PROBLEME GRAVE DE DEGLUTITIE-HELP***CAP2***
Raspunsuri - Pagina 17
wnimra spune:
adriana ti-am raspuns la celallat subiect
sunt putin disperata , imi doresc unele raspunsuri si din pacate nu le am , asa ca le cer de la parinti care au un copil ca alex ca sa nu mai compar, fug de comparatii pt ca ma deprim si imi stric tot echilibrul sufletesc.Da mai tin minte reclama.
mdanicoleta eu nu stiu ce naiba am citit dar nu mi-a placut deloc , deaia cer raspunsuri la intrebarile mele tampite.Oricum sotul tau este prea tare si are maaaare dreptate ,... da domne' ei au limba prea mare , asa zic si eu , nu are loc sa mai mestece si altceva, restul diagnosticelor sunt pure inventii.
andru_m copilul tau este un petrecaret , sper sa puteti tine pasul cu el si sincer pe mine ma sperie cat mananca , i-am povestit lui alex cat papa bebe Andrei si a lesinat ....daca se apuca fimiu de papat asa bine ma imbolnavesc de fericire.Mihai a venit acasa cu pizza super buna , nici macar nu a vrut sa o miroasa , nu mai zic sa puna limba pe ea.
pooop si fug ca tipa omul la mine
http://community.webshots.com/album/562999251nDJbru
andru_mami spune:
un pic de aer liber nu strica nimanui,nu?asa ca ai liber la distractie mada,de fapt toate avem dreptul,nu?
bai sa stii ca si amicii la care am fost tot asa au zis,ca daca ii datea atat inebunea,daca vede ca nu mananca ea nu mai insista ca daca ii vine rau?a zis ca am mare curaj si eu m-am si tinut de el sa pape cat mai mult si bine,de fapt toate vrem acel;asi lucru,nu? http://family.webshots.com/album/573480759HwBCSK
heer spune:
DOAAMNEE CE DE-A POVESTI FRUMOASE CITESC PE AICI!CU PAREREA NU POT SA-MI DAU NU PENTRU CA ADAM ARE NUMAI TETRAPEREZA,SLAVA DOMNULUI,DAR CE VAD EU AICI CA PAPA COPILASII VOSTRI,SI CAT PAPA MAI ALES...DOAR SPER SA VAD SI EU FILMUL AST FECEORUL MEU.
DA AM SI EU O INTREBARE:ARE CINEVA UN COPIN CU TETRA,CARE MESTECA FFF BN DAR NU MANANCA NIMIC?ADAM LA 3 ANI ARE 11 KG/90CM.ARE POFTE,DE GENUL""VREU BROCLI",VREU PUIUT,CARTOFEI""GUSTA DE 2-3 ORI SI DECLARA"GATA M-AM SATURAT.CE SA-I MAI FAC CA DACA-I DAU O FIRMITURA MAI MULT GATA SIA VARSAT STOMACUL PE UNDE SE INTAMPLA SI NU MAI MANANCA NIMIC
PT TOTI PITICII MANCACIOSI SI MAI PUTIN MANCACIOSI PT TOATE MAMIV
CILE!
adrianapop spune:
herr- a ta sant
una bucata copil al meu doar cu tetrapareza,,,se incadreaza perfect in descrierea ta
pofta cat incape cu inghititul mai greu,,,
din pacate avem deja 6 ani si greu mancam,,,
are 20 de kg doar ptr ca ma tin de capul lui ca scaiul si intr-un final mananca
micul dejun,,,2 feluri la amiaz,,dupa-masa un fel principal,,,cina si o gustare ceva inainte de somn,,,
mult dar cu sacrificii
asteapta sa mai creasca un pic,,,da-i mai des ,,nu il forta,macar cat mananca sa ii ramana in stomac,,,
in rest rabdareeeeeee multaaaaaaaaaa
sti ce e interesant,,,,ca dulciuri ar manca non stop,,,fara sa ii spun sa inghita,,,
stati linistite,,,au voie doar cu ratia
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138133
babette spune:
wnimra,
Vladut face la olita de 6-8 luni, dar n-am renuntat la pampers pt ca accidental mai face si pe el.
Noi am avut mereu un fix cu comunicarea cu el. Pt ca nu vorbeste decat cateva cuvinte sau doar pe limba lui, am cautat sa comunicam oricum, numai sa comunicam. Si asa am nascocit un "vocabular" pe care el l-a imbogatit cu onomatopee si cu gesturi. De cate ori il puneam la olita, evident nu stiam daca va face sau nu, ii spuneam "ii" (icnetul pe care il scoti cand vrei sa te fortezi). Asta l-a amuzat teribil, si pt ca olita avea sonerie muzicala cand facea, repetam mereu cand canta olita:
bravo, ai facut "ii"!
Asa l-am invatat si acum cere "ii". Evident ca am mers mereu cu oala dupa mine, si de cele mai multe ori cu ea cantand in masina pana gaseam unde s-o vars.
El acum spune si " sarut mana pt masa", evident gestual, dar stie mereu ca trebuie sa multumeasca pt masa!
Mai am multe alte ex dar le mai spun si pe rand.
Si sa sti ca si la el corpul calos are maaaaari intreruperi, adica lipseste o mare parte din el si la fel substanta alba e distrusa aproximativ 80%! Dar pana pe la 11 ani se tot fac noi conexiuni in creer si cu munca multa.......speram si noi sa obtinem rezultate maxime.
Si ca sa revin la olita, incearca sa-i creezi reflexul sa faca. Pune-l pe cat posibil la olita la aceeasi ora, da-i sa bea pe olita si da drumul la robinet dupa ce l-ai pus, etc.
Din moment ce intelege ce vorbiti si executa ce-i spui sa faca, si colaboreaza, cu timpul sigur va reusi si sa-si dea seama cand are nevoie la olita.
Ai sa vezi ca am dreptate.
Fata mea a inceput sa ceara olita la 7 ani si a mai facut accidental pana in clasa a 5 -a. Si pe vremea aia nu exista pampers!
Pupici
wnimra spune:
Multam' babette....curaj imi mai trebuie
Ce chestie si cu bolile astea , alex nu are lipsa de nimic dar hipoxia ia adus leziuni cronice la ganglionii bazali, acestia au legatura cu TOT, plus sindromul piramidoextra, ce sa mai zic , este o minune ca ma inteleg cu el , daca ma crezi ma rugam si plangeam sa ne intelegem ca oamenii nu ma mai interesa daca merge ,danseaza sau merge la scoala.Unul din ventriculii de la cap era putin modificat, pe partea dreapta sus care are legatura cu stanga corpului, cate nopti nedormite si stres pana am facut rmn-ul.Mi-au zis ca centrul vorbirii este ok , ca sa ma documentez si sa vad ca nu conteaza ca sunt ok ideea este ca nu are pe unde sa plece informatia ...bla bla bla.
A mancat frumos azi si putin mestecat , 2 iaurturi cu 7 biscuiti si 2 feliute de pesmet care nu erau terci , tot e ceva, restul mancarurilor au fost pasate.Si afara mi-a urlat dupa cola , il vede pe mihai ca bea si vrea si el asa ca un dop doua mi-a lins , am aruncat sticla ca altfel plangea sa ii dau.
noapte buna tuturor
andru_mami spune:
mai eu chiar nu am incercat sa il pun la olita niciodata,ca ba am zis ca e prea mic si ca daca el nu sta n ici in sezut cum o sa stea,ca poate se sperie,dar cred ca as putea sa incerc,nu?
