***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(94)
Raspunsuri - Pagina 18
Madi spune:
Madaiulia eu ma plangeam disperata, acum ceva vreme, pe forum, ca imi urla copilu' la baia pe cap. Intre timp nu am rezolvat problema
dar cred ca m-am obisnuit eu cu situatia si nu mai sunt asa de stresata. La noi nu a functionat nimic: nici exemple, nici poze din reviste, nici spalatul papusilor, nici cozorocul special. Singurul progres ar fi ca reusesc sa o tin cu capul pe spate, cat de cat, si ca, inainte de baie, ea se auto incurajeaza: "nu pange" (adica Ana nu va plange la baie).
Edit: la taiatul unghiilor, pe care nici Ana nu prea il agreeaza, ii recit o poezioara despre degetele, si o conving sa mai stea. Mai greu cu unghiile de la picioare, ca acolo nu stiu poezii. ![]()
Madi si
Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
ELTEKA spune:
An@
Mai spun o data, ma gandesc ca multe mamici s-au simit "neapelate", prima data cand am scris - nu e lista mea de preferinte, nici persoanele, nici ordinea in care am scris...nici macar a doua oara cand am scris n-am inclus toate persoanele care inseamna ceva pentru DC-relatia mea. Uite, de exemplu n-a pomenisem deloc pe Angelabv, ori pentru ea am mult respect, mi-a scris, raspuns si multumit mereu..n-o mentionasem la mamici care nu mai scriu pe Eimotto ori Moko, ori ele scriau super misto, e o pierdere ca nu mai scriu pe aici..Si lista poate sa continue.
Eu as scrie tuturor, dar n-am timp, asa ca
tuturor celor carora nu le-au fost pomenite numele in ultimele pagini.
Ella
Stai linistita, ca se compenseaza
Aceleasi frustrari le am si eu, dar nu ca nu pot citi, ci pentru ca numai asta fac, printre pampers
Nu reusesc sa citesc literatura de specialitate, ultima data am reluat o pagina de vreo 4 ori si tot n-am inteles, dar cu cartile de parenting merge, le tin langa mie, mai citesc o pagina, mai fac un puzzle cu Elias. La mine au valoare terapeutica, e ca si cum imi fac psihoterapie, ca altfel as lua-o razna. Si aici tocmai a mai nins o caruta si au anuntat ca pana la sfarsit de aprilie ninge. pana si in Canada sunt 12 grade, noi ne-am impotmolit la zero...
In general la noi merge cu activitati paralele, desi de scurta durata, ii spun mereu "Elias la computerul lui, mama la computerul ei" "Elias citeste, mama citeste", dar e nevoie de activitati in comun intre ele. Am mai reusit sa introduc si notiunea de timp, sa se joace 5 minute pana termin eu treaba si vin. Acu' alea 5 minute se termina si mai repede si mai tarziu, dar il laud ca a avut rabdare. Nu cedez cand nu vrea, chiar daca plange, caut alta strategie, il trimit sa aduca ceva, sa caute o carte sa i-o citesc.
Liv
Draguti baietii tai la tara, Elias ar fi innebunit sa se urce pe un tractor. dar cel mai mult ii plac trenurile, adica LOCOITA
- desi dupa insistentele mele zice LOCOTIIIFFFFFAAAAAAA, adica racneste.
Asa e, un frate/sora e solutia, dar nu reusesc sa invartesc butonul, ca la masina de spalat, sa schimb programul, sa ma gandesc ca renunt la tot numai sa am doi copii, ma tot cramponez in teama de a nu mai avea timp sa...bani sa...puterea sa...ceva din ce spunea Ella... atat ca sotulache e tare hotarat, ramane sa mai ajunga si pe acasa ![]()
Ramo
Ma bucur ca scrii, am vazut Gramo-kidul, ce a crescut!! Sa stii ca asa scriam, cu picioarele in apa fierbinte, am fost asa praf alaltaieri ca am mers in 4 labe sa fac lapte praf ca aveam impresia ca-mi plezneste capul. Acu' m-am drogat cu Thera Flu de 1000 si incep sa ma repar...
Raluca
Sotulache are ceva conferans in Tokyo in august si ma tot bate la cap sa mergem si sa-l lasam pe Elias cu maica-sa, dar nu cred ca pot... Noi am stat pe Shirokane-dai si daca m-as duce, as sta la un hotel de langa metrou, Miyako parca ii zicea, de acolo am si luat shuttle de aeroport...of, ce nostalgii...
Ca zicea Liviana de modul in care esti tu parinte ca fiind influentat de modul in care s-au comportat parintii tai, iar Didi zicea de limite, va recomand o carte super, foarte concreta pe tema asta: e www.amazon.com/Growing-Up-Again-Parenting-Ourselves/dp/1568381905" target="_blank">asta
Daca nu e tradusa in RO, atunci o sa fac o sinteza de cateva pagini, ca e chiar pe subiect, adica ce discutam zilele astea.
Am gasit cateva poze cu Elias, le-am pus aici
Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)
New York, New York
Madi spune:
Cateva poze cu Ana, aici:
http://family.webshots.com/album/570567091kiXSAc
Madi si
Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Graviduta spune:
Ce au crescut puii!
L-am vazut pe Razvan, ce mare e si scump e! Si Elias, parca are vreo 3 ani! Si ce ochi frumosi are! Si am vazut si cretulina de MAdi, intotdeauna mi-au placut carliontii ei! Sa va traiasca, sa fie sanatosi.
Noi ne-am intalnit cu potentiala bona, suntem multumiti, cred ca o sa fie bine. Mara a placut-o, chiar a facut sotii cu ea.
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
madaiulia spune:
Elteka am rasfoit un pic cartea pe online reader, e foarte interesanta. Nu am gasit sa fi fost tradusa. Din ce am vazut eu prin librariile de la noi, oferta de carti de parenting traduse in romana este foarte redusa. De fapt nici in engleza nu am gasit prea multe. Sau poate nu am stiut eu unde sa caut. Rog fetele care au mai multa experienta la capitolul asta sa-mi impartaseasca si mie.
Astept cu interes rezumatul tau cand ai timp.
Am vazut poze de Elias, Ana si Razvan si imi intaresc convingerea, toti capsuneii sunt grozavi.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
bettyR spune:
Elteka, ma uitam la Elias si ii zic sotului, uite un baietel care parca seamana cu Andreea, ca au nasul, ochii si gurita destul de asemanatoare, la care imi raspunde sotul: 'Sa stii ca nu am umblat pe nicaieri, nu e al meu' 
.
Am vazut si cretulina de Ana, ce par mare si frumos aveti, de pieptanat reusesti?
Ramona, ai un baiat tare frumusel!
Betty
24+
, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Zapada
tamaraspt spune:
Va vine sa credeti ce mari au crescut? Astazi primul capsunel face 2 ani.
LA MULTI ANI LEON!
Sa cresti mare, sanatos si sa le aduci numai bucurii parintilor!
Essea - felicitari pt nasterea baietelului tau!
La multi ani cu intarziere pentru Michelle si Ioana! Am sa incerc sa fac si eu maine din bunatatile tale.
Ckristina felicitari pt masinuta.
Elteka am recitit ultimile mesaje, astept continuarea.
Am vazut toate pozele, caci suntem fara Matei cateva zile, dar cand vad fetite cu codite
parca imi vine si mie pofta de bb2.
