Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (90)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Neata

Ne-am intors si noi. Evident cand am plecat adica joi dimineata copilul a facut febra, a luat raceala de la tati. Pe drum am inceput si eu. Rezultat, nedormit doua nopti, copil urland ba de frica, ba de raceala, eu varza, praf. Am ajuns acasa sambata, acum bb tuseste, are inca muci eu sunt tot praf dar mie imi trece eu pentru el imi fac griji. Cred ca il duc totusi la medic maine, sa vedem cum evolueaza treaba.

Nu intru in detalii ca nu are sens, ne-am vazut cu nasii dar si cu bunicii mei care au venit si ei, asta fiind surpriza etapei.

Nu pot sa fac conspect, am citit de Mirci, ii trimitem un mare mare sa treaca repede sa iasa din spital.
Nu stim ce mai face Tiberiu de Andrada, daca e mai bine.

Legat de performantele copilului noi spre diferenta de Mara stim Luceafarul perfect, dar avem probleme la pian, eu ma gandesc sa schimbam instrumentul.
A inceput iar sa zic tata si o tinem tot asa toata ziua, tata, tata.
Nu ma lasa sa il aspir in nas, urla la medicamente. Este mirific.
Eu ma lupt cu tati legat de caciula. L-a scos ieri la plimbare si m-a tot frecat la cap ca de ce nu i-am dat caciula, ca sa ii pun caciula, ca daca nu e vant e soare si tot asa.
Ar tb sa ajung neaparat la City Mall sa inlocuiesc simul pierdut. Sa vedem cum facem, probabil dupa ce facem nani de pranz.

Mai vrem sa spunem La Multi ani tuturor bebeilor care isi aniverseaza lunite zilele astea, un pupic special pentru Iasmina si Mufitza.

Edit: Alysh, draga mea, nu e nici vina nici responsabilitatea ta. Parintii tai sunt mari, vaccinati, ei decid ce se intampla mai departe, din pacate nu vei putea controla situatia. Ei voi ramane parintii tai si bunicii lui Vlad indiferent de situatie. Acum inteleg de ce ii admiri pe socrii tai si de ce te afecteaza asa de mult orice cearta cu sotul tau. Parintii mei nu s-au inteles nici ei niciodata, s-au casatorit numai pt ca eram eu pe drum. Acum ce sa zic, eu m-am rugat de ei sa divorteze pentru ca nu mai suportam. Insa ei nu pot trai nici impreuna nici unul fara celalalt. Acum incearca sa se suporte pentru ca situatia e de asa natura ca nu au incotro. In fine ideea e ca decizia e a lor si poate gasesc o cale de intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna dimineata si de la noi!

Simonacip, Laura e la un spital privat? ca de obicei astia au tot interesul sa-si tina pacientii cat mai mult timp internati, ca am inteles ca ziua de spitalizare e f. scumpa.

Stephany, frumos ai zis "gustos, gustos -da-i sanatos?cred ca tu esti singura care poate sa stie ce-i mai bine pt. puiul ei. Sunt multi parinti care din nestiinta sau cu buna stiinta dau copiilor fel de fel de minuni, argumentand "PAI DACA COPILULUI II PLACE" - mie mi se pare o prostie
De ex. dulciurile -- vezi o gramda de parinti ce-si "alimteaza" copii cu bomboane, napolitane, acadele, etc. - nu se gandesc ca peste ani copilul va suferi din cauza cariilor.
Din nefericire nu putem sti cum va fi peste ani, si de multe ori facem greseli -- de ce unii dintre noi, adulti acum, sufera de alergii -- eu sunt convinsa ca tot din cauza alimentatie din vremea beblusiei/copilariei. Da mai stie mamica aia ce i-a dat "pruncului" ei la momentul x sau y?? nu! asa ca mergem pe principiul, lasa ca n-o sa pateasca nimic.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Citat:
citat din mesajul lui socrate

Legat de performantele copilului noi spre diferenta de Mara stim Luceafarul perfect, dar avem probleme la pian, eu ma gandesc sa schimbam instrumentul.

mami de Edvin Sebastian

acu vedeti ce instrument va alegeti cu conditia sa aiba loc in casa Pupam baiatu racit.
Referitor la caciul afara... pe caldura asta... ameninta-l pe tati ca ii pui si lui caciula sa vedem daca suporta.
Noi avem alta problema cu tati nostru, vrea sa caleasca fata, adica el umbla cu geaca de puf si pe ea vroia sa o imbrace cu o gecuta de primavara l-am amenintat ca il scot in chiloti afara si s-a mai potolit.

