Despre recesiune, FMI etc

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Pai daca se fac toti pfa cine mai creaza locuri de munca? Ne facem tot poporul pfa?

Poate recitesti ce am scris, dar mai incetut: pentru oameni care tin firma doar pentru un salariu(doua), asa cum ai spus tu, si nu doresc "sclavia" la stat sau la un privat, exista si alte variante decat firma. Asta nu inseamna sa ne facem "tot poporul pfa", ca nu tot poporul suntem prietenii tai cu firme pentru un salariu.
In ceea ce priveste firma ta creata pe promisiunile altora, ai solutia suspendarii pe o perioada de maxim trei ani, timp in care nu desfasori nici o activitate in mod legal (logic, nu platesti nici suma forfetara) si, evident, te gandesti ce faci cu ea, poate apar noi oportunitati; radiatul este o solutie extrema si, cred, vorbesti de ea pentru ca nu stii exact ce inseamna. Ca altfel te-ai mai gandi.
Eu te sfatuiesc, de altfel, sa te gandesti de doua ori inainte sa faci ceva in domeniul asta si musai sa te informezi, pentru ca nu poti sa dai vina mereu pe "astia care te ingroapa din fasa".

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Dar tu cand ai avut firma cu cati angajati ai inceput? Ai angajat inca de la inceput vreo 10 nu?

My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Cind incepi o firma, ce cifra de afaceri ai? Nu zero? Nu ai nevoie de finantare ca sa incepi?

Simona, incepi si tu sa o scalzi...
Cifra de afaceri "0" nu exista. Inca din prima luna de activitate ai o cifra de afaceri, mare, mica, cat este, pentru ca altfel nu incepi activitatea, intelegi? Activitatea incepe odata cu depunerea formularului prin care anunti inceperea activitatii. Si doar nu-i nimeni nebun sa anunte inceperea si sa stea ca boul pe coada, fara activitate.

In ceea ce priveste finantarea...nu inteleg ce vrei sa spui...normal ca-ti trebuie finantare, depinde de domeniu. Eu nu am auzit de afacere care sa inceapa nefinantata...dar ce legatura are cu suma forfetara?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Si inca o precizare ca poate nu ai inteles ce am vrut sa zic. Majoritatea incep o afacere de la 0 si se dezvolta IN TIMP, si bineinteles ca faci o firma cu gandul ca te dezvolti, nu ca ramai la nivel de 1 salariu sau 2. DAR, nu cred ca trebuie sa fi taxat daca nu reusesti acest lucru.

My baby...to come

Mergi la inceput

Citat:

Dar tu cand ai avut firma cu cati angajati ai inceput? Ai angajat inca de la inceput vreo 10 nu?

Nu, doar 4. De ce intrebi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Nu, doar 4. De ce intrebi?

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Ma gandeam eu ca poate nu ai inteles. Ti-am explicat mai sus punctul meu de vedere.

My baby...to come

Mergi la inceput

Citat:

Si inca o precizare ca poate nu ai inteles ce am vrut sa zic. Majoritatea incep o afacere de la 0 si se dezvolta IN TIMP, si bineinteles ca faci o firma cu gandul ca te dezvolti, nu ca ramai la nivel de 1 salariu sau 2. DAR, nu cred ca trebuie sa fi taxat daca nu reusesti acest lucru.

Pai, cred ca asta e si intentia guvernului: sa reduca numarul celor care se vor cu orice pret "patron de firma" si sa ramana cei care se gandesc serios ce inseamna asta.
Pentru cei care vor sa incerce ceva pe puterile lor, sa inceapa cu ceva ce le da mana, si daca mana lor le da mai mult, sa se dezvolte.
Cu alte cuvinte: vrei responsabilitati mici, te rezumi la ceva mic. Vrei palarie mai mare, pai iti trebuie si cap sa bagi in palaria aia, nu?

Singurul lucru cu care sunt de acord cu voi este (am mai spus) momentul in care vine acest sistem de impozitare. Cat despre necesitatea lui...hai sa nu ne mai ascundem dupa degete.

Mergi la inceput

Eu personal nu cred ca incalzeste pe nimeni titulatura de "patron de firma", chiar nu cunosc pe nimeni care sa fie mandru sa isi zica "patron". Toti cunoscutii mei muncesc de dimineata pana seara si chiar daca sunt "patroni" se imbraca in salopete si zugravesc, pun faianta, parchet etc, cauta lucrari peste tot pe unde se poate...Chiar nu au deloc atitudine de "patron". Firma si-au facut pentru ca nu au avut calificare in domeniul asta ca sa se poata face pfa, dar au invatat. Numai un om frustrat se poate gandi ca cei ce detin o firma au cautat numai titulatura de "patron" (sa nu o iei personal, combatem ideile nu persoanele :))

My baby...to come

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Rufus, eu nu pot sa inteleg ceva. Tu spui ca ai firma si ca nu iti merge. Si esti de acord sa platesti statului inca si mai mult decit platesti acum pentru firma ta. De ce? Ti se pare ca platesti prea putine impozite, mai ales daca ai 4 angajati?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Sirimie, Rufus spunea intr-un post anterior ca a dat faliment , nici eu nu ii inteleg atitudinea. Daca era bugetar mai ziceam...

My baby...to come

Mergi la inceput