PROBLEME GRAVE DE DEGLUTITIE-HELP***CAP2***

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna fetelor
eu azi iar sunt solo acsa...si imi fac de cap la calc si pe forum
wnimra, eu am auzit de la o mamica ca ii da bani, ceea ce

dar probabil ca tot noi le invatam asa ceva
stiu ca anul trecut aveau o kineto super buna dar a plecat nu stiu unde
eu nu mai plec la sibiu pt ca dupa cate mi-a spus vera fac vojat de 2 ori pe zi si atat si cred ca , cheltuiala e mai mare decat aici daca voi face de 2 ori vojta. cu mirela , daca ne ia, vom face vojta.
sa stii ca eu ii dau ioanei oscilo din luna octombrie, anul trecut, saptamana de sapt, si nici o problema majora pana acum.
med de fam de aici ne-a spus sa avem grija de virozele astea urate si i-am zis ca iau oscilo si a zis ca e bun.
eu am fost racita de abia ma miscam, dar ea nu a luat de la mine.
poate nu da roade la toata lumea.
asa ca du-te si vezi pe unde poti sa faci kineto si continui si la dana. eu de asta am plecat din cta . nu-mi permiteam zilnic la dana dar aici mai prin 2 sapt si mai sunt centre unde faci cu 1 mil 2 sapt kineto si masaj chiar daca nu e vojta.
eu te sfatuiesc sa incerci si techirghiol, macar pt apa , sa innoate alex. ambulatoriu ma refer
eu asa aveam de gand sa fac dar cica era prea mica pt apa de acolo
sa vad ce reusesc in buc si poate vin in cta sa fac si la techirghiol
va pupam
dana e inca la sibiu, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

buna seara fetelor!

mdanicoleta- asa e sa stii cu sibiu,e mai multa cheltuiala decat gimnastica,parerea mea ca daca ai unde sa faci aproape de casa ,nu se merita sa te duci pana acolo pentru 2 sedinte.
asa si eu o sa incerc dupa ce vin de la buc sa ma duc si eu aici la noi sa vad ce se face,ca am aflat ca avem si noi un centru unde se face kineto si fizio si hidromasaj,si asa e mai aproape de casa;da sa vad daca imi place cum se lucreaza,numai ca aici la noi trebe sa trec mai intai pe la protectia copilului si apoi sa ma duc acolo,ca cica trebe sa imi dea astia ceva la mana ca sa ma pot duce.
si asa mai completez timpul pana la uermatoarea programare la buc.
wnimra-vroiam sa te intreb ca nu mai stiu daca ai scris ceva de orteze;alex are orteze sau a avut?treba e ca andrei trebe sa la poarte da nu sta cu ele ca da prea mult din picioare si ii aluneca si din 5 in 5 min trebe sa le desfac si sa i le pun din nou.
adica fac un apel la cineva care a avut orteze si i-au ramas mici ,daca le poate dona pentru andrei?
ce ma enerveaza ca am dat 350 de lei pe ele si nici macar nu poate sta cu ele,si talpa lui nu arata grozav,asa ca avem nevoie sa purtam.
de 3 zile andrei a mancat vegetarian-ciorbita de stevie si spanac inabusit cu ficatel,ca asa e primavara,nu/?
fetelor hai ca mai vb ca trebe sa ii fac laptele lui andreisi sotul vrea sa se uite la meci pe gsp la PC.
va pupam pe toate si asteptam vesti de la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heer spune:

buna fetelor!
madalina,ma bucur fff mult pt Alex si tine,va merge la gradice frumos!ma gandesc si eu la gradi dar nu am unde sa-l duc pe adam acum..e inca micut..dar are nevoe de prieteni.Nu ma surprinde deloc faptul ca alex e un copil inteligent,eu crd ca toti copii au calitati doar ca au nevoe sa fie intelesi..,la noi a fost mai usor pt ca adam a vorbit repede din fericire,si a spus ce vrea si cum.
Eu asa am facut cu copilasul meu ,am vorbit cu el ca o moara stricata decand sa nascut,ii spun tot ce fac ,cum fac,ii explic si vad ca intelege si memoreaza bn,sunt sigura ca si copii vostri sunt la feldoar ca nu se pot exprima inca foarte bine.De exemplu:mergem sa facem bae si ii spun "uite deschid apa de aici ..uuu e fierbinte,dam si apa rece de aici si sapunel pt par si ...asta pt copilasii mai mici decat al meu.
Mdanicoleta,dupa cum am mai spus Adam ,nu a mai facut progresecu polipi,operatie si de o sap suntem raciti amandoi de nu ne ajung servetelele.dDe mers..a facut pasi pe la 9 luni,asa il tineam eu si el topaia,si cred ca intaii s-a tarat (fara sa puna genunchiul sau cotul)si mai tarziu a stat in fundulet.Apropo,am vazut ca vb de statul in sezut,Adam a invatat sa stea in sezut asezat turceste,cu piciorusele lotus,la inceput un minut,2,3uite asa..din mic se face mare si di din slab tare(la noi un pic mai incet)Eu mai stiu ca nu-i indicat sa tii copilul in sezut daca el nu poate ca face scolioza,cel mai bn e pe burtica pt ca intareste muschii spatelui.Eu din pacate l-am tinut pi adam la colt si sprijinit vreo2-3 luni inainte de a pute el sa stea si are spatele incovoiat...asa ca aveti grija.Fiecare doctor cu ale lui dar nu-i corect,eu m-am fript cu puiutu meu.
Andru_mami,in ucraina am fost si noi,vrem sa mai mergem,se lucreaza intensiv,bn,copii si parintii sunt tratati cu respect,intelegere,sunt PROFESIONISTI.din pacate e f scump.
va pupacim si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

buna fetelor

Alex tot nu mananca decat asa cand are chef , in rest sare din scaun si intoarce capul iar toata mancarea se risipeste peste tot inclusiv pe el.Nu stiu de unde pot avea atata rabdare, cu toate ca ma enervez rau stiu ca tre sa merg inainte.
Heer o sa treaca si raceala, nu mai zic ca imi pare rau ca nu te consoleaza cu nimic, asta este, trece un sezon , vine altul, toti racim dar la noi ca si la alti parinti care au copii cu nevoi speciale o raceala este de-a dreptul o aventura.Dar sa vezi ca dupa ce trece o sa sara din faza de platou si te va surprinde cu ceva placut de o sa te miri ca nu stii cand si cum a recuperat.Este minunat ca Adam vorbeste, mereu ma intreb cum era sa ma inteleg cu Alex asa.Poate ca o sa vina si vremea aceea sau poate nu, nici nu vreau sa ma mai gandesc pana nu o sa avem macar 2-3 ani de logopedie.Au reusit alti copii sa recupereze de au surprins o lume intreaga, asa ca astept sa ne surprinda si al meu copil cu o vorba doua.
In seara asta i-am facut baie, mama ce scandal, tipa de cand a intrat in cada, stie ca urmeaza spalatul pe cap si nu ii convine, asa ca o tine lala pana la momentul cu pricina, era si obosit, nu avea chef de alte jocuri.Apoi cand a mancat valeleu , nu nu si nu , cu ce vrea sa traiasca? ca eu nu mai stiu.
Andru_mami am dat ortezele, le-am dus la dana la terapie ca sa le ia cineva care are nevoie, dar sincer nu sunt deacord cu chestia asta, lui Alex ortezele au fost facute fix pt piciorusele lui, cu gips, nu cred ca sunt multi copii care au aceleasi pr ca Alex.Mai bine le faci prin casa de asigurari, deconteaza toata suma, decat sa iei de la cineva si sa nu stii exact pt ce au fost facute sa corecteze.Incearca sa le strangi pe ale lui Andrei cat poti de bine, eu ii fixam piciorul apoi fixam prima banda adeziva de la mijloc, apoi ii scoteam degetelele ca le tinea incordate si trageam banda , ultima era cea de sus si le trageam la max, cel putin 2 ore nu le misca.
Mdanicoleta m-am gandit si eu la varianta cu bani, o sa vad la fatza locului dar m-am saturat sa dau spagi, m-am inrait, pt ca cu spaga in mana, si nu era putin, mi-am luat-o cu Alex la nastere, aia a fost de-a dreptul dobitoaca, ori prea obosita+dobitoaca, treaba este ca Alex a avut si va avea de suferit.Asa ca daca ma flituieste jur ca o dau in judecata , doar ca sa ma mai racoresc, plus reclamatie la protectia copilului ca la toti le este foame, si prima data ii zic in fatza ca nu imi pasa de locurile ei daca nu ne ia o sa ne vedem la stirile de la pro tv.Sper ca totul sa fie bine, sunt o fata cu capul pe umeri si cu cei 7 ani de acasa dar am si eu limitele mele.
Am un dobitoc de vecin, sta la 8 si eu la 7.De ziua sotului eram cu niste prieteni si nu faceam galagie mare, vorbeam radeam, mai mult o sueta, copilul dormea la el in camera, normal ca eram linistiti si asta bum bum cu piciorul in tavan ca disperatul, era sambata seara.In fine trece incidentul omul nu mai saluta cand ne intalneam cu el, eu mi-am vazut de treaba si salutam in continuare.Plecam intr-o zi de acasa si asta da sa intre in lift la noi la 7, ne vede si tranteste usa, normal ca am iesit si l-am intrebat de ce nu saluta, de ce isi permite sa bata la noi, mai multe, el nervos ne zice:''voua va mai arde de baute si distractii in situatia voastra?''- si arata cu mana spre Alex care era la mine in brate, sa mor de nervi, l-am intrebat insistent ce situatie avem noi, ca sa priceapa si capul meu.Mentionez ca sotul meu este un pacifist inarait, zodia pestelui, calm , iubitor de cai verzi pe pereti si genul cainele latra ursul trece, ... na ca ursul/sotul iese din lift si ii baga mana in gat lu' vecinu smekeru' si il impinge, l-am tras si disperata i-am zis ca nu se merita si sa se potoleasca, bine ca eram in lift, ca poate cadea boul pe scari si nici nu vreau sa ma mai gandesc.Morala: eu am crezut ca atata timp cat ne traim viata fara sa parem afectati si disperati de povestea cu Alex este ok, din greu am incercat sa nu ne izolam, sa iesim , ne distram cat putem, primim oaspeti, nu suntem dubiosi cu muzica la max toata noaptea...nu am crezut nici o clipa ca restul lumii se asteapta ca noi sa ne bagam capul sub pat si sa ne plangem de mila, auzi la el ''situatia mea''.Pai eu nu am dreptul la viata? sau copilul meu la o viata normala? ce sa ma mai agit , idiotul are baiat si nepot dar s a certat cu fisu si nu vb de ani..asa ca pe noi oricum ne vede cu ochi rai.Ne-a zis ca de ce nu dormim si ca stie unde lucreaza sotul meu, balarii , Mihai i a explicat intr-o romaneasca veche ce crede el si gata.Dar cati mai sunt ca ''vecinul'' care ne vad exact asa, o familie cu un copil handicapat care in loc sa isi planga de mila ies prin restaurante baruri si isi traiesc viata ca restul de pe planeta.
Am un gust amar si imi este sila IAR ca traiesc in Romania.
Cred ca o sa mai vin cu povesti din cripta pt ca se incalzeste si o sa iesim in parc, sincer nu ii doresc nimanui sa ma intalneasca in asemenea situatii si sa isi bata joc prin gesturi priviri sau comentarii de Alex.

