Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (74)
Raspunsuri - Pagina 6
gaia.nevia spune:
Lucutta, imi pare rau de bebe si sper sa se faca bine cat mai repede!
Din experienta mea, din pacate vasta, cu racelile, sa-ti spun urmatoarele:
1) e foarte important sa ii aspiri mucozitatile. Am gasit batista bebelusului (care se pune pe aspirator) ca fiind eficienta si rapida. Inainte sa aspriri, pune-i multa apa de mare sau ser fiziologic.
In decembrie cand a fost Radu racit rau, il aspiram la 2 ore in primele cateva zile.
2) medicamentele date cu seringa (asta e experienta de la caine...) ii bagi seringa prin coltul gurii, cat mai inauntru (in spate, la masele) intre obraz si gingie, si acolo impingi incet incet. Nu prea are cum sa scuipe decat cantitati foarte mici (cateva picaturi din 3 ml).
Cand erau foarte mici piticii, am folosit un biberon. Puneam siropurile in el, si un pic de ceai si bea de acolo. Mai ales Eurespalul care e tare scarbos, il amestecam cu ceai si cu colic baby si eventual cu calmababy sau lass, in functie de situatie.
3) am inteles ca esti farmacista, totusi imi permit sa iti atrag atentia cu ceva: ai grija ce combinatie de siropuri ii faci, astfel incat sa nu fluidizezi secretiile prea tare, exista riscul sa se sufoce (asa scrie prin carti, nah, dar m-a speriat destul de rau informatia).
4) daca secretiile sunt verzi... nu sta pe ganduri... verifica daca nu este nevoie de antibiotic.
La Radu in decembrie ne-a dat pediatra Augumentin (era si tare mic... cred ca a exagetat un pic, se putea si un antibotic mai slab dar cred ca i-a fost frica) si Ambroxol, de asemenea Zyrtec. (deci, fara Eurespal combinat cu Ambroxol, desi era mucios rau EDIT, vezi si postul lui Babymom mai jos, se pot da impreuna cele doua.)
Acum la raceala asta, ne-a dat doar Eurepal, mi-a zis sa ii dau 10ml/zi in doua doze, dar pt ca 5 ml mi-e foarte greu sa ii dau, ii dau 3 doze a cate 3 ml.
Radu are 8300g, pt calculul cantiatii necesare.
Curaj si multa multa sanatate!
Sa va reveniti repede!
Edit: n-am retinut daca are febra sau nu, dar daca se simte rau si esti ingrijorata, poti si sa chemi salvarea, spui ca e urgenta pediatrica si poate ai noroc sa iti trimita pediatru pe masina...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
alinuk spune:
Inimoasele mele mamici,
Sunt o mamica de licurici de ian/febr 2009.
In primul rand La multi ani de 8 martie si va doresc sa aveti copilashi sanatosi si sa va bucurati de ei!
vin in randurile voastre cu o rugaminte..
sunt si eu mamica de doi copilashi, si am alaptat atat la primul cat si acum la bb2...sper cat mai mult!
Promovez si sustin alaptatul pt perioade cat mai mari si de aceea vreau sa ma implic intr-o astfel de campanie.
Exista un site www.attct.ro care face si el acelasi lucru ... si cineva care se ocupa indeaproape de mamicile care au nevoie de ajutor in minunata lume a alaptatului, se cheama Georgeta Musat. Eu am cunoscut-o atunci cand am nascut primul meu copilash in Elias.
Impreuna dorim sa facem un mic montaj de imagini pt a fi prezentat mamicilor ca si "Putere a exemplului" in spijinul alaptarii.
(de fapt eu il voi realiza iar dna Musat il va utiliza in acest scop)
asa ca, rugamintea este urmatoarea..
care dintre voi doreste sa-mi trimita imagini, poze cu voi alaptand pt a le utiliza in acest filmuletz
va arata cam asa montajul (img vor fi cu mamici care alapteaza):
http://www.youtube.com/watch?v=3wbxnYDI57k
va rog sa-mi scrieti pe PM sau sa-mi transmiteti foto direct la mailul:
am2000ro@yahoo.com
multe multumiri din partea mea si a viitoarelor mamici care-si vor alapta pruncii si datorita exemplului vostru!
Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik
nasterea - ca un cadou
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
Monyca.C spune:
Anamona
esti o draguta ca de fiecare data !
Giulianna multam de raspuns, cred ca o sa-i fac maine dimineata
nu de alta dar acum m-a lovit o leneeee..
mai ales dupa ce sotul singur, singurel i-a facut baitza Evei, fara nici un fel de ajutor..doar mi-a cerut sa-i aleg hainutele de schimb ca el nu se pricepe..
asa ca uite-ma cu laptop-ul cocotata in varful patului si nu ma mai dau jos neam..nyet..![]()

Eva te asteptam maine la prima ora !!! sunt curioasa cum a papat Noah prima lui masa..

Gaia se vede ca esti o mamica cu experienta ! luat si eu aminte la ce ai scris tu Lucuttei..
Na ca iar am scris cat ptr toata saptamana...
Mamica fericita de floricica EVA PARASKEVA (22.09.2008)
poze cu printesa mea si nu numai
babymom75 spune:
Saluaaaree!!
Azi am avut o zi... super!! Am fost cu bebe Dragos la maternitate sa ne vedem finuta si am facut mare senzatie printre colege
. Toate l-au admirat si s-au uimit de cat de bine sta el in wrap - ca asa am intrat cu el chiar si pe sectia de terapie intensiva
. La noi zici ca a dat "molima" printre colege - toate sunt gravidute!
Fetele noastre sunt bine, cea mica e frumusica si harnicuta, deja suge cu putere, mami e putin slabita, dar... fericita. Stiti voi cum e 
LE: am trimis mesajul inainte de a-l termina, in graba mare si entuziasmul meu ![]()
Deci cum v-am spus ziua de azi a fost plina de bucurii, dar vestea cea mare am primit-o abia acum seara: FRATIORUL MEU VA SI EL TATIC!!!!
. Sa-l fi vazut pe Victor al meu cum topaia prin casa si canta: O sa avem verisor! O sa avem verisor!
Ma bucur atat de mult pentru ei, ca s-au hotarat cam greu si au si ei deja 30 de ani, iar fratele meu iubeste atat de mult copiii mici!!
Cumnata mea ( care e o fata de milioane! ) va naste tot in octombrie, asa ca mine. UAU! de-abia astept!!!
Si in plus, maine vine mama sa ma ajute sa facem curatenie, pt. ca cel tarziu sambata NE MUTAM IN CASA NOASTRA!! De cand astept momentul acesta! Si uite-asa, viata nostra intra treptat pe fagasul normal...
Mama lui
Dragos (04.10.2008) si a lui
Victor (12.09.2003)
gaia.nevia spune:
ce am mai facut noi zilele astea...
Pai Teo a vorbit cu Anda pe chat..., sub stricta supraveghere a lui Raducu.
Radu roade, ca are cu ce....
iar Teo e un frate mai mare asa de bun... l-a primit pe fratica in patul lui!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
andreea_ada spune:
noapte buna fetelor , ne citim maine ![]()
![]()
![]()
mamica fericita de Maia Sofia - 23.09.2008
poze cu pitica
300 spune:
Babymom super vesti ai adus in seara asta!
Anamona, Claudinna, da, a fost faza dementiala cu marul ralucai. Cel mai tare m-a uimit ca a vrut sa imparta cu Anda.
Kid bine c-ai iesit din butoi. Maria a papat totusi 5 luni laptic de mami. Nu-i deloc un bilant rau.
Ada tre sa salvez si eu sfaturile despre raceli. Voi cum mai sunteti?
Babymom am si eu o intrebare. As vrea sa-l bag pe soata pe o dieta cu calciu si vit D3. Dar nu prea stiu ce calciu e mai bun. Copii fiind noi luam Ca lactic dar chiar nu mai stiu care medicament din comert se asimileaza mai bine.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
babymom75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui 300 Babymom am si eu o intrebare. As vrea sa-l bag pe soata pe o dieta cu calciu si vit D3. Dar nu prea stiu ce calciu e mai bun. Copii fiind noi luam Ca lactic dar chiar nu mai stiu care medicament din comert se asimileaza mai bine. |
300, e bun si Ca lactic, dar mai bun ar fi Ca Sandoz, ca e in doza mai mare/tableta si e efervescent, deci se absoarbe mai bine.
Mama lui
Victor (12.09.2003)
anamona spune:
babymom - sanatate multa finutelor si felicitari pentru nepotel
gaia.nevia - pustii sunt dementiali - imi place tare mult cum impart ei patul. Abia astept si eu BB2
Cum era oare la cezariana: 2 ani intre nasteri sau 2 ani intre nastere si concepere bb2?
babymom75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia ...deci, fara Eurespal combinat cu Ambroxol, desi era mucios rau... Edit: n-am retinut daca are febra sau nu, dar daca se simte rau si esti ingrijorata, poti si sa chemi salvarea, spui ca e urgenta pediatrica si poate ai noroc sa iti trimita pediatru pe masina... |
Ada, eu zic ca cele doua se pot combina fara probleme, pt. ca mecanismul lor de actiune e diferit:
Eurespalul e un antiinflamator cu actiune specifica pe arborele respirator, de reducere a productiei de secretii si mucus, avand si un usor efect antihistaminic ( antialergic).
Ambroxolul e secretolitic, adica fluidifica secretiile, fara sa aiba efect antiinflamator.
Deci se completeaza oarecum. Oricum e important ca Ambroxolul sa nu fie administrat mai tarziu de ora 18, adica prea aproape de ora culcarii, pt. ca excesul de secretii apoase ar putea provoca tuse si deranja somnul.
Din pacate, in Oradea nu exista pediatri pe ambulante.
Lucutta, sanatate multa puiului! Si noi am trecut printr-un episod asemanator saptamana trecuta.
sa treaca repede.Mama lui
Victor (12.09.2003)