Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (290)
Raspunsuri - Pagina 10
Roxana_G spune:
Emma, daca intrebai de ortoped de copii, din ala stiam. De adulti nu prea.
Prisi,
multumim bine, misuna si face galagie. Concureaza cu sora-sa la tipete si nebunii. Cam asta. Cu tunsul fetei nu iti face griji, asa e la inceput. Asa era si Alex si a tinut-o asa pana pe la 2 ani juma. Chiar si dupa aceea nu mai plangea, dar se foia si nu statea si nu suporta pelerina si parul care ii pica pe fata. Dar acum abia asteapta, le da indicatii coafezelor ce si cum.
Andreea11, sigur vomitatul nu este de la dinti. Este o viroza, poate e mai bine sa mergi cu e la medic. Multa sanatate!
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
prisi spune:
eu ma duc sa vad un film, desi parca as trage spre pat, dar aseara m-am culcat devreme si de pe la 1 la 4 am stat cu ochii pe pereti
daca nu mai revin in seara asta va doresc o noapte linistita si multa sanatate ca-i mai buna decat toate
weekend placut 
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
cecilia L spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui betty78 Fetelor, ma gandeam daca ma poate ajuta cineva in legatura cu indemnizatia de crestere copil...am inteles ca se calculeaza la 85% din net-ul obtinut din activitati profesionale in ultimile 12 luni...intrebarea mea este urmatoarea: de cand am nascut sau se pot lua si cele 126 de zile de concediu pre si post natul dupa ce am nascut, perioada in care se primeste salariu in calcul? Adica eu ma gandesc daca de ex eu nasc in nov si nu mi-am luat deloc concediul, pot sa mai primesc inca 4 luni salariu pe concediu si apoi sa intru in CIC...oare alea 4 luni intra in calcul? Betty78 7+ si Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare pozele noastre asa creste bebe Mario |
sigur nuuuuuuuu,din sursa sigura, sunt in aceeasi situatie si m-ar fi avantajat(eu nu am avut prenatal decat 6 zile innainte sa nasc) ultima luna care intra in calcul este luna innainte de nastere, in cazul tau, ai nascut in august ultima luna este iulie(care se dubleaza, pt august)
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)poze noi
asa crestem
betty78 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui cecilia L
sigur nuuuuuuuu,din sursa sigura, sunt in aceeasi situatie si m-ar fi avantajat(eu nu am avut prenatal decat 6 zile innainte sa nasc) ultima luna care intra in calcul este luna innainte de nastere, in cazul tau, ai nascut in august ultima luna este iulie(care se dubleaza, pt august) Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)poze noi asa crestem |
Cecilia, ma refeream acum, la sarcina asta...adica eu as naste in nov si mi-as lua imediat concediu pre si post si apoi as intra in cic...deci se i-a in calcul dupa cum spui tu, exact cand nasc nu si perioada concediului in care totusi primesc salariu?
Betty78
7+ si
Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
Erina spune:
BINE V_AM REGASIT! AM TASTE LIPICIOASE SI NU AM TIMP SA EDITEZ SCUZE!!!
Buna aseara, am reuasit asa citeasc din urma.
Spun bun venit noii mamicii de papanas Mihnea.
Papanaash, asanatate asocrului. Imbratiasari!
Valentina, reteta e de pe culinar, la retete in imagini tortul Mars.
Priasi, eu incep cu cele mari de asuas de la calota asi continui deasccreascator in joas.
Maruntika asi toate mamicile cu puiuti bolnaviori, multa asanatate!!!
Noi asuntem bine, Daria a inceput asa manince mai biniasor. Daca totul e bine asaptamina viitoare vin in Bucureasti asingura. Am gaasit rochia pentru eveniment. Acum parca nu imi mai place asi pentru ca am dat multiasor pe ea nici nu ma gindeasc asa iau alta.
tuturor asi aspaer asa rezolv cu taastatura asi mai aleas asa au timp mai mult asa poastez.
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
babylina spune:
Multumesc mult pentru sfaturi. Am sa dau si PM. Intre timp am mai citit din capitole din urma si am vazut ca sunt crize normale la copii de varsta asta.
Eu incerc sa ma gandesc intai la ce il poate deranja , sa ii distrag atentia cumva, dar in primul rand ( sper sa reusesc mereu)ma gandesc ca are totusi 1 an jumatate si nu pot cere sa se comporte chiar ca un adult responsabil.
Bogdan cand se aseaza pe jos afara nu plange, nu tipa, ba chiar este foarte amuzat si multumit de realizarea lui.
Cand vad ce simplu merge cu distrasul atentiei ( cand merge), imi vine sa ma asez la colt. Totul este sa fiu cat mai calma si inventiva.
