Despre recesiune, FMI etc

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Sau, cu cuvintele mele: Daca esti angajata mea, imi ceri 5000lei salariu, eu n-am atatia bani, dar ajung la suma asta cu: tichete de masa, tichete de vacanta, telefon, masina de servici...etc-nu toate deodata-astfel incat pe mine sa ma coste, cash, de fapt 3500lei, nu crezi ca-mi convine varianta asta, ca sa nu te pierd? Stimularea corecta a angajatilor buni nu-i floare la ureche, se fac cursuri serioase ca sa inveti asa ceva...

Acum am inteles ce spui tu. Nu plateste impozit pe salariu decit pe 3500 de lei in loc de 5000 de lei, si il costa mai putin. Ai dreptate aici.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
Deficit bugetar inseamna ca sint mai multe cheltuieli decit incasari la buget.

Si se mareste fie
a) programat, cand rectificarile bugetului prevad marirea cheltuielilor, fie
b) neprogramat cand incasarile devin mai mici decat cele prognozate.

In T3, vara lui 2008, deficitul prognozat s-a marit prin rectificare (decalarea -pomana electorala- in avans a maririi pensiilor) - cazul a), in timp ce in T4 deficitul a crescut datorita scaderii incasarilor (criza bat-o vina!) - cazul b).
Citat:

Daca guvernul Boc schimba in decembrie bugetul (care era facut inainte de "criza"), nu mai erau asa cheltuieli si deficitul putea fi mai mic. Nu?

Nu ce? Proiectul de buget al lui Tariceanu prevedea cheltuieli mult mai mari (117 miliarde lei) decat bugetul actual (94 miliarde lei).

Simona, eu am dat doua linkuri oficiale cu cifre concrete la fel de oficiale. Tu cu ce vii sa-ti sustii afirmatiile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Acum am inteles ce spui tu. Nu plateste impozit pe salariu decit pe 3500 de lei in loc de 5000 de lei, si il costa mai putin. Ai dreptate aici.

E mai mult decat atat: nu plateste impozit pe salariu de 5000 lei, tichetele se cumpara din bani ce intra pe cheltuieli, neimpozitati ca profit.
Citeam in lista cu cele 10 masuri anticriza (din articolul propus de Eliza)...va sa zica, neimpozitarea venitului reinvestit (care costa bugetul 3,44 miliarde) e buna, dar neimpozitarea banilor care ajung in Turism, prin tichetele de vacanta (2 miliarde) tot in firme private, nu mai e buna, ca vine de la Udrea...
Vezi? De aia nu (prea) intru eu in polemici politice: nu putem depasi aparentele (in general) si chilotii si sutienele lui Udrea (in special). Da' vrem turism la cote inalte, ca avem tara frumoasa...
Imi cer scuze, nu pe voi sunt eu suparat...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali
Nici Tariceanu, nici Bocu' nici dracu' in persoana nu va putea face economia romaneasca sa mearga corect daca nu pune in miscare niste parghii de EFICIENTA.

Am citit ce ati scris voi pe aici si mi se pare ca cine a inventat tichetele alea de vacanta (ca si tichetele de masa de altfel) nu prea pricepe fraza de mai sus.
Tichetele astea sunt inca o forma de reinventare a rotii varianta romaneasca. Nu vad de ce un angajat in Romania trebuie sa mearga in vacanta unde vrea statul...poate ar vrea si el sa mearga unde-i curat, pretul e bun si serviciile bune? Am fost asta vara la un fel de hotelash in Vama Veche, si la banii pe care i-am dat m-as fi asteptat sa fie apa calda si sa imi schimbe prosoapele (ceea ce evident nu s-a intamplat). Toate reinventarile astea perpetueaza ascunsul dupa deget si neaplicarea unor principii simple de eficienta.
Pe aici singurele "tichete" care se dau sunt pt echipament de protectie (de ex firma zice tb sa porti chiloti de bumbac cand lucrezi pe echipamentul X si bocanci cu varf de otel cand lucrezi pe echipamentul Y, deci iti da un tichet cu care mergi la magazinul A si-ti cumperi).
Daca vor sa stimuleze turismul, de ce nu inventeaza masuri reale de imbunatatire a serviciilor, si atunci s-ar duce lumea de buna voie, nu cu arcanul. Zic si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Nu vad de ce un angajat in Romania trebuie sa mearga in vacanta unde vrea statul...

