Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (90)
Raspunsuri - Pagina 16
Lorich spune:
Am si eu doua intrebari:
1. Ce "tehnici" folositi sa puneti pemparsii copilului? Ca nu mai stiu, am epuizat tot, cum il desfac pe cel plin, cum nu mai sta locului o secunda, trebuie sa-l tin cu forta si nu vreau, il pacalesc dandu-i diverse obiecte, dar nu mai tine mult nici asta.
2. Mamicile care citesc bebicilor povesti, ce carti folositi? Ca vreau sa-i citesc, insa intreb daca sunt anumite carti de povesti, scrise asa mai de nivelul "zece luni".
Mai era un mucosel Sebi sananatate multa, tie si lu mami tau!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
gabitzam spune:
Lori:
1. cu forta, inca n-am descoperit cum altfel.
2. orice carte cu poze pe linga care se fabuleaza la greu. Nici Andrei nu prea sta la povesti, totul e improvizatie pe marginea unor poze. O poveste se rezuma la maxim 10 propozitii.
A cerut cineva parola si nu mai stiu cine. Va rog sa ma trageti de maneca, mi-a iesit din minte atunci si nu mai am rabdare sa caut din urma.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
MissParker spune:
Lori, you made my day 

I-am trimis si lui Bogdan postarea ta si linkul cu poze, sa-i bucure sufletul, sa-si aminteasca de Lord, rottweilerul lui iubit... Doamne, ce poze frumoase si ce fericit era Robert acolo!! 
In timp ce scriu, David s-a lipit de scaunul meu ca pisica. Adora sosetele mele! ![]()
MissParker spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 Si sunt multe cazuri triste, nu numai tensiune la varte mici, colesterol din adolescenta, probleme hepatice de la 14 ani, rinichi cu probleme de la 14, sau cate cazuri de probleme cu stomacul. Aveam 26-27 ani cand am facut endoscopie, si doctorita mi-a raspuns speriata: nu a mai vazut atatea cicatrici pe stomac la varsta asta. Noi, mamicile, putem preveni asta. Dand un exemplu, si crescandu-ne copilul cum consideram noi mai bine. despre mezeluri, din tot sufletul rog pe toiata lumea sa NU MAI CUMPERE!!!! contin urme de carne... nici pisica nu le accepta. Ca nu e proasta. |
Cleo, ai mare dreptate spunand ca alimentatia sanatoasa poate preveni multe boli mai tarziu.
Tocmai am inceput sa citesc o carte www.amazon.de/Virus-Wahn-Vogelgrippe-Medizin-Industrie-Allgemeinheit-Milliarden-Profite/dp/3891891474/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1239010431&sr=8-1" target="_blank">Nebunia virusilor - Gripa aviara (H5N1), SARS, BSE, Hepatita C, AIDS, Polio. Cum industria medicala inventeaza permanent noi si noi epidemii si face profituri de miliarde pe spinarea oamenilor, carte scrisa de un jurnalist si un medic internist din Kiel.
Da, da, stiu, este total anti-"big pharma", dar voiam doar sa va rog din suflet sa cititi www.torstenengelbrecht.com/en/download/virus-mania-foreword-harven-en.pdf" target="_blank">prefata scrisa de Etienne de Harven, profesor emerit de patologie la Universitatea din Toronto.

Alysh spune:
Am vb cu Laurita si Mirci, sunt mult mai bine, spera sa iasa azi sau maine. Laurita spunea ca s-a plictisit tare de tot cu toate ca au conditii f bune, parca ar sta la pensiune. I-am zis sa nu se mai planga sa-si imagineze ca e la munte, am facut si noi haz de necaz.
Important e ca Mirci e bine si abia ii asteptam sa revina pe forum.
N-am citit nimic din urma
Vlady
cleo78 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui MissParker
Cleo, ai mare dreptate spunand ca alimentatia sanatoasa poate preveni multe boli mai tarziu. Tocmai am inceput sa citesc o carte www.amazon.de/Virus-Wahn-Vogelgrippe-Medizin-Industrie-Allgemeinheit-Milliarden-Profite/dp/3891891474/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1239010431&sr=8-1" target="_blank">Nebunia virusilor - Gripa aviara (H5N1), SARS, BSE, Hepatita C, AIDS, Polio. Cum industria medicala inventeaza permanent noi si noi epidemii si face profituri de miliarde pe spinarea oamenilor, carte scrisa de un jurnalist si un medic internist din Kiel. Da, da, stiu, este total anti-"big pharma", dar voiam doar sa va rog din suflet sa cititi www.torstenengelbrecht.com/en/download/virus-mania-foreword-harven-en.pdf" target="_blank">prefata scrisa de Etienne de Harven, profesor emerit de patologie la Universitatea din Toronto. ![]() Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
|
sau poate amana aparitia lor.
comparand cu alimentele care le bagam zi de zi in noi, consider ca vaccinurile& pastilele sunt infim periculoase pe langa doza zilnica de zahar, sare, e-uri, colesteroale si alte cele.
O consateanca de a mea, fratele ei e student in Iasi si sta la camin si mananca numai shworma si mezeluri. In anu 2 sau 3 a ajuns in spital, cu analizele de ficat...praf. Dr i-a zis ca are analize mai bune tataia de 70 de ani....
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
leeloo2004 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lorich Am si eu doua intrebari: 1. Ce "tehnici" folositi sa puneti pemparsii copilului? Ca nu mai stiu, am epuizat tot, cum il desfac pe cel plin, cum nu mai sta locului o secunda, trebuie sa-l tin cu forta si nu vreau, il pacalesc dandu-i diverse obiecte, dar nu mai tine mult nici asta. 2. Mamicile care citesc bebicilor povesti, ce carti folositi? Ca vreau sa-i citesc, insa intreb daca sunt anumite carti de povesti, scrise asa mai de nivelul "zece luni". Mai era un mucosel Sebi sananatate multa, tie si lu mami tau! Lori, mami de Robert din 9.06.2008 |
1. forta + dexteritatea lui mami!
2. deocamdata eu nu-i citesc nimic - dar pentru el sunt bune toate revistele, ziarele, etc - nu ca sa se uite la poze si ca sa le rupa, imprastie, guste...
Am inceput prin a-i raspunde lui lorich ca mi-a placut tare postarea ei, mai ales prima intrebare!
Noi suntem mai bine - de fapt Tudor e chiar ok, Stefan a mai facut un episod de febra vineri seara, iar eu mai tusesc ocazional, dar macar dorm bine noaptea!
Weekendul ni l-am petrecut afara ca prea a fost frumos, iar ieri seara am fost la o petrecere de taiat motul. Apropos - am vazut posatrea Andradei - parca? - eu stiam ca obiectele de pe tavita simbolizeaza ce o sa faca in viata (adica viitorul cumva) asta fiind si simbolul alegerii obiectului respectiv - gen a luat pixul - o sa-i placa sa scrie, a luat cheile o sa aiba o masina, a luat cartea o sa-i placa sa citeasca, a luat foarfeca o sa devina croitor, etc...oricum ne pregatim si noi, eu as vrea sa-l facem pe 23 mai, dar inca nu am ajuns la restaurant ca sa aranjam ceva...
daca vreti sa ne mai vedeti, gasiti poze noi aici
Laura - multa sanatate lui Mirci...am citit de voi si imi pare tare rau!
Va pup pe toti!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si
Tudor Andrei (21 Mai 2008)Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Simonix spune:
Neatza si de la noi 
Alysh - un mare
de la noi :) Asa de bine te inteleg ... ai mei parinti la 50 de ani au divortat (tocmai cand eu ma casatorisem, fix in anul ala - iti dai seama ce impact a avut asupra mea). La noi a fost cu cantec mare - ce mi-au auzit urechile in lunile alea (eu venita din Franta, nu prea stiam cum evoluaseara intre timp lucrurile intre ei)... vai de mine ... amenintari cu sinucideraea, stiu ca alergam ca disperata de la mine acasa la mama acasa dupa ce primeam telefoane ca ea nu mai rezista, ca nu mai are rost sa traiasca etc ... Am avut o copilarie perfecta, am fost foarte fericita - ca sa aflu de fapt ca totul a fost o minciuna, ca ai mei parinti nu se iubeau bla bla Si-au spus chestii grele ... dar grele de grele
Ma rog, ideea e ca au divortat dar continua sa locuiasca impreuna (nu au bani de 2 case)
Intamplarea face ca tatal meu sa aiba la un moment dat un accident cerebral si in urma acestul lucru s-a constatat ca are o problema la inima - apoi a trebuit sa fie operat - ia ghici cine l-a ingrijit cu devotament ??? MAMA hihi si uite cum le-au venit mintile la loc... Tatal meu ii e recunoscator, a inceput sa ii aduca flori, sa fie cooperant. Iar acum, ca a venit Robert ... sunt cei mai mandri bunici, comploteaza impreuna pe tema cadoruilor etc
Desi sunt tare divrtati ... dar uite cum zugravesc casa impreuna si nici nu se mai gandesc sa se desparta (ok, dorm separat, dar ....)
Well... cam astea e povestea mea - iti inteleg durerea si iti spun ca sunt sanse ca lucrurile sa se imbunatateasca pe viitor 
Socrate - pupici si sanatate va dorim 
Laura, Simona - sanatate si la voi !!! Sper la vesti bune.