De exemplu cand nu vrea sa ii schimb pampersii am 2 variante. 1, chilotei pe care pot sa ii pun mai usor si 2 ( am descoperit de curand) ca daca ii spun poezii ma asculta atent in timp ce eu pun linistita pampersii.
marea problema ramane asta cu asezatul pe jos. Face 2 pasi si se aseaza jos. Il ridic si atunci incepe scandalul.
Ieri inainte de a pleca de acasa am vorbit cu el si i-am spus ca vreau sa mergem afara , si sa fie cuminte sa nu stea pe jos. Am avut o plimbare foarte placuta. E drept ca a stat mult in brate dar a facut si cativa pasi pe jos, dar nu s-a asezat pe pamant. Azi nu a mai functionat. S-a asezat jos prin CORA( ihim, noi eram aia cu scandalul ca l-a luat taicasu si l-a pus in carut). O sa ma insipr si din sfaturile si exemple tale.
devylla spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Super vesti de la Mogaldeata migdalata! Dar nu ne-ai spus cum mai e cumnata ta! Sper ca sunt bine si parintii, si bebele mic. Cu biletele, de ce nu rezervi direct de pe site? La ce iti trebuie numar de telefon? Uite www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/finnair/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLD4138QXJgFjOnvqRyCKu8W4hqCJAlg9cxNcjPzdVP0jfWz9AvyA3NDSi3FERAD_cAZA!/delta/base64xml/L0lKWWttUSEhL3dITUFDc0FFVUFOby80SUVhREFBIS9yb19STw!!?fromjump=true" target="_blank">aici Daca ai nevoie de ajutor, sa-mi zici! ================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) Poze |
Merci mult,insa vreau bilet deschis pe 6 luni,iar online nu se poate.
Pana la urma am sa dau telefon in Tokyo.
Cumnata mea a fost operata joi.Acum are inca dureri mari,insa speram ca intr-o saptamana sa faca progrese si sa isi revina treptat.Parintii au fost ingrijorati,dar odata cu extirparea tumorii ii simt mai linistiti.Bunica are grija de bb iar eu ii mai dau o mana de ajutor cand am timp.
Erika de cand mergem sa il vizipam pe bb si sa avem grija de el mai des...a inceput sa-si plimbe si ea papusa,sa o manghaie,sa zica ca plange,sa doarma cu ea si tot tacamul.Ma gandesc ca pentru ea este un exercitiu bun,pana vine bb2 la noi.
"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."
Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.
siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)
mandarinutza spune:
Betty, poti sa iti iei cele 126 de zile si doar postnatal, obligatia era ca minim 42 sa fie postnatal. Ai dreptul la toate cele 126 zile chiar daca sunt in postnatal. Eu asa imi amintesc.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze
mandarinutza spune:
ORDONANTA DE URGENTA nr. 96 din 20 octombrie 2003
privind protectia maternitatii la locurile de munca
Art. 16. - Pentru protectia sanatatii lor si a copilului lor, dupa nastere, salariatele au obligatia de a efectua minimum 42 de zile de concediu postnatal, în conditiile prevazute la art. 2 lit. g) si în cadrul concediului pentru lauzie stabilit prin Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
iar in Legea 19/2000
SEC#354;IUNEA a 3-a
Indemniza#355;ia de maternitate
Art. 118. - (1) Asiguratele au dreptul, pe o perioad#259; de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie, perioad#259; în care beneficiaz#259; de indemniza#355;ie de maternitate.
(2) De acelea#351;i drepturi beneficiaz#259; #351;i femeile care au încetat plata contribu#355;iei de asigur#259;ri sociale, în condi#355;iile prezentei legi, dar care nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calit#259;#355;ii de asigurat.
Art. 119. - (1) Concediul pentru sarcin#259; se acord#259; pe o perioad#259; de 63 de zile înainte de na#351;tere, iar concediul pentru l#259;uzie pe o perioad#259; de 63 de zile dup#259; na#351;tere.
(2) Concediile pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie se compenseaz#259; între ele, în func#355;ie de recomandarea medicului #351;i de op#355;iunea persoanei beneficiare.
Betty, mai verific luni la servci daca au ramas in vigoare aceste norme sau s-a mai schimbat ceva.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze
Erina spune:
Buna dimineata!
pentru toata lumea.
Nu am reparat tastatura asa ca voi fi scurta.
SabinaY, ma bucur asa aud ca sunteti bine. Super ca se recupereaza bine cumnatica.
Mai vroiam sa raspund cuiva dar am uitat...
Yaia, m-am gindit la tine aseara cind am vazut patinatoarele finlandeze.
O simbata minunata va doreasc.
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)