Despre recesiune, FMI etc
Raspunsuri - Pagina 14
b.nica spune:
Capcaunule nu inteleg,cine a dispus dupa bunul sau plac de finantele tarii, guvernul sau mandataru?
Ma intreb cum de mai au curaj cei ce sustin guvernarile de pomina de pana acum sa comenteze consecintele dezastrului.
capcaunul spune:
Intr-adevar ar fi fost mai nimerit un Burebista care sa fi taiat vita-de-vie pofta de consum in ultimii ani. Dar cin' sa fie nebunul care sa-si taie procentajul electoral odata cu asta?
Tristul adevar, dincolo de orice nuanta politica, este ca platim acum, cu varf si indesat, propria noastra lacomie. Politicienii care s-au perindat pe la palate nu sunt decat oglinda propriilor noastre metehne. Am fi intrat in belea si daca criza mondiala nu ar fi inceput. Poate ceva mai tarziu si ceva mai lent dar oricum am fi intrat. Caci nu exista chef fara nota de plata. Si cu cat bautura a curs mai mult cu atat nota de plata mai mare si trezirea din betie mai dureroasa.
b.nica spune:
Nu cred ca apetitul pt. consum al romanului este argumentul unei economii falimentare!
Ar trebui sa fie invers; daca s-ar fi gasit oameni priceputi care sa regleze parghiile economiei dupa cerinte si ar fi impulsionat productia proprie am fi avut locuri de munca si piata ar fi mers fara probleme.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Eu tot mai sper ca vor da socoteala odata aceia care au actionat impotriva natiei.Macar istoria sa-i puna la stalpul infamiei!Dar cine mai este interesat de Istoria Romaniei? |
Nu spera. Nu vezi ca, indiferent de culoare politica, toti spun ca sub "domnia" lor tara a inflorit ca la nimeni altii?
Regret (din suflet) sa spun ca, sub PSD, care au furat incredibil, s-a dus cea mai buna politica economica. Si daca am ajuns sa spun asta, inseamna ca ultimii 4 ani m-au dat gata. Nu numai ca s-a furat, dar politica economica a fost infioratoare. Mie imi seamana cu mojicia hotilor fara onoare (da, exista si aceasta) care, dupa ce fura ce-i de pret dintr-o casa, sparg restul si se c...in mijlocul camerei. Sau dau drumul la apa...
Simona, nu te supara, eu nu-ti pot spune raspandac, dar la acest subiect (al tau, de fapt) faci (aproape) doar propaganda (fara date) pro PNL si anti PDL (de ce nu si anti PSD?). In aceste vremi, chiar nu conteaza cine-i la putere (politic), ci cine-i mai destoinic, ca persoana. Eu vad ca nu-s toti destoinici, dar chiar nu am nici o putere.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
ina_nz spune:
citat din mesajul lui Rufus In aceste vremi, chiar nu conteaza cine-i la putere (politic), ci cine-i mai destoinic, ca persoana. Eu vad ca nu-s toti destoinici, dar chiar nu am nici o putere. |
Mare adevar...in aceste vremuri chiar nu conteaza cine e la putere....poa sa fie si fascistii.....trebuie doar sa actioneze cu toate puterile la contracararea efectelor crizei.
Discutam cu colegii ieri la serviciu despre noii nostri guvernanti (in NZ au avut loc alegeri de curand si in sfarsit "doamna-barbat bine" si Labour Party-Liberal au fost inlocuiti cu National Party-Conservator) si toti constatam ca nu prea au posibilitatea sa isi aplice masurile propuse in campanie pt ca sunt nevoiti sa lupte cu criza. Tot ce au facut pana acum au fost masuri de protectie sociala pe care de obicei le astepti de la un partid liberal, nu conservator. Dar nu prea au incotro....si vad ca au si sustinere din partea opozitiei cat se poate. Am senzatia ca parca au ajuns toti la un armistitiu politic pt perioada de criza ...... probabil ca se vor ataca din nou aprig cand criza se v-a mai atenua.
In Romania nu stiu ce se intampla dar parca se afla cazuta intr-o falie atemporala.... avem Romania si restul globului....criza acolo ori nu se simte ori nu sperie pe nimeni ca parca toti au alte preocupari mult mai importante. Tot globul strange cureaua ..... romania in declaratiile politicienilor n-a fost niciodata mai frumoasa si mai infloritoare.
Acu mutandu-ne putin la mica noastra comunitate virtuala....toti cei de prin patru zari parem sa fim de acord ca putina decenta si cumpatare n-ar fi rea.....marea majoritate a fetelor din Romania nu pare sa renunte nici la etichete de firma, nici la bone/menajere/bucatarese, nici la concedii peste hotare, toti lucreaza in multinationale cu mii de euroi pe luna. Mai ca-ti vine sa-ti faci bagaju si sa ceri sa emigrezi inpoi in romania....prea pare bine.
Situatia aste e clar artificiala......nu se explica economic....care o fi treaba?
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
Guestus spune:
citat din mesajul lui ina_nz Acu mutandu-ne putin la mica noastra comunitate virtuala....toti cei de prin patru zari parem sa fim de acord ca putina decenta si cumpatare n-ar fi rea.....marea majoritate a fetelor din Romania nu pare sa renunte nici la etichete de firma, nici la bone/menajere/bucatarese, nici la concedii peste hotare, toti lucreaza in multinationale cu mii de euroi pe luna. Mai ca-ti vine sa-ti faci bagaju si sa ceri sa emigrezi inpoi in romania....prea pare bine. Situatia aste e clar artificiala......nu se explica economic....care o fi treaba? |
spune sincer ca nu ti-ar place sa auzi ca o duc rau si apoi sa apari sa le trimiti niste ajutoare ..si sa le spui "v-am spus..cumpatare cumpatare cumpatare"
si misterul cu artificialul este ca...10% dintr un popor o duce bine si in caz de razboi...si de criza...si de ce vrei tu. si 90% trage.
parte din aia 10% din ro sint aici si scriu si te enerveza pe tine.
iar tu in NZ faci parte din aia 90%..care trag tare
nu crezi tu...dar asta e adevarul.