Nu trebuie. Nu baga statul nimanui pe gat tichete de vacanta.
Dar, daca "statul" acorda facilitati intr-un domeniu si zice ca , cine le vrea, trebuie sa faca cum zice el, care-i baiul? Nu-ti convine, nu iei tichete, si pleci, pe banii tai, unde te taie capul.
Eu merg de 10 ani in vacanta principala in strainatate, pentru ca nu-mi place in Romania, dar nu m-am gandit ca trebuie sa-mi dea cineva bani sa o fac.
Nu cred ca ar trebui comparate metodele si conditiile intre Romania si alte state...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Rufus, eu continui sa cred ca nu vor avea mare succes tichetele de vacanta ale doamnei Udrea.

Si oricum asta nu schimba situatia reala, ca guvernul e plin de incompetenti demagogi care fac un pas inainte si 2 inapoi. Degeaba spui tu ca Boc e ardelean care isi face treaba, treaba lui e sa repete la infinit aceleasi lucruri, e clar cine ia deciziile pe care le trimbiteaza Boc. Basescu nici nu vrea sa schimbe aparentele, nu se ascunde deloc,FMI face negocieri si cu presedintele desi nu ar fi treaba lui in mod obisnuit.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Nu trebuie. Nu baga statul nimanui pe gat tichete de vacanta.

Chiar nu vreau sa ma bag intr-o controversa aiurea, dar eu am inteles asa: eu valorez 5000, patronul ma plateste 3500 si de rstul imi da tichete de vacanta ca asa iese el mai bine. Eu deci ce varinte am? sa-mi gasesc un job de 7000, primesc 5000 in mana si tichetele de vacanta de 2000 le arunc, sau, varianta II, ma duc in vacanta unde ma trimit patronul (cel care-mi da tichetele) si statul (cel care a inventat programul asta).
In discutii partizane de genul ala a zis ala a facut ala a dres nu ma mai amestec, nu mai sunt din pacate la curent cu politica romaneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura
Tichetele astea sunt inca o forma de reinventare a rotii varianta romaneasca. Nu vad de ce un angajat in Romania trebuie sa mearga in vacanta unde vrea statul...poate ar vrea si el sa mearga unde-i curat, pretul e bun si serviciile bune?

Citat:

... eu continui sa cred ca nu vor avea mare succes tichetele de vacanta ale doamnei Udrea.

Nu e vorba nici de varianta romaneasca a rotii nici de inventia doamnei UDrea. In alte tari exista demult, chiar daca nu s-a auzit pana in Canada de ele, si chiar daca e vorba de sume mult mai mici procentual, raportate la salar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

pt tichetele de turism tb sa intre banii in buzunarul cuiva. asa cum au intrat anii de zile(si cred ca inca mai intra, nu mai sunt la curent) banii in buzunarul lui petre roman pt tichetele de masa.

Mergi la inceput

Avmaria, e vorba de o parte din salar pe care il primesti in foma asta, nu de bonusuri de vanzari si nici de o forma de ajutor social (la care cred ca te gandesti tu).
Edit: ideea nu era ca mi-a putit mie in Vama, m-as fi dus si daca ar fi trebuit sa fac dush afara la butoi. Si nici ca toata omenirea de romani merge la plaja in Turcia sau in Grecia sau mai stiu eu unde pt ca sunt snobi sau prosti (deloc, ca noi toti gandesc cu buzunarul si aleg valoarea cea mai buna pt banii lor).
Ci ca, daca guvernul doreste sa stimuleze turismul (o idee f buna de altfel) ar fi mult ma eficient sa bage banii in industrie direct, decat sa-i investeasca pe cai convolute, trecand prin gatul clientului.

Mergi la inceput