Nu mai pot!!
Raspunsuri - Pagina 5
servetel spune:
Lisaelisa nu sunt suparata pe tine, sincer, e parerea ta si nu am sa incerc sa ti-o schimb.
Din pacate fetita are rosu in gat, am fost cu ea la pediatra si ne-a dat direct anitibiotic. Motivul pentru care nu am fost cu fetita mai departe a fost ca am avut incredere in d-na dr. care spune ca acele tresariri, spasme sau ce o fi sunt de la lipsa de calciu.
Tind sa o cred ca este mai degraba vorba de tetanie hipocalcemica. Spasmele au aparut la 2 seri dupa ce s-a lovit foarte rau si s-a speriat foarte tare si din cate stiu eu cadn te sperii rau adrenalina creste si mananca calciu ( asta mi-a spus-o asistenta dr. de familie cand mi-a luat odata sange si mi-a venit rau fiidca mie imi este groaza de ace si ma fac alba de cum ma asez pe scaun), din ce am citit eu are mai multe simptome de hipocalcemie: par uscat si casant, piele uscata, unghi fragile, stare emotiva crescuta si mai ales hiperexcitabilitate musculara. Intradevar de cand i-a calciu si magneziu s-au mai atenuat, dar tresare mai tare cand este obosita. Am observat ca de cand sunt asa stresata de boala fetitei si eu tresar cand adorm dar si cand stau in pat de exemplu.
Le-am vazut si la sotul meu intr-o zi cand a venit super obosit fiindca nu dormise decat cateva ore noaptea precedenta a venit si a picat de oboseala si facea la fel ca fetita la adormire.
Mai este o mamica care a trecut prin aceleasi probleme aici pe forum, si a facut toate investigatiile posibile si a ramas si astazi fara diagnostic dupa 2 ani si ceva, dar fetita ei ca si Ana mea a crescut normal si a facut achizitii specifice varstei, asta ma si bucura ca inafara de acele tresariri musculare la adormire este perfect normala si extrem de energica.
Oricum dupa ce ii trece raceala am sa merg cu ea sa ii fac niste investigatii la Bucuresti, am inteles ca d-na dr- Sanda Magureanu este foarte buna, am facut rost de nr. dansei de la cabinet si am sa sun sa vad ce program are si cand ne poate primi.
Gabriela.
servetel spune:
Eleni nu stiu ce se intampla cu telefonul aseara mergea, uite adresa mea de email daca vrei vorbim pe meseger il deschid acum: gabriela8177@yahoo.com.
lisaelisa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui servetel Lisaelisa nu sunt suparata pe tine, sincer, e parerea ta si nu am sa incerc sa ti-o schimb. Din pacate fetita are rosu in gat, am fost cu ea la pediatra si ne-a dat direct anitibiotic. Motivul pentru care nu am fost cu fetita mai departe a fost ca am avut incredere in d-na dr. care spune ca acele tresariri, spasme sau ce o fi sunt de la lipsa de calciu. Tind sa o cred ca este mai degraba vorba de tetanie hipocalcemica. Spasmele au aparut la 2 seri dupa ce s-a lovit foarte rau si s-a speriat foarte tare si din cate stiu eu cadn te sperii rau adrenalina creste si mananca calciu ( asta mi-a spus-o asistenta dr. de familie cand mi-a luat odata sange si mi-a venit rau fiidca mie imi este groaza de ace si ma fac alba de cum ma asez pe scaun), din ce am citit eu are mai multe simptome de hipocalcemie: par uscat si casant, piele uscata, unghi fragile, stare emotiva crescuta si mai ales hiperexcitabilitate musculara. Intradevar de cand i-a calciu si magneziu s-au mai atenuat, dar tresare mai tare cand este obosita. Am observat ca de cand sunt asa stresata de boala fetitei si eu tresar cand adorm dar si cand stau in pat de exemplu. Le-am vazut si la sotul meu intr-o zi cand a venit super obosit fiindca nu dormise decat cateva ore noaptea precedenta a venit si a picat de oboseala si facea la fel ca fetita la adormire. Mai este o mamica care a trecut prin aceleasi probleme aici pe forum, si a facut toate investigatiile posibile si a ramas si astazi fara diagnostic dupa 2 ani si ceva, dar fetita ei ca si Ana mea a crescut normal si a facut achizitii specifice varstei, asta ma si bucura ca inafara de acele tresariri musculare la adormire este perfect normala si extrem de energica. Oricum dupa ce ii trece raceala am sa merg cu ea sa ii fac niste investigatii la Bucuresti, am inteles ca d-na dr- Sanda Magureanu este foarte buna, am facut rost de nr. dansei de la cabinet si am sa sun sa vad ce program are si cand ne poate primi. Gabriela. |
Sevetel, ma bucur pt tine, ca ai revenit.
Nu stiu ce varsta are fetita ta, dar copiii mici, au nevoie zilnic de Vigantol. Doctorul recomanda cate picaturi pe zi / zilnic sa-i dai. Astfel, se evita hipocalcemia care da probleme atat de serioase.
In alta ordine de idei : nu soacra ta este vinovata din cauza datoriilor acumulate. Ia in calcul variante realiste de a iesi din aceasta situatie. Ajutorul fetelor este binevenit, accepta-l.
Dar nimeni nu te poate ajuta, mai mult decat te ajuti tu singura, fiind cat mai realista in evaluarea unei situatii.
Toate cele bune !
buli spune:
eu am sa acopar cheltuielile de transport cu trenul rapid, clasa a doua pentru tine si fetita pina la Bucuresti (2 locuri), dus-intors.
te rog sa imi trimiti un mesaj privat ca sa-mi spui cind anume vrei sa pleci si intr-o zi iti trimit banii.
ia-le pe toate, incet-incet si se vor rezolva 
si cu tact, pune problema succesiunii cu sotul tau. poate puteti vinde apartamentul, sa impartiti banii si sa va descurcati cumva.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
IonescuOana spune:
| citat din mesajul lui Marox Imi pare rau, dar eu nu arunc cu pietre in Lisaelisa. Pt ca am acelasi simt pragmatic: 1. Nu m-as baga la 3 credite fara sa stiu daca am cum sa le rambursez. De fapt, m-as gindi biiiineee de tot daca sa fac un copil sau nu in conditiile date. 2. Daca sotul are un serviciu in exterior (adica nu mai lucreaza de acasa), as intrerupe abonamentul la Internet si as vinde calculatorul. 3. M-as muta la tara, dar in mod clar nu as vinde apartamentul de la oras. Eventual l-as inchiria. Pina la urma Servetel nu a raspuns la aceasta intrebare pe care i-au pus-o mai multe persoane: de ce nu se muta la tara si o lasa pe soacra in apartament? 4. Mi s-ar filfii de nunta si alte bazaconii. Pai in conditiile in care toata familia pare fara posibilitati materiale, cum sa visezi ca te imbogatesti din darul de la nunta ?!! De asemenea, sigur nu m-as baga la datorii pt pomeni & comp. Daca e mai importanta coliva decit caria dentara...go for it, ce sa mai spun?!! 5. Si cred ca nu as blama atita soacra...la 60 ani nu cred ca e usor sa te apuci sa faci menaje, dar macar scoate un ban. Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05) |
Subscriu si eu la ce zice Marox, adica nu as arunca cu pietre in Lisaelisa (sa nu mai vorbesc de treaba cu acceptarea - eu stiu ca numai Adminul are dreptul sa accepte sau nu pe cineva...pana una alta daca nu-mi convine ce scrie un user ii ignor mesajele, dar nu ma apuc sa-l jignesc doar pt. ca opiniile lui difera de ale mele).
Si eu sunt pragmatica, si eu am asteptat ani buni pana sa-mi pot lua cateva lucruri - tot de gen electrocasnic, in conditiile in care toate cunostintele isi luau s.a.m.d.
E bine venit ajutorul, bravo fetelor care pot face asta. Insa si eu cred ca intarirea increderii in propria persoana are un rol important.
Servetel, iti doresc mult curaj, nu dispera, toate relele trec, important e sa ai incredere in tine. Incearca sa iti impui punctul de vedere fara certuri, ci cu argumente cat mai logice legate de sanatatea copilului. Iar despre obiectele luate de la gunoi, discuta totusi cu sotul sa-i spuneti impreuna ca sunt un pericol pentru copil, chiar daca e casa ei. Nu e posibil, totusi un copil trebuie protejat, nu se poate face tomberon de gunoi in debara cu tot ce arunca altii. As discuta cu sotul fara jigniri, eventual i-as oferi intr-o zi un ruj mai ieftin, dar nou, cu rugamintea sa nu mai aduca obiecte aruncate de altii. Multa putere

IonescuOana spune:
| citat din mesajul lui mihaela_s buli are dreptate, scrisesem un mesaj mai devreme si l-am sters, mi se paruse fara sens...me refer la bunurile avute in comun socrii tai servetel. Stiu sigur cum stau lucrurile pentru ca am trecut si eu si sotul meu prin aceeasi situatie: moartea unui parinte. Vaduva nu mosteneste automat totul, doar jumatate e al ei. Cealalta jumatate(socotita ca fiind a sotului decedat) se imparte in mod egal intre sotia ramasa si copii. Deci daca sotul tau e singurul copil se imparte jumatatea socrului in doua, intre sotul tau si mama lui. Adica el are 25% din apartament si casa si orice alt bun care socrii tai l-au cumparat impreuna(asta daca sotul tau e singurul copil). Nu stiu daca aveti bani de notar, pentru imparteala asta...dar poate o puteti santaja cumva...sa ramana ea in apartament si sa va mutati voi la tara...sa faceti o hartie la notar de donatie, asta nu costa asa de mult. Oricum, eu zic sa va ganditi cumva la posibilitatea de a-i expune ei ca nu e singura proprietara pe apartament si casa... fetelor pentru ce fac. Si tie mult mult curaj, imi pare rau pentru situatia prin care treci. ![]() vorbe de copil... Hobby www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina calator de profesie |
In loc sa vorbim de lucruri importante stam sa o judecam pe Lisaelisa.
Servetel, e foarte important cine e proprietarul casei, in acte. Pentru ca daca e socrul tau, care e decedat, soacra ta si sotul au dreptul fiecare la cate jumatate din valoarea casei, deci este si el proprietar, nu e numai casa ei. Incearca sa te interesezi cum sta treaba in acte si daca trebuie, faceti o succesiune.
Putere!

happiness spune:
Imi pare rau de chinul prin care treci,Servetel.Mai ales ca suferinta mamei este resimtita si de fetita,cu siguranta.Eu nu imi permit sa te judec,nici sa iti dau sfaturi,dar cred ca in momentul in care treci prin asa ceva iti ramane rugaciunea ,credinta in Dumnezeu si oamenii,prietenii sau familia care te pot ajuta.Cred ca aici ti-ai gasit prieteni,si chiar cele care te-au judecat intr-un fel nu sunt de condamnat,era logic ca postand un mesaj vei primi si pareri mai agresive,asta este.Ideea ar fi sa fim mai toleranti unii cu altii,doar se apropie Pastele...Cine poate ajuta,bine,cine nu,nu,dar sa fim mai buni macat inainte de invierea Domnului,ma gandesc ca nu e asa de greu.
lisaelisa spune:
| citat din mesajul lui buli eu am sa acopar cheltuielile de transport cu trenul rapid, clasa a doua pentru tine si fetita pina la Bucuresti (2 locuri), dus-intors. te rog sa imi trimiti un mesaj privat ca sa-mi spui cind anume vrei sa pleci si intr-o zi iti trimit banii. ia-le pe toate, incet-incet si se vor rezolva ![]() si cu tact, pune problema succesiunii cu sotul tau. poate puteti vinde apartamentul, sa impartiti banii si sa va descurcati cumva. |
Tinand cont de faptul ca soacra este clar afectata de o boala psihica, eu nu as sfatui-o sa vanda apartamentul.