Carne de porc - eu inca nu ii dau, asa s-a nimerit, doar pui, vacutza, miel (de la tanti marocanca), peste. Dar o sa ii dau. Si al meu cam gusta din tot ce mancam noi, uneori mananca aproape un croissant, sau gofre, ba chiar flan - e disperat dupa dulciuri, plange cand se termina. E fan ciocolata - din asta ii dau insa foarte putin, am vrut doar sa ii vad reactia. Ceea ce nu o sa ii dau - cremvusti si salamuri. Astea nu.
Subiect cacilitza - pai aici sunt cam 15 grade si mai bate si vantul si nu vezi copil cu caciula... eu recunosc ca ii mai pun cand intram la umbra, ca ma ia pe mine cu frig. Am fost cu bebe la nisip - toti copiii sunt acolo in picioarele goale.
Fetelor, sa il vedeti pe Robert ce fericit e in parc - am inaugurat iarba si nisipul. La inceput era timid, nu se departa de mine, statea in picioare cu gura cascata si nu facea nici o miscare. Apoi a inceput sa mearga, tinut cu ambele manutze de mine. Incet incet si-a dat drumul la o mana si acum alearga tinut doar de o mana - e fascinat de ratze, lebede si copiii mici - alearga dupa ele, e super; Seinvarte asa cam 15 minute, apoi oboseste si vrea sa se lase pe vine :) Si iese cu scandal daca il pun in carutz :) Of, ce dragutz este, nu mai pot dupa el 
Nici al meu nu stie tot Luceafarul ... e un puturos
Dar a invata sa se urce singur in pat. Chiar nu inteleg cum a invata singur, ca nimeni nu i-a arata iar noi nu ne urcam asa in pat
Sta intr-un picior si pe celalalt il indoaie si il ridica, mai intai pune genunchiul pe margine patului si se impinge in primul piciorush. Pe pat nu prea reuseste ca e mai inalt, dar pe canapea da. Daca e o perna ceva pe jos se duce la ea, se catzara mai intai pe perna si apoi pe pat/canapea. E un dulce :)
Aelita - pupam pe Sofia ... clar s-a intamplat ceva; cum au zis si fetele, trebuie supravegheat un picutz.
Am inceput mesajul asta dimineata, sigur ati mai scris intre timp
dar de-abia acum am terminat treaba (doar jumate :p) Va pupic :)
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
MsBB spune:
N-am timp sa mai povestesc una alta dar va dau un link http://www.scribd.com/doc/9634614/aditivialimentari sa vedeti cam ce si cat ingeram.
Sunt ffff multi aditivi care in alte state sunt interzise insa la noi piata alimentara
este inca invadata de prostiile astea si sta in puterea noastra sa alegem cum sa ne protejam.
Sunt liste pe internet cu e-uri si ce "minuni" fac ele , este infricosator dar ne putem ghida si alege pe cat posibil ce e mai safe. Este adevarat ca nu putem merge la cumparaturi cu lista in brate , sa stai sa studiezi fiecare denumire alambicata de acolo dar cel putin evitam top cele mai periculoase.
De asta , cred cu tarie, ca trebuie sa le oferim copiilor un exemplu , pe cat posibil
, doar o disciplina alimentara se insufla de mic. Nu ne ramane decat ca pe viitor sa speram ca vor avea puterea sa discearna ce e bun si nu pt ei dar noi avem puterea sa le oferim un exemplu bun. Si se stie ca, in general, copii copie modelul parintilor.
Cam ca in toate lucrurile de pe lumea asta, trebuie multa cumpatare. Nu zice nimeni ca trebuie sa mori de
dupa ceva. Nu te omoara sa mananci o inghetata sau mai stiu eu ce ... dar abuzurile sunt cele care ne omoara.
Din pacate cam asa e la noi cu toate. De ex unii doctori recomanda un pahar de vin roshu din cand in cand. Ei bine mare majoritate interpreteaza asta cu 

.
Am zis ca nu ma lungesc
dar vad ca-mi sta in fire sa 
Fug , astazi chiar am multeee de facut ....
Adriana mami de Andra ,
noastra!
Poze Andra (20.05.08)
Andra creste
Simonix spune:
Lorich - eu ii pun pemparsache cu el in picioare ... nu reusesc altfel. S-au dus vremurile cand il aranjam frumos etc - acum, cum reusesc... Daca e Bobo pe acolo il mai pacaleste sau il tine zdravan (chestie care se soldeaza cu urlete, evident). daca nu ... vai de mine. Mai nasol este daca a facut kk si incepe sa alerge cu fundul murdar prin pat ...............si macar de ar sta cu el in sus dar evident ca fix atunci ii vine sa se aseze in curuletz ![]()
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe