Copiluti de mai-iunie 2005 (101)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Avem programare la pshiholog pe 19 mai, prima sedinta se face fara copil, numai cu ambii parinti...deja stau cu morcovul sa nu-mi zica ceva nasol despre kupil (sau sa ne trimita pe noi la spitalu'9).

Va las ca mergem s-o luam pe atomica 2 de la gradinita si Aly nu mai are rabdare, deja e la usha si ma cearta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna si de la mine.

Vroiam sa ii zic doamnei informatoare de la SRI ,sa isi caute de munca sau cum i-a propus Nelia sa imi faca si mie niste extrase la mesaje.Sincer lumea vrea schimbare dar mentalitatea unora e sub limita.

Chris si noi suntem cu nasul,dar eu m-am saturat sa ii mai fac observatie.

Tdi daca ai supravetuit eu zic sa ii faci un fratior la Atomica.Bafta la psiholog.

Gabitza eu zic sa te cauti cu spatele sincer.

Androix frumoase poze.

Aurasa multa sanatate.

Elisor sanatate si voua si cu Ro inca sunt in asteptarea ca socru a cam cazut in extrema si nu se stie ce vom face ,ar trebui pe 11 aprilie sa plecam.

Ada asa sa faci desene la baiat ca trebuie.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

La multi ani, Ralwca!
Buna dimineata! Elisor, multumesc de cafea!

N-am dormit pentru ca m-a durut nasul. Am stat toata noaptea cu foi de varza pe el, ma doare de timpesc. Am citit aseara, poate sa fie si de la sinusuri (dar vestea buna este ca eu nu am sinuzita - vedeti ce diagnostice pun, nu? - pentru ca nu am avut niciodata secretii urit mirositoare, nici abundente si multe altele ce mai scriau pe acolo... deci la mine durerea de cap e de la el, ca-i prea dashtept si gindeste prea mult!), de la raceala asta pe care o am sau pur si simplu e o buba care va trece asa cum a venit. Da, ar trebi antibiotic, dar nu daca ma duc la astia pentru o buba in nas cind ei nu trateaza la timp si cum trebuie lucruri grave si serioase... cred ca ride tot spitalul de mine.

Varza mi-a facut bine, s-a tras un pic, ca aseara lucea tot de umflat ce era... dar de durut tot ma doare cumplit. Dupa compresele cu varza macar s-a localizat, adica nu ma mai doare tot acolo, inclusiv ochii ma deranjau, fruntea si nu mai arde, ca aseara m-am speriat, ardea toata zona aceea.

Mi-am luat o cafea si ma duc in urma sa citesc, ca am vazut ca ati mai scris cite ceva... Astazi am program administrativ, universitatea e tot in greva, si profesorii si studentii, iar eu, in loc sa invat si sa-mi fac temele, am profitat de faptul ca profesoarele ne-au scris ca ramine totul pe loc pentru ca nu se stie cind se va termina greva si in ce conditii se va relua scoala dupa, deci planul de curs si de evaluare se va revota... si nu am mai pus mina deloc pe carte, ca daca citesc si nu trebuie!?! Dar am zis ca astazi fac curatenie, rufe, mincare... si de miine ma apuc de scoala.

Unul din numerele spectacolului in care a fost si Agata si care a fost montat de la A la Z de profesoara cu care face ea in particular, a fost votat de public si de oficialitatile invitate drept cel mai bun numar. Asa ca, va participa pe 11 aprilie la un mare show pe gheata, ca invitati speciali. Iar simbata a fost invitata la o competitie, unde ziceam ca nu va merge pentru ca pregatirea pentru ea ar fi fost saptamina asta, dupa spectacol... si noi aveam cursuri. Dar cum eu nu mai am, se va duce... asa ca, pina pe 11 aprilie va avea in fiecare zi antrenament, iar eu sint cea care o duce, impreuna cu piticii... ca tati are examene, ca la ei nu e greva. Si eu care ma bucuram ca s-a terminat macar patinajul!

Hai, ca daca tot nu am iesit, sa va spun citeva cuvinte despre aceasta profesoara a Agatei. Nu stiu daca v-am mai spus despre ea, e tinara, are 18 ani abia impliniti, inca merge la competitii, e si la colegiu, antreneaza din toamna de cind a fost atestata vreo 30 de copii... si anul acesta a fost anul ei, culminind cu spectacolul, pe care l-a facut singura in proportie de 50 la suta si a iesit foarte bine. A fost si ea in spectacol cu solo-ul ei, a fost aplaudata indelung, la scena deschisa cum se spune, tot copiii ei au facut foarte frumos... am plins la sfirsit cind o aplauda lumea. Mama ei e presedinte benevol (e pensionara) al clubului de patinaj si in ultimul timp am vorbit mult cu ea. Are trei copii, doua fete si un baiat, la aceeasi diferenta de virsta ca ai mei, toti trei sint performanti in ceva, una la inot, baiatul la pian, si una la patinaj. A divortat cind copiii erau mici si i-a crescut singura, de asta ma iubeste pe mine, ca a zis ca sint la fel ca ea cind era tinara... bine, eu am un sot, dar cum il vede rar ca e tot timpul la munca, nu prea il pune la socoteala. Iar Agata e topita dupa profesoara ei, se inteleg de minune si o stimuleaza mult de tot sa faca progrese, iar profesoara o iubeste pe Agata ca seamana cu ea cind era mica, si fizic (si acum seamana) si la temperament, caracter. Oricum, voiam sa va spun si voua, pentru ca m-a emotionat succesul ei pina la lacrimi! si ii doresc numai rezultate frumoase si de acum incolo.

Gata, ca ma doare nasu' daca mai scriu, ca ma incearca niste lacrimi si acum cind ma gindesc la ea!

Edit - proba de semnatura:

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Ralwca, la multi ani fericiti!

Eu in umtimul timp v-am citit, dar pe o ureche imi intra si pe alta imi iese. Sunt cu capul in nori si m-a mai dat peste cap si schimbarea orei. Si pe copii, de altfel.

Citind eu unele subiecte pe DC, ma gandesc ce mama iresponsabila sunt. Ultimele doua citite: cu crenwurstii si cu intratul incaltat in casa . Daca ultimul m-a facut sa zambesc (la noi se intra ca regula incaltat, doar cei care tin neaparat se descalta) si m-am gandit ca totusi copiii mei sunt mari si nu ling pe jos, al doilea m-a pus pe ganduri. Nu ca nu stiam ca Stefan nu e hranit cum trebuie, dar am ajuns sa ma intreb cu ce traieste.

Pai Stefan nu mananca: ciorbe/supe, alte mancaruri gatite (exceptie vreo doua linguri de mazare in ultima luna), lapte, alte fructe in afara de mere, portocale, banane (dar nici dupa astea nu se omoara), legume crude, fierte, la steamer (in nici un fel preparate, exceptie mazarea mai sus amintita si cartofii foarte rar sub alta forma decat prajiti ), branza, lapte, orice alte lactate (exceptand Actimel-ul si cascavalul la cuptor), peste, paste, budinci, mamaliga... si lista cred ca poate sa continue.

Mananca: oua si carne o tzara (in snitel, de preferat), unt cu miere sau cu gem, pizza. Si ar manca, daca ar fi dupa el, doar: cartofi prajiti, crenwursti, sunculite si alte mezeluri, dulciuri. A si paine goala .

Pai cum o scot la capat cu el? La gradinita gusta putin din carnea din felul doi si mananca gustarea. Acasa, il fugareste mama (ca eu nu am nervi pentru asta ) cu lingurita prin casa degeaba.
Si chiar nu mananca. Adica, nu merge cu ridicatul farfuriei din fata si sa manance la urmatoarea masa. Eventual se crizeaza si se arunca in frigider sau in dulap, cautand "bunuri". Am ajuns sa duc tot ce este "atragator" pentru el la mama, dar degeaba...

De cand ii fac tratamentul homeopat, nu mai intra in sevraj dupa dulciuri si chiar mi-a refuzat ciocolata, dar alte imbunatatiri in alimentatia lui nu vad.

Aveti idee ce pot sa fac? Adica pot schimba ceva sau sa ma consolez ca poate cand va mai creste va mai gusta si el din alte alimente?

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Mercedes iti spun de pe acum ca va tin pumnii vineri pentru Bianca, bafta si lui Cristi cu dansurile moderne, ce-mi mai placeau si mie cand eram de varsta lui.

Teddy ce scandalos!!! Ai ridicat si degetul mijlociu? Daca n-ai facut-o si pe asta nu cred ca e asa de grav
relax, pana in mai mai e cale lunga, e bine ca v-a programat peste o caruta de timp ca sa te obisnuiesti cu gandul.

Marilena sper sa nu va strice palnurile socrul, asta inseamna sa fie si el ok, cat de cat.

Nelia spor la antrenamente Agatei, tare mandra trebuie sa fi de ea, am vazut pozele, ce costumatii frumoase are, imi place la nebunie cea unde e cu fustita cu albasrele si gecuta roz turbat, s-a schimbat foarte mult, a crescut, e tot mai domnisoara. Si cea unde sunt toti 3 copiii, ce oboseala, ce nervi, cand ii vezi intr-un astfel de tablou uiti de toate sau nu mai conteaza.

