Aditivii alimentari de zi cu zi!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

Inghetata Fragola cu Frisca si Capsuni

Ingrediente: lapte degresat rehidratat, zahar, grasimi vegetale, pulpa de capsuni, emulgatori E 471, stabilizatori E 407, E 410, E 412, arome, acid citric E330; coloranti E 122, E 104, E 140.

• E 122 (azorubina) este un colorant rosu, obtinut din gudron; se adauga la dulciuri, martipan, cristale pentru jeleuri, peltea. Poate produce reactii adverse la persoanele astmatice si la cele alergice la aspirina. Este interzis in Japonia, Suedia, SUA, Austria si Norvegia.
• E104 (Quinoline Yellow) – provoaca dermatite
• E 330 (acid citric) - cancerigen
• E 412 (guma guar)- Riscurile de imbolnavire sunt uriase. Substanta este de obicei folosita in procesarea carnii, ca agent de omogenizare in paine, patiserie si lactate, ca stabilizator în bauturile cu gust de ciocolata si alte sucuri. E 412 poate insa contine dioxina, o substanta foarte daunatoare care provoaca malformatii la nou nascuti si despre care se crede ca este si o cauza a cancerului. In Ungaria este permisa folosirea gumei guar numai daca firmele pot dovedi ca aceasta nu contine dioxina. Pana atunci insa, orice comercializare a aditivului este interzisa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

Gusto - Pufuleti cu surprize

Ingrediente: malai, sare, arome naturale identice, colorant alimentar E 102 (tartrazina) – cancerigen


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Fara sa neg ca aditivii alimentari sunt periculosi,vreau doar sa constat ca ,pe baza acestor studii,trei sferturi din po****tia lumii era deja sub pamant pana acum.
Crred ca deja,din multele subiecte anterioare pe aceasta tema,lumea a aflat ca trebuie sa studieze mai intai eticheta ,sa faca o selectie si apoi sa puna in cos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

loryi1974
pe mine m-a determinat sa deschid acest topic o prietena. medic. imi povestea, candid, ca da copilului (de 2 ani si ceva) salam, cremvusti, toate dulciurile (cu cat mai colorate, cu atat mai bine)
cand am adus aminte de mult prea incriminatii aditivi alimentari mi-a raspun, la fel de candid, ca ce altceva sa-i dea sa manance.
si ma intreb, firesc cred eu: cine e de vina? comoditatea? (doar se pot gati tot felul de meniuri fara a apela la astfel de meniuri, mai ales in cazul unui copil); nepasarea? sau nestiinta? (a se citi lipsa constientizarii a ceea ce mancam)
"pe baza acestor studii,trei sferturi din po****tia lumii era deja sub pamant pana acum"
...chiar sub pamant nu sunt! dar...daca ai vizita o sectie de oncologie pediatrica ai vorbi altfel cred ca ai privi mai cu atentie "statisticile".
si daca tot veni vorba de statistici: ar trebui sa privim cu mai multa atentie si statisticile care arata cresterea vertiginoasa a bolilor alergice in randul copiilor. hmmmm....si poate ar trebui sa privim altfel si statisticile care arata numarul crescator al cuplurilor cu probleme de fertilitate!
si poate aceste statistici ar scadea daca am privi cu mai multa atentie ce scrie pe etichete!
si ma gandesc ca daca....fiecare dintre noi am privi cu atentie etichetele a ceea ce gasim pe rafturile cu alimente, atunci numarul celor in care abunda aditivii (mai multi aditivi decat elementul de baza al alimentului respectiv) ar scadea si ar creste numarul alimentelor cat de cat mai sanatoase.
...dar era numai un gand...
...era o vorba: "stim si ce folos ca stim???!!!"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Nu ca nu as admira si respecta munca voastra si interesul pentru acest subiect. DAR:
Eu ce sa mai maninc...? Ok, nu cumparam si nu consumam mezeluri decit rar, atunci cind sa spunem "nu avem de ales". Evitam sa cumparam orice fel de sucuri de prin magazine; mai consum un singur suc, de mere, romanesc, produs undeva la Raureni parca - ala imi inspira incredere, dar oricum nu prea beau nici de-ala. Pepsi et Co. nu se cumpara in casa, mai luam cind ieseam in oras la o terasa, ma mai palea cite o pofta. Cumparam carne cruda si o gatim, legume si fructe pe cit se poate din piata, lapte pasteurizat din magazin dar brinzeturi mai din piata. Dar au fost discutii nesfirsite si cu fructele si legumele de la tarani/// CE SA MINCAM ATUNCI??

