Filantropia -personal medical, conditii spital (3)
Raspunsuri - Pagina 17
izabela603 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui PatriciaArdeleanu saloanele au baia lor si frigider? ai idee cit costa rezerva? ai facut epidurala? Merci mult! Patricia s37 si Rebecca 05.02.2005 |
Jaluzele nu am vazut in saloane, in sala de nasteri/travaliu n-am nici-o idee, n-am observat.
Frigider NU.
Rezerva e 150 lei/noapte
Da, am avut epidurala...nu stiu ce as fi facut fara ea..
gia1410 spune:
Citesc despre filantropia dinainte cu mult sa nasc si toata lumea are numai cuvinte de lauda....hhmmm...eu am nascut acum 1 luna acolo si nu am fost multumita deloc...poate am avut ghinion.
In primul rand cand am ajuns dimineata la camera de garda doctorul care m-a luat in primire si mi-a facut ecografia mi-a zis sa stau linistita ca bebeul meu nu are mai mult de 3.5kg....trebuia sa stau linistita ca eu vroiam sa nasc natural. Intr-adevar norocul meu a fost ca am avut cel mai scurt travaliu aprox 2ore...adica am ajuns la 5.30 si la 8.05 nascusem...din cauza asta nu au avut timp sa-mi faca epidurala ptr ca m-am dilatat foarte repede si atunci mi-ar fi oprit contractiile....si asta insemna sa mi le provoace iar si sa mai stau cateva ore in travaliu...asa ca doctoul meu, doctorul Hamid a zis ca avand pana in 3.5kg pot naste normal si repede...zis si facut...doar ca nu a fost asa. Sunt o femeie foarte puternica, sunt rezistenta la durere in general...multe din durerile mele de la menstruatie se terminau cu lesinuri atat de intense erau (asta a fost un exemplu ca sunt obisnuita cu durerea) dar ce am suportat la nastere nu exista comparatie...iar in momentul in care a iest bebe cateva secunde am fost lesinata, iar cand m-am trezit toata lumea era agitata si spuneau..."doamne are 4kg...." iar eu nu intelegeam cine are 4kg...sa va spun cat a durat sa ma coasa? 45minute si aproape 2saptamani nu am putut sta in fund...
Inca ceva...eu am venit de acasa cu trusa de epidurala ptr ca doctorul mi-a zis sa nu am surpriza sa nu gasesc la spital...nu am apucat sa fac epidurala dar dupa nastere a venit una din moase si mi-a zis ca o ia ea si o vinde si-mi aduce banii...credeti ca am vazut banii aia???? si ii dadusem deja 1mil
Apoi cand a fost sa ma duca in salon...nu existau paturi libere...initial au vrut sa ma bage la cele care nascusera prin cezariana...si pana la urma au gasit intr-un salon normal...care apropo avea 2 paturi dar baia era pe hol la comun ca toate celelalte.
Si ce sa mai vorbim de camera unde apa de la chiuveta era ca si inexistenta...iar caldura din camera insuportabila.
In camera de alaptare erau pe putin 40gr de mai aveam putin si lesinam toate de cald acolo...iar asistentele de acolo erau amabile doar daca le bagai ceva in buzunar (recunosc una singura a fost amabila fara sa-i bag ceva in buzunar si i-am dat eu de placere ca s-a oferit sa-mi arate cums e spala copilul...a fost singura!!!)
Iar in ziua in care ar fi trebuit sa fiu externata a venit alt doctor neonatolog care mi-a zis ca nu pot pleca ptr ca bebeul meu are fisura de clavicula si un cefalohematom...de ce nu mi s-a zis pana atunci nimic? Acum stiu ca e nu e asa grav...dar atunci am crezut ca-mi cade cerul pe mine...si normal ca am inceput sa plang, iar una din asistente se tot ratoia la mine ca de ce plang, ca nu moare din asta....imi venea sa-i dau una in cap...oricum i-am spus sa taca daca nu vrea sa aiba probleme...eram in stare sa-i dau una sincer...
