Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (86)
Raspunsuri - Pagina 13
lala77 spune:
Neata!
Vad ca mai e lume bolnavioara, nu numai noi.
Sanatate multa!
Eu ii faceam brocoli lui Alice la steamer, cu alte legume si apoi le dadeam la blender.
Subscriu la ce-ati spus si voi cu branzica. Am mai scis eu aici o data ceva despre subiectul asta. Eu luam de la Napolact branzica
Fagaras (are si smantana); are si Milli simpla.
Ca tot veni vorba de fructe si legume: eu nu prea tin cont de tratamente si ce se mai face cu ele. Cele din Romania sunt de cele mai multe ori mult mai periculoase decat cele din import.La noi nu prea exista reglementari privind uzul pesticidelor, sau mai bine zis, nu se tine cont de ele. La noi nu e ilegal sa folosesti un produs omologat pt o cultura la o alta pt care n-are omologare.Alte state au un control riguros al tratamentelor cu pesticide, au registre in care trebuie inscrisa si directia si viteza vantului in momentul tratarii si se compara si se verifica cu datele de la centrul meteo. La noi asa ceva nu exista, iar daca un fermier trateaza ceva la mica distanta de tine...In plus, nu exista reglementari cu privire la dozele maxime care pot fi utilizate, astfel ca mai ales la insecticide, fermierii folosesc doze cateodata triple. Noi avem ferma aici si avem si in UK si deci stiu bine ce spun. Toate sunt tratate; diferenta e ca cele romanesti sunt mai gustoase pt ca sunt lasate sa se coaca la soare si sintetizeaza mai multe zaharuri, iar la ei se culeg aproape crude si se coc in ladite pe vapor. In Romania, la mar de ex se fac 17 tratamente cu diverse insecticide din toamna pana la cules. Altfel ar fi pline de viermi. In mod normal, ar trebui folosite subs de contact al caror efect dispare in cateva ore de la tratament. Dar asta nu e practic pt ca de contact inseamna ca omoara ce atinge si nu prea ai cum sa ajungi la gandacii de sub coaja pomului, ca sa nu mai vorbim de oua , asa ca fermierul roman foloseste substante sistemice care dureaza 3 saptamani si sunt absorbite de planta (deci nu se vor gasi doar in coaja). Nu e legal, dar nimeni nu verifica. Deci, dupa parerea si experienta mea, sunt mult mai bune calitativ cele din afara dar ale noastre au gust mai bun. Si la noi se trateaza cartofii pt incoltire. TOTI, fara exceptie. Altfel ar avea colti in noiembrie. Eu am decis sa nu prea tin cont de asa ceva ca nu ne putem feri chiar de toate si o iau cu capul...
Noah, pofta buna
Nocom, felicitari pt dintisor!
kllemi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claudinna LUCUTTA, eu asha am facut si cred ca asha e mai bine. tu stii ce pui acolo, laptele ala e controlat, e pasteurizat... la tarani...iti pui intrebari incepand de la muls laptele: s-o fi spalat pe maini, o fi spalat bine galeata...si de aici multe alte intrebari mie imi place cum iese branzica asha. eu i-o mai amestec unoeri si cu o lingurita-doua de iaurt. de vreo 2-3 zile ii dau un iaurt amestecat cu cateva lingurite de branzica, la masa de la 18.00. am zis sa-i dau o zi cerealem o zi iaurt cu branza, sa nu mai pape atatea cereale. blog in scutec Razvan mamica de Florin Razvan (14.08.2008) avem poza la concurs:) daca va place de noi, votati-ne aici |
ce fel de iaurt iei???? m-ar interesa si pe mine

