MONTIGNAC (116) STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 17
crivio spune:
Buna ziua fetelor
Tocmai am terminat de facut mancarea si mi-am zis sa iau o pauza scurta. Am facut o mancarica de linte cu multa ceapa verde(fara ulei) pentru mine, o tocanita de cartofi pentru sot, si ciuperci calite cu usturoi si ceapa verde pentru toti. Ma enerveaza ca in zilele de post nu ai ce sa mananci decat glucide.Dar e bine macar ca au iesit verzaturile. M-am dus zilele trecute in piata numai ca sa ma uit la tarabe si sa miros(bine...am si cumparat pana la urma). Atat de mult imi place cum miroase primavara in piata de la ceapa verde, usturoi, salata si alte acelea.
Azi ma pregatesc sa ma duc la cumparaturi si deja ma strange in spate cand ma gandesc ca iar golesc cardul. Mai ales ca plodutii mei deja au intrat in vacanta(anticipat din cauza de doamna), si sigur vor marai sa-i iau cu mine. Iar la magazin incep:" Vai ce soldatel!, Vai ce cavaler! Mama ce misto e Bakugan-ul asta!" Cele care au copii mai mari stiu despre ce vorbesc. Celelalte vor afla in cativa anisori. De ce nu m-am dus cat n-au fost ei in vacanta? Pentru ca la noi s-a deschis ieri un Carefour(nu stiu daca am scris corect) si m-as duce si eu de curiozitate.Desi parca vad ca pana la urma tot la Real si Selgros ma intorc.
Fetele cu bebe mici va inteleg la partea cu timpul si curatenia. Am trecut si eu prin asta . Aveam zile cand asteptam sa vina cineva acasa pentru ca sa ma pot duce la toaleta. Ai mei sunt la diferenta de doi ani si sase luni, asa ca va inteleg perfect. Si nu va temeti ca nici cand sunt mai mari nu-i altfel. De bine ca tocmai am terminat curatenia, s-au gandit sa nu ma plictisesc si sa-mi dea de lucru iar. Astfel ca dragutii de ei si-au intins jucariile in sufragerie. Bineinteles ca eu ca o mama grijulie si intelegatoare ce sunt am intrat in ei si am inceput sa tip, incat am vaga banuiala ca m-a auzit si impiegatul.
ymca si eu am descoperit in oras niste farmacii???plafar??? Nu stiu ce-or fi ca aveau de toate bunatatile descrise de tine. Mi-am facut si eu niste provizii de faina integrala(2kg), gluten si tarate pentru pasca si cozonacul de Pasti, mi-am luat si paste integrale, orez integral. Paste si orez eu imi fac in zilele de post, cu sosuri de tomate si usturoi, fara ulei. Uneori imi mai fac(cand mi-e foarte), pofta lapte cu 0% grasimi cu paste si fructoza .
De Pasti cred ca am sa prestez asa:
-pasca (conforma) si cozonac - pentru umplutura ma gandesc sa folosesc nuci si cacao. Aveti sugestii mai bune pentru umplutura cozonacului?
- oua vopsite
-drob din ficatei de pui cu carne tocata(eu nu mananc alte maruntaie)
-friptura de miel si cotlet de porc
-ciorbita radauteana
-pentru copii sarmalute(daca pun putin orez integral si nu din cel alb poate gust si eu una)
Restul mai vedem.
Fetelor care au Pastele acum le doresc un Paste fericit si le spun Cristos a inviat!
Va pup !
Intru mai tarziu.
"http://www.tickerfactory.com/weight-loss/whDw1HW/"cat mai am pana la target"http://www.tickerfactory.com/weight-loss/whDw1HW/"
crivio spune:
Anroix din ce se face acea salata poienitza?
Te rog da-ne si noua reteta(celor care nu o cunosc).
Multumesc!
anca.b spune:
Androix, cred ca poti inlocui cartoful din salata cu gulie, de exemplu. fiarta are cam aceeasi consistenta.
Crivio, eu zic ca n-o sa te intorci la Selgros si Real dupa ce o sa mergi la Carrefour. eu imi fac cumparaturile cel mai des de la Auchan (e cel mai aproape de casa) pt ca asa vrea al meu sot. daca ar fi dupa mine as merge mereu la Carrefour (care e in cealalta parte de oras
)
Anca si
Stefan (13.01.2008)
POZE NOI
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan 0-9 luni
Povestea Nasterii
S-au dus 17kg...mai sint 10...
la_cristescu spune:
Fetelor, mi-e rau de mor de la chiflele alea. Mi se taie genunchii de rau ce imi este. Asa ca plec acasa si raman datoare cu menul.
andanii spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui la_cristescu Fetelor, mi-e rau de mor de la chiflele alea. Mi se taie genunchii de rau ce imi este. Asa ca plec acasa si raman datoare cu menul. Laura mamica Evei |
ai grija de tine

ANDANII

Rugaciune si iubire din tot sufletul pentru Emma"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
s-au topit 18 kg, mai am 12 kg pana la targhet
cu "montignac, stil de viata nu dieta"
ymca spune:
sunt asa de trista...am intrat vesela la generale si nu mi-a venit sa cred ca Emma a plecat...eu chiar imi pusesem atatea sperante...in ultimul tratament...in rugaciuni...in cei 7 ani de care se apropia...in norocul meu...da' in ce nu mi-am pus sperante. ma doare fizic inima, sufletul.
puisorul spune:
Dumnezeu sa o odihneasca pe Kissulina mica si scumpa 

Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
puisorul spune:
Androix, am gasit www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/17295/COZONAC-MONTI/" target="_blank">aici o reteta de cozonaci monti.
Si eu vreau reteta de la salata poienita 
Plec sa imi fac ciupercile ca nu mai pot de foame 
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
alinam spune:
ce fac fetele harnicutele?
eu va tot citesc da e un mare efort sa scriu ceva, de sambata ma doare o mana cu omoplat cu tot, dorm rau nopatea de durere, iau pastile, e greu si sa tin mana pe tastatura la munca imi amorteste.
de mancat numai conform nu manac, asta e, dar ..... si eu am facut acum o pauza de curatenie si am intrat acum sa va citesc si de atunci bocesc, am citit vestea despre Emma, am urmatit cazul, nu am scris niciodata, nu am puterea, cuvintele mi se par prea putin.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
Androix spune:
POIENITA CU CIUPERCI
Ingrediente:
1 cutie ciuperci intreaga (merge si din borcan, din alea deja in sucul lor)
2-3 cartofi
2-3 morcovi
2 oua fierte tari
100g cascaval
o jumatate piept de pui
1 leg patrunjel, 1 marar
2-3 fire de ceapa verde
maioneza
Mod de preparare:
Se fierb legumele, se dau prin razatoarea cu ochiuri mari in castroane separate... Si casacavlul tot separat.
Pieptul de pui se fierbe, se taie bucatele mici.
1. Se pun ciupercile cu palariile in jos intr-un vas acoperind fundul acestuia
2. Se pune verdeata (patrunjel, marar)
3. Se aseaza strat de cartofi indesand cu mana.
4. Se unge cu maioneza.
5. Se aseaza morcov ras + cascal.
6. Se unge cu maioneza.
7. Ouale rase se amesteca cu carnea de pui si maioneza si se pune ca ultim strat.
Se pune la frigider o ora-doua si apoi se rastoarna pe o farfurie ornata cu salata sau fara!
Este de pe forum reteta, dar am gasit-o pe alt site pentru ca pe DC nu am gasit-o desi e foarte cunoscuta si apreciata pe-aici.
Eu in loc de a fierbe pieptul de pui il condimentez si-l fac la gratar, cascaval pun afumat, iar in amestecul de oua si carne mai toc si doua trei ciuperci marinate care au un gust incredibil de bun.
Acum imi dau seama ca reteta copiata de mine nu are ciupercile marinate.
Deci copiez din caiet reteta de ciuperci marinate: 500 de ciuperci la cutie intregi; 1/3 pahar de otet; 1/2 pahar de ulei; 2-3 catei de usturoi, foi de dafin, piper boabe, o lingurita de sare, doua lingurite de zahar.
Usturoiul se piseaza si se amesteca toate ingredientele intr-o cratita. La primul clocot se acopera si se mai lasa 5 minute.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!
Andreea mama de Filip si Georgia