Cornelia nu stiu ce sa-ti spun cu mancarea, ai dreptate sa-ti faci ganduri si sa te ingrijorezi, problema nu e cantitatea redusa ci calitatea, cum intinzi mana pe raft te ciupesc eurile nocive, suntem obosite, tracasate, fara rabdare, e mai simplu sa luam semipreparate, dar ne costa sanatatea copiilor. Nici noi nu excelam la capitolul legume si fructe, in afara de morcovi (asta a copiat-o de la Andreas ca el e innebunit dupa morcovi cruzi) si castraveti nu stiu ceva sa-i mai placa. La fructe doar banane (dar niciodata una intreaga), mere si capsuni. poate anul asta mai progresam. In schimb eu am noroc cu gradinita ca mananca destul de bine acolo comparativ cu ce nu mananca acasa. Nu stiu solutii, nu cu ea care e de o incapatanre de ma scoate din sarite, mai bine nu mananca decat sa bage ceva ce nu vrea nu ce nu-i place. Dar merita sa incercam sa-i educam in alimentatie, cu multa rabdare, din aia putina ce-o avem sa directionam un strop si la capitolul asta.
Am batut apa-n piua fara sa te ajut . Creste, creste burtica? Cum te simti? cate saptamani ai? Te incapatanezi sa nu ne arati nici o poza?! N-ai si tu drum pe faleza, la o plimbare sa te traga Doru in poza cu copiii?

Andreea am vazut si pozele voastre, vorba Gabitzei ca te dor creierii capului , de atata misculeala (o fi vreun cuvant inventat, zau daca m-ai stiu) ce-a fost pe Filip si pe verisoara cea mica, un tandem grozav, plini de energie si mereu pusi pe sotii, parca erau hun-tatarii pusi pe atac cu betele alea fluturande, faine pozele. Si are asta mica niste gene de ma ia cu rau de invidie.

Nu ma asteptam sa imbratisez atat de bine noua ora, dorm prost si putin din cauza febrei si a diareei domnisoarei dar nu ma resimt delc, ma scol binedispusa chiar daca mai greu pe intuneric, dar dornica sa ajung la servici sa ma pun pe treaba, simptome de nebun ?

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Elisor, am facut niste poze week-endul asta. Poate ma invrednicesc sa le si pun pe net. Doar ca sunt rotunda ! E un pct. f. sensibil asta la mine. Sunt mult mai mare decat cand l-am nascut pe Stefan si nu am decat 26 de sapt. Cred ca de maine intru mai la regim. Sper sa reusesc sa bag ceva mai sanatos in mine la birou, ca acolo e problema.

Cu Stefan efectiv nu mai stiu cum sa procedez sa manance mai sanatos. In ultimul timp face si Maria mofturi, dar oricum nu se compara. Ea mananca aproape orice, printre care fructe, legume, lactate si nu se atinge de de mezeluri.

Mercedes, ma gandesc la voi vineri!

Nelia, sa iti treaca repede buba de la nas ! Rad eu, dar stiu cat d edureroasa e.

Tdi, cate faze din astea am patit eu cu politistii. Dar se pare ca sunt foarte norocoasa, ca nu am primit nici o felicitare, inca . Dar cea mai tare faza a fost cand am facut stanga pe linia continua si am dat nas in nas cu un politist. S-a uitat lung la mine, a dat sa ma opreasca, dar s-a razgandit in ultimul moment si s-a intors la un alt "client" oprit.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao!
Radeti voi de mine cu politistii dar daca ma prindeau pupam 500 de euro amenda si anularea permisului de conducere! V-am zis ca m-am intors sa vad ce fac, erau politia simpla si faceau verificari, de obicei stradala e cu radarul. Aici sunt mai multe tipuri de politie (carabinieri, p.municipala, p.stradala, p.simpla, guardia di finanza, etc) si toti au dreptul de control la circulatie. Io m-am cumintzit, cel putin deocamdata!

Ma duc sa mai citesc odata ce ati scris ca nu mai retin nimic, mi-e somn de vad stele verzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Ok deci cred ca a inceput. Nu dorm de la 2, am contractii iar acum, dupa 3 ore mi-a venit sange plus am facut diaree. Stiam eu ca pacalici o fac. Revin cu noutati.

Poate sa ia ore sau zile. Vedem.

mno am vorbit cu doctora. Cica pana dimineata avem o bebelina. Dupa cum se manifesta. Normal ca burta tot in gat mi-e. Nici nu stiu cand o sa coboare. Doctorita zice ca o sa coboare si o sa si iasa intr-o tura, ceva de genul fotbal american de va trebui bebelina si prinsa.
Ati mai sangerat careva inainte de nastere? Cat a durat pana au izbit contractiile adevarate? Acum am crampe ca la ciclu, rele si continue.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Olga, am inceput deja sa iti tin pumnii! Iti doresc nastere cat mai usoara si o bebelina sanatoasa, frumoasa si cuminte! Eu nu-ti pot fi de ajutor cu informatii, ca am la activ doua cezariene, dar poate apar fetele si iti spun ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Olga!!! Mey, vine bebelina! Oau ce emotionata sunt, imi aduc aminte de mine cum era s-o nasc pe Georgia in fata monitorului.
Nu stiu ce sa-ti zic de sangerare, eu nu am avut nici prima data nici a doua. Doctora ce ti-a zis de asta? Crampele alea sunt contractii pe bune. Iti tin pumnii sa nu dureze mult si sa nu te doara tare! Iti doresc o bebelina sanatoasa si cuminte!

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput