie mi-a zis doctora ca in mod normal ar trebui sa aiba 5 mese a cate 200 ml /zi. Dar, asa cum s-a mai spus, nu toti suntem la fel. Mihnea are 6 mese(chiar 7 daca se trezeste si noaptea) insa are doar o masa diversificata, in rest nu stiu cat mananca

Legat de temperatura -fiecare copil are temperatura lui. Mihnea are dimineata ~36,7 iar seara ~37,3. Daca ar avea dimineata 37,8 eu as considera ca are febra si as baga un paracetamol. Seara ma agit doar daca trece de 38.
Leacuri babesti-raman impachetarile in prosop ud sau baita cu apa mai rece, insa cred ca astfel de metode au sens doar daca temperatura e undeva 39 sau peste pt a se evita aparitia convulsiilor
Mama imi mai punea comprese cu spirt pe cap cand aveam temperatura.

Intrebare: la cat timp dupa inceperea diversificarii ati introdus branzica? Dar carnea?

Multu se raspunsuri si un weekend minunat va doresc!

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Lucutta mie nu mi se pare asa de mult ce mananca Sergiu si uite de ce: la varsta asta frageda bebeii nu digera tot ce le dam noi in materie de hrana solida - proabil aivazut deja kaka intr-o mie de culori pana acum hihi. Apoi mese de 180 sunt super din ce stiu si eu de la fratiorii mei. Ar putea papa si 210 si eu una nu m-as ingrijora.

Sa nu il pui deocamdata la regim pe Sergiu, poate cumva trezirea de noapte este din cauza unui puseu de crestere. Puseurile mari sunt la 7 zile, 3 sapt,6 sapt, 3luni, 6luni, un an. Unii copii au puseu de crestere cand papa non stop chiar o data la 3 saptamani (Ada povestea ceva ins ensul asta si am observat si eu ca sora mea ce a mica Raluca se manifesta oarecum la fel). Anda a avut puseul de 6 luni tot pe la 5 luni si jumatate aprox.

Paula, eu nu am diversificat nimic insa de pe forum stiu ca branza se baga dupa ce ai inlocuit complet masa de fructe sau de legume (depine unde vrei sa i-o strecori). Carnea oarecum la 1 luna dupa ce a luat legumele si bagata desigur treptat, cate 5-10 grame per portie. Sunt mamici care au bagat carnea si mai repede. M-am cam bagat ca musca in lapte si eu.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Paula eu am introdus branzica dupa 2 saptamani de la introducerea fructelor in meniu. Iar carnita cam la o luna de la introducerea legumelor, dar de regula se poate introduce mai repede carnita, cam dupa 2 saptamani de cand incepi cu legumele, insa noi am bagat legume de la 5 luni si nu m-am grabit cu carnita. Ii dau cam de 2 saptamani. Iar pestele noua ne-a zis dr ca putem sa ii dam de la 7 dar asta pt ca suntem diversificati de la 5 luni. Insa cred ca mai astept si cu pestele pana pe la 8 luni. ici si pofta buna

Multumesc frumos fetelor pentru gandurile bune

Edit: da , da a zis bine Ramo ca mi-a scapt acest aspect ...si branzica si carnita cand e masa de laptic inlocuita de solide .

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit David

Mergi la inceput

A propos de diversificare, eu as fi inceput saptamana asta cu ceva putin de gust acolo dar s-a suprapus pe raceala; acum o sa mai astept o saptamana pentru ca i-am dat siropul cu lingurita si e foarte susceptibila la ce vine pe calea asta. Poate exagerez eu, ca nurofenul de ex. i-a placut sitot din lingurita i-am dat, dar better safe than sorry. Si-asa nu am cumarat de niciunele, doar razatoare de sticla am.

Intrebare: blendere d emana mai bune si mai ieftine? Eu am vazut ieri in metro o superbitate braun de 700W, din inox, la 3.5 bulioane. Un philips de 600W eram cam 2 bulioane parca, philips e mai ieftin probabil. Cum se descurca blenderele de 300W la legume (enetual crude) pasate?

a doua intrebare: Cam la fel despre steamere... Ce trebuie sa caut la unul?

Nu vreau cel mai ieftin produs dar as vrea sa fie rezonabil ca si calitate/pret totusi, iar acum mm-am trezit in fata unor necunoascute desi v-am citit pe voi si mai uitasem si pe net in prealabil. Dar: nu stiam: preturi, caracteristici, marci... Plus ca oferta era relativ limitata. Ce as fi luat eu atunci nu era decat expus asa ca am plecat fara.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput