Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (39)
Raspunsuri - Pagina 14
Mirtha spune:

Lenea lungeste viata!
>
> Persoanele care nu prea se inghesuie sa munceasca si care
> au oroare de exercitiile fizice banuiau de multa vreme acest
> lucru, dar acum a fost confirmat de oamenii de stiinta:
> lenea prelungeste viata.
> ..
> Doi cercetatori germani, dr. Peter Axt si fiica sa, dr.
> Michaela Axt-Gadermann, au publicat o carte ("Bucuria
> Lenii: Cum s-o lasi mai moale si sa traiesti mai mult")
> in care explica pe larg faptul ca toti oamenii poseda o
> cantitate limitata de "energie vitala" si ca
> viteza cu care este consumata, determina precis speranta de
> viata a fiecarei persoane.
> ..
> Cei doi mai spun ca activitatile care sunt mari
> consumatoare de energie, precum "trasul de fiare"
> intr-o sala de forta, accelereaza imbatranirea si fac
> organismul mai susceptibil la imbolnavire.
> "Un stil de viata mai relaxat este important pentru
> sanatate.
> Daca
> ai o viata stresanta si faci exercitii fizice in exces,
> organismul produce hormoni care determina instalarea
> hipertensiunii", afirma Axt-Gadermann.
> ..
> Ea a adaugat ca una dintre diferentele-cheie intre oamenii
> mai lenesi si cei hiperactivi este ca organismele mai active
> produc mai multi "radicali liberi" -
> molecule instabile de oxigen despre care se crede ca ar
> accelera imbatranirea.
> Mai mult, "lenea este, de asemenea, importanta pentru
> un sistem imunitar sanatos pentru ca celulele specializate
> in apararea organismului sunt mai puternice in conditii de
> relaxare decat in situatii de stres".
> Iar in timpul relaxarii si metabolismul este mai lent,
> producandu-se mai putini radicali liberi.
> ..
> Atat Axt-Gadermann, 34 de ani, cat si tatal sau, in varsta
> de 65 de ani, au fost alergatori de cursa lunga, ceea ce le
> permite sa sustina ca vorbesc in cunostinta de cauza.
> Totodata, ei afirma ca rasul este o alternativa mai
> sanatoasa decat
> alergarea sau exercitiile fizice.
> In carte, cei doi cercetatori mai spun ca lenea este foarte
> buna si pentru creier.
> Asta pentru ca exercitiile fizice sau stresul duc la
> producerea unui excedent de cortisol, un hormon care vatama
> neuronii si provoaca pierderi de memorie si senilitate
> prematura.

Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
alra spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui mar_ysa_28 nu inteleg comentariu alra...imi poti expica?????
Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08 www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea Povestea nasterii ![]() |
ufff
era in contextul in care sotul malineis a afirmat ca borcanasele de copii sunt iradiate.
tu te-ai plans ca aia mica are par pe poponeata - cum au majoritatea bebelusilor de altfel, dar tu nu aveai de unde sa stii - nu ti-am raspuns caci ti-a raspuns corina ca e normal. (si nicole are btw si si laura a avut si nu mai are
si cum de la iradiere iti creste par pe alocuri am facut o gluma pe seama unei mami tanara si neinformata insa fara cea mai mica urma de rautate.
te suparasi pe mine?

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
alra spune:
mav, daca marea emite substante antiinflamatoare si bronchodilatatoare io sunt pentru mare si nu pentru aerosoli!! 
lauramiron spune:
Mai...nici nu puteai descrie mai bine situatia, la fel e si la noi, nu te-ai defectat tu.
