Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (88)
Raspunsuri - Pagina 19
EvaF spune:
uitati programul meu de azi:
vanez mingea
plec in 4 labutze
mami, ma vezi? v-ati ascunselea? -uitati si voi unde s-a bagat
stau ca un boier in leagan, va place pozitia?-halal pozitie![]()
In conditiile astea mami alearga nonstop dupa mine![]()
Si acum treburi mai serioase
Corrina
, eu stiu ca la alergii apar scaun fff moale si des (diaree), pete pe piele, voma, eventual temperatura. (nu toate odata)
Cea mai mare complicatie, aparuta din cauza proteinelor, se cheama anafilaxie si este ff urata: umflarea fff tare a limbii si a buzelor, mancarime, lesin, stramtorarea gatului si respiratie greoaie (dr mea povestea de un bebe ajuns intubat la spital de la ficat de pasare dat in supa
). Doamne fereste, asta este forma cea mai grava.
Kllemi
, ii dau mango crud, mixat cu blenderul de mana, Deci piure cu tot pulpa + suc. E innebunit cat ii place. Amestec si cu branzica calcica. O bunatate.
Nicole
, un bun purgativ este para. A se folosi cu moderatie
la bebe
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
-----------------------------------------------------------------------
Welcome, my son !!!
anamona spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babymom75 Anamona, verifica-ti tehnica de muls si modul de pozitionare a pompei. S-ar putea ca acolo sa fie problema daca zici ca-ti simti sanii plini si totusi nu reusesti sa scoti nimic. Eu asa am patit la inceput cu pompa manuala de la Avent, pana m-am prins cum sa fac corect. Laptele ramas nu se resoarbe, ramane in san si-l va goli bebe ulterior, dar dupa o faza de sani plini lipsiti de stimulare prin supt mai multa vreme, se va secreta mult mai putin lapte, pt. ca creierul si-a primt semnalul: "e prea mult, nu s-a papat/golit" |
Am verificat ipoteza asta...pompa am pozitionat-o diferit
Problema care e: sanii mei par sa aiba activitate continua: simt toata ziua furnicaturi si intepaturi, uneori si senzatia de san plin...dar cand montez pompa dintr-o data il simt gol. Parca m-ar inhiba cumva....
Sotzul mereu rade de mine ca imi masor sanii in mana de fiecare data inainte de alaptat :)).
Acum la drept vorbind, e posibil cumva ca eu sa nu produc mai mult de 70ml si asta sa fie cantitatea pe care Thea o bea la fiecare masa?
Eu am sanii mici....am citit ca desi marimea nu conteaza, la sanii mici laptele este limitat cantitativ la capacitatea de inmagazinare. Astefel s-ar explica si mesele foarte dese pe care le are Thea.
angelynna82 spune:
Anamona
si eu mi-s la fel...imi aduc aminte pe parcurs
Duminica am fost in vizita la mamaie pe nepusa masa
, a stat fata mea afara de la 11 pana la 16, timp in care a mancat, dormit si jucat..he he si a primit un carut, pt ca al nostru e prea greu pt a fi luat in "excursii" de genul asta..plus ca saracul tati avea 2 bagaje si un port bebe in maini

Kilemi eu ii dau mango facut la blender (pulpa si suc) iese yummy 

De unde pot cumpara caise???La mine in zona nu sunt 
, papaya am vazut in Carrefour dar e scumpa...15lei bucata

fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
EvaF spune:
| citat din mesajul lui anamona apropo de puseul de 6 luni....chiar mai functioneaza legea cererii si ofertei? eu in curand o sa ajung sa ma indoiesc....deocamdata am sufletul plin de speranta..desi azi surplusul de 50ml s-a transformat in 10 ml....am incercat mai tarziu si am completat pana la 30-40ml, dar Thea a cam ramas fara laptic...nu a plans de foame dar am simtit-o eu ca nu s-a mai hranit klumea. Azi am inceput si cu Galaforul... In cat timp s-ar regla lapticul? DEja sunt in a 6-a zi de pompat suplimentar. Si mai am o intrebare stupida: ce se intampla cu laptele ala mult de peste noapte pe care nu il bea sugarul? se absoarbe de la sine? pe bune? eu simt cateodata sanii plini si cand pun pompa nimic.... |
Nu te indoi, Anamona
, functioneaza si dupa 6 luni legea supply and demand. Noi am trecut de acest puseu cu bine, Doamne ajuta, dar e adevarat ca iti mananca si urechile. Laptik este inca la fel de mult, sa vedem ce se va modifica acum de la diversificare, desi el inca papa la greu san si ziua si noaptea.Cel mai urat puseu mi s-a parut ala de 3 luni, de fapt cele mai multe mamici atunci pierd laptikul. Daca il depasesti pe ala, din punctul meu de vedere, asta de la 6 luni e mic copil.
Sfatyl meu: nu te mai stresa atat cu laptikul asta si va fi bine, de la sine. nu ma crezi? Eu asa zic...stressul tau e public enemy no !.
Cu mulsul nu te pot ajuta. Il urasc. Eu nu ma mulg niciodata. Am facut-o in primele 2-3 saptamanai dupa nastere si atat, atunci imi pocneau sanii pana s-a reglat productia. De atunci gata!!! Nici nu ma mulg, nici nu curg, nu pun tampoane, etc
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
-----------------------------------------------------------------------
Welcome, my son !!!
anamona spune:
| citat din mesajul lui EvaF In conditiile astea mami alearga nonstop dupa mine |
felicitari :))

este super scump micul Noah. ce privire victorioasa are. Se vede ca are pe [e cineva sa il incurajeze la orice pas :)gata de acum incolo ai baiat mare....ma intrebam eu ce-o fi cu tine azi. sa intelegem ca de-acum incolo asta va fi programul de forum?
angelynna82 spune:
Eva este delicios Noah 

Ada noi suntem afectati de criza rau..asa ca spun pas comenzilor 

fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
gaia.nevia spune:
fetelor, visez si io la cai verzi pe peretzi.
Ca bani nu mi-au intrat. 
Rushinica sa-mi fie... casc si io gura pe ici pe colo... si ma abtin cu greu.![]()
m-am necajit azi ca am observat ca s-a rupt husa de pe scaunul de papa al lui Teo, iese burete din ea pe unde trece centura dintre picioare. 
As fi vrut replacement pt ea... dar nu vad sa se vanda asa ceva pe nicaieri 
babymom75 spune:
| citat din mesajul lui anamona Eu am sanii mici....am citit ca desi marimea nu conteaza, la sanii mici laptele este limitat cantitativ la capacitatea de inmagazinare. Astefel s-ar explica si mesele foarte dese pe care le are Thea. |
Ar putea fi o explicatie. Desi prietena mea cea mai buna din copilarie are si ea sanii f.f. mici si a alaptat cu succes 3 copii.
Atunci o posibila solutie ar fi sa te mulgi mai des, adica din ora in ora ca sa imiti suptul Theei, dar ca sa nu ramana copilul fara papa, fa-o dupa ce suge ea.
Mama lui
Dragos (04.10.2008) si a lui
Victor (12.09.2003)
Corrina spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri babymom75 si Eva
.
Am introdus de curand portocala in meniul lui Mihnea si am observat niste bubite rosii, dar nu multe, vreo 3-4. Nu i-am mai dat a 2-a zi si au disparut. Apoi i-am dat din nou ieri si azi iar in seara aceasta, la baita, am observat pe spate si pe ceafa ca avea niste punctulete rosii, cam multicele (mai ales pe ceafa); sunt cam ca un varf de ac. Ce-o fi???
Votat Gruia de Nerantula. O saptamana el, o saptamana Razvan de Claudinna![]()
fericita de
Mihnea-Cristian - 17.08.2008
Ma fac mare
www.tamagochi.ro/pet-tzukitzu" target="_blank">VOTATI
VIRTUALA multumim frumos 
anamona spune:
Eva Asa stiam si eu despre puseul de 3 luni. eu in schim nu l-am experimentat...poate din cazua ca thea suge des nu mi-am dat seama.
...vorbesc de puseu in stil clasic: suge de rupe, apoi doarme mai mult cateva zile dupa care vezi ca face ceva senzational in plus.
Laptic la mine ar fi daca nu as folosi pompa pentru rezerva de lapte. asta m-a dat peste cap, de ce dupa 6 zile nu se regleaza lactatia dupa cerere si oferta astfel incat rezerva sa se produca in plus peste ce suge Thea.
in fine poate ar trebui sa am rabdare, sa nu ma mai lamentez atata si sa astept sa isi faca galaforul efectul....