Va poop si ne mai auzim.

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

buna!

wnimra-sa stii ca iti dau perfecta dreptate si toti oamenii astia fara scrupule merita sa fie tratati asa.numai daca arfi in situatia noastra atunci poate si-ar da seama prin ce trecem noi,dar in rest stiu decat sa te judece.fiecare parinte care are o situatie ca a noastra sufera mult,mult mai mult decat si-ar imagina ei ,cei fara probleme,dar acum nu inseamna ca trebuie sa ne punem latul de gat,nu?
daca noi nu ne pastram starea si nu ne ridicam singuri moralul,atunci nici pe copii nu i-am mai putea ajuta.si la noi se uita oamenii la fel,nici nu apuc sa ies din curte ca trebuie sa se gaseasca cineva sa ma ia la intrebari.dar atata timp cat nu vine nimeni sa imi creasca copilul sau sa imi dea bani sa ii iau mancare ,am lasat rusinea si bunul simt la o parte si le-am spus ce am simtit si in fond ce meritau.
cat despre orteze o sa incerc sa i le strang bine pe astea,ca si pe astea tot prin casa de asigurari le-am facut ,dar tot a trebuit sa mai platim 350 de lei ca au fost f scumpe,de la ortotech din buc.
fruntea sus si lupta pentru copilul tau cu orice arma si cu oricine.si cei care rad de noi sa se inchine la d-zeu sa nu treaca prin asa ceva niciodata.
pupici pentru alex si pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heer spune:

Madalina..ce sa zic,sunt oameni care nu se plac nici pe ei,se vede clar ca asta e cazul vecinului tau,din nefericire sunt si persoane care au uncopil cu probleme dar nu se sfiesc sa rada de altii....in viata asta intalnesti persoane care te surprind ff neplacut.trece si asta.Eu personal te admir sincer,esti o luptatoare.eu personal am perioade de "lasama sa te las
"si nu-i bn pt nimeni,poate pt linistea sotului.
Printul meu,astazi a facuto de oaiede dimineata nu avut apetit cu toate ca-mi pusesem sperante mari,eram toti la masa si am crezut ca o sa i se faca si lui pofta,nu a vrut sa faca exercitii,a urlat cat a putut,si a adormit la amiaza inainte de vreme.Ma intreb :ce-mi mai pregateste?Sper sa fie de la vreo masea.Apropo Alex cate maselute are?adam are acum 5.
va pupic!
Mdanicoleta,ce mai faceti voi?