mami super fericita de AMALIA-ANDREEA......12.10.2008
claudinna spune:
pana acum i-am dat Tnuva
azi pleca sotul la cumparaturi si i-am zis sa caute Napolact...e nasol la noi ca nu gasesti ce-ti trebuie...avem un singur magazin mai mare, Penny, in rest...
si pleca la Slatina, la Kaufland, sper sa gaseasca.
deci Tnuva i-am dat, simplu...am gasit 8 paharele la pret de 6
am incercat sa fac in casa cu lapte UHT...dar n-a iesit
blog in scutec
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
avem poza la concurs:) daca va place de noi, votati-ne aici
_giulianna_ spune:
Multumesc pentru raspusurile referitoare la brocolli! 
Le-am oparit mai mult ca nu-i pot spune fiert. Am pus apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetelele de brocolli. Le-am lasat putin pana s-au inmuiat apoi le-am scos, le-am amestecat cu alte legume si le-am blenduit. Acum il astept pe posesor sa se trezeasca.
Apropos de iaurt...si eu ii dau lui Edi, la masa de la ora 18 cand ne intoarcem de afara. Mananca unul intreg (Yoplait - alb cremicios de 150 g) amestecat cu o banana medie sau cu doua masuri de cereale.
Vreau sa va recomand acest iaurt, este minunat!
Mami de
Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
Muuh spune:
Ca sa iesi cu copilul din tzara iti trebuie obligatoriu pasaport. Si daca mama si tatal nu poarta acelasi nume/nu sunt casatoriti trebuie sa ai la tine certificatul de nastere copie si original.
lala multumim de insight.
Lucutta ii invatam sa manance romaneste pe principiul "Nu ne vindem tzara" si uite ce bine a ajuns Romania.
Boo spune:
Nocom felicitari pentriu primul dintisor !!!
Nausica sa-ti traiasca micuta crestina !! Asteptam poze.
Kllemi la voi se vede ceva ? Vreun dintisor adica ?
Anca imi pare tare rau ca e bolnavioara Carla .. 
sa treaca mai repede
lala cred ca ai mare dreptate, acelasi lucru mi-a spus mie un vanzator in piata. ca nu o sa gasesc in piata la noi nimic bio, ca el nu crede asta. ca pe taranii nostri nu ii verifica nimeni cu ce pestricide dau pe fructe si legume si cu siguranta o fac...el m-a sfatuit sa iau din alea de import ca ar fi mai safe, macar pe aia ii intreaba cineva de sanatate din cand in cand. asa ca intr-un fel m-am resemnat.
Noi de azi am inceput fructele. Am vazut ca nu merge cine stie ce cu legumele asa ca am trecut la ceva mai placut. Cel putin asa pare pana acum. I-am dat mar ras la 11, i-a placut mult. L-am facut pe razatoarea aia de sticla care mi s-a parut foarte tare ! Eu n-am mai vazut asa ceva pana acum asa ca a fost o premiera pt mine. Mi-a placut cum a iesit marul, asa ca o spuma, exact ca in borcanel. Nu stiu daca la blender ar fi iesit la fel.
gaia.nevia spune:
Lala, 
Pe Hipp daca scrie "bio", chiar e bio... sper... ca altfel inebunesc.
Eu sunt pro borcanele controlate si preparate riguros.
Ce pot eu face in casa, fac, dar nici nu e mai ieftin, pierzi si o gramada de timp... mai bun la gust sigur nu e...
Teo de exemplu, mananca mancarica facuta la steamer. Pui, cu legume si orez. Borcanele, doar cand iesim pe undeva, sau mergem in concediu. De la restaurante nu i-am dat inca mai nimic (mamaliga, cartof, peste si cam atata, din care abia a ciugulit).
Spuneti-mi si mie... puiul ala de i-l dau eu... ce-a mancat? cum a crescut? in cate ore? cu ce hormoni?
Horror, asa ca refuz sa ma mai gandesc.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), povestile nasterii
andreutac spune:
Daca tot vorbiti de pasapoarte, m-am dus cu gandul la vacanta. Noi nu prea stim incotro s-o apucam in vara asta, insa stim sigur ca vrem o destinatie insorita. Initial ne-am gandit la litoralul romanesc, insa eu de ceva timp n-am mai servit din cauza preturilor mari, serviciilor proaste, plajelor murdare, etc. Apoi mi-a venit ideea unei vacante in Grecia, insa ma gandesc la diverse aspecte...drumul prea lung si nu stiu cum ar rezista un bb de 10 luni, plus distanta prea mare de casa in caz de ceva. Voi v-ati gandit unde veti petrece concediul in vara? Daca da, cred ca ar ajuta si ceva argumente.
Uff...si cand ma gandesc ca mai sunt 3-4 luni pana atunci...
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Boo L-am facut pe razatoarea aia de sticla care mi s-a parut foarte tare ! Eu n-am mai vazut asa ceva pana acum asa ca a fost o premiera pt mine. Mi-a placut cum a iesit marul, asa ca o spuma, exact ca in borcanel. Nu stiu daca la blender ar fi iesit la fel. |
si eu am folosit razatoarea de sticla si mi se pare super. si nici eu nu mai vazusem pana acum
marul copt il blenduiesc, chiar daca in sine e destul de moale dupa procesare, dar iese atat de fin! exact ca la borcanele, un deliciu!

si eu prefer fructele/legumele de import, din aceleasi motive mentionate de lala. la pui refuz sa ma gandesc, ca n-am de unde sa iau pui de tara, deci.... si e m-am cam resemnat. si tot nu vreau sa le dau borcanele, decat in plecari...
si sper sa mearga bine cu fructele.noi nu cred ca preferam telina... ieri au mancat piureul de legume, dar nu cu pofta ca de obicei, iar azi doar Edi a papat...
... Robi in schimb a papat supica, cu aceleasi ingrediente si doar vreo 5 lingurite de piure...of. mai incerc o singura data maine, daca nu merge, adio telina!Oana(tzitziri), cum mai sunteti? Cum papa David?

Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
kllemi spune:
BOO la noi nici pomeneala de asa ceva, am sperat si eu, dar dr. mia zis ca mai avem de asteptat, ca nu se intrevede nimic la orizont, sti ca ti-am zis la un moment dat ca este foarte agitata, la fel este parca mai rau decat de obicei,nu stiu de la ce ar putea sa fie...
imi este frica sa nu fie de la cazatura pe care a luat-o....
NOCOM felicitari pt. primul dintisor!! sper ca in continuare sa va fie mult mai usor...
mami super fericita de AMALIA-ANDREEA......12.10.2008