PROBLEME GRAVE DE DEGLUTITIE-HELP***CAP2***

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

astazi dl.andrei avea programat felul doi,fasole verde cu piept de pui,dar m-am razgandit ca el mananca cam greu pieptul de pui,asa ca i-am servit manarica de rosii cu vinete si un pic de copanel ,pe asta il papa mai bine,cred ca nu e asa atos ca pieptul.

http://family.webshots.com/album/573480759HwBCSK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

wnimra,
Vladut mananca dimineata asa:
- zacusca de dovlecei (doua linguri serioase) impreuna cu 2 felii de sunca si paine,
- sau: pasta de branza (branza de vaci+branza de oaie data pe razatoare+smantana+ceapa tocata fin ca la icre)+ rosie cojita + crenvursti,
-sau cartof ras prajit sau fiert si amestecat cu ou batut si marar + rosie decojita + parizer,
-sau salata de vinete +rosii decojite + sunca (parizer pui)
la toate se adauga fie ceai fie suc de fructe.
El mananca ff bine, dar daca-l vezi zici ca a crescut la Auschwitz!
Si sa sti ca si la pranz mananca doua feluri de mancare, apoi la ora 4 are fie iaurt fie prajitura, fie fructe, iar seara mancare si eventual ceva dulce.
Daca vrei idei o sa-ti mai dau.
Adrianapop,
Cred ca ar fi bine sa ne iei si pe noi cu tine.
Macar sa va pregatesc
andru_mami,
Pai tocmai acum poti pleca mai linistita, ca e casa in siguranta, incui si pleci, te ia Adrianapop in !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

babette am nevoie de ideei ca sunt in pana tare , dupa ziua lui imi dau termen sa imi revin si incep cu mancarea pisata doar la furculita, anul trecut am inceput prima oara cu lingurita, pana la 3 ani doar biberon...l-am vazut destul de pregatit ca sa o ia si gata.
Chiar o sa imi notez ideei de mancarici si sper sa fie bine , anul asta o sa fie si mai greu cu bucatelele si vreau sa scape de pampers, din pacate nu am vb cu nici o mamica care care copilul fix ca al meu si care deja a trecut prin aceasta experianta.Mi-ar prinde bine un sfat, informaiv ca sa nu imi chinui copilul degeaba.
Sunt pitici doar cu tetra si nu se pune, tre' sa fie si sindrom domnle', ca sa imi dau seama .

noapte buna

http://community.webshots.com/album/562999251nDJbru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

deci stau cuminte si nu zic nimic,,,ca noi avem numai tetra
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

la noi e si de aia si de aia
eu ii pasez la furculita ioanei de la 6 luni. zilele astea fite pe ea cu icnituri si vomitat ca sunt bucati mai mari in gura...
si aseara am inceput cu cateva ligurite si desene ...nu a tinut ca tot gasea bucati mai mari si icnea. am facut pauza si pe urma iar si pana la 10 seara a inghtit mancarea nepisata bine.
imi dau si eu cu parerea daca ii dai doar o lingurita sa vezi cum face? si pe urma 2 si poate ajungi la mai multe
si ne vedem sapt viitoare la cta

Mergi la inceput

mai si andrei are si tetra si extrapiramdal si mai are si microcefalie colac peste pupaza de parca nu ar fi fost suficiente astea douadar a mancat numai lapte formula pana la un an si a mancat de la 3 luni cu lingurita pasat pana la 7 luni,apoi am plecat la siobiu la terapie si nu am avut cum sa ii mai dau la blender si am fost nevoita sa ii dau mancare ce se datea acolo-supa cu galusti de pui si piure de cartofi cu ficatel fiert si pilaf de orez cu piept de pui tocat si a mancat ca nu avea incotro;de la 1 an mananca lapte de vaca din comert si mancare ce mancam si noi,cand cred ca nu e pt el ce avem noi ,ii fac special lui ceva,si ii pisez la furculita dar mananca mai greu carnea,daca e fara carne in 5-10 min e gata masa dar daca are si carne stam 30 min la masa;in schimb nu se da in vant dupa cartofi asa,sub nici o forma pregatiti,ii place pestele si lactatele de orice fel,mai putin lichidele,desi acum de la caldura mai accepta cate un biberon de apa pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

sa nu ma inteleaga nimeni gresit,m-am referit strict la pampers , uneori mai am pr cu exprimarea , dar un copilas doar cu tetra recupereaza mult mai repede,....pr este ca nu am pe cine sa intreb , un copil care deja are 4-5-6 ani , aceleasi pr cu sindromul piramido-extra si daca a reusit sa il scape de pampers, nu stiu in ce masura acest sindrom ii poate amortii simturile.

adriana stiu ca m-ai inteles.
Andru_m sunt copii care au sindromul dar nu atat de pronuntat,este cum sa zic....congenital ca si cu ochii , cu recuperare se elimina problema , dar la alti copii sindromul merge tinut de mana cu tetra si dupa ani de terapie observi ca nu isi revine , pt ca proramidoextrapiramidal inseamna miscari voluntare si involuntare si din cauza lor copilul nu recuperaza de aici dilema mea cu scapatul de scutec, este sau nu in stare , reuseste sa se controleze , totul pleaca de la cap.Sper din suflet ca Andrei sa nu intre in a doua categorie ca pt ca este atat de mult de tras , of doamne.

mdanicoleta i-am dat si mai multe lingurite dar fara un real scuces , tinea minunea o data apoi beahhh , el nu prea le mesteca si ca sa le inghita bucatele nu vreau.Chiar vroiam sa iti zic ceva de bucatele, acum mi-a trecut prin cap , Ioana le mesteca? daca nu poate din cauza aceasta este posibil sa aiba pr cu constipatia, alimentele nu sunt mestecate si se ingreuneaza intreg procesul, era o ipoteza care mi-a fulgerat inteligenta acum cu gandul la bucati si mestecat.O sa incep cu legume in sos , fierte cu branza cascaval ras , vad eu , idee de la babette de mancarici moi, dar vreau sa mestece si sa o inghita pasta.Cand i-am mai dat l-am terorizat cu mestecatul , mesteca el si eu in fatza lui , ca sa ma imite , am reusit doar fff putin , se sperie , se ineaca, plange.
Va astept la cta , aseara sotul meu ma intreba : Cand are alex intalnire cu fetita? si noi suntem curiosi cum o sa socializeze.

pooop

http://community.webshots.com/album/562999251nDJbru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

wnimra stai linistita
ca sa ma supar e nevoie de mult mai mult,,,adica ai ceva de muncit nu gluma
pur si simplu ,tacsi asta e lucru mare,,,
eu de obicei am limbarnita dar cum azi mi-am facut norma la vb ,,,si cred ca si pe maine,,,mai bine citesc,,,
asa cum ai zis tu e o diferenta intre copii si problemele lor asa ca chiar nu pot sa dau nici un sfat ,,,,
nici mie nu mi-a fost usor sa il dezvat pe adrian de pampers,,,de abea in decembrie la 5 ani jum am reusit,,,,deci destul de tarziu zic eu,,,
oricum iti doresc multa succes,,,si sa fi convinsa ca daca vrei cu adevarat poti
Stii reclama la ADIDASI TORSION

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138133

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

sa stii wnimra ca nu imi dau seama daca le mesteca sau inghite pur si simplu. de foarte multe ori o vad ca suge la mancare cand e bine pasata si alteori isi flencane limba prin gura. al meu sot zice ca are limba prea mare si nu are loc in gura.
am citit pe net un articol ca cica forma diskinetica de paralizie cerebrala, adica extrapiramidalul nostru , la un moment dat se transforma in alte forme de paralizii.
si ca nu exista forma clasica dintr-un anumit tip de paralizie ci sunt combinate
cat despre pampers, cu siguranta il vei dezvata dar nu te stresa acum. mie mi s-a parut complicat cand l-am dezvatat pe baiat...trebuia sa ma feresc seara de el sa nu manance pepene, sa nu bea multa apa ..ca nu se trezea sa faca...
si noi vrem sa va vedem cum stati in patru labe si ce cuvinte noi mai aveti in vocabular

Mergi la inceput

bai sa stiti ca si andrei mai suge mancarea uneori,in special la ciorbita,in rest el mesteca dar nu asa cum ar trebui sau cum imi doresc eu,v-am zis cu carnea e mai greu;aseara la 11 noaptea eram in vizitaparinti denaturati,cand copilul ar trebui noi hoinarim;si la ora aia andrei manca mamaliga cu smantana si peste prajit,dar nu pane,peste de dunare,de lapte nici nu s-a mai pus problema,daca lui i-a placut ce i-am dat?

Mergi la inceput