Carne de porc eu nu vreau sa ii dau, ca de ce sa nu recunosc mie im i place cel mai mult gustul ei, mai bine sa pape copilu pui, peste, vita... nu am chef sa prinda gustul 'porcului'

Sambata am fost la prima petrecere din viata Dariei, au fost acolo si copilasi de varsta ei, care au mancat tort, au baut sampanie de copii eu mi-am exprimat 'mirarea' dar mi-au raspuns mamicile ca 'de ce nu? au baut si bere si vin..." fiecare isi creste copilul cum crede de cuvinta...

Alysh uff iubita, uite ca desi suntem 'oameni mari' tot ne afecteaza relatiile dintre parintii nostri... nici nu stiu ce sa spun in astfel de situati, iti mai dau un sa stii ca sunt alaturi de tine.

Mi-au dat astia de la munca laptop, daca ati vedea-o pe Daria cum face cand il vede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Vad ca discutati despre carnea de porc si ce mai papa copilasi nostri...
Acum stiti cum e, fiecare face cum considera ca este mai bine,nimeni nu ar face rau intentionat .Toate vrem ce este mai bun pt copii nostri si actionam in consecinta. In plus, de asta suntem aici , sa vb despre ale mamiciei, sa schimbam informatii, ideei.
Acum cu cat ei sunt mai mari, multi se apropie de un anisori, cu cat gama de alimente permise devine mai larga.
N-am sa tin predici despre ce e bun si ce nu este bun dar atata zic - asta este singura perioada in care stim cu siguranta ce mananca si zic eu, este perioada in care mananca si cel mai sanatos. Pai ia sa vedem daca un copil care, sa recunoastem, in comunitate, chiar daca acasa tu incerci sa-l feresti de anumite alimente rele, descopera dulciurile mai alege sa manance iaurt simplu ori asa amalgam de legume.
Chestia asta cu "ii este pofta" eu nu pot sa o inteleg. Cum sa-i fie pofta de ceva ce nu a gustat niciodata? Intradevar cand te vad pe tine mancand dar asta nu inseamna ca mor daca nu gusta acel ceva. N-am auzit de nici un bb sa moara de pofta dupa cozonac,chec sau mai stiu eu ce. Iar apoi - ma gandesc eu cu mintea mea blonda - daca descopera "bunataturi" , pt ca sa recunoastem, toate alimentele astea imbunatatite tehnologic sunt gustoase, mai alege sa manance cu placere piureurile astea pe care eu nici in ruptul capului nu le-ash manca?
Soacra-mea imi zicea sa-i dau asa la gurita si daca ii place o sa bage in gura si mananca. Pai normal ca baga in gura. Fii-mea baga in gura absolut tot ce gaseste - papuci, bidoane, carut, cos de cumparaturi .
Povesteam eu mai de mult cum tot asa, soacra-mea, ii dadea salam ca poate moare cupchilu' de pofta . Eu nu mamanc asa ceva si sa-i dau ei??? Eu nu sunt deacord cu mezeluri si toate chestiile astea supra-extra-saturate de chimicale,resturi alimentare si cine stie ce minuni mai contin.
Pe de alta parte, este adevarat, in ziua de astazi nimic numai este sigur ori bun. Auzim despre toate cum sunt fie stropite, injectate, umplute de conservanti si toate porcariile de nici nu mai stii ce e bun si ce poti sa mananci.
Copilul trebuie invatat cu alte gusturi cat mai diferite dar totusi au si o viata inainte sa le incerce pe toate.
Mai este si celebra replica : " tu ai mancat si aia si aia si aia si n-ai avut nimic" Da! Am mancat dar se cunoaste oare cu adevarat cat de mult te afecteaza ori nu anumite chestii? De ex inainte nu statea mamaie sa faca mancare separat pt plod arunca din oala si pofta buna...Dar oare e normal ca la varsta de 20-30 de ani sa te confrunti cu diferite afectiuni cardiace, renale sau hepatice? Da, n-are nimic imediat dar cine stie in timp cat si cum afecteaza. Auzim tot mai des ca varsta medie de imbolnavire a scazut dramatic , ca romanii sufera de afectiuni care poate undeva se trag tocmai din anumite greseli alimenatare din copilarie. Pe vremuri nu existau atatea surse de informatie si parintii au facut la randul lor cum au stiut mai bine pt noi dar acum daca avem atata informatie nu ar fi pacat sa nu profitam?
Asa mai aud de la rudele mele, dar eu asa i-am dat si n-a avut nimic, cu sare cu aia cu aia ... n-am tinut cont de albus si n-a patit nimic. E posibil sa nu pateasca nimic dar e posibil sa faca o alrgie si de ce sa risc? Cunosc cazuri de copii care au patit-o si nu vreau sa testez pe pielea copilui meu daca pateste sau nu ceva.
Aud de persoane f tinere cu tensiune cu probleme care mai diverse si totusi pretind ca au o viata sanatoasa - ei totusi .. o fi ceva , nu?
Despre carnea de porc eu zic ca totusi este prea grea pt stomacul lor. Nu se recomanda nici in cazul adultilor sa se abuzeze dar in cazul bb. Parca si in cartea Caprarilor am vazut ca se recomanda dupa varsta de 2 ani.
Cand eram in spital in Iasi o mamica venise cu fetita ei de un anisor cu varsaturi si diaree. A fost intrebata de meniul fetitei si ce mancase iar doctorii cand au auzit de carne de porc au fost .
Dau send ca scriu de dimineata aici cate un cuvant si n-am apucat sa termin...