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si eu ma gandeam acelasi lucru, ca nu prea ne ramen mare lucru de mancat, nu poti sti nici macar daca produsele din piata sunt naturale chiar si urate sa fie si zbarcite... Si apoi la copii, oricat ne-am stradui noi, nu ii putem feri de prajiturelele din comert, de pufuleti, etc. Merg la gradinita, se intalnesc in parc si ii serveste cineva... Putem incerca, doar, sa ne ferim prin ceea ce gatim in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

E-uri bune
E306 - tucoferol, sau Vitamina E, este un antioxidant natural care ajuta la regenerarea celulelor
E407 - caragenanul, emulsifiant natural
E322 - lecitina, un antioxidant natural intalnit si in ciocolata
E421 - manitolul de cofetarie
E300 - riboflavina sau Vitamina B2
E440 - acid ascorbic natural sau Vitamina C naturala
E140 - clorofila, colorant natural folosit in cofetarii,colorarea pastelor de dinti si cosmeticalelor

Asta asa, ca sa nu ne ingrozim mereu de cifre cand le vedem pe etichete.
Este intr-adevar greu sa gandesti macar ca te poti proteja, dar datoria noastra este sa incercam macar pt copii. Am o cunostinta care are o fetita care a vorbit repede, pe la 1an si 4 luni si era convinsa ca de la e-uri (intr-ucat nu-i lipseau din meniu crenwurstii, sucurile - nu naturale, mezelurile si dulciurile din comert), alta cunostinta care dadea copilului de 4 ani pepsi la greu in ideea de a-l calii(iarasi )
Stiu ca e greu sa selectam buna informatie de cea panicarda sau eronata (ex.: nu stiu ce cercetatori din anglia au ajuns la concluzia ca alaptatul este toxic pt copil dupa varsta de 4 luni pt ca se transfera de la mama toate e-urile pe care le inghite; i-am dat cu incredere ficatel pana acum ca sa mi se explice si mie intr-un final ca este defapt colectorul de Fe - adevarat- dar si de multe alte toxine din corpul animalului...).
Si mai cred ca putem sa incercam macar sa-i tinem departe de pufuleti si alte mizerii pt ca nu pot poftii la ceva ce nu au gustat (al meu cel putin nu stie ce sunt asa ca nu-l intereseaza)
E un cosmar sa gatesc pt ca nu m-am indeletnicit cu asta pana la copil si pt ca atata vreme cat nici bulionul nu e ok, carnea de pui e doldora de antibiotice, dar ma straduiesc si o sa invat sa fac bulion in casa pana la urma.
Ideea este sa incercam macar

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

mai lasati-o balta cu textul "nu ai ce sa mananci"
la mine in casa NU EXISTA bauturi din comert sau dulciuri de pe rafturile supermaketurilor
si credeti-ma, nu muriti daca faceti cateva sticle de bulion sau suc de rosii vara, macar pentru copil o sa spuneti ca si rosiile sunt tratate da, asa este, dar nu ca chestia aia de pe rafpt pe eticehta careia scrie in mod fals "bulion" aste e impostura si e doar un exemplu
sucurile se pot f bine prepara pe loc, cu storcatorul de fructe credeti-ma, nu osa muriti daca veti spla cateva vase in plus
succesul unor astfel de alimente este dat de pretul lor mic ( pt ca e cu aditivi si nu cu ingrediente naturale) si de cererea mare
daca nu se vor mai cumpara, ele vor disparea si producatorii ( ah! producatorii cu targetul lor de profit !)vor fi nevoiti sa le inlocuiasca cu unele mai putin daunatoare

o sa spuneti, cu siguranta, ca o fac pe grozava si pe desteapta si pe gospodina fantastica ... e dreptul vostru

eu va spun ferm: INCERCATI, SE POATE ! fara ca prin aceasta sa fiti considerati freaks sau radicali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Da aveti timp nu gluma, sa cititi toate etichete si toate articolele despre E-uri. Eu am renuntat demult la sportul asta. Daca e sa mori sau sa te imbolnavesti oricit te-ai feri tot se intimpla. Uite la Natasha Richardson care a murit in urma unui banal accident de ski.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Da aveti timp nu gluma, Uite la Natasha Richardson care a murit in urma unui banal accident de ski.


Bun exemplu, cred ca m-ai convins si de-acum o sa-i dau copilului numai danonino sugus si cola, doar tre' sa se imbolnaveasca si el dintr-un motiv, nu?

Bucurie!

Mergi la inceput