Lumea in gri
Raspunsuri - Pagina 24
Sabina spune:
mie-mi place Telemann, da la el timpu e mai uniform ca la Mozart:)
In pictura/foto timpul e organizarea obiectelor.
Ce vezi primu, ce vezi ultimul...apoi faci drumul invers, recurent.Sunt anumite criterii cu ajutorul xcarora autorul iti indica unde sa te uiti mai intai. Obiect mai mare, mai alb, mai sus, mai jos...prezenta umana etc.
Daca exista o forma dominanta clara, (dreptunghiuri, triunghiuri, cercuri...)
(Art and visual perception, Arnheim. Acolo zice f clar ce si cum.)
Adica spatiul se organizeaza temporal.
{artea asta cu timpul de xepunere e alta mancare de peste, f frumoasa si ea:)
Cu cat e mai lung il simti mai bine, evident. Mai bine simti o miscare stearsa, neclara, decat inghetarea ei. Ma refer la poetica, nu la poza aia stupida a lui dali cu apa.aia se consuma repede, are un sg mesaj, nu-i polisemica.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
Q, pai nu te inetreseaza pe tine ca meloman bucataria asta.
Plus 80% dintre analogii imi partin. Si la asta cu fotocred ca nimeni din Romania nu si-a batut capul.
Ba chiar am fost acum avertizata ca-s f inocenta sa le scriu pe forum inainte sa public
(aia cu compunerea, distrugerea si recompunerea timpului in Muzica am publicat)
qsar spune:
Asaaa, daaaa... m-am linistit. :D Chiar ma intrebam daca nu cumva lucrezi la teza de doctorat.
Aaaa! Sa nu uit: astazi sunt verde :D
Sabina spune:
Mai am pana la teza:)
acu scriu ultimu din cele 6 referate(de fapt 3 referate si 3 examene, da la examene cam tot atata muncesti)
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina mie-mi place Telemann, da la el timpu e mai uniform ca la Mozart:) In pictura/foto timpul e organizarea obiectelor. Ce vezi primu, ce vezi ultimul...apoi faci drumul invers, recurent.Sunt anumite criterii cu ajutorul xcarora autorul iti indica unde sa te uiti mai intai. Obiect mai mare, mai alb, mai sus, mai jos...prezenta umana etc. Daca exista o forma dominanta clara, (dreptunghiuri, triunghiuri, cercuri...) (Art and visual perception, Arnheim. Acolo zice f clar ce si cum.) Adica spatiul se organizeaza temporal. |
Pentru asta il recomand si pe Paul Klee si faimosul lui Pedagogical Sktechbook de la Bauhaus. Si acum vad exemplul lui de scara, cu linii diferite de energie, cu spatiiile lui conice si antagonice, exact asa cum e desenat timpul in teoria relativitatii
Pina la urma, fotografia si pictura inseamna comprimarea timpului, nu anularea lui; e, cred, aceeasi idee de mani****re temporala, de capturare a timpului cosmologic.
{artea asta cu timpul de xepunere e alta mancare de peste, f frumoasa si ea:) Cu cat e mai lung il simti mai bine, evident. Mai bine simti o miscare stearsa, neclara, decat inghetarea ei. Ma refer la poetica, nu la poza aia stupida a lui dali cu apa.aia se consuma repede, are un sg mesaj, nu-i polisemica. |
Da' Metamorfoza lui Narcis se pune?? Ma rog, tot de Dali (ai vazut si continuarea dupa 20 de ani a pozei aleia stupide?? :)) Ca-n muzica, aceeasi tema reluata cu blindete, mai la batrinete. Allegro ma non troppo).
Si tot apropo de Dali, pe mine m-a luat cu fiori cind i-am vazut pictura aia pixelata (nu mai stiu cum se cheama si nici n-o gasesc cu google, da' revin cu precizari, cind ajung acasa)!! Ca sa nu mai zic de www.germany.info/Vertretung/usa/en/PR/GIC/2008/11/06BerlinArtKlee1B,property=Galeriebildgross.jpg" target="_blank">Arhitectura planului care trebuie vazuta in original (e la Muzeul Berggruen din Berlin).
PS. nu ne-ar sta noua mai bine la arte??
qsar spune:
Nuuuu... mie-mi place la generale, in capu' trebii :D
Va dati seama ce impresie isi face cineva descopera abia astazi forumul DC... si da peste subiectul asta pe prima pagina???
conchita spune:
citat din mesajul lui lilanda Si tot apropo de Dali, pe mine m-a luat cu fiori cind i-am vazut pictura aia pixelata (nu mai stiu cum se cheama si nici n-o gasesc cu google, da' revin cu precizari, cind ajung acasa)!! |
asta?
http://www.canvaz.com/gallery/817.htm
eu nu-l vad stupid pe dali si mai ales nu-l vad cu mesage simple...
lilanda spune:
citat din mesajul lui conchita asta? http://www.canvaz.com/gallery/817.htm eu nu-l vad stupid pe dali si mai ales nu-l vad cu mesage simple... |
daaa..asta!! Cita fluiditate, cita miscare!! De la pixelu' mic si pamintean al lui Lincoln, pe care-l vezi doar daca te focuzi pe el, pina la splendoarea distantata si nuda a Galei, nepaminteana (ca sa nu zic mai mult despre forma de cruce, ce aduce si cu o fereastra deschisa spre interior :)) Si unde mai pui ca-i tablou de dinainte de era pixelilor si bitilor!!!
conchita spune:
Sabina, io vorbesc la paranormale despre asta, dar iti fac trimitere, poate iti ajuta la referat. pe Jung l-ai citit? despre teoria sincronicitatii vorbesc.
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lilanda
daaa..asta!! Cita fluiditate, cita miscare!! De la pixelu' mic si pamintean al lui Lincoln, pe care-l vezi doar daca te focuzi pe el, pina la splendoarea distantata si nuda a Galei, nepaminteana (ca sa nu zic mai mult despre forma de cruce, ce aduce si cu o fereastra deschisa spre interior :)) Si unde mai pui ca-i tablou de dinainte de era pixelilor si bitilor!!! "I am a deeply superficial person" - Andy Warhol |
asta demonstreaza ca la Stiinta se ajunge mai ales prin Spiritualitate, nu neaparat prin Eprubete. (la Alb ajungi prin Mov, nu prin Gri).