Lumea in gri
Raspunsuri - Pagina 23
lilanda spune:
huh, doi miei ma paste deci. Acu' imi dau seama ca stilcii si nickul Mihaelkai!!
Sabina, cum mai subtil?? Ia, explica...
Sabina spune:
pai la muzica practic suprapui mereu prezentul cu trecutul, la nivelul ideilor. melomanu nu-si da seama, da in partitura fiecare moment e devenirea celululalt, iar la un moment dat , sa zicem intr-o sonata de beethoven, auzi dezvoltarea unei teme, prelucrarea ei, insa o recunosti ca fiind tema intreaga, iti suna cunoscut, asisti la dezintegrare si la rememorare in acelasi timp.
Apoi exista formele recurente, unde vii inapoi de unde ai pelcat.
Sau cum ela variatiunile Goldberg de Bach, o tema, un sir de 30 si ceva de variatiuni(nu stiu nr exact), apoi suprema variatiune...ajunge chiar la tema! E cu cel putin dublu sens, si intorcere in timp, dar si faptul ca tema contine in ea toate variatiunile, dar si Univers termodinamic care a ajuns la entropia maxima, ca la prigogine, haha:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
qsar spune:
Auolicaaa, Sabinooo... Asa de complicat e? Imi dau seama ca ma aflu intr-un amor profan cu muzica. Pasional si profan, mai bine zis. In curand o sa ma intreaca si fi-miu la "anatomia" muzicii; deja face teme - i-a dat dom'profesor sa scrie o pagina de cheiasoale (citat din Dinu).
conchita spune:
ce ti-e si cu relativistii astia inchipuiti. :-)) neintelectualii isi fac un titlu de glorie ca ei "inteleg" arta, iar intelectualii se jura pe gaina din cotet ca ei nu si nu, doar o "simt", ca si cand gandirea ar fi o rusine.
SabinO, ma lasasi ne-termen-ata :-))
AB spune:
Lilanda :)) (un desen face o mie de cuvinte... si se numeste arta pentru ingineri )
Eu cred ca exista dimensiunea temporala in orice creatie (chiar si-n cea mai ne-artistica:))), dar nu o vedem toti. Si sigur nu vedem la toate sau in orice moment al dezvoltarii noastre. E ca si cum taiem asa cu hiperplane mai rare sau mai dese.
Sabina io nu m-am gandit ce structura temporala ia opera de arta in formare. Io zdrang ca "reala" depinde de timp si gata. Dar imi place cum detaliezi structura interna. Dar stai nitel ca daca in muzica/literatura vad mai usor cu dependentele temporale cum zici tu ... si in sculptura parca, parca, dar cum e in pictura? Si tu-mi ziceai mai demult de fotografie. Care la limita e chiar captarea unui moment.
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita gandirea ar fi o rusine. |
nu da nu duce la intelegere Cu gandurea sapi toata miristea muncitoreste in jurul operei si ca sa-ti spuna ceva... apelezi tot la emotie. O fi si aceea o incarcare/descarcare de enzime acumulata in timp si poate in emotie or fi ajuns celulele logic... da pentru mine ramane aleator si de nepatruns, fara a fi 'telectuala.
Sabina si cu timpul in grupa lui Teleman fata de Mozart?
A si-mi adusei aminte de plagiat asemanare. Noi (macar unii ) privim lumea euclidian. Avem obsesie (Q exclusa ) cu calculatul de distante de similaritati asa direct de la noi la altii. Si cand se aduna mai multi fiecare se vrea luat in seama. E evident ca asta nu se face e prea complicat si-n practica si in teorei pour une fois. S-atunci fiecare cu masura lui in mana data de reprezentantii lor. Si masurile astea de similaritate pot si ele sa deformeze spatiul absolut dilatari contractari... De exemplu cum ne influentam unii pe altii...masura data de privirea catre vecinul cel mai apropiat contracteaza spatiul... si-ti par similare si lucruri care nu-s... si invers daca te uite la cei mai indepartati de tine dilati spatiul si sansa de a vedea asemanari care merg dinr-una intr-alta pana aduni verze si capre se reduce.
conchita spune:
citat din mesajul lui AB De exemplu cum ne influentam unii pe altii...masura data de privirea catre vecinul cel mai apropiat contracteaza spatiul... si-ti par similare si lucruri care nu-s... si invers daca te uite la cei mai indepartati de tine dilati spatiul si sansa de a vedea asemanari care merg dinr-una intr-alta pana aduni verze si capre se reduce. |
ce interesant. cu alte cuvinte, daca privim o lebada din departare, o vedem gasca. eu credeam ca e invers. :-)
conchita spune:
citat din mesajul lui AB Depinde cine esti |
totul e relativ. fiecare darth vader incepe cu-n anakin skywalker, si invers.
AB spune:
te-am convertit la maroul terestru care de fapt se dovedi gri?
Merg la nani... sa crieti frumos ca sa am ce ceti... aici sau aiurea.