Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (80)
Raspunsuri - Pagina 17
300 spune:

Nally

!!!
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
piolica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui 300 piolica nu cred ca merit titlul asta. Nu stiu ce sa zic de material, un wrap ok are cam 60-70 cm latime. Ce am numit eu flanela cred ca am numit gresit, e ca un jerse, sau ca o bluza tricotata materialul ciclam. Ada, nicole, preety sau julymorning, lacribel... poate ma ajutati cu niste descrieri mai accurate. Wrapul e bine sa fie surfilat dar am vazut si tivite. Eu am rugat o croitoreasa sa mi le coase/taie ca nici foarfece mare nu aveam in casa atunci. Au iesit super si o declar pe tanti super user friendly - mi-a facut si 2 sarafane pt Anda din resturile de material. de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda pozne in asteptarea Andei b de la bebe, blog... |
hai ca am inteles acum la ce te-ai referit, ma miram cum ai taiat tu o flanela sa faci un wrap! sint putin dusa la ora asta (pfiu, chiar dusa rau).
Sa stii ca wrapul meu e tivit, iar asta chiar mi se pare o timpenie, nu e elastic deloc, rigid ca dracu (deh, marfa ungureasca... dar asa cum am zis, calul de dar nu se cauta la dinti). O sa-i fac o poza ca sa-ti arat despre ce vorbesc si sa-mi spui daca e ok sau nu. Tu esti veterana acum in ale purtatului in wrap!
acum chiar ca va spun noapte bunaMamica fericita de bebelina Elsa
babymom75 spune:
Piolica, legat de wrap... tocmai ma laudam pe aici ca acum sambata am fost la un training de purtat bebei si am vazut toate wrapurile posibile si imposibile la care m-as fi gandit vreodata. Erau si din materiale mai groase si din materiale mai subtiri, si mai elastice si rigide. Dintre ce am vazut, preferatul meu a fost unul subtire, de la Gipsy Mama, potrivit pt. vara, din in, usor creponat, asa ca ia traditionala romaneasca - era turcoaz in degradeuri si cu imprimeuri mari portocalii si galbene, desene cu sori si broaste testoase; arata foarte exotic, asa ca un pareo tahitian. Dar mi s-a parut aiurea sa dau pe un asfel de wrap 2 mil., numai pt. ca are eticheta originala de firma si e din bumbac/in bio.
Cu greu am lamurit-o si pe prietena mea, care e bolnava dupa wrapuri si are deja 3, sa nu-si mai ia unul, ci sa ne cumparam 5 m de in si sa ne facem din latime 2 wrapuri.
Ca principii generale de alegere a materialului pt. wrap:
- sa fie din material 100% natural: bumbac, in, canepa sau lana pt. iarna; evental pt, iarna ar merge si mat. polar;
- sa permita respiratia pielii bebelusului;
- sa fie mai degraba rigid, decat elastic; nu are importanta cum e tesut materialul, nu e musai sa fie tesut in V;
- sa fie suficient de lung - min. 5 m, si suficent de lat - min. 50 cm.
- materialul sa fie mai aderent, sa nu alunece fasiile - am vazut ca e f. importan pt. legarea copilului pe spate! Al meu aluneca un pic si imi da un sentiment de nesiguranta, parca as pierde copilul.
Wrapurile pe care le-am vazut la curs unele erau cu capetele ingustate, altele nu. O idee buna mi s-a parut ca la un wrap din material subtire, capetele sa fie impaturate in doua pe lungime si cusute asa pe o portiune de aprox. 20 cm => capete ingustate.
Mama lui
Dragos (04.10.2008) si a lui
Victor (12.09.2003)
babymom75 spune:
| citat din mesajul lui piolica Sa stii ca wrapul meu e tivit, iar asta chiar mi se pare o timpenie, nu e elastic deloc, rigid ca dracu (deh, marfa ungureasca... dar asa cum am zis, calul de dar nu se cauta la dinti). O sa-i fac o poza ca sa-ti arat despre ce vorbesc si sa-mi spui daca e ok sau nu. |
Piolica, si al meu tot unguresc e - Kismama, tot rigid si tivit, dar sunt multumita; se putea si mai bine... dar acest mai bine o sa mi-l fac singura din in.
Si cursul de care ziceam tot in Ungaria s-a tinut.
Mama lui
Dragos (04.10.2008) si a lui
Victor (12.09.2003)
gaia.nevia spune:
Am gasit un filmulet "how to wear a mei tai"...
Foarte fain, dar mi se par subtiri rau de tot bretelele alea.
Cel putin legatura cu copilul in fata, nu mi se pare nimic deosebit fata de marsupiul meu Mothercare. Adica, in legatura cu durerile de spate, vreau sa zic.
Eu as face un mei-tai cu bretelele de 35cm latime minim, care sa se incruciseze lat pe spate si sa treaca in X printre carcii lui bebe, si inapoi pe spate.
Suna SF, I know...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
JulyMorning spune:
Sa stiti ca piolica are dreptate, am citit si eu undeva, mai demult, ca la wrap-uri cusatura e de preferat sa fie intr-un anume fel (probabil ca in V, partea asta nu mi-o amintesc, is antitalent total la croitorie) pentru ca atunci creste rezistenta materialului. Ca totusi, ei recomanda a se purta pana la 18 kg ale copilului .... 
Si eu am unul din material elastic, la prima comparatie pare chiar mai elastic decat cel al Adei de la Amazonas, dar sincer n-am simtit niciodata ca se lasa materialul, sau ca pierd copilul si a mea are 8 kile si tindem spre jumate
. Singura parte care ma mai sacaie uneori e ca la capetele materialului se mai rasuceste, tocmai din cauza elasticitatii. Dar doar acolo unde atarna liber, in rest se intinde foarte bine.
Si intr-adevar, wrap-ul ciclam, gros al lui Ramo cred ca poate se aseamana un pic cu un polar... e asa pufooooooos. ![]()
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
anamona spune:
ma bag si io care nu-s in stare sa cos un nasture:)
de la croitoreasa mea stiu ca se pune materialul in diagonala pentru a da elasticitate
Si wrapul meu e din in creponat - materialul e foarte confortabil intr-adevar
_giulianna_ spune:
Salutare! La multe lunite sarbatoritilor de azi:
Gruia 

Amalia

Edwin

Sasha

Vesna

Sunt super odihnita, in week-end am fost la munte, o vreme dementiala! A nins ca in povesti sambata seara iar duminica a iesit soarele. Atat de frumos...pacat ca nu sunt mai dese iesirile astea dar e bine si asa.
Pun si cateva poze daca vreti sa ne mai vedeti ![]()
www.flickr.com/photos/31848759@N02/3360301901/?rotated=1&cb=1237324772131" target="_blank">Criza criza da' eu mi-am luat masina!
www.flickr.com/photos/31848759@N02/3361112154/in/photostream/" target="_blank">Dariutza pregateste-te ca vin!
www.flickr.com/photos/31848759@N02/3360302529/in/photostream/" target="_blank">Mai repede tati, mai repede!
Mami de
www.flickr.com/photos/31848759@N02/sets/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
Nerantula spune:
Fuarte tare, Edi!
Da' stiu ca esti rasfatat! ![]()
Giulianna, iar ai vanat vreo ocazie? ![]()
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008
_giulianna_ spune:
| citat din mesajul lui Nerantula Fuarte tare, Edi! Da' stiu ca esti rasfatat! Giulianna, iar ai vanat vreo ocazie? www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008 |
Hehe, de data asta nu

Mami de
www.flickr.com/photos/31848759@N02/sets/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008) Ticker Edi