Adriana mami de Andra , noastra!
Poze Andra (20.05.08)
Andra creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Neata...

La multi ani Duducu! Sa cresti mare si voinic

Sa vad ce imi mai aduc aminte din ce-am citit.

Pupam Mirci, ne pare rau ca sta atata in spital...

Pupam Tibi pe manuta cu branula.

Am vazut poze superbe cu doua domnisoare frumoase si vesele, Lara si Annika.
Adriana, daca se stabileste intalnirea in Cismigiu, nu avem cum sa ajungem, oricat as calcula; mi-ar trebui autobuz+metrou, ceea ce nu se poate face cu carucioiul meu Astept o intalnire pe la Charles de Gaulle macar. A, iar taxi, nevorbind de pret, ar trebui sa-mi bage si carucioiul in portbagaj... nu stiu.

Asea, poze iar superbe cu Patrick, rate, gaste, lebede !

Poze cu Duducu asteptandu-si randul la oala.

Carne de porc nici gand pana macar dupa 2 ani! In afara de grasime, stiu ca are si multe toxine, cica nu e recomandata nici pt ficati de oameni mari, dar...stiu ca e buna. Mezeluri, pai astea-s mai rele decat carnea de porc, ca au adaos mare de sare, nitrati, plus multi alti aditivi si potentiatori de gust. De astea, nu i-as da niciodata.

Iulia poate fi canal infundat de la raceala, daca va continua cu secretie galbioara si lipicioara, mai grosuta asa, poate fi vreun microbel. Sa speram ca nu.

Gata, atata am retinut, na!

Sa va povestesc ce-am facut ieri - am fost in Parcul Carol, m-am intalnit cu o prietena, care are "catel". Si sa vedeti reactie - Robert lesinat dupa el. Nu i-am vazut vreodata fatza luminandu-se asa! Eu "hai sa mergem in sens opus, hai sa facem altceva... el lesinat dupa caine! Sunt increibili copiii astia - cum n-au ei frici, noi ii invatam cred cu diverse frici, ca altfel nu-mi explic comportamnetul lui. Am pus poze, sa nu aruncati cu caramizi, ca e caine super dresat, il duce prietena mea (studenta la veterinara) sa faca terapie la copii bolnavi (de cance, parca, nu stiu). Asa ca ...
poze cu catelushul Raos si bebelusul Robert

Si, inca ceva important, Multa sanatate la mucosei, David, Victoria !
Mati sa treca tusea aia, da?

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MsBB

Vad ca discutati despre carnea de porc si ce mai papa copilasi nostri...

Eu nu mamanc asa ceva si sa-i dau ei??? Eu nu sunt deacord cu mezeluri si toate chestiile astea supra-extra-saturate de chimicale,resturi alimentare si cine stie ce minuni mai contin.
Pe de alta parte, este adevarat, in ziua de astazi nimic numai este sigur ori bun. Auzim despre toate cum sunt fie stropite, injectate, umplute de conservanti si toate porcariile de nici nu mai stii ce e bun si ce poti sa mananci.
Copilul trebuie invatat cu alte gusturi cat mai diferite dar totusi au si o viata inainte sa le incerce pe toate.
Mai este si celebra replica : " tu ai mancat si aia si aia si aia si n-ai avut nimic" Da! Am mancat dar se cunoaste oare cu adevarat cat de mult te afecteaza ori nu anumite chestii? De ex inainte nu statea mamaie sa faca mancare separat pt plod arunca din oala si pofta buna...Dar oare e normal ca la varsta de 20-30 de ani sa te confrunti cu diferite afectiuni cardiace, renale sau hepatice? Da, n-are nimic imediat dar cine stie in timp cat si cum afecteaza. Auzim tot mai des ca varsta medie de imbolnavire a scazut dramatic , ca romanii sufera de afectiuni care poate undeva se trag tocmai din anumite greseli alimenatare din copilarie. Pe vremuri nu existau atatea surse de informatie si parintii au facut la randul lor cum au stiut mai bine pt noi dar acum daca avem atata informatie nu ar fi pacat sa nu profitam?

Adriana mami de Andra , noastra!
Poze Andra (20.05.08)
Andra creste

MsBB, m-ai uimit, impresionat, ce frumos si bine ai enuntsat.
Si sunt multe cazuri triste, nu numai tensiune la varte mici, colesterol din adolescenta, probleme hepatice de la 14 ani, rinichi cu probleme de la 14, sau cate cazuri de probleme cu stomacul. Aveam 26-27 ani cand am facut endoscopie, si doctorita mi-a raspuns speriata: nu a mai vazut atatea cicatrici pe stomac la varsta asta.
Noi, mamicile, putem preveni asta. Dand un exemplu, si crescandu-ne copilul cum consideram noi mai bine.

despre mezeluri, din tot sufletul rog pe toiata lumea sa NU MAI CUMPERE!!!! contin urme de carne... nici pisica nu le accepta. Ca nu e proasta.

Lorich, poza: http://picasaweb.google.com/lorichnistor/RobertNistor#5321472871626042050 este DEMENTIALA !!!!

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Uram si noi la multi ani domnisoarelor Antonia Melisa si Maria

Lori, saru'mina

Vazut pozicile. Auzi, eu nu stiu pe unde erai cand l-ati "crosetat" pe Robert. Poate al doilea copil sa semene si cu tine
Cainele e chiar demential, cum zice si Cleo.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

Uram si noi la multi ani domnisoarelor Antonia Melisa si Maria

Lori, saru'mina

Vazut pozicile. Auzi, eu nu stiu pe unde erai cand l-ati "crosetat" pe Robert. Poate al doilea copil sa semene si cu tine
Cainele e chiar demential, cum zice si Cleo.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

ash mai adauga ceva. E o poza reprezentativa pt cat de psihologic avantajos e impactul animal-copil

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78
despre mezeluri, din tot sufletul rog pe toiata lumea sa NU MAI CUMPERE!!!! contin urme de carne... nici pisica nu le accepta. Ca nu e proasta.

Lorich, poza: http://picasaweb.google.com/lorichnistor/RobertNistor#5321472871626042050 este DEMENTIALA !!!!

Cleo si nu stiu daca se vede cat de extaziat e Robert.

Si o mica corectura : "mezelurile POT contine urme de carne"

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Neata si-o nemteasca sa va râda paiatza. N-am gasit alta rima

Noi suntem raciti cobza. Mai mult Daviducul. Am dormit prost, dupa cum deja intuisem, asta micu’ fornaia si plangea din ora in ora ca nu putea sa respire, l-am tot mutat de pe un brat pe celalalt, noroc ca la mine nasul nu e asa infundat, ca altfel eram si eu in pom... La mine vad ca a ramas doar o senzatie usoara de iritare in gat (fara dureri) si in rest imi simt nasul doar f.f.f. putin infundat, asa ca ma bucur ca reuseste si corpul meu sa se lupte cu un virus si sa-l invinga inainte de a-l lasa sa faca ravagii. Bogdan ca de obicei nu are nimic (el raceste cam o data la 3-4 ani).

