*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (34)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Depinde mult de scaun...daca e dintr-ala de se modifica pe masura ce creste copilul, atunci il poti folosi foarte mult timp.
Eu am mai spus, noi avem Chicco Polly si Rebeca are 3 ani jumate si mananca doar in el.

Citat:
citat din mesajul lui fluturasha23

Mamicile care sunteti la al 2-lea copil, cat timp ati folosit real scaunul de masa? Stiu ca pe instructiuni scrie ca se foloseste pana la 36 de luni, dar pe mine ma intereseaza cam pana la ce varsta sta copilul in el.

mami de Iulia 26.11.2008

Mergi la inceput

Ca sa nu mai spun cata dreptate are Bertha
Si noi investitia ne-am scos-o cu varf si indesat. Exact cum spune Bertha, de toate facea in scaunelul de masa
Plus ca-l folosesc si la Caterina.....cand e liber

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Citat:

Mamicile care sunteti la al 2-lea copil, cat timp ati folosit real scaunul de masa? Stiu ca pe instructiuni scrie ca se foloseste pana la 36 de luni, dar pe mine ma intereseaza cam pana la ce varsta sta copilul in el.

mami de Iulia 26.11.2008

Darius a stat pana la 4 ani in scaun, e cea mai buna investitie pe care am facut-o in viata mea. Daca i se da sa manance copilului numai in scaun, nu il refuza niciodata. Mie mi-a fost de mare folos si in afara orelor de masa, pt ca il puneam in el cand gateam, fiind prea mic sa-l las singur intr-o camera. Ii dadeam jucarii, ii cantam, povesteam, se mai enerva, eu ii distrageam atentia... E minunat, pt ca nu fuge nazdravanul cand nu mai are chef de mancare. A! In primele 2 concedii, cand avea 1, resp 2 ani, am luat scaunul si la mare, il lasam acolo, la restaurantul hotelului. Eram cei mai fericiti parinti, altii faceau cros dupa ei prin restaurant, ingiteau 2 linguri, mai fugeau o tura si tot asa.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Noi am folosit Chicco Polly pina la 2 ani jumate..super investitie!

Bianca Andreea si Larisa Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyzapi

Alra la reteta aia de supita ai scris ca se pune si o lingurita de cafea....cafea?...asta ai vrut sa si scrii?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

nu mai, am tradus din olandeza "koffielepel" = lingurita pe romaneste
ideea era ca tre sa pui grasime - intre o lingurita si o lingura.
diseara va traduc un articol despre cum sa faci puradelu de 4 luni sa doarma - primim niste reviste lunar "implinesc X luni" cu problemele specifice varstei respective si acuma cu nicole mi-au venit toate 4 alalteieri.

ma, depinde de ce scaun de masa ai - daca ai de ala de lemn de care am eu il poti tine pana da la facultate in el. apropo de scaun de masa - io sunt pentru integrarea lui puradel in masa de seara a parintilor chiar si mancat fiind. noi lu aia mare ii dadeam de mancare inainte sa incepem sa mancam noi si apoi ii mai dadeam cate o leguma flescaita de la mine din farfurie (de pe la 6-7 luni deja) ii puneam legumele pe tavita de la scaun ca sa si le ia singura. le molfaia cu limba in cerul gurii.

azi am dus nicolu la cresa de rezerva unde sunt 2 tanti mama si fata. nu va zic ce entuziasmate erau ca au nicolu pe mana toata ziua au venit sa o vada la noi acasa dupa ce s-a nascut si ziceau ca mor de dragul bebelusilor. sunt tare afectuase si si pe laura o mamacesc si o pupacesc de nu se vede. si nici nu ii place

spiridus, eu am reusit sa ma imbat odata de la bomboane de cioco cu lichior mancate pe stomacu gol. radeam ca proasta din nimica. da stiu ca puneai nene cereale in laptele ala - eu 1-2 masuri doar. da nu iesea din tetina cu gauri, numa din aia variabila care are crapatura si mult mai bine din aia de latex, sunt unele la chicco.

