Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (170)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

VICTO - stiu ca 400 ml de lapte trebuie + alte lactate...

Sper sa fie o toana asta la noi cu branzeturile si iaurtul, ca de plictisit nu poate fi vorba, ca eu ii tot diversific, adica nu ii dau iaurt zilnic, ii dau fainoase cu lapte, sau isurt cu fructe, sau bulgarasi/perlute de branza, fagaras cu mamaliguta, paine cu almette si rosie....si acum nu mai vrea nimic din astea; adica ii pun in farfurie si nu le atige, iar daca peste juma de ora ii dau sunca de pui, cremvurti, carne - rade tot!

fara pampers nu o las, face inainte/dupa culcare la oala, se intampla sa nu mai faca in somn, dar la fel de bine poate sa si faca ...mai spre vara vreau sa o invatam sa ceara oala si pt pipi;

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

buna ziua....am prin putin timp liberrrr!
am intrat sa va salut...
ellis, merci!
eladea, La multi ani ! si tatalui tau
anacami....multi si sanatate Stefaniei cea cuminte...precum si lui Sebastian
bb, Ana mea va sta cu bunica pana e de mers la gradi....si va fi gradi patriculara....oricum,eu nu mi-as face probleme de colectivitate ca si voi aveti o gramada de copii in trupa!
crisva, o decizie curajoasa!
pussi...ce idee mi-ai dat...ia sa-i bag si eu miere!merci...dimineata la 6 il bea dar seara , la culcare, cand cum...dar oare nu are nimic ca e asa dulce peste noapte...n-o agita?
burtica? bine...totul e ok...inafara de sani...nu simt nimic...

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)si fericita 6+
http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

victo, ellis,bb nu intetionez nici eu sa-l scot pana la vara, si varianta cu lasat fara scutec nu prea o pricep, o sa incerc la vara in curte, dar atat... ma gandeam sa incep sa le pun mai des pe olita, adica noi stam asa:
la trezire
inainte de somnul de la ranz
dupa somn
inainte de nani seara
As incerca sa le pun mai des de atat ca au inceput sa faca amandoua cand le pun! Exista si la noi somicuri cu pampers curat.
bb Sa-ti zic parerea mea, in primul rand in Tm, din cate stiu eu, nu exista cresa privata acreditata/autorizata, sunt gradinite care primesc copii sub 3 ani nu crese In al doilea rand, nici nu stiu exact cum sa ma exprim ca sa ma intelegi mai bine, partea financiara, nu atat cat costa in sine ci faptul ca cu acei bani le-as putea plati facultatea in occident si cred ca e mai important decat gradinita. In al treilea rand nu sunt deloc convinsa de diferentele de educatie, materialul didactictic si atmosfera poate sa fie una frumoasa, dar conteaza pedagogul mult mai mult. In cele de stat am crescut si noi... si cred ca mult mai mult conteaza "cei 7 ani de acasa" ... In al patrulea rand, iti zic ce am cautat si n-am gasit la privat.. sau una privata care sa le aiba pe toate .. in timp ce cele de stat le au.
- manacarea, sa aiba bucatarie proprie nu mancare comandata la firme de catering,
- sa aiba personal calificat(asistenta si infirmiera) pt. varsta asta 2-3 ani
- fara varianta nu va place mancarea, exista in frigider Danonino, branaza si altele.. va puteti servi
- jucari adecvate varstei + activitati
- grupa doar de copii intre 2 si 3 ani
- nu ma deranjeaza ca sunt doar 3 persoane la 20 de copii, asa invata sa se descurce si singuri( imbracat, manacat, dezbracat, chiar olia daca nu reusesc eu sa o fac vorbesc de toate) ca doar aici trebuie eu sa ajung.
In al cincilea rand nu vreau sa le introduc de mici intr-un mediu "de fite". E important sa cunoasca viata asa cum e ea cu bune si rele.

PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007
Suntem mari

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pussi

victo, ellis,bb nu intetionez nici eu sa-l scot pana la vara, si varianta cu lasat fara scutec nu prea o pricep, o sa incerc la vara in curte, dar atat... ma gandeam sa incep sa le pun mai des pe olita, adica noi stam asa:
la trezire
inainte de somnul de la ranz
dupa somn
inainte de nani seara
As incerca sa le pun mai des de atat ca au inceput sa faca amandoua cand le pun! Exista si la noi somicuri cu pampers curat.
bb Sa-ti zic parerea mea, in primul rand in Tm, din cate stiu eu, nu exista cresa privata acreditata/autorizata, sunt gradinite care primesc copii sub 3 ani nu crese In al doilea rand, nici nu stiu exact cum sa ma exprim ca sa ma intelegi mai bine, partea financiara, nu atat cat costa in sine ci faptul ca cu acei bani le-as putea plati facultatea in occident si cred ca e mai important decat gradinita. In al treilea rand nu sunt deloc convinsa de diferentele de educatie, materialul didactictic si atmosfera poate sa fie una frumoasa, dar conteaza pedagogul mult mai mult. In cele de stat am crescut si noi... si cred ca mult mai mult conteaza "cei 7 ani de acasa" ... In al patrulea rand, iti zic ce am cautat si n-am gasit la privat.. sau una privata care sa le aiba pe toate .. in timp ce cele de stat le au.
- manacarea, sa aiba bucatarie proprie nu mancare comandata la firme de catering,
- sa aiba personal calificat(asistenta si infirmiera) pt. varsta asta 2-3 ani
- fara varianta nu va place mancarea, exista in frigider Danonino, branaza si altele.. va puteti servi
- jucari adecvate varstei + activitati
- grupa doar de copii intre 2 si 3 ani
- nu ma deranjeaza ca sunt doar 3 persoane la 20 de copii, asa invata sa se descurce si singuri( imbracat, manacat, dezbracat, chiar olia daca nu reusesc eu sa o fac vorbesc de toate) ca doar aici trebuie eu sa ajung.
In al cincilea rand nu vreau sa le introduc de mici intr-un mediu "de fite". E important sa cunoasca viata asa cum e ea cu bune si rele.

PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007
Suntem mari

DOAMNE AJUTA!

pussi ma bucur ca mai gandeste cineva ca mine

Ank Raul 17.10.2007 si Cecilia 11.12.2008
Poze pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

pussi, multumesc de raspuns. ca iti zic ce am gasit eu: este cresa/gradi particulara cu bucatarie proprie , este si cu asistenta, psiholog, etc. nu mai stiu denumirea ca nu ma interesat, eu vreau sa fie in zona mea. cat despre cele 3 educatoare la 20 de copii.....pot sa bag mana in foc ca nu vei gasi la stat. CEL MAI BUN, FERICIT CAZ este 1 la 15 copii. eu ink nu m-am hotarat, dar pt mine conteaza mult sa fie cat mai putini copii la o educatoare, sa se poata ocupa de iasmi. sa iti pove, am fost intr-o zi (cu treaba) vreo 3 ore la cresa/gradi partic CHILDREN CARE si vreau sa iti zic ca inauntru este totul asa de frumos, asa de bine organizat, multe activitati pe grupe. ma impresionat tare mult!!si ca dotari sunt excelenti, cred ca au si bucatarie proprie (nu mai stiu exact) dar pretul il au cam mare.
nu stiu, inca nu m-am hotarat, inca mai caut argumente pro si contra!!!

daca mai stiti cate una alta spuneti mi si mie!! lala, cami, adina voi ce pareri aveti???

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

vreti sa ne vedeti pe tobogan?

MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ellis

vreti sa ne vedeti pe tobogan?

MAMI IN BUCATARIE

bravoooo... ce frumos se da ea pe topogan

Poze pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

ellis, numai eu nu pot vedea.... nu stiu de ce nu imi arata imaginea...

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

vazut..curajoasa fatuca.

ma duc la culcare ca m-a epuizat azi fi-miu.

de cd i-am scos somnul de seara, e tare marait..si cred ca de aceea de fapt nu-si bea nici laptele.
insa nu mai dau inapoi, pt ca ne pregatim de vacanta in aprilie si chiar nu pot sa stau dupa somnul lui, ca atunci n-as mai face mai nimic.si chiar vreau sa vad Parisul!
si doarme destul noaptea- 11 ore..plus 2 ore, 2 ore jumate ziua..cateodata doarme si 3 ore si atunci nu mai e sacait seara.

mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Apropo de gradi...azi chiar vorbeam cu cumnata-mea pe tema asta si era incantata ca de cand e la gradi s-a mai cizelat si copilul ....si a invatat f multe poezii... si e la stat... Ea nici nu ar concepe gradi particulara...Nu i-ar vedea rostul ..

Eu zic asa... Conditii de super lux nu mi-as dori pt copilul meu la gradi... nu trebuie sa il cocolosesc prea mult...Trebuie sa aibe contact cu mai multe tipuri de copii ..sa invete cat mai multe despre lumea care il inconjoara...

Plus ca am avut experienta a 6 ani de dat meditatii in particular copiilor la matematica clasele V-X si am vazut prea multe cazuri de copii feriti de ...anumite parti ale societatii in care traim ...si care nu stiau sa se descurce prea bine nici la mersul in oras ...la varsta de 14 ani ... Copii care in schimb proveneau din familii care nu ii cocoloseau atat erau mult mai descurcareti... si le fugea mintea mult mai bine chiar si rezolvatul problemelor la geometrie .

Poze pitici

Mergi la inceput