Despre recesiune, FMI etc
Raspunsuri - Pagina 5
sirimie spune:
Nu inteleg, de ce sistemul asta de cotizatii e mai bun decit atunci cind angajatorul pur si simplu ii da suma angajatului? Si citi angajatori platesc concediile angajatilor? Eu cred in continuare ca doar statul va "cumpara" tichete valorice pe care le va da pensionarilor, in programele de stat pentru pensionari.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Nu inteleg, de ce sistemul asta de cotizatii e mai bun decit atunci cind angajatorul pur si simplu ii da suma angajatului? |
E simplu. Ca sa nu cheltuie banii in Antalia...ci in Romania.
In rest, daca ai citit legea si tot crezi altceva, n-am cum sa te conving eu...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Eliza5 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Rufus
De unde ai scos-o cu MAREA cheltuiala bugetara? Ca nu imi dau seama... Care este beneficiul turismului nostru? Bani in tara, nu in afara. Logic. |
Eu la stirile de genul asta: http://stiri.astazi.ro/2009/01/26/vacantele-rasfatatei-udrea-cea-mai-scumpa-distractie-anticriza/
ma refeream
"Printre masurile urgente anticriza centralizate de Guvern si care au cel mai mare grad de probabilitate sa intre la calculul bugetului, Guvernul a strecurat o cheltuiala de doua miliarde de lei pentru introducerea tichetelor de vacanta.
Aceasta masura, promovata de Ministerul Turismului, este chiar pe al patrulea loc in topul cheltuielilor privind masurile urgente impotriva crizei economice, depasind finantarile acordate sectorului auto, sumele necesare pentru o eventuala sporire a salariilor bugetarilor (cu inflatia) sau finalizarea capitaliz#259;rii CEC.
Potrivit centralizatorului propunerilor din Platforma comuna de masuri anticriza, Guvernul ar urma s#259; introduca, in procedura de urgenta, tichetele de vacanta.
Distractia ar costa 2 miliarde de lei, dupa calculele Ministerului Finantelor, sau 0,35% din PIB. Procedurile ar urma sa fie derulate de Ministerul Muncii si de Ministerul Finantelor, potrivit actului, insa beneficiarul este chiar promotorul acestui proiect - Ministerul Turismului."
capcaunul spune:
citat din mesajul lui sirimie in T4 din 2008 cresterea a fost de 2.8% fata de aceeasi perioada din 2007. Adica - in octombrie, noiembrie, decembrie cind au ajuns la guvernare cei de acum, se faceau incasari la buget. |
Cresterea economica este una iar incasarile la buget sunt alta. Cresterea economica se estimeaza pe baza productiei industriale, agricole, activitatii in servicii si constructii. In schimb incasarile bugetare se raporteaza exact de ministerul finantelor. Ori aici lucrurile stau EXACT pe dos fata de cum incerci tu sa le prezinti. Adica incasarile bugetare in T4 au fost mult sub cele prognozate, ceea ce a determinat statul (adica guvernul tau iubit) sa se imprumute pentru a acoperi gaura la buget -> deficitul bugetar pe 2008 a crescut in T4 luna de luna, de la 3% estimat la inceputul lui octombrie la 4.8% in final.
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Cresterea economica este una iar incasarile la buget sunt alta. Cresterea economica se estimeaza pe baza productiei industriale, agricole, activitatii in servicii si constructii. In schimb incasarile bugetare se raporteaza exact de ministerul finantelor. Ori aici lucrurile stau EXACT pe dos fata de cum incerci tu sa le prezinti. Adica incasarile bugetare in T4 au fost mult sub cele prognozate, ceea ce a determinat statul (adica guvernul tau iubit) sa se imprumute pentru a acoperi gaura la buget -> deficitul bugetar pe 2008 a crescut in T4 luna de luna, de la 3% estimat la inceputul lui octombrie la 4.8% in final. |
Cind se vorbeste de cresterea economica, se vorbeste de PIB. Daca e recesiune, scade PIB-ul. Adica bugetul. Daca e crestere de 2.8%, PIB a crescut fata de referinta T4 din 2008. Estimarile se fac inainte, calculele se fac dupa - pentru asta procentul asta a aparut acum in martie si nu anul trecut.
Deficit bugetar inseamna ca sint mai multe cheltuieli decit incasari la buget. Daca guvernul Boc schimba in decembrie bugetul (care era facut inainte de "criza"), nu mai erau asa cheltuieli si deficitul putea fi mai mic. Nu?
Despre Andrei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Rufus spune:
citat din mesajul lui Eliza5 Eu la stirile de genul asta: http://stiri.astazi.ro/2009/01/26/vacantele-rasfatatei-udrea-cea-mai-scumpa-distractie-anticriza/ ma refeream |
Ei, am inteles eu ca la stirile de genul asta te referi, dar ma gandeam ca, daca te informezi, o sa intelegi cum sta treaba. Articolul are o nota vadita, o tendinta clara, dar nu de aia ma leg. Daca "distractia" costa 2 miliarde, nu spune cat este venitul (impozit pe profit, tva, impozit pe salarii) adus la buget de unitatile care intra in program si vand servicii pe tichete. Nu-i asa? O fi mai mare venitul asta? De ce nu spune?
Articolul este scris inainte de ordonanta de urgenta si de normele de aplicare, de aceea poate avea scuza ca are inexactitati (eu nu cred ca de aia, proiectul exista, dar hai sa zicem...), de tipul aberatiilor cu derularea prin Ministerele Muncii si Finantelor, sau a pericolelor diminuarii bugetului prin acordarea de "prime" bugetarilor, cand se spune clar ce sume pot constitui acel fond din care se asigura tichetele.
Mi-am dat seama de "tendinta" atunci cand spunea de Cocos si unitatile lui...ce daca Udrea a zis ca el nu va beneficia de acest program, tocmai ca sa nu existe un conflict de interese? Aia nu mai e in articol, nu?
Sa fie clar, nu stiu daca initiativa va avea succes, pentru ca sunt alte "capcane", dar, in ceea ce priveste legea, e beton, dupa parerea mea.
Iti spun si tie, ca Simonei: daca vrei sa crezi altceva, nu am eu cum sa te conving. Dar, macar, hai cu argumente sa discutam...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
sirimie spune:
citat din mesajul lui Rufus nu spune cat este venitul (impozit pe profit, tva, impozit pe salarii) adus la buget de unitatile care intra in program si vand servicii pe tichete. Nu-i asa? O fi mai mare venitul asta? De ce nu spune? |
Eu tot nu inteleg, poate spui tu care sint argumentele. Care este avantajul tichetelor de masa? De ce un patron ar cumpara asa ceva pentru angajati.
Cit despre unitatile care intra in progam, cine poate spune cit cistiga, pentru ca ele isi declara veniturile separat...
Despre Andrei
Rufus spune:
citat din mesajul lui sirimie Eu tot nu inteleg, poate spui tu care sint argumentele. Care este avantajul tichetelor de masa? De ce un patron ar cumpara asa ceva pentru angajati. Cit despre unitatile care intra in progam, cine poate spune cit cistiga, pentru ca ele isi declara veniturile separat... |
Ai spus "tichete de masa"; iti spun despre alea, sau doar ai scris gresit?
Cat despre cat castiga unitatile intrate in program (si, implicit, cat castiga statul impozitand afacerea lor), se fac statistici, identice cu cele care au stabilit ca pierdera la buget, datorita nefiscalizarii sumelor ce merg la constituirea fondului pentru tichete , este de 2 miliarde.
sirimie spune:
Am gresit, vroiam sa zic tichete de vacanta
Despre Andrei
Rufus spune:
citat din mesajul lui sirimie Am gresit, vroiam sa zic tichete de vacanta |
Am inteles.
Uite, inceputul Ordonantei, ca sa vezi scopul:
GUVERNUL ROMÂNIEI
ORDONANTA DE URGENTA
privind acordarea tichetelor de vacanta
Având în vedere criza financiara existenta la nivel global, care afecteaza în principal întreprinderile mici si mijlocii din România, precum si situatia creata de presiunile personalului bugetar de crestere a salariilor,
Având în vedere faptul ca întreprinderile mici si mijlocii, se afla în prezent sub presiunea limitarii posibilitatilor de creditare generata de criza financiara si sunt din ce în ce mai afectate de lipsa de lichiditati din economie ceea ce genereaza si întârzieri în încasarea facturilor aferente marfurilor livrate sau serviciilor prestate în favoarea propriilor beneficiari,
Având în vedere lipsa de forta de munca calificata la nivelul întreprinderilor mici si mijlocii generata de fenomenul de emigrare cu care ne-am confruntat în ultimii ani care a generat deja cresteri salariale importante în sectorul privat în ultimii ani pe fondul cresterii economice si necesitatii de a asigura o forta de munca stabila,
Având în vedere ca în contextul actual generat de efectele crizei financiare întreprinderile mici si mijlocii nu mai au resurse pentru a tine pasul cu cresterile salariale anuntate în sectorul bugetar si risca sa-si piarda angajatii,
Având în vedere investitiile facute de majoritatea angajatorilor în pregatirea fortei de munca; angajate în vederea asigurarii sustenabilitatii întreprinderilor în conditiile concurentiale generate de aderarea la Uniunea Europeana,
Prin introducerea tichetelor de vacanta, Guvernul intervine printr-o masura urgenta în favoarea angajatului, caruia îi cresc veniturile reale si în favoarea angajatorului care are posibilitatea sa acorde angajatilor, alaturi de salariu, vacante în tara;, prin intermediul tichetelor de vacanta, cu rol de recuperare a capacitatii de munca, cresterea productivitatii muncii salariatului si motivarea acestuia pentru a-si mentine calitatea de salariat în repectiva întreprindere, ceea ce va genera stabilitate si eficienta marita la nivelul sectorului privat si în special în cazul întreprinderilor mici si mijlocii,
Având în vedere a toate aceste elemente vizeaza interesul public si constituie situasii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amânata, este necesar a fi luate masuri imediate pentru instituirea cadrului normativ privind acordarea tichetelor de vacanta.
Neadoptarea prezentei ordonante de urgenta va duce la scaderea circulatiei turistice în România, la cresterea ratei somajului, aspecte care implicit vor genera un impact negativ asupra întregii economii,
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia României, republicata
Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta...
Sau, cu cuvintele mele: Daca esti angajata mea, imi ceri 5000lei salariu, eu n-am atatia bani, dar ajung la suma asta cu: tichete de masa, tichete de vacanta, telefon, masina de servici...etc-nu toate deodata-astfel incat pe mine sa ma coste, cash, de fapt 3500lei, nu crezi ca-mi convine varianta asta, ca sa nu te pierd? Stimularea corecta a angajatilor buni nu-i floare la ureche, se fac cursuri serioase ca sa inveti asa ceva...