bertha, la "civilizate" iti da scaun de masa la restaurant. mare dreptate. fara copil legat in curele nu ai cum sa mananci. noi insa o mai tineam si in carut - asa am facut in vara in italia. si ii puneam tom si jerry la dvd portabil
dar cea mai tare faza a fost odata in strasbourg cand restaurantul a avut program artistic si au venit 2 mosuleti de 80 de ani care au cantat cantece de pe vremuri de le stia toata lumea in diverse limbi. am putut sta 2 ore in restaurant si copilul i-a urmarit cu gura cascata (1.5 ani) si i-a aplaudat impreuna cu restul lumii.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Alra, iti era pofta de o cafea cand ai scris mesajul, sau chiar ai vorbit serios cu cafeaua in pireul de legume??!!

Dandusa, ce baietel precoce ai Sa iasa dintisor la nici 5 luni....care a iesit?? Centralu', lateralu', sus, jos??

Caterina mi-a cam vomitat in ultimele zile, toata pute a acru ca n-apuc s-o schimb chiar de cate ori da afara Nu stiu exact daca e de la laptele asta de nu-i prea place sau o fi sucul de morcov/mar, care-i place tare mult.....oricum, am decis sa nu-i mai dau suc vreo saptamana sa vad ce se intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Ginye bravo pt noaptea de somn si sa fie Stefanut la fel de somnoros si noptile care vor urma.

Alra zi asa iubita...ca in mesajul anterior aparuse...o lingurita de cafea...Doamne si ma gnadeam de unde pana unde cafea...si mai te stiam si intreaga la minte m-am gandit eu ce tre sa fie o greseala

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia16 spune:

Citat:

mami de Iulia 26.11.2008

Fluturasha, Maria a stat cam 3 ani si jumatate. L-am aruncat direct la gunoi ca era terminat. I-a placut sa stea in el si abia am convins-o sa renunte. Bine, Maria e f conservatoare.
Ea a avut unul asa http://www.bimbomarket.it/en/product.asp?Id=6421&c_id=17&cf_id=159
Pt Tudor am primit unul de la Litaf, noi mai avem pana incepem diverisificarea, dar cred ca la inceput o sa iau unul asa: http://www.bimbomarket.it/en/product.asp?Id=5272&c_id=17&cf_id=160 pt ca cel de la Litaf mi se pare pt copii mai mari, asa cum au zis si fetele.

Julia
Tudor Stefan (26.12.2008) si Maria (26.12.2002)
http://family.webshots.com/album/569840607QnUwJU

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miki01

Noi i-am luat scaun pt masa cf poza:

http://www.bimbomarket.it/en/product.asp?Id=6010&c_id=17&cf_id=159

ne-a parut f ok si l-am gasit si cu reducere aici la noi (cred ca 480 lei).

Mamici care alaptati exclusiv, ati inceput dive? Noi vrem sa mergem pana la 6 luni fara, asa a fost si recomandarea dr. pediatru (a luat 700 g in luna a 4a).

Dandusa, felicitari pt primul dintisor!
Si noi suntem agitati cu gingiutele. Crantzanim tot ce prindem in manute.

Miki mamica fericita de Andrei 11.11.2008

Povestea puiului nostru

Miki01, eu intentionez sa-l alaptez exclusiv pana la 5 luni. Si dupa 5 luni sa incep diversificarea, asta in speranta ca o sa ia bine in greutate si ca o sa am lapte suficient.

Julia

Mergi la inceput

David Andrei de Bebecris
Diana Maria de Z_IULIA

Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Pup fetele!
Vreau sa va multumesc inca o data pt ajutorul pe care mi l-ati dat in ceea ce priveste operatia lui Stefanut. Banii au ajuns intr-un cont al meu. Credeti-ma, din suflet va spun, ati fost mult mai aproape de mine decat multi din asa zisii mei prieteni. Toate gandurile, rugaciunile voastre pt puiul meu cand se afla in operatie si-au gasit raspunsul. Sa dea Dumnezeu ca ajutorul pe care mi l-ati acordat acum sa vi se intoarca inmiit. Sa va dea Dumnezeu sanatate voua si puilor vostri. Nu o sa va pot multumi nicioadata indeajuns de mult pt binele pe care ni l-ati facut. Va imbrasisez cu drag!

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput