Copiluti de mai-iunie 2005 (101)
Raspunsuri - Pagina 15
elisor spune:
Neazta!
O
doriti? Reusesc sa va ispitesc? ![]()
Nelia multumim de vesti! Ce-ai mai facut cu furunculul/cosul, ai fost la medic sau tot ti-e jena? Eu zic ca nu e cazul sa-ti fie, infectia e tot infectie indiferent unde este sau sub ce forma apare.
Teddy hotaraste-te ori casa luna ori mancare
, eu n-am reusit niciodata performanta sa le fac toate intr-o zi, pentru ca a gati pentru mine inseamna o adevarata desfasurare de forte. Cand ridicati ancora?
Florentina as vrea sa-i fac secretia de aceea te rog sa-mi povestesti cand ai putin timp, eventual pm, exact cum ai procedat cu Maya ca Bianca mi-a spus din start ca la "pas-ul" ei nu umbla nimeni, unde mai pun ca e si pudica (nu fata de noi).
Felicitari pentru reusita cu gradi, se poate sa fie meritul lui Dan, de regula tatii sunt mai fermi si nu atat de usor impresionabili ca noi mamicile. Ma bucur c-ati reusit cu atat mai mult cu cat eu te-am sfatuit sa n-o presezi si s-o mai lasi acasa, am gresit, mea culpa
. Normal ca nici unde in lume nu va fi ca langa mami, ca in familie cu atatea dragalasenii dar incet, incet copilasii trebuie sa se desprinda de sub aripa noastra si sa-si croiasca propriul drum cu bune si cu rele, unii sunt mai atasati de parinti altii mai putin.
Lili multumesc frumos
sunt tare mandra de portret, o sa-l pastrez cu mare drag si la vara il aduc cu mine ca sa-l semnezi.
Lucas s-a deschis C&A? Super! Mie imi place foarte mult magazinul, am cumparat o multime de lucruri la reduceri de la ei, in Olanda si de buna calitate, cea mai faina achizitie e o scurta de piele intoarsa (gen cojocel) pentru mine cu 40 euro, de la 120 pretul initial. Sa le purtati cu placere achizitiile!
Banuiesc ca nu ti-ai investigat spatele, n-ai fost la nici un doctor, asa-i? Mare greseala faci!
Bianca e bine, multumesc de intrebare, nu mai face febra, nici diaree, doar lipsa poftei de mancare.
Marilena intrebai la un moment dat de greutate si inaltime, Bianca are 100 cm si 16,2 kg, acum cred ca a coborat sub 16. La picior e intre 24-25 cm. Mai veniti in Ro?
Mamisorul cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Androix spune:
buna dimineata!
Nelia, stiu despre ce vorbesti. Pot sa spun ca nu ma mai simt nicicum, mi-e bine, nu-mi lipseste nimic. Mi-e putin teama sa fac ce faceam inainte, deja imi fac lista de prieteni cu care urmeaza sa nu ma mai vad vreo doua trei luni asa
Iar pe sor-mea incerc s-o fac sa se lase, sau ii interzic sa fumeze in prezenta mea ![]()
Lili, nu mi-a rasucit cutitul in rana
il rasucea daca imi povestea cum cola rece n-o sa mai aiba niciodata acelasi gust...
Flori, sunteti pe drumul cel bun cu gradinita. Si Filip se mai pisiceste luni dimineata cand il duc eu, dar ii trece repede. Saptamana asta cica a fost cuminte si nu a mai facut nici o prostioara.
Si eu am terminat smotrul, azi ar trebui sa calc.
Vreau si eu la shopping. Unde e c&a?
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
gabitzam spune:
Mi-a trantit una Andrei de dimineata, ca tot ziceam ca nu scoate si el nici o perla. Il imbracam cu hanoracul sa plece la gradinita si ii zic "Hai sa-ti pun hanoracul". El" Asta este pulover". Eu:"Nu, mami, asta se cheama hanorac". El:" Ba este pulover, ce bati campii" ![]()
Asta pentru ca el de la o vreme are imaginatie foarte bogata si mai zicem eu si taica-su de el ca bate campii.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
fran spune:
Salutare!
Sper ca toate sunteti bine, eu am avut (iar) o perioada super-naspa in care am colindat cu ai mei spitalele din minunata noastra capitala...
Cand ziceam ca am intrat intr-o perioada mai linistita a cazut tata pe strada -i s-a facur rau si a facut o sincopa-noroc ca nu era in masina si noroc ca nu era si Iepu' cu el...Intai au banuit un infarct, apoi ne-au zis ca totusi nu...dar are probleme mari la valve si trebuie operat. Probabil prin mai-iunie, sa vedem.
Asa ca nu mai are voie sa faca efort si i s-a facut si lui cam frica sa mai mearga singur cu Iepu la gradi si prin parc.
Alea de la gradi imi fac figuri, iar Iepu de unde cerea sa mearga si in we acum se vaicareste in fiecare dimineata ca nu mai vrea sa mearga si nu mai vrea sa manance acolo. Vineri m-am dus eu sa o iau si am gasit-o plangand. Cica i-au scos afara toti (toate grupele) iar curtea e destul de mica. Intai s-au jucat cei mici pe iarba apoi le-au zis sa se mute ei la nisip sa vina si cei mari pe iarba. A mea a zis ca "nu-i corect" la care adu de la grupa mare (care e si directoarea) i-a zis "nu-ti convine, du-te acasa la tine" . Iepu probabil s-a speriat -cum sa se duca singura acasa?- si s-a pus pe plans. Naspa a fost ca s-a trezit si noapte peste we plangand ca o cearta Alice(directoarea). De unde oricum trageam de ea cu greu sa mearga dimineata...
Dupa asta evident luni si marti nu a mai vrut la gradi, ne-a sunat edu sa ne spuna ca i-a spus lui Alice ca s-a speriat copilul si o sa vina Alice la ea sa se "impece". S-au impacat, dar la plecare tot alice i-a zis lui tata sa o tina casa 2-3 zile ca se pare ca are o viroza. Cu bilet de la asistenta- ca are rinoree (are nasul perfect curat), tutseste uscat (astea oricum se bat cap in cap, dar de fapt nu tuseste deloc, cel putin nu acasa), se plange de dureri acute la deglutitie :)(iepu se plange de tot felul de durei-de la ochi, dinti, burta etc, ca sa nu manance, iar edu stie f. bine povestea), are gatul inflamat, vocea schimbata si starea generala alterata. In fine, nu ma mai intind, de fapt e perfect sanatoasa :)
Dar ma deranjeaza faza, si e a treia oara cand se intampla.
Alta data m-a sunat la o ora dupa ce o lasasem la gradi sa o iau ca e rosie in gat. Chiar m-am speriat atunci, era dupa o viroza-statuse oricum 1 sapt. acasa si m-am gandit ca face iar febra...l-am trimis pe tata sa o ia si a dus-o la medicover la urgenta unde doar nu i-au ras in nas-nu avea nimic copilul dar inca mai tusea dupa bronsita. Atunci ne-au dat si adev medicala ca e ok asa ca am dus-o iar la gradi a doua zi si nu au mai comentat.
In ultimele 6 luni nu au avut nici o iesire din gradinita, m-am plictisit eu de plansele colorate pe care le primim la sfarsit de saptamana in mapa de lucrari-unele nici macar nu sunt colorate de ea, ne spune ea ca pe alea le-a colorat edu, si oricum diferenta e evidenta:)
De unde ii placea sa picteze, acum la ora de pictura de fapt coloreaza cu pensula desene trasate de profesoara. Si ii e frica sa mai picteze ea, intreaba mereu daca e bine si cere sa o ajutam noi.
Cred ca tine tot de disperarea alora sa aiba planse frumoase de trimis la sf. de spatamana.
Asa ca acum caut gradi, dar de data asta vreau neaparat cu transpot, ca nu cred ca tata va mai putea sa o duca/aduca zilnic daca se opereaza....
Ceva sugestii, prin zona Victoriei, St,cel Mare, Circ, Mosilor?
Pup
Androix spune:
Gabitza, ti-era teama ca nu scoate Andrei perle, stai sa vezi. Apropo cum a fost sa dormi in pat dupa atata canapea?
Doamne, am si uitat sa va spun: noi iar am amenajat camera copiilor. Le-am luat pat supraetajat deja de vreo 3 saptamani. Dorm foarte bine, nu mai am probleme sa planga Filip de douazeci de ori pe noapte. Evident ca nu vom sti niciodata daca e de la pat sau puteam la fel de bine sa rezolvam doar cu veioza pe care am dat cateva sute de mii, fata de pat care ne-a costat 13 milioane.
Oricum, vroiam sa va zic ca jos la fi-mea se doarme super bestial, asa ca daca ma stramb de tot de la canapea mai am o sansa sa ma mut la ea in pat.
Ei dorm mai bine, cum spuneam, Filip face pipi maxim o data pe noapte, dar Georgia are obiceiul ei si n-o pot dezvata deocamdata: la 5 jumate, maxim 6, se ridica si vine pe piciorusele ei la noi in pat. Se strecoara intre noi isi baga degetul in gura si se culca iar. Pe la 7 Filip deja e in picioare, misuna prin casa si in maxim jumatate de ora incepe sa se plictiseasca singur drept pentru care da trezirea la toata casa. Vede el cum, ori incepe sa tranteasca jucariile pe parchet, ori canta
lesini de ras daca il asculti cum inventeaza versuri.
Eniuei, intrasem sa va spun ca ma duc sa-mi iau asaura de la reparat
si cum e oarecum tot in directia aia o sa dau o fuga si la c&a si pe la tot restul ce s-o mai gasi p-acolo. Orice numai sa nu calc ![]()
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
Tdi spune:
Ciao!
Deci asa, Gabitza, batzi campii inca de dimineata!![]()
Nazdravani copiii astia... asa aflam si ca Danelutza umbla cu vreo 2 mingi de basket in sutien!![]()
Zilele trecute a scos si Aly o perla, eram la calusei, tocmai i-am dat un jeton si-mi zice "grazie signora"...i-o tai "ce signora mey, sunt mama!" iar ea repede si cu ranjetul de rigoare "grazie sunt mama!"
![]()
Elisor, trimite si aici niste energie daca ai de dat
. Ma bucur ca Bia se simte mai bine, sper sa rezolvati si problema cu pipi. Noi lecam luna asta pe 17, mai e timp dar parca vad ca tot pe ultima suta raman cu treaba.
Florentina, iti multumesc pentru complimente dar nu le merit. Referitor la prietena noastra am facut tot ce am putut si as face la fel si pentru simple cunostinte daca mi-ar cere ajutorul, totusi sunt convinsa ca oricine ar face la fel sau poate sunt eu prea idealista. Referitor la sanatate, am ales sa merg inainte si vad ca se poate trai la fel de bine si fara ea
, nu zic ca e usor dar nici greu nu e, ma gandesc ca unii au probleme si mai mari decat ale mele si sunt norocoasa c-am scapat numai cu atatea
.
Alyssa e ok, i-a priit compania prietenutzei dar s-a bucurat cand a plecat acasa, in prima zi n-a pomenit-o dar a 2-a a trebuit neaparat sa o duc in vizita, s-au jucat si s-au pupat intr-o veselie!
Androix, facem galerie!
Eu am inceput in liceu, apoi am fumat foarte mult in facultate ca aveam in paralel un job in ture 24/72h unde fumau toti si ca sa rezist(
) bagam si eu 2 pachete pe noapte
...imi aduc aminte si acuma ce bune erau Rothmans-urile alea lungi sau Kentutzu'
...m-am lsat subit ca ma saturasem sa-mi miroase toate cele a fum, uneori mai simt nevoia si chiar mai trag cate o tzigara dar dupa aia imi fac dush
si vreun an nu-mi mai trebuie.
Am plecat la croitoreasa, am niste pantaloni de scurtat apoi o iau pe banditzica de la gradi si mergem in parc ca-i soare.

Tdi spune:
am uitat sa mai zic ceva ca tot pomenea Elisor de masurile Biei...se pare ca io am acasa o pitika gigantica
, nu stiu daca
sau
... Aly are 29 la picior, 19.5 kile si vreo 115 cm inaltime, daca ma pun in genunchi suntem egale
.
nelia spune:
Vai, dar voi vorbiti acolo de niste masuri care ma sperie. Balerina mea are 14 kg si nu mai stiu ce inaltime. Asta daca se simte bine, daca nu, ajunge din nou la 13 in doua zile. Mie nu mi se pare slaba, desi este, pentru ca are corpul indesat si pare bine facuta, ati vazut-o in pozele de la gimnastica. Nu are nici un pic de grasime, pe nicaieri... spre deosebire de ceilalti 4 membrii ai casei, incepind cu mami si terminind cu batausul asta mic... care ne bate pe toate (in tati nu da!) de ne rupe.
Perle? Vreti sa va spun o perla de copil mai mare asa?
Rid eu, dar de fapt sint tare trista si-mi tot vine sa pling... Aveti noroc ca va iubesc, ca daca nu, eram demult plecata de acasa!?!
Am fost atit de socata incit nu am mai putut sa o intreb si unde!?!
gusta spune:
Buna.
Gabitza asa de dimineata bati campii serios cum nu stii sa faci diferenta,stai ca asta e inceputul
.
Tdi si noi traim pe picior mare 29 si chiar 30 ,asta e .
Nelia baiatul vrea sa arate cine e primul dupa sef in casa.Si daca copilul vrea sa plece sigur pleaca numai in lume
,fac haz sper ca nu te superi.
Fran multa sanatate si sa rezolvi si problema cu gradi repede.
Elisor sambata viitoare plec in dinti cu toti ,ca daca nu dau divort
.
Androix ma bucur ca esti pe pozitie cu lasatul.
Si perle noi avem.
mai de ce te-ai murdarit ,cat sa mai spal.
da masina de spalat nu trebuie sa aibe de lucru
.
Marilena si Mara Augusta
gabitzam spune:
Fran, cauti gradinita de stat sau particulara in zonele cu pricina? Stiu ca are Costi o gradinita chiar in spatele bancii la CitiBank, undeva pe Iancu de Hunedoara, aproape de piata Victoriei. La un moment dat ma gandisem sa-l dau acolo pe Andrei, inainte de a gasi gradinita noastra din Baneasa. Cred ca se numeste "Little Giants". Altceva nu mai stiu prin zona.
Lili, am descoperit o surpriza in desenele pe care le-ai trimis pe contul comun
Mi-am salvat-o.
Dimensiunile lui Andrei sunt 110cm, 18kg, 29 marimea la picior.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla