Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 94

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

naida, prin cartile de ginecologie scrie ca daca foliculul nu are 18mm. iar endometrul 8mm. nu sunt sanse de a ramane insarcinata. poate sunt si exceptii, dar cu marimi imediat sub aceste date statistice. cand e diferenta asa de mare, nu stiu ce sa spun sa te incurajez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naida87 spune:

nu mai stiu ce sa cred...doctorita u mi-a zis de asa ceva...dar poate nu vroia sa ma descurajeze..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Buna fetelor, bine v-am regasit. Am fost si eu la T luni la ultima zi de monitorizare, Z 15. Se sparsese. Mi-a zis ca totul e foarte bine in legatura cu ovulatia. Clar trebuie sa fac laparoscopia (oricum eram hotarata). A vazut chisturi endometriozice, fibrom si acum a zis ca parca si un polip. Mamaaa, cum s-au strans toate acolo... nu pot sa-mi dau seama. Aveti idee din ce cauza apar astea? oricum nu mai conteaza, o sa fac operatia cum a zis si el "sa facem curatenie". Despre dipheriline a zis ca vedem dupa laparoscopie. Eu am inceput deja de o luna un tratament naturist care mi se pare foarte usor de tinut, iau 3 tincturi pe zi, beau cate 1 l de ceai (galbenele, coada soricelului, cretisoara) mananc fructe si legume gramada, carne doar de pui si peste de la inceputul lui februarie. Ma simt bine. Doar la faza cu stresul nu stiu cum o sa fac sa-l mai reduc. Ma innebunesc astia de la serviciu... voi cum stati la capitolul asta? Azi de ex am ajuns acasa la 7 si 15 si imediat mi-a sunat tel sa le fac repede o situatie. Mi-am luat laptopul si am facut-o. Apoi a intrat o subalterna pe mess ca nu stia sa rezolve ceva, cand m-am uitat la ceas era 9 si 6 minute...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gfloare spune:

Salutare fetelor, am tot citit mesajele voastre si m-am hotarat, intr-un final, sa intru si eu in vorba cu voi. Am 36 ani, o singura trompa (dar nefunctionala) si un singur ovar activ si 2 FIV-uri nereusite la activ. Primul FIV, in nov 2003, l-am facut la Giulesti cu dr. Dracea (o dragutza) unde am avut 1 singur ovocit, din care a rezultat un embrion dar din pacate nu "s-a prins". Al doilea FIV l-am facut anul trecut in Israel la un prof renumit (Ami Amit), dar care, din pacate a avut acelasi rezultat ca primul: un ovocit, un embrion bun, nici o sarcina. Luna trecuta am fost la MedNewLife la dr. Fidler (colaborator al dr-lui Ron-el) care mi-a spus ca el crede ca am insuficienta ovariana si mi-a recomandat sa fac FIV cu ovule de la donatoare. M-am tot gandit la variata asta si pana la urma am hotarat sa-i fac o vizita si dr-ului Tutunaru sa vad ce zice si el. M-am programat pt vineri, 27 mar, dar mi-e teama ca tot la donatoare voi ajunge in final.
Celor care vor face laparoscopii, fara a fi carcotasa, le recomand sa fie foarte atente la ce dr aleg pentru ca eu am facut 3 pana acum. La penultima laparo, facuta la Giulesti in 2003, mi-au scos trompa stanga, dar in timpul procedurii se pare ca mi-au atins si ovarul stang, care in momentul de fata nu mai este activ.
Multa bafta tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Naida- din cate am citit si eu- endometrul trebuie sa fie minim 8mm in mom ovulatiei.
Daca este mai mic sunt sanse sa nu se "prinda" sarcina si se elimina.

Ar trebui sa iei tratament pt endometru.
Eu de ex. am luat vreo 2 luni estrofem- dar, nu mi-a crescut ff mult (acum insa, nu as mai lua- daca citesti prospectul o "iei razna").

Am mai luat si macca- si am avut ceva rezultate (este din plante- naturist).

Acum insa din noiembrie iau tinctura de coacaz negru si extract din mladite de zmeur si am avut endometrul 10mm.

Fetele au luat L-CARNITINA- si au avut rezultate bune.

sarrah - si eu simt ca nu mai pot- ca o sa cedez- dar parca sunt din ce in ce mai puternica- mai am si "picaje" dar ma sustineti voi si sotul

Asa ca "fii barbata"- incearca sa te linistesti si sa te reculegi.
o sa rasara soarele si pe strada noastra

Elly

Astept, astept si iar astept .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinuta78 spune:

Buna fetelor,
Off, va citesc povestile de ceva vreme,dar m-am hotarat cam greu sa intru in discutiile voaste. Sincer imi este greu sa accept problema de infertilitate cu care ma confrunt" prezenta anticorpi antispermatozoizi in sange si in glera". Despre aceasta problema s-a discutat destul de putin, ori este foarte rara, ori este asa cum se spune ca nu exista tratament si ca unica solutie este FIV( si acela cu multe ....?????). Am mare nevoie sa ma acceptati in clubul vostru si sa ma incurajati cu povesti de succes.
Va pup pe toate si in sfanta zi de azi, Sf Arhanghel Gavril sa ne dea si noua o BUNA VESTIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarrah spune:

buna dragutele,

naida- am citit ca endometrul trebuie sa fie mimin 8 sa se poata cuibari BB-ul. insa, parerile medicilor sunt impartite. de exemplu mie Cocei mi-a zis ca trebuie sa fie 10 mm iar Tutunaru minim 7. pe la FIV am citit ca tb sa fie minim 8..totusi endometrul tau de 3,75 mm a fost mult prea mic la un folicul de 25 mm...poate a gresit dr ta.
cand ai facut pregnyl -ul saptamana trecuta, cat era foliculul? eu stiu ca se face cand foliculul are peste 18 mm. iar daca era peste 18 in mod normal trebuia sa fie spart dupa 36 de ore. nu mai mergi si astazi sa vezi daca s-a spart si sa o mai intrebi inca o data pe dr cat e endometrul?
nu te mai stresa daca vine sotul poate prindeti chiar momentul ovulatiei si peste 2 saptamani anunti cele 2 liniute ! bafta !

eu am luat pentru cresterea endometrului estrofem 2 luni, luam si cate 6/zi si nu a crescut mai mult de 7(inainte de a face stimulare cu clomifen aveam endo peste 10 mm) apoi, urmatoarele 2 luni nu am mai ovulat iar menstruatia mi-a venit la 40, respectiv 41 de zile in conditiile in care imi venea fix la 28 de zile. nu stiu daca
estrofemul a fost cauza dar asta s-a intamplat.

luna trecuta am luat royal jely 1 fiola/zi si L-arginina 1/zi si a ajuns la 7,5 . luna asta le-am dublat

elly- eu imi propun sa nu ma mai stresez...dar nu imi iese ! dar stii ca ma tine maxim o saptamana(al meu ma incurajeaza f f mult.el e foarte optimist spune tot timpul ca noi vom reusi natural) apoi incep din nou si ma gandesc cum si ce sa fac sa-mi creasca foliculul/ii si endometrul...ce pastile sa mai iau...calcule cand trebuie sa prestez si cand nu...si tot asa..in fiecare luna...de exemplu acum iau un pumn de pastile: royal jely, L-arginina,L-carnitina, zinc, magneziu cu B6, omega 3-6-9-, napraznic, vitamina e, vit c - din toate cate 2 /zi si mai iau aspenter si acid folic cate 1/zi..si antibiotic pentru infectia mea urinara...

ai mai facut vreun test ?

felix- ce faci ? cand ne spui si noua rezultatul mare de la beta hcg ?

aerlilian- nu mai spui nimic ? mai e putin si plecati la Paris...o sa fii la ovulatie? am auzit ca la Paris se fac copiii !

magdita-

adriana
- ce faci ?

tuturor fara exceptii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Sarah, mi-ar place mie sa anunt beta mare dar am avut un alt fel de surpriza: mi-a venit ciclu cu multe zile mai devreme. Poate de la gynex, poate de la primavara, cine stie? Nu-i bai, luna care tocmai a inceput pentru mine sper ca va fi cu noroc!

Pot ... pentru ca eu cred ca pot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna dragele mele
Sarah deja te simt mai optimista si ma bucur, si eu cred ca sotul tau are dreptate, sigur vei ramine natural. Si la cite naturiste iei sigur va creste si endomentrul si foliculi mari, si vor veni si cele doua liniute, o sa vezi draga mea inca putintica rabdare.
Felix imi pare rau, dar vorba ta nu-i bai ca sigur se va intimpla minunea. Unde ai facut tu anticorpi antispermatici? vrem sa facem si noi ...
Elly tu ce mai faci? sper ca maine sa ne dai o veste buna
Magdita tu cum te mai simti? ceva semne ....
Mada
tamy , lali, jasmine, lilisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Tinuta te primim draga noastra. Sper sa ai gura aurita si sfanta zi de azi sa ne ajute pe toate si sa ne dea un minunat copilas la fiecare. Stiu despre anticorpii astia, si din nefericire nu exista tratament, dar exista o sansa cu FIV, asa ca incearca sa fii increzatoare. Spune-ne povestea ta, si scrie repede 10 mesaje, ca sa te vedem in timp real.
Alina o sa vezi ca dupa laparo o sa vina minunea si la tine, ai incredere si se va rezolva

Mergi la inceput