Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (89)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aly_c20

Merci de primire, fetelor

Am pus cateva foto cu
grasunelul meu
incepand din dec 2008, ca...cam de pe atunci absentam.

revin, e tare mofturos puiul meu

Mamica de puiutz Sebi (02.09.2008)

Minunea noastra

www.youtube.com/watch?v=OAyOGWxlcWI" target="_blank">Grasunelul rade

Bine ati revenit!

Ne-a fost dor de voi, mai ales Sofiei de Sebi Am vazut si pozicile

Si Sofia e tare mofturoasa. Cred ca seamana cu vreun bunic(a)

Victoria, binecuvantata de Anna Sofia

mA fAc MaRe

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

eva vreau in primul rand sa te felicit pt. ca tu, tot timpul esti in cercetari sa vezi ce si cum, ceea ce este un lucru bun.
Insa vreau sa te intreb si eu ceva avand in vedere ca studii se tot fac, fel si fel si pe google gasesti si pro si contra multe chestii avand acelasi subiect.De ce ai ales taman contra cereale?De ce crezi ca doctorii care recomanda aceste cereale gresesc?Ma gandesc ca ei ar trebui sa fie mult mai bine informati fatza noi cei care googalim atat.
Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, caci intr-adevar postul tau de dimineatza pune pe ganduri acele persoane care folosesc cerealele la bebici.Eu una m-am gandit mult si nu doar de azi ci de cand am inceput diversificarea,( avand in vedere constipatia Karinei) daca cerealele sunt chiar ok ca starters.
Am sa mai cercetez si eu ce si cum poate ajung la un numitor comun cu cel al doctorilor.Insa sunt sceptica.

Nicole, in postul meu ziceam sa NU gugaliti ca Google te baga in balamuc, iti zice ca absolut totul e nociv si ca te omoara. Dar despre absolut orice gasim si PROs si CONS. Exact asta ziceam, sa ne pastram liberul arbitru si acea doza de " regula de bun simt" nescrisa dar stiuta de flerul unei mame, in fond. Google poate crea niste panici din care nu te mai scoate nimeni, dar nimeni. Orice individ, orice idee, isi gasste ecou in Google, e util dar nu un reper in sine.
Asa nu mai face nimeni vaccin si alaptam puii pana la 18 ani ca Google ne ofera informatii alarmante.
Asta ziceam.

Insa, cum spuneam si repet, este opinia mea de om si de mama.

Cat despre medicii care recomanda cereale, ce sa zic, nu stiu ce argumente au pentru ca al meu nu recomanda. Singurele lor argumente pot fi, cum zicea Nerantula, ca sunt hipoalergenice si normocalorice. De acord, insa un pui care nu a digerat in viata lui altceva decat lapte matern, ce faci cu el? Ii dai direct cereale fara sa il treci prin semisolide? Hm, ma gandesc ca macar cei care sunt pe LP au "exercitiul " digestiei. In ce fel ii afectez digestia trecand direct la cereale? Pe termen lung, I mean.

Eu, personal, as dori sa stau de vorba cu un medic care recomanda cereale si sa discutam ca de la medic la pacient 30 de minute, macar atat, cu argumentele si inyrebarile pe masa si sa imi permita sa il intreb absolut ce simt eu legat de un aliment sau cereale, orice semn de intrebare pe care mi-l ridica respectivul aliment, si imi momentul in care imi edifica toate neclaritatile atunci iti voi putea raspunde de ce unii medici recomanda. Pentru ca, sincer, nu le cunosc argumentele si nu stiu ce raspunsuri mi-ar da la intrebarile mele ( si sunt muuuulte..., eu pe medicul meu il bombardez, nolroc ca e fff vorbareata, o ora cat sta la noi vorbeste in continuu)

Uite mai sus Kid spunea de cartoful dulce, papaya si inca ceva ca sunt periculoase, injectate si sprayate. Nu am niciun stress, ce sa zic, asta-i lumea in care traiesc. Ceva trebuie sa ii dau sa pape. nu i-am dat papaya pana azi, dar cartof dulce si mango, i-am dat. Diseara ii bag banana sa il trinit defnitiv in tarile calde. Cum am spus mai sus, in alt capitol, sunt legume si fructe "fitza" pe care noi nu le mancam cand eram mici. I-am dat si eu cartof dulce sa fiu in pas cu moda, "trendy" si mie placandu-mi tare banuiam ca si lui ii place. Ce sa zic, ii dau fructe si legume din import cat si autohtone, am cautat sa fie cat de cat ok ce i-am dat dar n-am nicio garantie ca sunt bio. In concluzie, discutia nu e legata de bio sau nu, e legata de adjuvantii pusi in cereale, de cat de usor sunt sau nu digerate, ce efecte au pe termen lung asupra sistemului digestiv, de aportul lor neconsumat la o varsta asa frageda, etc.

Eu cred ca fiecare trebuie sa isi asculte acel fler, instinct matern, si daca el ii spune ca e ok, indiferent ca ii canta in cor altii No ea sa zica Go! Eu asa fac, cand am hotarat ca nu e pt copilul meu pai nu e...
In acelasi timp, francezii au o expresie
"Il y a que les imbéciles qui changent pas d'avis"= Numai imbecilii nu se razgandesc. Eu zic ca e fff adevarat. Daca un om pregatit, nutritionist sau nu, dar cu scaun la cap, sta de vb cu mine argumentat jumatate de ora si ma convinge ca sunt atat de benefice precum zici, atunci Chapeau! Poate imi aduce in lumina lucruri la care nu m-am gandit pana acum, doar nu ma pot gandi la toate, nu?

Piolica, oofff, ooofff, multa sanatate. Imi pare rau. Sper sa fie usoara interventia. Nu stiu cum e cu laparscopia ca sa iti dau un raspuns.

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

-----------------------------------------------------------------------

Welcome, my son!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

eva dc gasesti aceea persoana care iti va spune mai mult decat ce s-a amintit pe forum, te rog sa ne comunici si noua.

Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27
Eva e atat de dulce Noah! De aveam fata faceam pe dracu-n patru sa-l cucerim

ne-am definitiv si iremediabil.
Citat:
citat din mesajul lui alexa si mami
eva, foarte zglobiu Noah, imi place:))) si alexa tot asa s-a destrabalat si continua si in zilele noastre, pe jos. asa s-a jucat mereu, si nu e bolnavicioasa deloc. face mici episoade de guturai, max 5 intr-un an, si nu a facut niciodata tratamente complicate, injectii...e f calita.

lasa-i sa se "destrabaleze", asa e frumos Micii explorator.
pup

Welcome, my son!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_and spune:

Salutare bobocime

Noi azi am facut vaccinul, mititica a inceput sa planga dinainte, cred ca a simtit. Bine ca am scapat de intepaturi pana la 1 an, acum stau si o pandesc sa nu faca febra. Bilant la 6 luni jumate 8200g si 70cm.
Tocmai ii luasem un jumper de la Litaf si am intrebat-o pe dr daca e ok, mi-a zis ca nu recomanda pana la 9 luni nici jumper nici premergator, mai ales la fetite, mi-a explicat ca poate face displazie (parca) de sold care va fi vizibila mai incolo, chiar si la 30ani. A zis ca de-abia cand se poate ridica singurica in picioare e pregatita. Asa ca mi-a dat sotul in cap cu jumperul ca l-am innebunit sa-i ia de vreo luna si acum nu-l putem folosi.

Comanda mea de la babypoint a sosit cam in 6 zile, prin posta, am primit aviz si a fost sotul s-o ridice. Adresa mea este in Ilfov.

Cereale eu nu ii dau inca, mi-a zis dr ca ii pot da ocazional, in deplasari, dar ca nu e nevoie deocamdata. La fel voi proceda si cu borcanelele, cat ar fi ele de bio, fructele si legumele alea nu rezista atat fara conservanti. Cat ii pot face eu papa si mananca bine refuz sa bag alte chimicale in ea.

Multa sanatate puiutilor bolnaviori, ma bucur ca David a venit acasa, fug sa recuperez si revin sper pana se trezeste Mina.

Mami de Mina Alexandra (7.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Piolica, am o prietena (mai spuneam de ea pe aici - cea cu cele 3 sarcini pierdute cand va ceream sfatul) care a facut acum cateva saptamani laparoscopie la Giulesti.Anestezie generala, a scos chistul, a verificat si trompe cat se putea plus ca a mai descoperit un mic fibrom cred pe uter....ala a fost problema si operatia a durat 2 ore din cauza asta.
Dar si-a revenit destul de repede, nu are decat niste mici incizii si nu au fost probleme.
Asa ca .....curaj

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Andreea_and, eu cand vreau sa fac strict ca mine nu intreb doctorul...asa si la voi cu jumperul ala.Plus ca de obicei nu il iau pe al meu cand stiu ca pot sa ii dau satisfactie si sa raspunda dr ca el..

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Luca a basculat 180 ml de cartof dulce +dovlecel dupa care, fara gluma, iaca:

si-a pus niste muzica

s-a uitat la un film

pana la urma nu i-a placut filmul

Acum se pregatesate sa traga pe dreapta, se cam freaca la ochisori.

Welcome, my son!!!

Cat poate fi de dragutz,atata veselie in ochii lui..si ce bine mancati,bravo

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

[/quote]

Laura, am uitat sa te felicit. Alexia are 9500 gr. Wow, mamico, sunteti CAMPIOANE DETASATE!!!
Sper ca am retinut corect.

Welcome, my son!!!
[/quote]

Multumim ..ii spuneam si Oanei de dimineata ca nush daca e chair k,dar avand experienta cu Andy care era la fel si acum e un copil perfect,atata doar cae inalt...si Alexia e lungutza bine,dupa masuratorile noastre 73cm.

Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aly_c20

Merci de primire, fetelor

Am pus cateva foto cu
grasunelul meu
incepand din dec 2008, ca...cam de pe atunci absentam.

revin, e tare mofturos puiul meu

Mamica de puiutz Sebi (02.09.2008)

Minunea noastra

www.youtube.com/watch?v=OAyOGWxlcWI" target="_blank">Grasunelul rade

am grasunel frumos,frumos...am vazut ca papa si bolul

Alexia
Andrei

Mergi la inceput