Iar in legatura cu doctorul Hamid...jos palaria...oricum si acum traiesc cu impresia ca a facut intentionat sa nu-mi faca epidurala...stiu ca este adeptul nasterii cat mai naturale...dar ca doctor este exceptional...in primul rand la 6dimineata era langa mine...a fost foarte calm chiar daca in timpul nasterii cica l-am si certat...iar dupa ce am nascut a fost cam singurul doctor care m-a vizitat...la celelalte mame nu prea au venit doctorii sa le vada...el a venit in fiecare zi...si face toate astea tinand cont ca eu sunt pacienta lui la medicover unde nu i-am dat niciodata nimic ptr ca am abonament de la munca si acum i-am dat banii in ultima zi...deci exista un doctor care isi face meseria de placere.
izabela603 spune:
Gia,
Imi pare rau ca experienta ta a fost atat de neplacuta...se pare ca sunt ture si ture, oameni si oameni...Si trebuie sa adaug ca si eu am intalnit o asistenta tare scarboasa la bebelusi care se lua de toate mamicile care nu "prestau" dar m-am straduit din rasputeri s-o ignor ca sa nu-mi strice placerea timpului petrecut cu bebelusul meu.
IN ceea ce priveste greutatea bebelusilor, se stie ca ecograful arata cu o eroare de +/- 500 g. Si fetita mea arata la eco din dimineata nasterii de 2800 gr si a avut 3200 gr (in cazul meu a fost o surpriza placuta insa).
Referitor la caldura de la bebelusi, nu s-ar putea face in conditiile in care nu poti baga aer conditionat..nu stiu cum se descurca alte spitale cu caldura, dar probabil ca solutii ar fi.
Izabela
PatriciaArdeleanu spune:
Izabela, iti multumesc mult si pt PM
Gia, imi pare rau ca te-ai chinuit asa.
eu la prima nastere am avut parte de tratament bun, sa vedem acum.
ce mi-e frica mie e de ce povestesti si tu, pe linga rautatea unora, de caldura din sala travaliu, din saloane....poate la rezerve o fi mai bine ca sint dispusa sa platesc daca as sti ca acolo e mai omeneste.
am citit cu sufletul la gura cind ai scris de dr nostru si ma bucur ca impresiile sint bune.
stiu si eu ca nu e adeptul niciunei forme de a naste altfel decit natural, decit daca situatia o cere.
si eu sint pacienta numai la Medicover, si data trecuta am nascut noaptea, a venit la ora 1, m-a vizitat in salon, mi-a dat etlefon sa vada cum ma simt si nu imi aduc aminte la alta fata din salon sa fi venit medicul sa o vada.
sa iti traiasca puiul!
Patricia s37 si Rebecca 05.02.2005
sandy_2008 spune:
Patricia, tu cand ai DNP? bebele tau s-a intors?
Bebele meu nu s-a intors, sta transversal si sunt in saptamana 38, nu cred ca mai are cand sa se intoarca. La ultimul control dr mi-a spus ca probabil voi face cezariana...
Cred ca per total in Filantropia este politica asta cu nasterea naturala. Pana saptamana trecuta si eu tot pe nastere naturala eram setata - dr mi-a spus ca recomanda nasterea naturala.
Despre cezariana nu am citit nimic si sunt cam in pom, nu stiu cum o sa fie, in cat timp o sa ma refac...
Gia, cat ai stat in total in spital?
Sotul tau cand a putut sa te vada pe tine si pe bebe?
Cum este cu clisma? ti s-a facut sau te-au lasat in pace?
Cat ai fost in travaliu / in sala de nasteri bagajul tau unde a ramas? Am auzit ca au fost cazuri in care au disparut protofele, laptopuri din camere (din discutiile avute cu fetele pe care le-am intalnit la spital)...
Ce ti-a trebuit pentru bebe?
Banii ai dat in timpul travaliului celor care te-au ajutat sau ai dat dupa ce ai nascut?
Va rog sa imi dati si mie pe PM tarifele de la filantropia.
Bye Bye
gia1410 spune:
Sandy,
In primul rand iti doresc o nastere cat mai usoara indiferent cum nasti.
In spital se sta (daca nasti normal) aprox 3zile, de fapt in a3a zi dupa ora 12 ti se da drumu...eu am stat 4 zile si puteam sa mai stau daca nu evolua bine soricelul meu.
Eu iar am avut ghinioul dupa ce am nascut ca sotul meu sa nu poata veni ptr ca era sefu de sectie acolo si nu puteau sa-l bage nici macar cu bani. Asa ca a venit in orele de vizita...parca de la 3 la 5, am inceput deja sa uit.
Nu s-a pus problema sa mi se faca clisma doar mi s-a explicat ca daca voi sta fara sa fac, o sa ma constip rau si pot face hemoroizi asa ca mi-am bagat singura supozitor. E adevarat ca din cauza cusaturilor iti e frica sa faci dar sa stii ca nu te afecteaza cu nimic...eu zic acum asa ptr ca am trecut prin asta...ca atunci nu gandeam asa eram terminata de frica...ma gandeam ca mi se desfac cusaturile.
Stiu ca daca faci epidurala esti obligata sa urinezi si daca nu o faci iti baga sonda...nu stiu ce e aia sonda dar nu-mi suna bine.
In timpul travaliului bagajul a fost langa mine mereu...singura problema a fost cand m-au mutat din sala de travaliu ca bagajele mi le-au adus mai tarziu dar nu mi-a lipsit nimic. Doar cand am ajuns in salon mi s-a spus, si chiar asistentele mi-au spus, sa ne incuiem mereu camera ca se fura...asa ca mai bine nu-ti lua lucruri de valoare la tine ca sa stai linistita.
Pt bebe ni s-au cerut decat pampers si o crema bepanthen.
Pt tine trebuie sa ai neaparat vreo 2 pachete de vata, plus tampoane si daca prinzi caldura cum am prins eu neaparat cateva camasi de noapte sa ai cu ce sa te schimbi.
La mine a fost totul atat de repede incat nu am avut timp sa dau bani inainte, asa ca am dat dupa nastere.
Nu am vrut sa sperii pe nimeni, dar am simtit nevoia sa impartasesc si cu alte mame prin ce am trecut eu si culmea la filantropia, spital atat de ridicat in slavi. Daca mai aveam ghinionul si de un doctor idiot atunci cred ca innebuneam.
Iar in legatura cu greutatea copilului...acel doctor de garda stia ca sunt foarte mica in bazin si tocmai de aia mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca bebe are pana in 3.5kg...aici a fost marea problema.
In fine...va doresc o nastere cat mai usoara si un bebe sanatos tun.
Pupici
gia1410 spune:
Sandy am vrut sa-ti dau PM cu tarifele dar nu m-a lasat.
Problema e ca daca tu vei naste prin cezariana eu nu stiu cat costa...stiu doar cat a costat la mine cu nastere normala.
Eu la doctor am dat 10mil, moase cate 1mil fiecare, infirmiera care-ti face curat dupa ce nasti 5ron (vine si-ti cere de la obraz), la toaletare cate 5 ron de 2 ori/zi si am dat doar la o singura asistenta care s-a oferit singura sa ne arate cum se spala copilul 10ron. Cu epidurala in general cica e bine sa vii de acasa si ar mai costa anestezistul 1.5mil...dar revin asta in cazul nasterii normale.
Si inca ceva...eu am avut langa mine telefonul si una din moase mi l-a luat si a facut poze la bebe imediat cum l-am nascut ca sa ai amintire si mai mi-a facut si mie cand eram in chinuri (o amintire neplacuta)
corina_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui PatriciaArdeleanu Izabela, iti multumesc mult si pt PM Gia, imi pare rau ca te-ai chinuit asa. eu la prima nastere am avut parte de tratament bun, sa vedem acum. ce mi-e frica mie e de ce povestesti si tu, pe linga rautatea unora, de caldura din sala travaliu, din saloane....poate la rezerve o fi mai bine ca sint dispusa sa platesc daca as sti ca acolo e mai omeneste. am citit cu sufletul la gura cind ai scris de dr nostru si ma bucur ca impresiile sint bune. stiu si eu ca nu e adeptul niciunei forme de a naste altfel decit natural, decit daca situatia o cere. si eu sint pacienta numai la Medicover, si data trecuta am nascut noaptea, a venit la ora 1, m-a vizitat in salon, mi-a dat etlefon sa vada cum ma simt si nu imi aduc aminte la alta fata din salon sa fi venit medicul sa o vada. sa iti traiasca puiul! Patricia s37 si Rebecca 05.02.2005 |
Buna,
Am vazut ca tu nasti tot cu Hamid,tot el este si doctorul meu
Cand ai DPN-ul?
sandy_2008 spune:
Multumesc Gia, imi sunt de mare folos informatiile astea...
In ultimele luni am fost la control la spital, si asteptand sa vina dr am auzit tot felul de povesti...din pacate nu esti singura care a avut o experienta neplacuta la filantropia...
PatriciaArdeleanu spune:
Sandy, am DPN pe 15 august. BB e intors deja - la eco de 43s era intors.
Corina, tu cind ai DPN?
Patricia s37 si Rebecca 05.02.2005