Rufus spune:
citat din mesajul lui ina_nz Situatia aste e clar artificiala......nu se explica economic....care o fi treaba? |
Romanul renunta greu la lucrurile cu care s-a obisnuit in ultima vreme. Am auzit o stire incredibila, in ianuarie 2009 vanzarile in supermarket-uri au crescut, daca nu ma insel, cu 30% fata de ianuarie anul trecut...si tu vorbesti de strans cureaua?
In vremuri de criza, exista politici specifice, cum ar fi micsorarea taxelor, impozitelor, pentru ca lumea sa suporte cat de cat recesiunea, care e reala...dar asta inseamna sa ai bani, osanza, la noi nu-i posibil, cresterea a fost pe hartie si ce sa vezi: noi marim impozitele. Si, peste toti, vin cei ce protesteaza in strada, care vor bani. Nene, cat de prost sa fii sa-i ceri unui mort sa se ridice si sa mearga?
Toata lumea stie ca romanul e prost negustor, ca n-avem traditie, noi sa muncim (ma rog, pe vremuri), sa bem si sa ne veselim. Dar sa persisti in prostie, este peste puterile mele de a intelege. Peste tot sunt reduceri, in toate domeniile, la noi toate se scumpesc. Altii vand si masini la jumate de pret (ma rog, vand doua, la pret de una, sa scape naiba de stocuri, sa faca altele, sa aiba ce lucra oamenii, macar la jumate), la noi nici macar alimentele de baza nu-si reduc valorile.
Orice producator se plange, dar nu face nimic ca sa lase din pret. Se inchid afaceri pentru ca nimeni nu are de gand sa castige doar sa nu moara, o perioada de timp: mai bine moare, dar nu lasa nimic.
Pana si in piata, locul unde, teoretic, legea concurentei regleaza preturile, auzi vanzatori care spun ca"mai bine arunca marfa, decat s-o dea pe degeaba"...
Criza se simte si in Romania, numai ca aici e rusine sa spui ca nu mai poti, dupa ce te-ai laudat cativa ani ca esti cineva. Paradoxul este ca cei care inca mai au se plang non stop, iar cei care mai au doar chiloti pe ei, isi pun blana cea scumpa (cumparata in perioada de glorie) si ies pe floaster, ca de obicei. Totul e sa nu bata vantul, sa le ridice poala...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
sirimie spune:
Eu nu cred ca ridic in slavi PNL la topicul asta. Eu vreau sa discutam despre recesiune, dupa cum zice titlul. Daca vroiam sa discut anti PDL faceam un topic anti PDL.
Indiferent cine e la guvernare, daca va fi sau nu recesiune e grav si important.
Dar aparent nu e interesant sa vorbesti despre recesiune si criza, sa raspunzi la intrebari directe, e mai palpitant sa spui "ia uite ce prieteni ai" si sa dispari p'orma fara sa argumentezi nimic. Ma refer la ce atitudine are capcaunul pe aici. (desi nu cunosc personal pe nimeni din PNL, nu am asa prieteni distinsi)
De ce nu se discuta despre datoria privata externa, despre ce crede despre imprumutul cu FMI, etc? Asta mi s-ar parea interesant, sa inteleg si eu mai bine ce se intimpla pentru ca am si eu de tras.
iileana, de ce nu vorbesti despre buget? Toata lumea se "pricepe" bine la buget, nu-i asa, numai ca pe linga, ca si in multe alte cazuri. Eu nu sint economist, asta mi-ar placea sa inteleg, cum se explica cifrele pe care le spun astia si ce sa cred despre ce urmeaza - cu influenta directa in propriul meu buzunar.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
Rufus spune:
citat din mesajul lui sirimie De ce nu se discuta despre datoria privata externa, despre ce crede despre imprumutul cu FMI, etc? Asta mi s-ar parea interesant, sa inteleg si eu mai bine ce se intimpla pentru ca am si eu de tras. |
Pai da, mai, Simona...dar, daca unii spun ca e buna o masura sau alta (inclusiv imprumutul FMI), tu spui ca nu crezi. Acum nu spun eu ca-i bun ce zic eu, dar daca afirm ceva si argumentez, tu replici ca n-ai incredere, alt argument n-ai (decat experienta amara de pana acum-ce-i drept, un argument temeinic). In plus, negi o realitate, numai pentru ca e legata de PNL (de aici ti se trage "partizanatul" politic, in opinia mea si a altora), ceea ce nu-i corect, pentru ca nu mancam PNL pe paine si nici PSD si PDL la cuptor. Asta-i discutie, din care poti intelege ceva?
sirimie spune:
Rufus, cred ca m-ai inteles gresit.
Nu am declarat eu ca m-ai convins cu tichetele alea de vacanta?
Nu am spus eu ca toti sint de parere ca acordul cu FMI e bun?
Cit despre datoria externa privata de care tu vorbeai, eu te-am intrebat ceva si nu mi-ai raspuns. De ce trebuie sa te cred daca nu argumentezi?
De ce spui ca indiferent ce zice oricine eu spun ca nu are dreptate si ca numai PNL face/a facut bine? E gresit!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13