Alysh, imi pare rau ca te afecteaza asa tare situatia parintilor tai. Cunosc si eu prea bine astfel de situatii de dinaintea divortului alor mei (la ei era insa mai mult latent, furia mamei iesea la iveala prin bataile aplicate mie), de asemenea stiu si ce inseamna sa ajungi sa te simti tu parinte pentru parintii tai. E tot o forma de abuz pe care o traiesti. Iarta-ma ca sunt asa directa, cand tu poate astepti consolare sau vreo solutie ca sa-i ajuti pe ai tai. Solutia este insa sa te ajuti pe tine, sa te detasezi si sa-ti salvezi echilibrul emotional, de care ai acum nevoie mai mult decat oricand pentru copilul tau. Parintii tai sunt adulti si isi pot purta singuri de grija, iar daca nu pot, e cazul sa invete... Mie imi pare rau ca tu suferi, dar iti sta in putere numai tie sa pui capat acestei suferinte, sa le acorzi parintilor tai responsabilitatea si capacitatea de a-si gestiona singuri viata... Cel mai important este ca tu sa incerci sa-ti vindeci ranile lasate de exemplul parintilor tai, ca nu cumva ele sa se rasfranga asupra lui Vlady. si iti doresc mult curaj si putere de a actiona spre binele tau si al copilului tau!

Adriana, de multe ori imi ghicesti gandurile, vad ca suntem in toate cam pe aceeasi lungime de unda... si eu ma gandeam la aceeasi chestie legata de tratamentul extensiv pentru Mirci... ca aia au interes sa-i faca multe chestii si sa-l tina mult acolo, ca deh, ies bani frumosi... Asa a patit si seful meu (asigurat privat) cand a avut niste probleme cu inima, l-au tinut doua saptamani in spital si i-au facut TOATE analizele posibile si imposibile... Of... ce trist, ca nu mai poti avea incredere (adica EU nu mai pot avea incredere) in personalul medical, aproape toti sunt pusi doar pe facut bani. Terapeuta mea imi povestea ca primeste o revista lunara a medicilor din Germania si e oripilata de mercantilismul medicilor, peste tot se pune problema „De unde sa mai scoatem bani? Ce sa mai introducem pe piata ca sa scoatem bani? Ce sa schimbam la sistemul de sanatate actual ca sa scoatem mai multi bani?“ etc... O fosta prietena a mea din Romania care este medic nu mai profeseaza de ani de zile, ca nu s-a rentat, face bani mult mai frumosi vanzand medicamente ETC. ETC. ETC. Ah, iti dau dreptate si in privinta dulciurilor, ai mei ma recompensau pentru note bune cu ciocolata/prajituri, eu am invatat apoi sa ma recompensez singura, am invatat apoi sa incerc sa-mi estompez si sentimentele negative cu dulciuri, dulciurile au devenit „pansamentul“ ideal pentru mine, o dependenta de care nici acum nu mai pot sa scap

Desiree, si eu zic un NU hotarat la carne de porc si la salamuri... Om fi crescut noi cu ele (adica generatia noastra, ca eu personal uram salamurile!!), dar crede-ma ca pe atunci nu erau asa pline de E-uri si aditivi cum sunt azi... Vezi ca a fost la Generale un topic despre E-urile si aditivii din mancare, citeste acolo si ingrozeste-te! Evident numai daca vrei...

socrate, vad ca si voi sunteti muciosi. Welcome to the club! Eu nu-i dau lui David absolut nimic in afara de picaturile alea ca sa poata respira.

Micaela – sampanie de copii??????? Mai, dar cat de departe se merge? Va aparea in curand si tutunul de copii? Incredibil...

MsBB – ai mare dreptate cand spui ca alimentele prelucrate tehnologic sunt gustoase (bine, nu toate, piureiasele mele sunt de o mie de ori mai gustoase decat pasta fada din borcanele), dar te completez: doar PAR gustoase, efectul lor fiind insa ca aplatizeaza cumva capacitatea papilelor gustative sa simta gustul adevarat al unor alimente (legume, fructe), am vazut un reportaj facut cu copii care efectiv nu recunosteau gustul anumitor fructe sau legume fiindca nu cunosteau de acasa decat chestii procesate, care aveau un gust asa... amalgamat, de nimic special, in schimb erau bine „condimentate“ cu sare sau zahar. Eu sunt impotriva mancarii industriale de orice fel si chiar am sa profit de ocazie ca ii voi face lui David numai mancare sanatoasa (cu cat mai putina carne si aia doar de pui sau vita) si o sa gatesc si pentru noi tot mai sanatos.

V-am pupat si sa aveti o saptamana frumoasa!

Mergi la inceput