Si ce e mai nasol e ca nu vad iesirea....parca suntem intr-un cerc vicios
Imi pare rau pentru bebe, sper sa treaca repede laringita
Aaaa....si la noi a functionat cu pere williams, dar sa stii ca Rebeca si acuma face kk de consistenta foarte tare, are scaun zilnic, deci nu e constipatie, insa e taaare, asa ii este genul, seamana cu tat-su. Caterina este altfel, pana acuma n-am avut nici o problema de genul asta, ba chiar e putin invers, scaune relativ moi.
| Citat: |
| citat din mesajul lui mav mirtha ![]() chestia este ca de cand avem 2 copii, eu nu mai am energie nici pt mine, da' pt dat si la altii... ![]() cand am chef, nu se poate si cand s-ar putea, pic de somn si nu-mi mai trebe altceva... ![]() sper sa nu regret ca am scris despre asta... invit mamicileX2 la discutii despre problema.... la voi cum e? poate ca m-am defectat doar eu.... ![]() Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008) www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista! |
mar_ysa_28 spune:
Nu Alra nu m-am suparat...ma gandeam ca vrei sa zici ceva in stilu-ti caracteristic dar nu ma prindeam de aluzie...e mai greu la mine...sunt cam trista..am avut ceva neplaceri cu partenerul astazi si nu sunt intr-o forma pre buna...va pup..noapte buna!
Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea
Povestea nasterii 
Mirtha spune:
Aici poze cu plimbarea de astazi si de duminnica trecuta
http://community.webshots.com/album/569655480asjoyT?start=24
iar aici poze cu somunul in sling : http://community.webshots.com/album/569655480asjoyT?start=36.
| citat din mesajul lui cameliam Buna mamici, Legat de vremea inselatoare.... cum va imbracati bebeii cand iesiti cu ei afara? Ca eu zau daca mai stiu ce sa-i dau pe ea. Ieri am imbracat-o cu salopetica de catifea si hainuta de primavara (catifea captusita), destul de grosuta insa si dupa 15 minute de plimbare eu nu mai stiam ce sa dau jos de pe mine, eram in tricou si turbam de cald si ea dormea... dar in casa am vazut ca avea niste pete rosii pe ea de la caldura. Azi am imbracat-o doar cu un pulovaras si nu a vrut sa adoarma nicicum si se tot foia, poate ii era frig? Sau tot prea cald? Eu tot in tricou...afara 20 de grade, la umbra. Si in cap le mai puneti caciulite? Eu i-am dat o palarioara de catifea cu urechiuse, dar parca si aia mi se pare prea groasa acum. V-am tot citit zilele astea dar e clar ca nu pot tine pasul cu voi. Nu stiu cum sa fac sa am si un pic de timp liber, voi cum reusiti? Sau e doar o iluzie, de fapt tastati la greu cu bebeii in brate? :) (mai putin Alra, care e la job... mamaaa ce m-as duce si eu la serviciu! mi-e dor de colegi, de ce faceam inainte, de activitate...da' asa, sa stau si cu Alexandra, daca s-ar putea :) ) Eli, felicitari ca bebe mic suge la san!! Sa stii ca e extraordinar, am incercat si eu, si in afara de faptul ca m-a muscat zdravan cu cei doi dintisori din dotare... nimic. Am urmarit si discutia despre premergator, eu una n-am nici o opinie deocamdata, dar ma gandesc ca pe premergatoarele alea scrie de la cate luni e voie in ele si ca producatorii nu se joaca cu treburile astea. Mav, insanatosire grabnica la puiut! uite de asta ma streseaza si pe mine vremea asta, sa nu raceasca pitica. Alra sa sariti sanatosi pe trambulina, faina idee. A, si sa ne laudam si noi un pic: de o saptamana doarmim de la 10 jumate - 11 seara pana dimineata la 6. Si seara adoarme singurica in patut, fara suzeta, fara leganat, fara cantat. Sper s-o tina naravul! :) Numai bine la toata lumea, Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008) |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
lauramiron spune:
Camelia, astazi dimineata am scos-o pe la ora 10, erau 14 C afara, cu body, pantalon de treining grosut, sosete si adidas, si un hanorac deasupra, plus o caciulita subtire. Dupa o ora erau deja 16 C si am inceput sa dam jos hainele
Deci restul zilei am tinut-o in pantalonasi de casa si body, fara caciulita....la un moment dat a fost nevoie de palarioara de soare, ca ardea tare.
Eu merg pe principiul ca bebe trebuie imbracat aproximativ ca si noi, adica....daca eu stau in tricou afara, cum sa tin copilul cu caciula pe cap??!!
Dar eu sunt dintr-aia de scoate copil cret afara la 2-3 grade fara caciula si fular. Rebeca nu mai poarta caciula din februarie, cand aparea la gradinita se uita lumea ca la urs la ea, in ciorapi cu fustite si rochite, fara caciuli&Co![]()
| citat din mesajul lui cameliam Buna mamici, Legat de vremea inselatoare.... cum va imbracati bebeii cand iesiti cu ei afara? Ca eu zau daca mai stiu ce sa-i dau pe ea. Ieri am imbracat-o cu salopetica de catifea si hainuta de primavara (catifea captusita), destul de grosuta insa si dupa 15 minute de plimbare eu nu mai stiam ce sa dau jos de pe mine, eram in tricou si turbam de cald si ea dormea... dar in casa am vazut ca avea niste pete rosii pe ea de la caldura. Azi am imbracat-o doar cu un pulovaras si nu a vrut sa adoarma nicicum si se tot foia, poate ii era frig? Sau tot prea cald? Eu tot in tricou...afara 20 de grade, la umbra. Si in cap le mai puneti caciulite? Eu i-am dat o palarioara de catifea cu urechiuse, dar parca si aia mi se pare prea groasa acum. V-am tot citit zilele astea dar e clar ca nu pot tine pasul cu voi. Nu stiu cum sa fac sa am si un pic de timp liber, voi cum reusiti? Sau e doar o iluzie, de fapt tastati la greu cu bebeii in brate? :) (mai putin Alra, care e la job... mamaaa ce m-as duce si eu la serviciu! mi-e dor de colegi, de ce faceam inainte, de activitate...da' asa, sa stau si cu Alexandra, daca s-ar putea :) ) Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008) |
alra spune:
fi-mea nu pleaca fara caciula cand o luam la 5 nici la 15° ca e de aia rutinicioasa si daca are caciula musai sa o puna pe cap!!
lauramiron spune:
Stewie, nu mi s-a umflat nimik deasupra operatiei, nu stiu ce sa zic, poate e muschiul burtii, nu neaparat de la taietura. Daca ti se pare ca nu e in regula, mai bine sa te vada medicul.
Iar cu intrebarea cealalta....hehehe.....e nasol daca n-o bag in seama
, stie foarte bine sa-mi atraga atentia
, ar sta numai in brate, sa-i vorbesc in continuu daca se poate
, sa fie activitate si joaca in jurul ei.....asta e fii-mea!
Mi-as dori sa stea si ea macar o ora pe zi singura-singurica, fara sa ceara prezenta altcuiva, sa se joace in liniste.....
Oricum, sincer nu mi se pare ca poti vorbi prea mult cu un bebelus!
Si da, cu dormitul esti incredibil de norocoasa, sunt putini bebelusi care dorm atat de bine. Eu nu ma plang, si a mea doarme bine, de pe la 21.30-22 pana pe la 5 cand papa si mai doarme pana la 8. Insa cu prima fetita am experimenta 3-4-5 treziri pe noapte pana pe la 2 ani
....
Sunt foarte "fericita" ca aici au anuntat ploaie/ ninsoare pentru urmatoarele 2 sapt asha ca probabil o sa aflati in curand despre sinuciderea noii venite
Am si eu o mare rugaminte la voi..daca puteti sa imi raspundeti la 2 intrebari
NO1...Pt fetele cu cezariana: voua vi s-a mai umflat partea de deasupra operatiei, ca mie ba mi se umfla ba e ok, nu doare , nu e rosu sau tare dar e asha proeminent...voi ati patit asha ceva..ca daca e sa-mi fac programare la dr probabil ca o sa ma vada peste 5 luni
NO2...Eu stau ca asta mica toata ziua, insa nu prea stiu cat de mult sa o bag in seama...poate ca pare o intrebare stupida...dar uneori am senzatia ca vorbesc prea mult cu ea iar alteori ca nu o bag destul in seama...Am tot citit ca trebuie sa ii vorbesti cat mai mult ca sa interactioneze insa sa o lasi si sa mai stea singura. Voi cam cat vorbitzi efectiv cu ei? Trebuie sa precizez ca Thea e foarte independenta, daca o las sta singura toata ziua, nu urla, se joaca toata ziua in baby gym, uneori parca nici nu are nevoie de mine. In brate nu prea ii place, doar daca mergem la oglinda, deci chiar ma simt uneori foarte inutila,. Poate ma puteti ajuta cu un sfat, ca nici sa vorbesc asha non stop nu-mi vine.
In legatura cu dormitul eu sunt incredibil de norocoasa, doarme de la 8-8.30 seara, fara sa ii fac nimic ( o pun in pat, o pup de vreo 20 de ori de noapte buna si atat) si se trezeste minim la 5, dar de obicei la 7 am. Ce am facut inca de cand era non nascuta, noapte era numai pentru mancare si schimb, nu aprindeam decat o lumina foarte slaba si nu prea vorbeam cu ea ( lucru foooarte greu de facut), asha ca s-a obisnuit ca noaptea e vorba numai de papa si se trezeste numai daca ii e foame. Sper sa tina asha...
XOXO
Thea Sofia (8 dec 2008)
http://community.webshots.com/user/stewie80
[/quote]
malinas spune:
deci...cred ca David are alergie la banane.I-am dat miercuri banana si joi avea o bubita pe cap si una pe mana, dar nu le-am dat mare importanta si i-am dat din nou banana.Azi cand s-a trezit mai avea una pe frunte, dar am crezut ca e de la caldura.Am fost afara, l-am schimbat de haine dar nu am sesizat nimic, la baita insa am vazut ca are o multime de bubite pe cap si pe spate si pe manute.Nu am schimbat nimic in alimentatia lui in ultimele 72 de ore, doar banana.Bine ca azi nu i-am mai dat.Astept sa vad ce o sa se mai intample.
Cu iradierea alimentelor, din cate stiu eu, lucrurile stau cam asa. Prin 2000, eram in anul 3 de facultate, cand un profesor de nucleara ne-a zis ca vor deschide pe platforma magurele o statie experimentala unde vor folosi deseurile radioactive, de la reactor, pentru a iradia legumele si fructele cu scopul de a le conserva.Tot el ne-a zis ca este o practica incetatenita in alte state din lume.Deci...se practica conservarea alimetelor prin iradiere.Daca el ne-a mintit, atunci asta fac si eu acum, dar nu vad de ce-ar fi facut-o, fiindca el incerca sa ne convinga sa ne ducem la sectia de nucleara ca sa-si gaseasca astfel oameni care sa lucreze mai tarziu cu el.
alra, ce sa zic, incercam sa mancam cat mai sanatos posibil in zilele noastre.Nu mancam mezeluri, conserve (doar ton, pe care-l folosim in salate), semipreparate.Mancam multe fructe si legume, stim ca si astea sunt in marea lor majoritate de plastic, dar alternative nu prea avem.Ne gandim ca totusi or contine mai multe vitamine decat chimicale, sau, mai degraba, speram sa fie asa.Acum, sa nu crezi ca ne dorim sa traim 100 de ani, dar atat cat traim ne dorim sa fim sanatosi.
Un gand bun pt Ginye 
si Stefanut 
.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz

Antonio(27 oct 2008)