Sa presupunem ca, dupa achitarea tuturor datoriilor, Servetel reuseste sa-si cumpere o locuinta. Pt soacra o alta locuinta.
Pericolul consta in instabilitatea psihica a batranei, careia, la un moment dat, i-ar putea da prin cap sa-si vanda casa cuiva cu contract de ingrijire. Persoana respectiva abuzeaza de naivitatea ei si o arunca in strada. Si, atunci, sa vezi probleme. Pe capul cui va veni oare ?
Mai degraba intereseaza-te in ce conditii o poti duce la un psihiatru pt o evaluare corecta a facultatilor mintale si recomandarea tratamentului adecvat.
Prima persoana cu care ar trebui sa discuti, este medicul ei de familie. Iti spun din proprie experienta ca ajutorul acestuia este f important.
Sanatate.
FELICITY05 spune:
Imi place foarte mult pe acest forum dar urasc sa vad ca aici daca cineva e sincer si isi prezinta viata lui cu o sinceritate absoluta intrebandu-se ce sa faca avand o situatie nu tocmai buna, cu siguranta se gasesc persoane care vin sa iti arate cum faceau ele :<cum niciodata nu ar fi luat 3 credite>sau <as vinde calculatorul>,deci cu alte cuvinte hai sa ii mai tragem 2 la ,,servetel,,,hai sa o izolam de tot fara net ,aragaz,figider...hai fetelor din ce lume veniti???????oare cate dintre voi n-au luat decizii gresite la un moment dat?greseli facem. Situatia e asta ...iti spun eu servetel parinti ca soacra ta sunt foarte periculosi in sensul ca ii intereseaza doar persoana lor si iti garantez se schimba ....niciodata.Atata timp cat veti depinde de ea ori la oras ,ori la tara si nu veti avea ceva a vostru va face zile amare.Sotul tau e orbit de faptul ca are un apartament si intr-o zi v-a fi al lui dar poate va trai 80 de ani si tot nu veti avea nimic al vostru,doar sotul tau poate pune punctul pe i ,baba ia prins punctul slab vede ca are asul la ea si daca o lasa sufletul..si vad ca o lasa va distruga incet incet.Intelege-te cu sotul tau sa aiba o discutie cu ea si sa fie tare in fata ei asa cum e ea in fata lui.Daca nu vrea sa faca pentru voi ca si cuplu atunci sotul tau sa o faca pentru viitorul fetitei lui sa stii ca daca are parte in apartament legal pe acte prin mostenire dupa tatal atunci el poate legal sa iasa din diviziune .Mama lui poate sa ii cumpere partea iar daca nu poate legea o obliga sa vanda apartamentul,sotul sa poata sa primeasca partea lui legala.
Nu e neaparat nevoie sa se ajunga la asta dar daca sotul tau ar merge la un avocat si i-ar spune mamei lui ce drepturi are si ca situatia asta nu mai poate continua asa ati vedea ca totul se v-a schimba.Fetita cred ca sufera mai tare lipsei de alimentatie normala,si se poate sa fie si phihic fara sa iti dai seama anumite gesturi din casa,discutii sa influenteze negativ viata ei.Nu TU poti sa faci ceva ci VOI puteti sa luati hortarari ...si totul incepe cu soacra ta.Daca o speriati un pic sa vezi cum se inmoaie GARANTAT..cunosc perfect astfel de parinti.As fi bucuroasa daca as auzi de bine..si luptati pentru drepturile voastre fara cearta asa cum face soacra ta asa sa faca sotul tau ,sec si la obiect,asa parinte te obliga la un asa comportamet altfel te termina...psihic...si rugati-va mult D-zeu va va ajuta trebiuie doar sa-l rogi sa te ia de mana,si veti vedea ce usor este.Apoi iti vei gasi si de lucru..incearca sa discuti neaparat cu sotul tau!!!!!!