Aditivii alimentari de zi cu zi!
Raspunsuri - Pagina 2
maddutz spune:
Cappy, Tempo light, Grapefruit, fara zahar
Ingrediente: apa, suc de grapefruit minimum 4%, acidifiant acid citric, stabilizatori E 452 (polifosfati), E 455, E 1450 indulcitori ciclamat de sodiu, acetsulfam K si aspartam, conservanti sorbat de potasiu (E 202) si benzoat de sodiu, arome identic naturale, chinina.
E 330 (acid citric), E 951 (aspartam), E 950 (acetsulfam-k), E 211 (benzoat de sodiu) cancerigene
E 952 (ciclamat) este un indulcitor artificial care poate produce migrene si alte reactii adverse; unele testari au aratat ca poate fi cancerigen; este interzis in SUA (din 1970) si Anglia din cauza potentialului cancerigen.
E 455 (difosfati) in cantitati mari pot determina tulburari ale raportului calciu/fosfor in organism
E 452 (polifosfati) in cantitati mari altereaza activitatea metabolica a organismului
maddutz spune:
pepene am facut corectura. ce redau sunt luate de pe net, nu am verificat (la toate) exactitatea datelor, asa ca sunt binevenite observatiile, corecturile!
Ayla21 merci de observatie, am corectat!
maddutz spune:
Coca-Cola Light
Ingrediente: apa, dioxid de carbon, colorant caramel, indulcitori ciclamat de sodiu, acetsulfam-K si aspartam, acidifianti acid fosforic, acid citric, arome naturale, conservant benzoat de sodiu, cafeina.
E 330 (acid citric), E 951 (aspartam), E 950 (acetsulfam-K), E 952 (ciclamat), E 211 (benzoat de sodiu) cancerigene
E 338 (acid fosforic) - produce tulburari digestive
Ayla21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maddutz Ayla21 merci de observatie, am corectat! |
Scuza-ma, cu ce te-am corectat, nu imi dau seama?
Am scris lista si explicatiile, tocmai la acele E-uri pt ca dau multe probleme la care nu te astepti. Simptomele, si bolile care le produc. Eu m-am informat cu un motiv anume, si nu acum, ca motiv acest subiect. Spunem: nu consum bauturi carbogazoase, nu mamanc mezeluri, etc. Si uite ce usor suntem pacaliti, crezand ca mancam sanatos.
Am avut un interes anume pt care le-am citit si am dorit sa le scriu si aici.
AMR cateva ore pana vom fi impreuna
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, thank you for You saved my soul mate
maddutz spune:
Creme Ole, cu gust de vanilie (gata in trei minute, fara fierbere), cat si Praf de budinca cu gust de banane, de la Dr. Oetker
Ingrediente: zahar pudra, amidon modificat din porumb, aroma de vanilie, gelifiant, carboximetilceluloza, coloranti alimentari galben de quinoleina si sunset yellow
E 110 (sunset yellow) - intra in componenta sucurilor, dropsurilor, inghetatei, snacks-urilor; in unele bauturi, medicamente, conserve de peste, prafuri de budinca colorandu-le in galben "apus de soare"; cancerigen (tumori renale); alte efecte: congestie nazala, alergii, hiperactivitate, dureri abdominale, voma, indigestie; interzis in Norvegia.
E 466 (carboximetilceluloza) - produce tulburari digestive (indigestie, voma, colici abdominale s.a.)
E 104 (Quinoline Yellow) folosit in rujuri, produse pentru par, parfumuri, o larga gama de medicamente; colorant galben pentru inghetate, dropsuri, prafuri de budinca; provoaca dermatite; interzis in Australia, USA si Norvegia.
maddutz spune:
Ayla21, am copiat de undeva "E-urile" cancerigene, apoi, la un moment dat ai scris "Se zice, E-uri cancerigene". asa ca...m-am conformat
maddutz spune:
Poiana - Suchardine - Batoane de Ciocolata cu Spuma si Aroma de Portocale
E 110 (sunset yellow), E 330 (acid citric) - cancerigene
E 440 (pectina) ξn cantitati mari provoaca; disconfort intestinal; folosit ξn gemuri, jeleuri, sosuri.
Ayla21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maddutz Ayla21, am copiat de undeva "E-urile" cancerigene, apoi, la un moment dat ai scris "Se zice, E-uri cancerigene". asa ca...m-am conformat Viata nu se masoara in anii pe care ii traim..., ci prin cantitatea de fericire care ne-a fost data |
Nuu, nu te-am corectat. Am vrut sa spun ca se spune ca ar fi cancerigene, adica ne imbolnaviom de cancer. Dar duc la multe alte boli, nu doar la cancer. Al 3-lea meu mesaj era motivul de care spuneam, in cazul meu nici nu e vroba de cancer, Doamne fereste, dar tot este destul de grav. Te trezesti cu unele probleme si te cauti pe la diversi medici uitand ca "suntem ceea ce mancam". Am sa sterg mesajul acela.
AMR cateva ore pana vom fi impreuna
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, thank you for You saved my soul mate
maddutz spune:
Inghetata Amicii
Ingrediente: lapte praf, zahar, grasimi vegetale, coloranti (E 127, E141, E132, E102) si stabilizatori (E471, E412, E410), acid citric (E330), arome naturale identice, glucoza
E127 (eritrozina) - colorant rosu pentru compoturi si alte alimente; provoaca mutatii genetice, provoaca cancer al tiroidei la sobolani (studiu din anul 1990), posibil si la om; intalnit in bauturi alcoolice, inghetata, prajituri, bomboane, sucuri racoritoare; interzis in SUA din 1990 si Norvegia.
E132 (indigotina) este un colorant care se adauga in tablete si capsule, inghetata, dulciuri, produse de patiserie, biscuiti; poate provoca greata, voma, hipertensiune arteriala, urticarie, probleme de respiratie si alte reactii alergice; interzis in Norvegia.
E 412 (guma guar) poate provoca greata, meteorism si crampe, reduce nivelul colesterolului.
E 102 (tartrazina) - colorant galben care se gaseste in dulciuri (budinci, inghetate, dropsuri), bauturi, mustar, supe instant, gemuri, cereale, snacksuri; are actiune cancerigena (tumori tiroidiene), poate provoca mutatii cromozomiale; determina deficiente in vitamina B6 si zinc; genereaza crize de astm bronsic, urticarie si hiperactiviate la copii; interzis in Norvegia, Austria, Suedia, Elvetia, Marea Britanie, Olanda. APC Romania solicita autoritatilor de resort interzicerea folosirii acestui compus, cel putin pentru produsele frecvent consumate de copii, deoarece s-a constatat ca dozele mari de tartrazina determina modificari histologice ireversibile ale ficatului. Tinand cont ca acest compus este frecvent folosit ξn bauturile racoritoare pe perioada verii, problemele cauzate de tartrazina pot deveni extrem de grave. Doza maxima admisa pentru consum este de 0,75 mg/kg corp, iar in produsele alimentare 70 mg/kg corp, cu exceptia rahatului, unde doza admisa este de 30 mg/kg. Cu alte cuvinte, daca un producator introduce in bauturi racoritoare cantitatea maxima de colorant - 70 mg/kg (echivalent litru) - atunci o persoana de 30 kg care bea doi litri de suc va ingera 140 mg colorant, in timp ce doza maxima admisa pentru o persoana de 30 kg este de 22,5 mg.
maddutz spune:
Ayla21, acum am citit tot ce ai postat despre aspartam.
wow! stiam despre el, in mare, cam tot ce ai scris, dar citind amanuntele...