cat despre lipsuriavem si noi,nu stiu cat la suta dar avem,el are o atrofie corticala cu leziuni subcorticale,are ventriculii mariti si substanta alba mai putina,practic mi-a zis ca ,creierul lui e stafidit,arata ca si al unui batranelsi prin recuperare sa dam stimuli celui care mai e bun,desi nu se stie cat se va recupera.pe noi ne omoara si microcefalia care nu da voie creierului sa se mai dezvolte,daca craniul nu creste,e nasol.scuze daca m-am abatut de la subiect. http://family.webshots.com/album/573480759HwBCSK
adrianapop spune:
si eu l-am pus pe olita de la 1 an,dar ptr KK ca era constipat si acolo statea mai relaxat si facea,,,adevarul e ca la ajutat ,,de la 2 ani a facut doar pe wc sau olita treaba mare
in rest cu treaba mica am avut de tras inca 2 ani
am incercat de nenumarate ori,,,nu spunea decat cand era ud,,,si facea de 6 ori pe zi pe el,,,asa ca am renuntat,,,
pediatra lor din austria,,ne-a zis ca sa il lasam in pace ,,cand va fi pregatit v-a face si el pe wc,,pana atunci sa nu stresez copilul,,,,plus ca el la 5 ani are de fapt dupa evaluari la sange 4 ani in comportament,,,asa ca la 4 ani e normal sa faca in pampers
si i-am dat pace ,,,ca oricum nu ajungeam la nici un rezultat,,,pana intr-o zi in decemb,,anul trecut cand m-a enervat si am zis de azi gata pampers!!!
mai a reusit a facut o sing data pe el accidental,,,,in rest deloc,,,in aproape un an nimic,,,si nici noaptea,,
acuma spune si asteapta pana ajungem la baie,,,pe autostrada mergand in austria a asteptat chiar si 20 min,,,zicea;;;MAMI eu strang din fundulet pana ajungem la baie
adevarul e ca am avut noroc cu pediatra ,,,care ne-a lamurit ca trebuie sa asteptam pana copilul e pregatit,,,sa nu fortam,,,si sa avem rabdare,,
pe cosmin l-am dezvatat la 4 ani de pampers si nu a avut nici o probl,,,,numai la noi e chestia asta ca trebuie de la 2 ani sa fie curat,,,plus o gramada de sfaturi care te fac sa te simti vinovat ca copil tau inca are pampers,,,
dar eu nu am ascultat de nimeni inafara de dr copiilor care ii stia de nou nascuti si a fost bine,,,
mai tarziu dar am reusit
va pup
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138133
wnimra spune:
Alex are gatul putin iritat , sper sa nu aiba nimic , nu nu nu , nu cand se apropie ziua lui, imi este groaza, plus sa iar nu mai mananca, azi a bagat mar cu pesmet si biscuiti , mi-a dat din cap ca s a saturat , ce mandra m-am simtit.
andru_m stai linistita Andrei este prea mic pt olita ,mai ai rabdare.Nu te mai supara incet incet o sa evolueze ai sa vezi , este imposibil sa nu fie asa , deja misca in front destul de mult , mananca bine , este un lucru mare , clar ca incepe in capusorul lui sa se regleze anumite chestii, daca ii faci an de an rmn de ex sa vezi ca sunt schimbari majore. pup
adriana ai trecut cu brio peste toate , felicitari si ai avut multa rabdare, o sa culeg sfaturi de la taota lumea sa vad ce mai imi trece si mie prin cap si poate reusesc.
pooop
andru_mami spune:
mai andrei e un copil teroare acum,nu stiu ce are,a cam prins faza cum e cu mami si tati si acum daca ne vede sau ne aude se pune pe plans sa il luam in brate,inainte nu facea asa,cred ca o sa vina f curand tp cand o sa plecam pe furis.
cat despre mancare azi am facut ciorbita de rosii cu galusti,preferata measi bine inteles ca i-am dat si lui andrei;mai a mancat un castron plin mareeee de ciorbita cu o galusca nu f mare,potrivita ca le-am facut cu lingurita,si galusca nu am pasat-o,decat am taiat-o asa cu lingurita buctele maricute nu mititele,si a lins ma ,pe bune,ma gandeam ca il ia vreo serie de voma cand o simti el bucatile alea in gura lui,dar m-a dat gata,deci se poate si bucati mai mari dar avem lene cred. http://family.webshots.com/album/573480759HwBCSK