Tamara si
Matei Alexandru (20 mai 2007)
www.dropshots.com/tamaraspt#albums/Filmulete" target="_blank">Filmulete
DidiAlex spune:
Salutare,
noi suntem iar pe antibiotik, a 4-a oara..sau cine mai tine mine. Are streptococ in gat..asta e iesit la cultura. M-a sunat edu luni la pranz ca plange, nu avea nik de dimineatza, e drept ca 4 nopti inainte nu prea a dormit..si plec cu ei la pediatru, cu tramvaiul direct din gradi si pediatra era in concediu, asa ca merg la altu, care-i tine locul, ma trimite acasa ca nu stie ce are, asteptam analiza. Scriu asta mai ales pt KID, pt ca ca avea odata nelamuriri. La pediatru asta i-a luat exudat faringian si asa cum imi spunea Andrada odata l-au pus intr-un mediu de stimulare a bateriilor..si a doua zi aveam rezultatul. asa ca am primit pencilina. Si tot ieri de dimineatza R are okii rosii dupa 1 cura de eritromicina si 2 de gentamicina. Asa ca am trecut pe doza de soc, 1 picatura pe ora in prima zi pana seara, ametita am uitat sa il intreb pana cand seara am intrebat farmacista. I-am pus si la somn. Nu stiu ce conjuctivita are, dar ne omoara. si din aprilie incepe si inotul, sper sa ii treaca.
Ancamari, imi pare rau ca nu am raspuns atunci..io citesc cartea asta ca pe biblie, printre trezirile dese ale lu David. unde se deschide. Era un exemplu (mi-a placut tare mult) in care un baietel pe nume Jan, de 7 ani, mergea prima oara in concediu in DK, la navigat[io acu imi fac traducerea in minte pt ca nu fac bine coversia
].si era in gradina la strabunica lui. A intrebat-o: Cat io o sa fiu plecat, tu o sa mori? si strabunica a stat un pic si i-a spus ca este cel mai bine pt ea ar fi sa plece, ca viata a devenit dureroasa la 90+, dar ca el sa stie ca ea va fi pe un norisor si daca el ii va canta ea va veni si il va vedea si isi vor lua la revedere. si au plecat impreuna in gradina s-au aseazat pe o banca sub un cires batran si au inceput sa cante un cantecel, refrenul i-a placut atat de mult lu Jan sa-l fredoneze..si a pelcat si cand s-a intors strabunica lui murise de 2 zile si el a plecat in camera lui si a plans amarnic. Si cand s-a trezit era intuneric dar a fugit in gradina sub ciresul batran si a inceput sa cante. cerul era senin si fara nici un norisor..si el a cantat si a cantat de a trezit toti vecinii si parintii lui nu il lasau si el urla si repeta refrenul si era rosu tot..si, si in zare in departare s-a ivit un norisor si el s-a oprit si i-a spus PA (Tschüss)- acolo a vazut-o pe Uroma lui cu paru alb si buze rosii..si peste ani cand mergea des cu avionul printre nori o zarea pe Uroma lui si ii zambea. Stia ca nu vede nimik, dar amintirea era dulce.
Autoarea foloseste exemple concrete pt a ne face sa intelegem mai bine cat is de importante luarile astea de revedere cat de importante sunt pt copii delimitarea prin Pa sau Buna altfel ar fi fara tel ramanerea intr-un loc. El stie ca te vei intoarce..si fiecare e cu treaba lui.
Tot ea spunea ca parintzii sunt drojdia din prajitura in educatie.. asta ca sa intaresc spusele Livianei.
Tatal meuimi spunea des: sa nu uit gura acasa
si sa stiu ca pot sa cobor din carul cu boi si sa urc in avion.
Pup gasca..as scrie pana maine dar am o pragramare la dentist si maine un deadline si nu mai sunt serioasa daca nu il termin.
eltimile perle ale lu R:
- Voi sunteti indragostiti de va imbratisati asa?! ![]()
Acu ceva timp faceam un tort..si ma intreaba el pt cine e..e zic ca e ziua lu Tata..si el imi zice retoric: Da sunt si io invitat, nu?!
chiquitita spune:
Madi, Ana e superba superba si are par de "om mare", noi parac avem de bebe!
Elias e ditamai baietelul si e un frumos!
Eu sunt carpita de somn ca Livia a facut si febra azi noapte si cand ardea rau cand era sloi s tremura, muci la greu care parca nu mai ies nici cu batista bebelusului, mai si tuseste acum dimineata avea 38. Daca o intrebi ce o doare zice ca o dor dintii.
Tre sa mergem la dr, asta urasca cel mai mult cozi luungi de alti bolnavi noi infofolite, ea nu are stare etc...saracuta
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)