Mergi la inceput

buna seara!

heer-vroiam sa te intreb daca pot pleca in ucraina cu formularul e 112,ca altfel nu imi permit sa merg sub nici o forma si poate asa si-ar mai da ssi andrei drumul la miscari.noi facem in fiecare luna la buc cate 2 sapt si mai fac si acasa da tot are o evolutie lenta.cat dureaza recuperarea acolo,cat timp te tine?si un pret aproximativ cat costa?
pupici si mai vb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna seara vera
sa stii ca eu am vorbit cu o mamica care a fost o data in ucraina, a zis ca nu merita cei 3000 de euro 10 zile si era programata sa se mai duca si a renuntat. fata are tot ca ioana si alex , extrapiramidal
wnimra, vorbesc de ioana 3 de la dana. asa mi-au spus mie
va pupam
si eu imi doream mult sa ajung si ma gandeam cum sa fac rost de atatia bani ca nu da rezultate decat daca te duci de mai multe ori. din ce stiu eu extrapiramidalii recupereaza fff greu. adam nu e extrapiramidal si de aceea el la varsta asta are achizitii. din ce spui tu e posibil sa aiba si andrei extra. dar incercarea moarte nu are
va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Buna

Mdanicoleta o stiu pe Ioana 3, dar nu i-am mai vazut la Dana chiar o sa o intreb maine.Si noua ne-a zis la fel sa nu dam banii aiurea ca este doar terapie si atat, nimic fabulos care sa il faca pe Alex( repet pe Alex , pt mamicile care mai citesc pe aici) sa recupereze in 10 zile ce nu recupereaza la Dana.Ioana era la fel de grav ca Alex, pt restul copiilor zic ca merita , acum depinde de fiecare.

Heer, Alex are tot prin gura, cred ca mai sunt doua maselute dar acelea ies pe la 5-6 ani si raman definitiv , nu le mai schimba.
Va multumesc pt sustinere in problema ''vecinul idiot'' , vroiam sa ma descarc si nu gasesc atat de usor pe cineva care sa aibe timp sa ma asculte , aici pe forum sunt parinti ca si mine si cand au chef si timp intra citesc si poate ma incurajeaza.

andru_mami o firma pt orteze, au deschis si in constanta dar sunt din bucuresti, ortoprotetica , preturi rezonabile , lucreaza cu casa.Am dat pe ghetute 2 mil si putin , pe orteze 3 mil parca.Vreau sa ii mai fac si o sa lucrez cu casa ca sa nu mai platesc.Eu am fost multumita de ei , sunt recomandati de terapeuta mea.

Asa... cred ca Alex isi bate joc de mine.In seara asta a mancat destul de greu , multe figuri si sarea incontinuu, sotul meu chiar l-a certat un pic si ma enerva ca se abtinea sa nu rada, alex tot un zambet deja facea pe eroul care fenteaza lingurita.Eram pachet de nervi.Cat il mai tine??? Ca este perfect sanatos.

pooop fetele

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

buna seara!

mai nu ma astept sa fac minuni nici in ucraina ca doar aici facem de la 2 luni si rezultate mai incet,dar ma gandeam si eu ,stiti voi cum e,plus ca nu dispun de banii astia.mi-a zis TINA ca o sa imi dea un cd cu gimnastica care se face acolo,il are si ea de la o mamica care a fost si a filmat,dar mi-a zis de atunci ca nu e nimic mai deosebit ca aici.asa ca luni fetelor va parasesc pentru 2 sapt,mergem la internare,si o sa imi fie dor de voi,dar ma intorc si recuperez.
cat despre orteze sa stii ca astazi i le-am pus pe alea care le am si i le-am starns mai bine si vad ca sta cu ele.astazi am fost ocupata ,am avut si musafiri-o prietena cu copilul si am tras chiulul pe aici.
nicoleta-cum ii mai este ioanei de la lactoza?fetelor hai ca mai vb ca mai am niste vase de spalat si nu suporta amanare.

Mergi la inceput