FIV 219

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Koricica as vrea eu sa insinuez multe, toate de bine......
Nu se stie niciodata de unde iese iepurasul, cand e sa fie o minune, zau daca te mai intereseaza cum s-a produs. Stiu ca nu e cazul tau de acum, dar iepurasul e acolo, undeva si asteapta momentul potrivit......

Ingeras dupa atatia ani de infertilitate, nu cred ca voi uita vreodata teama mea de a lua medicamente, ca daca sunt gravida, daca afecteaza sarcina vreun medicament.....
Eu in sarcina am primit interzis si la tantum rosa si la orice fel de ovule, imi era permis doar ceai de pelin si ala cu irigatorul, mama lui de scula nenorocita.....
Ovulele se scurgeau, uitam sa le pun la timp, tot felul de impedimente, daca stiam eu de gel pe vremurile acelea....... Gelul il poti pune oricand, oricum, in orice cantitate si e si un bun lubrifiant, e indicat pentru schimbarile hormonale (iar in sarcina sunt schimbari cu carul ), iar totul e pe baza de plante.
Tu n-ai dat de candida in sarcina? O, sa tot ai o asemenea sarcina, eu am dat in TOATE, in afara de sangerari, dar inca n-am ajuns decat la sfertul drumului......

Ala uite aici:
3 wks 0-5
4 wks 3-426
5 wks 18-7,340
6 wks 1,080-56,500
7-8 wks 7,650-229,000
9-12 wks 25,700-288,000
13-16 wks 13,300-253,000
17-24 wks 4,060-65,400
25-40 wks 3,640-117,000
Tabelul pe care l-am gasit e cam confuz, poate gasesti altul mai clar, ca eu imi prind urechile, e tare interpretabil, ca-n viata........

Mami Laura in ultima vreme am auzit de fete la care a miscat la 4 luni jumatate, ciar 5, deci as mai avea, posibil pana la 18-20 de saptamani, cum mi-o fi norocul.......

Asa imi spunea si prietena mea cu gemenii, ca ea a avut o placere de sarcina, fara voma, fara greturi, totul un vis, in schimb gemenii au avut colici pana la 6 luni, desi toata lumea ii spunea ca regula e pana la 3 luni........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Dragele mele,
Nu am mai intrat de mult ptr. ca am avut un inceput de sarcina foarte greu, insa eu sper intr-un final fericit. Pe scurt la 4,6 sapt. am avut o sangerare mai abundenta, am mers la clinica unde am facut FIV si s-a vazut ca sacul gestational este la locul lui, mi s-a recomandat repaus la pat si au fost suplimentate medicam.( utrogestan si estrofem), la scurt timp, adica la 5,5 sapt. s-a repetat episodul cu sangerarea, iar la echo. si s-a vazut sacul cu embrion care pulsa.Asa m-am chinuit cu sangerrile pana la 7 sapt. Dar de pe la 5 sapt. au inceput si greturile din cauza carora am ajuns sa fac perfuzii. Acum sunt in 9 sapt, iar ieri am avut echo. bebe este bine are 2,52 cm, 170 batai /min. si foarte activ. Am scris tot ce am patit mai mult ptr. a o incuraja pe Ala.Deci capul sus si sa stai linistita.
Mami_Vreau, Iana, Kora bafta multa.
Ioana, Ellanik
Catalina esti OK?
Li_am cum esti?
Bafta multa, si multi

Mergi la inceput

Many greturi de la 5 saptamni si perfuzii, parca stiu de undeva cosmarul asta, ah chiar din viata mea...........

Cica tre' sa fie o lege a compensatiei si sa avem parte de alte chestii usoare in viata, de abia astept sa vad si eu de unde vine recompensa. Desigur, cel mai tare as vrea sa vina de la un copil sanatos, voinic si frumusel foc, cu noroc chior in viata si atunci zau daca nu accept si boratura cu numarul 300 fara sa zic "auuuuuuuuuuuu"........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Oana, ce m-am bucurat cand ti-am vazut numele din nou! Si m-am bucurat si mai mult cand am citit si am aflat ca esti cu burtica! Bravos! Am citit ca n-ai o sarcina tocmai usoara, dar voiam sa-ti urez de bine tie si lui bebe!
Hai, ca merita tot efortul si toate sacrificiile! (dar sunt convinsa ca deja stii asta!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Ahaaa, mai Oana, pai sa tot ai sarcina cum am avut-o eu pe cea cu Maya, perfecta. Nu dureri, sangerari etc, nu varsaturi, greata, nimic.

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yarrina spune:

Imi poate da cineva referinte despre dr urolog Damian? Ma intereseaza pt o biopsie testiculara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ala77 spune:

many bani iti multumesc pentru incurajare. Credeam ca nu a mai sangerat nimeni asa devreme. Cate zile ai sangerat? Eu deja sunt in a 6-a zi de sangerare, azi parca nu mai e asa rosu, are o tenta mai maronie.

M Oana multumesc pentru valorile beta. Dupa tabel si dupa data ET ar trebui sa fiu in sapt 5, dar dupa eco sunt in saptamana a 4-a. Dr zice ca s-a nidat mai tarziu. Beta a fost 27,7 in ziua 13, apoi 65,3 in ziua 14, apoi 131 in ziua 15, 390 in ziua 17 si 1508 in ziua 20. Deci beta a crescut frumos. Ceea ce nu inteleg eu e cum putea sa se nideze mai tarziu? Ce s-a intamplat pana atunci? Mi-e frica sa nu fie altceva...

Mergi la inceput

Adela am prins si eu coada la gravideala, mai tarzior, dar din cat mi-am dorit momentul asta, m-a izbit o soarta, la care nici n-am visat si, din pacate, nu in sens bun, dar merg inainte, mai ales cand vad poze ca ale bebelului tau, care imi confirma ca merita. Eu inca nu constientizez ioc ce-am in burta si de ce vomit, eu as propune ca mai intai sa primim produsul finit, copilul si apoi, pe cat de reusit e copilul, sa primim si suferintele si atunci asa usor ar fi totul, ca ai stii pentru ce lupti si dupa cum te tin puterile, iti alegi un copil mai reusit, dupa cum stam cu balamalele...... Basme desigur, idealisme......

Ala asta cu nidarea cam nu e ceas. Adica la ET ajunge embrionul in uter, dar mai pluteste si el pana isi gaseste cuibusorul perfect si pana sapa in endometru si se infige acolo. Samantica ta poate nu s-a hotarat din prima pe care zona din uter sa-si puna cortul, a cugetat mai mult, i-o fi dat cu virgula cu nordul si estul, o fi mai feng shui, nu putem stii niciodata.......

Ti-am gasit si link cu CRL-ul, dar cred ca te va lamuri mai mult ce scrie mai jos:

"In primul trimestru de sarcina dimensiunile sacului gestational (GS = gesta sac) reprezinta un element important de diagnostic ecografic al varstei gestationale. Cu ajutorul sondelor endovaginale sacul gestational poate fi depistat de la 2-3 mm dimensiune (adica aproximativ 4 saptamani de amenoree). Cu ajutorul sondelor transabdominale detectarea sacului gestational se face de la 5 mm dimensiune (adica 5 saptamani de amenoree). Structurile embrionare (ecoul embrionar)nu v-a fi vizualizat prin ecografie transabdominala decat atunci cand sacul gestational atinge dimensiunea de 15 mm (corespunzator la 6 saptamani de amenoree).

Ecoul embrionar poate fi depistat cand lungimea acestuia (CRL = crown-rump lenght) este de 2-4 mm (corespunzator la 5-6 saptamani de amenoree), insa doar cand ecoul embrionar atinge 5 mm lungime (corespunzator la 6,5 saptamani de amenoree si o dimensiune a sacului gestational de aproximativ 15 – 18 mm) se poate vizualiza foarte bine ca o structura separata de peretele sacului vitelin, vizualizandu-se chiar si ecouri pulsatile (pulsatiile cardiace, semn ce demonstreaza ca sarcina evolueaza)."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ice_cream spune:

Fetelor, ma alatur si eu celor care urmeaza sa faca FIV. Eu voi face pe data de 10 (vineri) ecografia din ziua a 21-a si apoi incep tratamentul. Sper sa nu ma amane pentru luna viitoare pentru ca este perioada sarbatorilor. Poate cineva sa-mi spuna si mie care este tratamentul de inceput? Am inteles ca in timpul tratamentului trebuie monitorizare din doua in doua zile. Asa este? Daca puteti sa-mi dati informatii,multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ala77 spune:

M Oana esti o draguta,iti multumesc mult. Nu-mi ramane decat sa stau in pat, si sa ma rog sa se opreasca sangerarea. Vineri ma fac un beta, apoi mai vad eu. Sper sa fie bine. La eco nu are rost sa ma duc decat cel devreme peste o saptamana...

Mergi la inceput